BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #715796 przez oleczka86
Cześć Mamusie :)

Ta noc to była jakaś masakra dosłownie...mała usnęła dopiero gdzieś koło 23 po wielkim ciągłym płaczu, ja usnąć nie mogłam wszystko sie do mnie kleiło. Później przywędrował do mnie syn i też nie umiał spać i zasnęliśmy chyba dopiero koło 2 w nocy a o 6 już pobutka...

Ale dzisiaj zapowiadali odpoczynek od upałów i całe szczęście bo wczoraj nawet nie byłam w stanie nic zrobić idzisiaj muszę nadgonić z robotą.

P@ul@ gratuluję córeczki na pewno bardzo sie cieszycie :) A ile maleństwo waży? Komplecik śliczny do łóżeczka i fajnie że dostaniecie łóżeczko zawsze pare groszy w kieszeni :)

Anecia matko nie szalej tak z tym gotowaniem ja bym chyba padła w tej kuchni :(

Groszekczwartek już niedługo dasz radę, tyle że ja bym może poczekała te dwa dni z tym przenoszeniem młodego do innego łóżka. Faktycznie teściowa będzie swoję mądrości pokazywać ty sie będziesz denerwować i nic z tego nie będzie a tak ona pojedzie i na spokojnie sobie wszystko zrobisz.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #715797 przez oleczka86

11 lata 5 miesiąc temu #715832 przez Agusiak
dzień dobry :)

Paula super, ze trafiło Wam się to łóżeczko :)

Groszek zgadzam się z oleczką jeśli chodzi o przenosiny Michałka do nowego łóżeczka. Poczekaj aż teściowa pojedzie i będziesz mieć spokój :)

U nas dziś od rana o wiele przyjemniejsza temperatura więc przynajmniej jest czym oddychać, ale w nocy i tak był dramat.
Wcześnie rano jak wstałam na siku to musiałam głowę umyć bo lało się ze mnie. Paulina cała mokra po nocy, masakra.

Miłego dnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #715849 przez Anecia225
Agusiak to racja mi tez nikt nie spr zobaczymy co teraz bedzie :D

11 lata 5 miesiąc temu #715854 przez Anecia225
ewe oj no ja tez przekroczylam 140 nawwet mialam ale to tak wlasnie niespodziewanie on skacze ciagle ja troche przystopowaam bez przesaddy cukry 140 to nie 200 najwazniejsze aby spadaly bedzie ok a czego ogolnie jesc nie mozesz ja wiekszych porcji choc i tak sobie czasami pozwalam no i grahamki bulki dwie kromki tylko razowca z jajkiem musze uwazac u i jogurtem nat.

11 lata 5 miesiąc temu #715855 przez oleczka86
A pro po cięcia cesarskiego i blizny to ja akurat rodziłam w niedziele i miałam to szczęście że dyżur miał najlepszy lekarz w mieście i bardzo ładnie że tak powiem mnie pociął zszył blizna bardzo ładnie się zagoiła i ja jak poszłam prywatnie do lekarza to poprosiłam o usg sprawdzające bliznę bo mi sie mała przepuklina zrobiła. A zrobiła mi sie tylko dlatego że po prostu byłam sama i wszystko przy dziecku sama musiałam robić od samego początku no i cóż, ale wchłonęła mi sie jak zaszłam w drugą ciążę. Ale blizna nawet od środka super także jak sie człowiek nie upomni to lekarze może nie mają tyle w nosie co niestety reforma służby zdrowia jest jaka jest na wszystko szkoda kasy...

11 lata 5 miesiąc temu #715863 przez Agusiak
u nas chyba zaraz lunie, pociemniało strasznie i wieje cudowny wiaterek :lol: Ogeomna ulga po tych upałach, jednak mam nadzieję że ładna pogoda jeszcze powróci.

Kurier właśnie przywiózł mi tą pościelkę z Tchibo :lol: Jest super :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #715900 przez Groszek
No właśnie nie będę czekać aż pojedzie, bo mam dość usypiania Misia o 23-24. Dziś idziemy spać do drugiego pokoju a oni niech śpią tu gdzie my do tej pory. Pójdzie gładko, bo Michaś nie ma problemu z zaakceptowaniem nowych rzeczy :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 5 miesiąc temu #715908 przez Agusiak
Groszek to powodzenia :)
A powiedz mi, to do tej pory Michał spał jeszcze w łóżeczku ze szczebelkami czy nie miał swojego i spał z Wami?

11 lata 5 miesiąc temu #715957 przez Edzia04
Hej kochane!!
Goscie juz od Nas wczoraj pojechali, pogoda sie udała, aż za bardzo :P gril tez udany, znajomi dopisali i odziwo nie bylo komarów . Impreza skoczyła sie kolo 2 w nocy, w niedziele odpoczywaliśmy niektorzy umierali hehe;p
Wczoraj bylam u lekarza, wynik glukozy okazał sie znakomity jak to lekarz określil, wiec jeste bardzo zadowolona:) Zosia waży około 1000 g i jak lekarz okreslil nie jest "upasiona" hehe tylko raczej mniesze dzieciątko:)

Paula i Oleczka gratuluje coreczek !!!!
Karo lozeczko bardzo ładne, a mieszkaniem nie martw sie napewno wkoncu najdziecie wymazone i wynagrodzi Wam te wszystkie nerwy .
Elusia talent to Ty masz , pokoj świetny !!

Dzis u nas juz po upałach, zapowiada sie bardziej na burze, a to tez nie za dobrze . Zobaczymy co dzień przyniesie. Ja dopiero niedawno wstałam i musze sie zarac za ogarniecie domu , bo troche sie zabrudzilo po gosciach, ale tak mi sie nie chce, że szokk.
Pozniej wrzuce fotki brzuszka, szwagier namalował mi cos fajnego to sie pochwale. To mielgo dzionka buziaki papap

11 lata 5 miesiąc temu #715978 przez Agusiak
Edzia to czekamy z niecierpliwością na fotki :)

Do mnie właśnie dzwonili znajomi z ogólniaka że są na Woodstock i gdzie ja jestem, że mam wsiadać w pociąg i przyjeżdżać :lol: Świry moje kochane :kiss: Kurcze strasznie fajny czas te lata ogólniaka i najfajniejsi ludzie.
Później na studiach to już inaczej, niby mili ludzie ale jakoś już nie to. Matko kiedy to w ogóle było :ohmy: Lepiej nie liczyć :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #715985 przez nuśka09
Dzień dobry :)
w końcu trochę ulgi od tych masakrycznych upałów! :) no ale ponoć tylko dziś ;/
u mnie weekend bardzo udany:) w sobotę byliśmy u kumpeli na urodzinach, do 3 w nocy wytrzymałam :P a w niedzielę wspólnie z nią i jej facetem robiliśmy w 4 obiad :P tzn nasi faceci robili a my pękałyśmy ze śmiechu bo te dwa czubki zaczęli udawać szefów kuchni przy robieniu schabowych :D wczoraj i dziś zajmuję się moją siostrą i przed 5 rano wstaję żeby iść do mamy no ale na szczęście sobie tu z Manią razem śpimy :P wczoraj to prawie cały dzień drzemałam bo Mania była bardzo grzeczna ;) jutro mam wolne bo babcia przyjeżdża no ale do 14sierpnia będę musiała zaprowadzać obie siostry do przedszkola. Potem na szczęście wraca ta mała jędza (znaczy siostrzyczka kochana) i ona przejmie pałeczkę :D

Paulagratuluję córci:)
Groszkuwspółczuję gości...ale dasz radę jeszcze tylko 2 dni :)
Karogrunt to się nie załamywać :) głowa do góry i myśl pozytywnie! wszystko się ułoży trzymam mocno za Ciebie kciuki :)

kochane wy też chodzicie ciągle nie wyspane? ja teraz mam jak na początku, słaby prawie zerowy apetyt i ciągle spaaać :P

11 lata 5 miesiąc temu #715988 przez nuśka09
Agusiak moi znajomi z liceum też na woodstocku a ja już drugi rok z rzędu w domu siedzę ;/ rok temu urlopu nie dostałam no a teraz nie mam siły na takie spartańskie warunki :P ale może w przyszłym roku Małego podrzucimy do jednej lub drugiej babci a my sobie chociaż na dwa dni wyskoczymy :P bo raczej nie da rady już na tydzień jak za starych czasów :dry:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #715993 przez Agusiak
mnie się chce spać najbardziej rano ja córka mnie budzi i chce mleka, a ja ani ręką ani noga ruszyć nie mogę. Dobrze, że teraz mogę jej puścić bajki to mam chociaż z 10 min na dojście do siebie, ale jak była młodsza to nie pozwoliła zwlekać ani sekundy bo od razu syrena na maksa jej się włączała.

nusia to mama jakoś w pracy chyba od rana że nie ma jak dziewczynek odprowadzić do przedszkola. Kurcze niby wszystko super i fajnie ale właśnie jak to z pracą godzić? A co jak "kochana" siostrzyczka :blink: też już do szkoły będzie po wakacjach chodzić, u Ciebie małe dzidzi będzie?
Ach ta logistyka ;) ale mam nadzieję że dacie radę :)

nusia ja już wieki nie byłam na Woodstock :( Ostatni raz z moim T to nawet jeszcze małżeństwem nie byliśmy, potem był nasz ślub akurat na koniec lipca i wyjazd w podróż, kolejny rok małe dziecko i chrzciny, w zeszłym roku też coś wypadło i teraz też nie dało rady, mam nadzieję że za rok się uda, chociaż mąż realistycznie obstawia raczej za dwa lata :(

11 lata 5 miesiąc temu #716013 przez Anecia225
no ja Kochane nie powiem ze sie Nie Boje ciecia i wiecie co gdybym miala rodzic naturalnie ale z tym z lekarzem co mnie prowadzi to okey a tak to watpie zeby byl. A jesli chodzi o ciecie to on sam sie zajmie MNa wyznaczy termin,
A u nas zbiera sie na deszcz zbiera i cos nie ma go wrrrr parnota ja dzis juz mam obiadek i ciacho zrobilam :D z porzeczkami bo szkoda wyrzucic :D a pachnie jak cholerka robilam na mace ziemniaczanej to moze kawalatek zjem choc wole loda zjesc jak ciasto lub porzadna buke a kazda bulka mi szkodzi dzis ziarnista z pasta zjadlam i 158 cukier masakra Pani Diabetolog jak zobaczy zlapie sie za glowe a ja tak nie chce insuliny :*( :( :( :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka