BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 9 miesiąc temu #690205 przez alutka1011
Jestem postaram się nadrobić :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #690217 przez Karo290392
A to czyli widzę że nie jest to najgorsza decyzja i śmiało próbować moge mówisz ?:)
Znajoma mi właśnie doradziła na poczatek zeby sobie ułatwić sprzatanie czy zwykłe domowe zajecia czy nawet zeby skoczyc do sklepu po cos drobnego aby wózka nie tachać :)

A rożki prześliczne :) sama bym się skusiła :)Ale teraz jestem na etapie szukania kompletu pościeli dla małej

A właśnie, wizyta dziś zeszła mi ponad godzine bo okazało się że muszą mi jakieś dodatkowe badania zrobić ponieważ ponad dwa tygodnie mam puls ponad 115 na minute i zaniepokoiło to trochę położna , wzieła próbki a jak chciała pobrac krew to wyobraźcie sobie że wkuła sie w lewa reke a tam nie chce krew leciec, chyba z 3 minutki trzymała a tam nic i musiała do drugiej reki sie wkłuć...ajjj;/ a ja tak nie lubie widoku swojej krwi że szok . dostałam kupony na owoce, w przyszłym tygodniu mam po wyniki przyjsc , a mała nadal ułożona poziomo głowka po lewej nózki po prawej :D Skopała pania położna :D A i za tydzien ma mi pokazać jak liczyć ruchy małej a na kolejnej wizycie w 28 tyg bede miała szczepionke. takze tyle co sie dowiedziałam :)

A jak tam Wam kochane dzionek mija ? u mnie pogoda jak narazie supcio :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #690226 przez P@ul@
Ja zdecydowałam, że na początek nie będę kupowała pościeli. Kupuje tylko kilka prześcieradeł, żeby były na zmianę, ochraniacz na szczebelki, jakiś uniwersalny (jeszcze nie wiem, albo biały albo kremowy) i kocyki. Jeden taki dosyć ciepły prawie jak kołderka ( allegro.pl/kocyk-dzieciecy-minky-koc-dla...130-i3307004984.html ) tylko inny kolor bym chciała i dwa cieńsze.

11 lata 9 miesiąc temu #690378 przez nuśka09
Dziewczyny cudne to rzeczy pokazujecie :)
Co do chusty ja się właśnie zastanawiam ale znając siebie to nie będzie mi się chciało jej "instalować " :P mam nosidełka jedno do 4 miesiąca a drugie od 4 msc. ale nie wiem czy bede w nich nosić małego... moja mama nosiła siostry w tym mniejszym i zadowolona była bo swobodnie sobie na zakupach chodziła :) Mały będzie to przetestuje :P

Zastanawiam się czy właśnie tak jak Paula nie odpuścić kupna pościeli bo w mieszkaniu bardzo ciepło mamy, zimą też i wystarczy mi do łóżeczka kocyk,mam jeszcze śpiworek.

oo alutka w końcu się tu pojawiłaś :)

11 lata 9 miesiąc temu #690541 przez myszka85
Cześć dziewczynki!

Ja dziś byłam na USG połówkowym, był ze mną też mój narzeczony choć trochę się spóźnił, więc się pozamieniałam w kolejce żeby na niego poczekać. Widzieliśmy nasze maleństwo ale ustawiło się tak, że nie chciało pokazać co ma między nogami. Wg lekarki na jakieś 80% będzie to chłopiec, zobaczymy, może na kolejnym badaniu się ujawni w pełni. Jeśli faktycznie to synek, będzie miał na imię Adaś (jeśli córka Maja). Waży na razie pół kilo i rozwija się prawidłowo, pooglądaliśmy sobie na monitorze główkę, nóżki, rączki, kręgosłup i serduszko. :)

Co do chust to ja jestem bardzo za i już mam w szafie niebiesko-zieloną, mam nadzieję, że ogarnę jej zawiązywanie (nigdy nie miałam problemów z węzłami żeglarskimi). Innych rzeczy dla dziecka jeszcze nie mam, może po ślubie zajmę się kompletowaniem wyprawki. Co ślubu to już mam suknię kupioną a w piątek wieczorem moja świadkowa robi wieczór panieński. :side:

11 lata 9 miesiąc temu #690588 przez alutka1011
Myszka zazdroszczę tych przygotowań-chętnie bym to powtórzyła :)
Moje "maleństwo" waży 750 g :lol:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #690591 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Paula jeju boski ten kocyk!!!! Tylko cena zabójcza i nie kupię go :( ale się zakochałam.
Nie znalazłaś tańszych? :P :P

Karo kurcze ja też mam wysokie tętno ale nie tak przez cały czas. A to kazali Ci mierzyć w domku i zapisywać? Ja mierzę dwa razy dziennie.
Kupony na owoce dostałaś, o matko ale super, dla nas to jak jakiś matrix :S :blink:

myszka to wstępnie gratuluję synka :) no i czekamy na zdjęcia z Waszego Wielkiego Dnia, na pewno będziesz wyglądać ślicznie :)

alutka nadrabiaj i pisz co u Ciebie :)

My zdecydowaliśmy się dziś na leżaczek, bo jest do 18 kg i dłużej posłuży a i Paulinka jeszcze skorzysta jak będzie chciała. Wybraliśmy ten i może w lipcu go zamówimy i tak powoli systematycznie będziemy kupować kolejne rzeczy
allegro.pl/fisher-price-nowy-lezaczek-bu...8kg-i3327253703.html

Lecę spać, spokojnej nocki :)

11 lata 9 miesiąc temu #690599 przez alutka1011
W środe byłam u lekarza i wszystko super :) Glukoze na szczęście mam za sobą :) A i jeśli ktoś nie wie będzie synuś :lol: :lol: :lol:
Leżaczek pewnie od sis dostane taki allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...-kg-i3332637377.html

11 lata 9 miesiąc temu #690623 przez Karo290392
Agusiak

Propo tętna mojego to ja własnie cały czas takie mam ogólnie na dobra sprawe to w ciagu dnia jak maz jest w pracy a ja cos robie to nie mam pojecia jakie pulsacje mam :D bo nie umiem sama sobie zmierzyc, dopiero mezus jak wraca to mi mierzy , mam czekac na wyniki i w przyszły czwartek sie wstawic na kontroli u niej z wynikami czy nie bedzie trzeba jakis wiekszych badan robic ;/ nie lubiem tego

A te kupony to co tydzien i do ukonczenia 16. roku zycia dziecka :D nie jest to duzo do 4 F ale zawsze cos :)

Fajne te wasze leżaczki :) My narazie przez przeprowadzke stopujemy z zakupami i zaczniemy znow w połowie lipca.

Dobranoc kochane :*

11 lata 9 miesiąc temu #690794 przez Agusiak
dzień dobry :)

Karo mam nadzieję, że badania wyjdą dobrze i nie trzeba będzie robić dodatkowych :)

Alutka bujaczek fajny i super, że dostaniecie go w prezencie :)

My ten kupimy chyba po 10 lipca i w następnej kolejności najprawdopodobniej wózek, żeby na koniec zostały tylko jakieś drobiazgi. Ale zobaczymy też jak się uda z kasą wyrobić :dry:

U nas jest zdecydowanie chłodniej ale od wczoraj póki co nie pada.
Mam nadzieję że weekend będzie ładny bo mamy w okolicy kilka fajnych imprez :)

Miłego dnia :)

11 lata 9 miesiąc temu #690811 przez nuśka09
Dzień dobry ;)
Agusiakteż mam na oku ten leżaczek ale kupimy go już po porodzie :)
Myszkawstępnie gratuluję chłopaka :)
Karo z tymi kuponami to czadowo macie ;)

Kurcze pogoda w tym roku powariowała, jak nie upał nie do zniesienia to zimno i deszcz;/
Jakby nie mogło być 24 st i słoneczko delikatne :P

Zbieram się zaraz do dentysty, a potem muszę do siebie do pracy jechać, chociaż nie mam ochoty bo po ostatniej wizycie tam wyszłam strasznie zdenerwowana;/ nie pamietam już czy wam pisałam? Moje "koleżanki" stwierdziły że nie wyglądam w ogóle jakbym była w ciąży i jeszcze walnęły tekstem że mam bardzo dobrego lekarza że mi L4 daje! zwariowałam, brzuszek już z 2 miesiące widać a one mi z takie komentarze :angry: :angry:
Dziś tylko do szefowej idę nawet nie mam ochoty się z nimi widzieć.

Miłego dnia!:)

11 lata 9 miesiąc temu #690841 przez Agusiak
nusia co za małpy :angry: Nie przejmuj się takimi "koleżankami" zazdrość im
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
ściska i tyle, a że one muszą w pracy zasuwać to pewnie dodatkowo zazdroszczą Ci tego L4. Masz rację, że dziś ich nie odwiedzisz, załatw sprawy z szefową i wracaj do domku odpoczywać :)

11 lata 9 miesiąc temu #690919 przez Karo290392
agusiak
Dzwonili do mnie o dziwo dziś z przychodni że muszę dzis isc odebrać recepte i leki bo okazało mi się że bardzo niski poziom żelaza czyli anemia powróciła i musze brac od dzis tabletki. takze masakra.a juz sie cieszyłam ...

11 lata 9 miesiąc temu #690953 przez Agusiak
Karo ojjjjjj, mam nadzieję, że anemia szybko sobie pójdzie ale dobrze, że miałaś te badania jednak.

11 lata 9 miesiąc temu #690979 przez Karo290392
No taka troszke podłamana dzisiaj jestem . ehh...
Moja mama też miała w ciąży anemie tylko że lekarze nic z tym nie robili i ja sie urodziłam że tak powiem jak to lekarz mnie nazwał - anemiczne dziecko
Wiecznie mi towarzyszyła a od kad zaszlam w ciaze to wyniki krwi miałam idealne dopiero jakos dwa tyg temu zauwazyłam pewne zmiany i o.. przypuszczenia sie potwierdziły :(
ehh... ide po leki, popakuje troche kartonów i sie położe .

Trzymajcie sie dziewczynki :* Ściskam mocno :*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka