BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 6 miesiąc temu #752242 przez Elusia
Ja kochane noc nie przespana znowu :dry: tym razem boli mnie krzyż i podbrzusze cały czas od 23.00, bez względu czy siedzę, czy leżę, czy chodzę :dry: ale dziwnie bo czuje ten ból głównie z prawej strony i momentami mi promieniuje do pachwin, na uda a czasem w górę do pępka... raczej nie są to żadne skurcze ale dość bolesne :dry: muszę zapytać ginka o to dzisiaj... narzeczony właśnie pojechał do pracy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #752249 przez Elusia
Bóle minęły całkowicie :laugh: więc idę z psem na spacer i SPAĆ :) oczy mi się same ze zmęczenia zamykają, więc pewnie prześpię pół dnia :)
Dam znać jak tam po wizycie:) a wizytę mam na 15.45
Miłego dnia kochane :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #752270 przez P@ul@
Czesc wszystkim. U mnie podobno cos sie dzieje :) Niby mam regulsrne skorcze ale malo bolesne na razie. Zaczelo sie robic rozwarcie. Dostaje plyny dozylnie i czekam na rozwoj wydarzen. A no i jeszcze od rana strasznie mnie czysci.

11 lata 6 miesiąc temu #752295 przez Agusiak
dzień dobry :)

Elusia kochana chyba coś się u Ciebie zaczyna dziać. Trzymam kciuki za wizytę i dobre wieści :)

Paula to super że coś się ruszyło, będzie dobrze :)

My czekamy na teściów bo mają przyjechać po Paulinkę i my z T ruszamy na urzędy :/ Już mnie trzepie na samą myśl :X

Miłego dnia :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #752324 przez Karo290392
toska
No tu inaczej podchodza do całej ciazy jak i do porodu. ale jestem bardzo zadowolona z tego.
a w PL faktycznie dziwnie.no ale trzymam kciuki aby kazdej z Was porób był miłym wspomnieniem-wkoncu po wszystkim nagroda bedzie najpiekniejsza :)

elusia
No ja tez głównie sie bałam bo nie wiedziałam czego sie spodziewać, ale z reka na sercu powiem tak jak kazda która ma to za soba =- dacie rade :) i jak malenstwo bedzie przy tobie to zapomnisz o bólu :)
A o Vivienne to ja bym mogła mowic godzinami :)
i juz nie moge sie doczekac az bedziemy wwszystkie sie chwaliły zdjeciami, o rady pytały itp :) ajjj az taka podekscytowana jestem :)

Czekam na wiesci z wizyty. ale mi sie zdaje ze to juz niedlugo :)

P@ul@
ale fajnieee :) kolejny maluszek sie szykuje na ten swiat :) suuper!:)

Dziewczynyy...jak ten czas szyybko lecii..to jest masakra. jeszcze pamietam jak wczoraj jak mialam brzuszek i jechalismy do szpitala a teraz na łóżku lezy 8 dniowe malenstwo :D normalnie szok :)
Mala juz zarejestrowana i ma juz brytyjski akt urodzenia i oficjalnie nazywa sie Vivienne Carolyn N. :) Jakos w przyszlym tyg maz pojedzie zrobic wizyte w PL konsulacie o paszport dla malej.
A i w przyszłym tyg czeka nas wizyta w szpitalu mala bedzie miala zaboeg usowania jakiejs skorki z pod jezyczka bo ma za długa i to przeszkadza jej ssac ale to rutynowy zabieg wiec sie nie martwie :)

11 lata 6 miesiąc temu #752328 przez ewe88
Cześć kochane :)
Urodzinki się udały. Kawka smakowała jak nigdy :) Mój mąż odebrał wczoraj GBS i wyszedł ok! Ale się cieszę! :):):) Wczoraj poszłam na zakupy trochę się rozpędziłam i siaty były bardzo ciężkie. Po powrocie do domu zaczął mnie boleć brzuch.. ja już myślałam, że rodzę! :) dziewczyny ja takich ruchów dostałam, że torbę przepakowałam, ogoliłam nogi i między nimi też eh.. i bóle ustąpiły hehe A już myślałam, że urodzi się w tym samym dniu co tatuś :)
Tosia co do cukru to nie wiem jaki miałam bo tak się z mamą zagadałam, że zapomniałam zmierzyć :) Ale już jadłam ten tort wcześniej i cukier był ok :)
Kochane cieszę się, że z dzidziusiami wszystko ok:) Niech nam rosną całe i zdrowe :)
Co do takich dziwnych drgawek pod piersią to też czasem takie mam. Ale myślałam, że to po prostu takie skurcze mięśni. A i w nocy jak śpię na boku to pod piersiami też mnie boli, dlatego często się przekręcam z boku na bok. Wydaje mi się, że to jakiś narząd musi żebra uciskać. Eh.. jak ja sobie wszystko sama pięknie tłumaczę heheh :)
Miłego dnia skarby :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #752475 przez nuśka09
Dzień dobry ;*
ja pół nocy nie spałam ;/ obudziłam się bo było duszno w pokoju więc wstałam uchyliłam okno poszłam się napić i próbowałam usnąć ale było tak suche powietrze że nie mogłam ;/ pochodziłam po mieszkaniu położyłam się i zaczął mnie strasznie boleć kręgosłup w końcu jakoś usnęłam ale po godzinie znowu się obudziłam przez ten cholerny kaloryfer :angry: ale wpadłam na to żeby na niego mokry ręcznik położyć, trochę się jeszcze powierciłam i usnęłam potem się tylko na siku przebudzałam. Miałam jakieś durne sny i rano jak się przebudziłam to w lekką panikę wpadłam że Mały się nie rusza. Wstałam zjadłam trochę czekolady i zaczęło się :P tak mnie skopał że szok :P

Elusiadobrze że już Ci lepiej. Wypocznij przed wizytę :) i dawaj znać co i jak :)

Paula czekamy na twoją córeczkę :)
ewe super że wczorajszy dzień się udał :)
Agusiak ja też muszę się wybrać do urzędu ale jak sobie pomyślę to mi się odechciewa, a urząd mam w bloku obok :P wytrwałości życzę :P
Karo jak czytam twoje posty to już bym chciała mieć koło siebie małego a z drugiej strony mnie to wszystko przeraża :P

11 lata 6 miesiąc temu #752477 przez Edzia04
Dzien dobry:)

U mnie dzis paskudna pogoda, deszcze, wieje i zimno jak diabli. Ponuro... eh jak ja nie lubie takiej pogody nic sie nie chce...

Eve ale sie usmiałam z Ciebie hehe, ale jakby tak mała zechciała wyjsc to by mezowi najpieknieszy prezent sprawiała.:)

Elusia ciekawe co tam lekarz na wizycie powie, moze juz mały do Nas chce wyjsc, jeszcze bedą jaja jak urodzicie z Paula w ten sam dzien:)

Paula pewnie tak jak chciałas bedziesz miala wrzesniowa corke :) Czekamy na dalesze wiesci.

Karo to juz 8 dni!!! szok, ja myslałam, ze to dopiero kilka dni temu, naprawde leci ten czas. Powysyłaj jakies zdjecia małej:P uwielbiam ogladac takie bobaski. A zabieg pewnie szybciutko pojdzie :)

Agusia szybkiego i sprawnego załatwiania życzę

Buziaki milego dzionka papap

11 lata 6 miesiąc temu #752539 przez Karo290392
Na poczatku tez sie troche obawiałam czy dam rade ale powiem Wam ze jednak faktycznie niektóre rzeczy po prostu sie wie :)
Kazdego dnia dziekuje za tego skarba . kazda nieprzespana noc mała wynagradza pieknym bezzebnym usmiechem :) az serce rosnie :) albo jak za palca złapie tymi malenkimi raczkami :)

Ajj jeszcze troche i kazda z nas bedzie sie zachwycac swoim szkarbem :)

dodaje Vivienne z wczoraj :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #752617 przez Agusiak
dziewczynki my już po urzędach, wnioski pobrane, ze skarbówki załatwione ale oczywiście nie obyło się bez pewnych komplikacji. Jednak to dopiero początek drogi.
Mamy składać wniosek o rodzinne dopiero w listopadzie ja już się małą urodzi.

Karo boska ta Twoja niunia!!! Na prawdę śliczna :kiss: :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #752626 przez Elusia
Kochane, w końcu odespałam :laugh: nie wiem czy to przepowiadające czy nie bo to był ciągły nieustępujący ból, raz silniejszy raz mocniejszy... :dry:
Paula ale super!!!! :laugh: to może dziś już będziesz miła Agatkę w objęciach :) albo jutro razem z Tosią i będzie kolejna parka ;) tym razem Agatka i Alanek :laugh:
Ewe super, że się udały urodzinki :) te bóle pod stanikiem to tak jak mówisz narządy nas uciskają :)ale chociaż logicznie potrafisz wytłumaczyć sobie :)
Agusiak to wytrwałości w załatwianiu urzędowych spraw :)
Nuśka my coś obie nie mamy ostatnio szczęścia do tego by przespać porządnie nockę ;)
Edzia u nas też właśnie taka pogoda :dry:
Karo przecudna ta twoja niunia! :kiss: tylko wycałować :) no i czas szybko leci tak jak mówisz... niedawno tu tylko debatowałyśmy, która urodzi pierwsza a tu już 2 maluszki na świecie, jutro trzeci no i Agatka Pauli też w drodze :laugh: aż człowieka radość przepełnia jak widzi te dziubaski kochane :kiss:
Uciekam się szykować do tego lekarza.

11 lata 6 miesiąc temu #752641 przez nuśka09
Karo prześliczna twoja malutka jest :) :kiss:

Agusiakja się dodzwoniłam do UM i chyba wszystko wiem. Zastanawiam się czy uda mi się w przyszłym tygodniu wszystkie zaświadczenia ze skarbówki i zusu załatwić bo u nas tyle tych oddziałów jest że masakra ;/
Elusia ciekawe czy nasze chłopaki nie wyskoczą w tym samym terminie :P no ja 7.10 idę na cc a Ty dzień wcześniej masz termin :)

11 lata 6 miesiąc temu #752855 przez Elusia
Już po wizycie, z maluszkiem ok, waży 2,800, miałam 1 skurcz podczas KTG, mam już mocno skróconą szyjkę ale bez rozwarcia i lekarz nadal twierdzi, że urodzę po terminie :dry: kolejna wizyta 10.10... i powiedział, że wtedy mnie skieruje na oddział- chyba się popłacze jak do tego dojdzie :( bo on pracuje w szpitalu, w którym ja nie chcę absolutnie rodzić! :( aha a co do tych bóli nocnych, to on mówił, że to ucisk na jakiś nerw i jak się powtórzy to mam apap wziąć.
Nuśka my z tymi urzędami zaczniemy napewno dopiero po narodzinach maluszka, bo nie mam sił teraz się tym zajmować, zawsze strasznie mnie denerwuje załatwianie tych wszystkich spraw :dry:
Wcinam pizze :laugh: i idę sobie odpocząć :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #752870 przez nuśka09
Elusia może nie będzie tak źle i Ignaś przed 10 postanowi wyjść :)

Narobiłaś mi ochotę na pizze :P muszę sobie zrobić ale to jutro bo nie chcę mi się już po drożdże latać :)

Dzwonili do mnie z biblioteki i w końcu jest dostępna książka na która już od sierpnia czekam :D jutro po nią biegnę :D

A tak w ogóle spokój tu dziś :)
Ciekawe jak tam Paula :unsure:
Groszek i Oleczka nic się nie odzywają ciekawe co u nich :unsure:

11 lata 6 miesiąc temu #752895 przez MartiO
Elusia na porodówkę nie potrzebujesz skierowania ;) więc nawet jak Ci wypisze do siebie to i tak możesz się zgłosić do dowolnego szpitala i wcale nie musisz mówić, że masz jakieś skierowanie... moja wcale nie wypisuje... z Jakubem nie miałam też skierowania na ktg... ustnie powiedziała mi, żeby zgłosić się dwa dni po terminie do szpitala gdzie chcę rodzić na ktg i już dalej postępować wg ich wyznaczeń... stwierdziłam, że skoro nie mam skierowania ni nic to zgłoszę się w dniu terminu... i tak zrobiłam... potem miałam zgłaszać się co drugi dzień... dopiero 8 dni po terminie trafiłam na oddział... powiedzieli mi wcześniej, że jeśli do tego dnia nic się nie stanie to już mnie nie wypuszczą...

Karo i Kasiaaa Maleństwa przesłodkie :kiss:

ja chodzę ostatnio jak jakiś paralityk ;) stanąć na jednej nodze i podnieść drugą to makabra :angry: całe spojenie i ogólnie kości biodrowe... ech... dobrze, że mama na razie jest u mnie to co nieco mogę poogarniać bo czorta ma ktoś na oku ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka