BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #715401 przez Agusiak
Marti no artykuł godny uwagi, ciekawe czy lekarze mają świadomość takiej sytuacji bo jakoś specjalnie nikt się tymi bliznami nie przejmuje. Ja np nigdy nie miała usg blizny czy jakiejś innej formy sprawdzenia jej stanu :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #715412 przez Anecia225
Marti ja mialam ciecie Cesarskie i nie moge powiedziec ze cos bylo nie tak najgorsze dla MNie Bylo tylko to ze nie moglam zaraz wstac do dziecka tylko liczyc na KOgos kto mi je poda a reszte wspominam dobrze,,,

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #715432 przez MartiO
Odpukać nie miałam... Młody urodził się SN... z nacięciem krocza ale to chyba mniejsze zło... fakt że czułam się "za dobrze" i trochę chojrakowałam... potem dostałam zakaz siedzenia bo szwy się zaczęły rozłazić :silly: :P więc mogłam tylko chodzić, stać (też nie za wiele) i leżeć :dry: oby teraz też się udało...

a to w temacie sów kobieceinspiracje.pl/59,pokoj-dla-maej-ksiezniczki.html przyglądając się temu... trochę kolorowego brystolu, piankowa taśma dwustronna, nożyczki no i czas... ;)

11 lata 5 miesiąc temu #715487 przez Elusia
Hej kochane, a u nas parno i burza, deszcz. Cieszę się, że spodobał wam się pokoik:) MatiO to ja Cię prosiłam właśnie o ten filmik pokoju żeby mieć wyobrażenie jak to zrobić:) dużo mi to pomogło, dziękuję:* fajnie, że tak miło spędziliście czas:) też bym się wybrała na tą imprezę do Sz-na, w ogóle mieliśmy jechać i poodwiedzać tam wszystkich znajomych ale jakoś nie wyszło... no i dlatego to oni muszą się zjawić u nas :P
Agusiak uparta córcia;) ale jak widać musiała wyjść żeby zrozumieć o co Ci chodziło;)
czas robić obiad:)

11 lata 5 miesiąc temu #715507 przez Anecia225
Marti teraz tez bedzie u mnie cc oby bylo wszystko OK bo nigdy jednak nic nei wiadomo czy to cc czy to Sn

11 lata 5 miesiąc temu #715513 przez Agusiak
Elusia no do nas deszcze i burze mają przyjść jutro, a wraz z nimi ochłodzenie, oby.
U nas obecnie 38 stopni w cieniu :(

11 lata 5 miesiąc temu #715520 przez MartiO
www.doz.pl/apteka/p54010-Pampers_Premium_Care_Newborn_78_szt taniej chyba już nie da rady... podobały mi się na początek właśnie bo mają taką siateczkę i rzadkie początkowe kupki nie przylegają tak mocno do skóry wtedy...

11 lata 5 miesiąc temu #715526 przez P@ul@
Witam
U nas pogoda straszna. Niby nie za goraco ale za to duszno i straszne burze. Pradu nie mamy od 5 rano, dlatego pisze z tel. Przeprepraszam za brak polskich znakow :-)

U lekarza bylam, dzidzia zdrowa i uwaga, uwaga BEDZIE DZIEWCZYNKA.
Odezwe sie jeszcze jak odzyskamy prad.

Pa, pa :-*

11 lata 5 miesiąc temu #715550 przez Groszek
Witam się i ja :)
Niestety chwilowo będę zaglądać raz na jakiś czas, bo mam teściów w domu :angry: trzeba państwo obsługiwać - gotować, zmywać i w ogóle bleeeee
Pogoda piekielna :lol: tłuszczyk mi się topi :lol: :lol: :lol: Wczoraj pojechaliśmy w góry, oczywiście teksty teściowej, że nie dam rady itp. a weszłam pierwsza bez najmniejszego problemu :silly: Oby do czwartku i niech spieprzają, bo nie pociągnę długo na sztucznym uśmiechu :huh:
Mam już ubranka po Misiu ;) muszę je posegregować i poprać :) jutro przyjdzie łóżko dla Michasia i spróbuje Go przenieść ze spaniem do drugiego pokoju :) choć znając teściową będzie się wpieprzać itp :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 5 miesiąc temu #715604 przez Anecia225
Paula Gartulacje super no to mamy chyba troche Laleczek i Troche Kawalerow tu u nas :D
A co do Groszka Oj Kochaniusia wspolczucia kurde jakie ja mam szczescie ze mi nikt do domu nie przychodzi cisza spokoj naprawde Corcia za glosno wrzasnie i ja juz reaguje a jak by tak sie ktos zjechal <olaboga> tylko nie to :P
U nas 30 stopni jest parno nie ma czym oddcyhac ja dzis w kuchn i ciagle zreszto jak zwykle. Mezus na dw tyg jest na miejscu wiec chce by wracal i mial pyszny obiadzik z kompocikiem nawet z dzialeczki co wczoraj przynieslismy a ze ja gotuje dwa dania to stoje w tej kuchni a to pranie a to cos Tam kompociki do sloikow porobilam ijeszcze na kolacje paste chce zrobic z tunczyka i jajka pora i twarogu :D mniam jutro jakies ciacho chyba strzele a i dzis salatke jeszcze jarzynowa chce zrobic taka dietetyczna na jogurcie i tyko lyzce majonezu zeby mezus do pracy sobie wzial :D a co jutro na drugie danie zrobie to cjeszcze nie wiem hmmmmmm chyba jakies klopsiki :D hihi w sosiku lekkim hmmmm przez ten cukier w srode do lekarza jupiiiiiiiiiiiiiii nareszcie tak mi sie dluzy :S :S :S

11 lata 5 miesiąc temu #715676 przez Agusiak
Dobry wieczór ;)

Paula gratuluję córci :)

Groszek współczuję, ale do czwartku już niedaleko ;)

A ja wyciągnęłam dziś męża do Lidla i kupiłam sobie za 20 zł świetny stanik, no jestem mega zadowolona, więc dla większych biustów szczerze polecam bo w sumie same duże rozmiary ;)

Czekam na to jutrzejsze ochłodzenie jak na zbawienie :P

Spokojnej nocki :) :)

11 lata 5 miesiąc temu #715692 przez P@ul@
O tak, ja też czekam na ochłodzenie i powietrze... Odzyskaliśmy prąd, więc już na lapku piszę :)

Takie oto nowe wieści od nas. W poniedziałek jedziemy po łóżeczko do siostry K. bo kupili młodemu łóżko. Do łóżeczka w komplecie materac, więc trochę kasy w kieszeni. Strasznie się cieszę :) Łóżeczko jest sosnowe, ale będziemy z mężem malować na venge żeby pasowało do mebli. No ale malowanie na pewno taniej wyjdzie niż kupno nowego. A to co zaoszczędzimy pójdzie na materiały na ochraniacz do łóżeczka i pościele, może jeszcze zostanie na poduszeczki jakieś :)

Ochraniacz będzie taki, tylko w beżu

Z jednej strony paski a z drugiej kropki, tylko, że ja chcę żeby był na dwóch długich bokach i na jednym krótkim. A nad połączeniem tych wzorów na poszewce do kołderki jeszcze myślę. Poszewki na poduszkę nie będzie, jak już to jakieś jaśki, ale to raczej bo ozdoby, bo zamiast zwykłej poduszki mam poduszkę klin biały jak prześcieradła.

Zdjęliśmy dziś ze strychu fotelik samochodowy, bo nie mogłam sobie przypomnieć jak wyglądam i jestem zadowolona, bo wygląda jak nowy i wydaje się być całkiem porządny.
Jest taki

Niedługą pokaże jakie różowe piękności dostałam od kuzynki, ale o dopiero jak K. przyniesie aparat, bo telefonem nie za bardzo...

11 lata 5 miesiąc temu #715710 przez ewe88
Przepraszam, że dopiero teraz odp. ale jakoś okazji nie było żeby Was odwiedzić wcześniej. Ja wypiłam tylko 50 glukozy a przy 75 zwymiotowałam ;/ Po godz. od wypicia 50 miałam 167 :(. Też się kontroluję tym glukometrem.. 6 razy dziennie i na czczo też. Na diecie jestem od około 3 tyg. i 4 razy przekroczyłam 120 ;/. W ciąży przytyłam jakieś 7 kg. Jedyny fakt jaki mnie pociesza to to, że po porodzie nie będę musiała się wysilać żeby schudnąć:) Ja też jestem zdania, że dla dziecka zrobię wszystko i jestem w stanie żywić się jeszcze przez 3 miesiące tymi zieleninami :) Pozdrawiam ciepło:)

11 lata 5 miesiąc temu #715733 przez P@ul@
Dziewczyny szukam sukienki w stylu marynarskim (najlepiej z czerwonym kolorem) na rozmiar tak 62/68. Nie musi być nowa. Nawet lepiej jakby się trafiła używana za nie duże pieniądze. Jakbyście gdzieś trafiły, byłabym wdzięczna za info :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka