BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #716018 przez Agusiak
Anecia ogromnie Ci współczuję jednak jeśli insulina będzie konieczna to na pewno dasz radę. Wszystko będzie dobrze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #716079 przez alutka1011
Wkońcu ochłodzenie uff choć przyznam szczerze że wole już upały :blush:
My w sobote byliśmy na chrzcinach a tak to chłodziliśmy się w basenie.
Kurcze dostałam dużo ciuszków 56-62 ale połowa z nich ma żółte plamy :dry: spróbuje jeszcze to namoczyć w wodzie z sodą...

11 lata 5 miesiąc temu #716082 przez Agusiak
alutak mama z innego wątku bardzo polecała ten specyfik, podobno usunął jej właśnie nawet stare plamy z jedzenia na ubrankach. Jeszcze go nie próbowałam ale zapisałam w zakładkach:
allegro.pl/meglio-odtluszczacz-uniwersal...-5l-i3376605328.html

a soda, kiedyś się nią jarałam i nawet mam książeczkę ileś tam zastosowań sody to się prawie nic nie sprawdza. Staniki jak były żółte tak są. itp.
Jedynie co fajnie domywa białą gumę, czy skórkę, np na bucikach młodej, trampki lśnią jak nowe i posypuję nią materac jak mi się młoda czasem przesikała, ponoć zabija bakterie, jakieś roztocza i niweluje zapach.

11 lata 5 miesiąc temu #716098 przez Anecia225
Agusiak ja tak uwielbiam gotowac salatki jesc nie koniecznie juz miecho ziemniaki ale kurde Mac ile mozna tak sie chce czegos innego :*(

11 lata 5 miesiąc temu #716099 przez nuśka09
Agusiak my mamy wszystko opracowane :) mama zaczyna pracę o 6.30 do ok 5.45 musi wyjechać a przedszkole od 6.30 otwarte. Co do roku szkolnego to młoda zaprowadzała już wcześniej dziewczynki, przedszkole jest 3 bloki od mieszkania ich a jej szkoła jakieś 4 bloki dalej. No teraz do gimnazjum będzie miała trochę dalej no ale trudno będzie wychodzić 15 min wcześniej. Niech chociaż to robi bo po za tym to krowa palcem nie kiwnie. Do szału mnie to doprowadza bo ja zasuwałam w jej wieku. W domu wszystko robiłam mama nic nie musiała a teraz mama przy niej gówno nie pomoc ma. No ale jak była młodsza to wszystko za nią mama robiła no a teraz jest jak jest...

Co do woodstocku myśmy byli dwa lata temu i tak mi się tęskni bo jeździłam od 14 roku życia i zaraziłam woodstockiem mojego D. ( dla którego to było spotkanie "brudasów" ;/) pojechał i zmienił zdanie nawet mnie przepraszał za taką opinie i teraz sam mnie ciągnął w tym roku. Zastanawiałam się jeszcze no ale kasa... po za tym no ja naprawdę nie dam rady w tej chwili spać w lesie czy w piachu... no szkoda. Agusiak jak w przyszłym roku pojedziemy i Wy też to może się spotkamy gdzieś w tłumie :p hihihi

11 lata 5 miesiąc temu #716111 przez P@ul@
Wczoraj się nie pochwaliłam, moja mała waży 1350g, to sporo dziewczynka już :)

W piątek mam wesele kuzynki, i zjechała się już do nie rodzinka, bo prawie wszyscy zza granicy i dziś robią nam nalot na dom, mamy się ich spodziewać około 16. Mam nadzieję, że się nie rozpada i będziemy siedzieć na podwórku, bo sobie wszystko ładnie wysprzątała, a jak tyle ludzi i dzieciaków zwali się na pokoje to syf murowany.

skoro już wiemy, że będzie dziewczynka i imię wybrane to szukam inspiracji na napis z imieniem małej. Jeszcze tylko nie wiem czy chcę na ścianę czy przy łóżeczku żeby wisiało. cały czas myślę :)

A co do senności to dokładnie mam tak samo. Spać się chce cały czas, a jeść w ogóle. Może to przez tą pogodę...

11 lata 5 miesiąc temu #716114 przez Agusiak
nusia no byłoby fajnie, będę Cię ze sceny nawoływać za pomocą komunikatów ;)

Paula bardzo fajne imię wybraliście :)

11 lata 5 miesiąc temu #716124 przez ewe88
Mój lekarz mówił, że mogę jeść wszystko tylko muszę się ograniczać. Ale ja i tak nie jem.. pieczywa (tylko chleb chrupki), słodyczy, bułek słodkich, bananów, winogron, bakali, smażonych mięs, naleśników, placków ziemniaczanych, nie piję kawy i herbaty, jogurtów owocowych, soków, napojów gazowanych. A czym się żywię (dużo tego nie ma) mleko 0,5%, jogurt naturalny chudy, twaróg chudy, chleb chrupki, wędliny drobiowe, parówki z ilością mięsa powyżej 80%, pstrągi( tylko pieczone w fili aluminiowej), mięso drobiowe, płatki orkiszowe, otręby żytnie, słonecznik, dużo warzyw (ale surowych), a z owoców to jabłka, nektarynki i arbuz :) Ogólnie jak się dorwę do pieczonej karkówki z frytkami po porodzie to zjem chyba z pół kilo. Popiję colą a na deser zjem tort z polewą karmelową!!!! :) :) :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #716128 przez Edzia04
Witam,
Jak obiecałam dolaczam fotkr brzucha:)

Paula ja prawie wybralam literki nad łózeczko mysle o czyms takim
allegro.pl/literki-litery-zdobione-drewn...8mm-i3416765143.html
tylko jeszcze nad kolorem sie zastanawiam.

Ewe po porodzie sobie odbijesz, a teraz dbaj o siebie.

Papa milego dzionka
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #716130 przez P@ul@
Edzia śliczne te literki :)
Ale ja myślę o czym bardziej z filcu lub materiału i raczej sama zrobię, lub poproszę szwagierkę :)

Chyba zdecyduję się na coś takiego, tylko z innym imieniem i kolor raczej inny.

A brzuszek... REWELACJA :)

11 lata 5 miesiąc temu #716185 przez ewe88
Oj dziewuszki jak patrzę na te wasze piękne brzuszki to mój wydaje mi się taki maleńki :) W piątek mam wizytę i dowiem się ile przytyła moja kruszynka :)

Dziewczynki zakupy macie już za sobą? Ja w domu nie mam nic. Ruszam za 3 tyg. i zamierzam kupić wszystko w 1 dzień. Po nocach mam już koszmary, że zaczynam rodzić a w domu nie ma nawet jednej pary śpioszków. Kurczę, doczekać się nie mogę :) :) :)

11 lata 5 miesiąc temu #716227 przez nuśka09
Agusiak trzymam Cię za słowo :woohoo:
Paulasuper że z Malutką wszystko ok,bardzo ładne imię ;)
Edziaświetne zdjęcie :) śliczny brzusio:)
ewewspółczuję bidusiu, no ale jeszcze tylko 3 miesiące i przy takiej dietce będzie Ci łatwiej po urodzeniu :)ja wyniki mam w piątek... co do zakupów mi nie wiele zostało, rzeczy dla mnie, ochraniacze i baldachim do łóżeczka, kosmetyki i przybory higieniczne i pampersy i pieluchy tetrowe. Resztę chyba mam :P musiałabym zerknąć na listę :P

11 lata 5 miesiąc temu #716270 przez Anecia225
ewe t oKochana do Diabetologa nie masz skierowania z taki cukrem ja mialam 157 po dwoch godzinach po 75gramach i skier do diabetologa i mma dosc scisla diete choc pozwalam sobie na duzo i za bardzo przesadzilam widze musze zbastowac nie jem tez pszennego pieczywa wedlin wieprzowych miesa wieprz,. parowek owoce to porzeczki jablka w surowce tylko i nic wiecej z owocow wiele podnosi cukier. i powiedz jak bylas z tymi podwyzszonymi pomiarami co na to lekarz ??????
edzia ALE MASZ SLODKI Brzuszek i ten rysuneczek Ktos zdolny jest
paulaciekawie wyglada to tylko Twoje Inne imie Laseczki

11 lata 5 miesiąc temu #716304 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Edzia brzuszek cudny a rysunek REWELACYJNY!! Super pomysł i wykonanie :laugh: :laugh:

u nas dziś była super pogoda, chłodno i przyjemnie ale podobno od jutra mają wrócić ciepłe dni :)

Miłego wieczorku :)

11 lata 5 miesiąc temu #716465 przez Anecia225
hey Kochane ja juz od ok6 nie spie kurde dzis wizyta wiec am jakis stres :P ten cukier rozny cisn niskie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka