- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

dziś lepiej się czuję- jak na razie. Zobaczymy potem

Agusiakfajnie że wizyta koleżanki się udała :)dawaj znać jak po wizycie

Elusia u mnie w rodzinie mój kuzyn urodził się 2 dni po pogrzebie pradziadka...Może lepiej niech Ignaś też poczeka choć jeden dzień

Ewe udanego świętowania!

Paula cały czas trzymam za Was kciuki

Tosia też bym jadła na Twoim miejscu dziś to na co najdzie ochota bo potem to już gorzej z tym jedzonkiem,zwłaszcza po cięciu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Elusiai Nusia ciesze sie , ze juz lepiej sie czujecie
Eve to udanego swietowania dla Was:)
Agusia udanej wizyty trzymam kciuki:*
Paula mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze, trzymaj sie tam buziaki
A ja dzis juz wszytsko wyprałam i tylko zostaje łozeczko, ktore mialo przyjsc dzis, ale jak narazie cisza, zobaczymy jak nie przyjdzie to jutro musze znowu do nich zadzownic, zobaczymy.
Dobra kochane ide troche popracowac, milego dnia buziaki papa
- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Wydaje mi się że nic złego to nie oznacza ale upewnić się zawsze możesz

U lekarza wszystko w porządku, bliznę mam piękną, mała waży 3200 gram +/- 400 gram (niezłe rozbieżności swoją drogą). Mam więc spore szanse na poród sn, ale to zależy ile jeszcze przybierze na wadze i od mojego ciśnienia które idzie w górę i dostałam leki.
Za tydzień mam kontrolę tego ciśnienia

GBS okej

- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Powiedziała że może po tych lekach na ciśnienie coś się poprawi ale faktycznie nie można podawać żadnych leków na to by się woda nie zatrzymywała. A tamten gin w ciąży z Paulinką mi przepisywał, i jak tu ufać lekarzom?

- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Agusiak fajnie, że z córcią wszystko w porządku

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Karo290392
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Vivienne <3 Nasz cały świat!
myszka
Tu całkowicie inaczej podchodza do porodów i cesarki. a w poniedziałek miałam sciagana szwe bo tylko jedna długa była przez całe naciecie. jestem bardzo zadowolona z tego bo nic prawie nie widac.
Mała Tylko by jadła spała i kupki waliła

Niby to dopiero tydzien skarb jest z nami a szczeze mówiąc nie wyobrazam sobie jakby mialo jej nie byc. nawet jak w nocy sobie lubuje spac przy cycu a ja jak chinczyk siedze i czekam az sie naje

Jak mozna pokochac tak malenkiego człowieczka

Jak położne były ważyły mała i przy porodzie miałą 3090 g a teraz w piatej dobie miała 3070 g takze powiedziały ze wszystko w jak najlepszym porzadku idzie do przodu

elusia
Czy doradzić to nie wiem ale moge jedynie powiedziec jak bylo u mnie :*
jedyne co wspominam z ciarkami na plecach to badanie rozwarcia i jak 'wyciagali' do konca wody . to gaz nie pomógł ale obecnosc meza duuzo dała
Ajj kobitki widze ze juz powoli u Was sie cos rozkreca

Jak na sale mnie przewiezli to razem siedzielismy z mala i mielismy cudownie bo sala jednoosobowa i spokoj cisza tego bylo nam trzeba. jak tylko poczulam palce u stóp zeszłam z łóżka i tak zaczełam chodzic i robic wszystko wokol siebie. przewiezli nas na nasza sale w ktorej bylismy do konca. sala duza , z tv, i mala caly czas ze mna. polozna na kazde moje zawolanie o kazdeej porze.miałam tez spotkanie z pania od laktacji i dostalismy mnostwo upominkow i mala miałą robione zdjecia ktore beda w szpitalu wisialy na korytarzu

i znow sie rozpisałam

- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ciesze sie bardzo ze wszystko ok a z waga to powiem Wam ze wlasnie tak bywa dlatego ja fdo tej pory nie wiem ile wazy bo wlasnie nie ufam tym wagom USG kolezance wychodzilo 3600 a urodzila na drugi dzien 3900 wiec tak jedsnak chyba jest u mnie 3300 w 35 tygodniu wiec teraz to jak liczac ich przyblizenia to i ponad 4 kg powinno byc hahhaha watpie ale sie okaze aby zdrowe.
A Karo Kochana podziwiam Cie bardzo i powiem Ci ze POdziwiam Bardzo Bardzo opieke u nas nie ma tego polozne to jak za kare po cc to robia laske sa zle ze trzeba sie opiekowac mi latwiej bo ja drugie dziecko i wierze ze ktos zostanie by zajac sie dzieckiem bo od rana bedzie rodzina MAMA TATA MAz i CORECZKA takze jak ja dadza to bd miala kolo Siebie Skarba abym szybko mogla wstac moze rano zrobia CC a pod wieczor juz bd mogla sie zajc moze bo niby 12 godzin ja z Coreczka o 10,45 mialam CC a na drugi dzien dopiero o 11 kazali mi wstac

Eve dzis zjadlam kotleciki ziemniaczane tzn jeden plus gulasz wp. mizerie w sosoie czosnkowym na jogurcie najadlam sie jak nie wiem i 118 cukier bylam w wlk.SZOKU wiec zjadlam czekoladki dwie kinderki Corci hihihi az zab mnie zabolal chyba z pazernosci hihihih :* Glowa MNie boli i juz sie martwie jak NOc minie tak sie martwie i mysle bez Coreczki bedzie mi SMutno
- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Tosia no i dobrze, że sobie dzisiaj ucztę zrobiłaś

Karo czytałam Twoją opowieść jednym tchem

- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Karo super, ze tak wszytsko napisalas, wiekie dzieki :* bardzo sie ciesze, ze Twoja córcia tak spokojna, oby tak dlaej:)
Agusia jesli 3200 g wazy Twoja coreczka, to chyba sporo

Elusia to cale szczescie, ze nic powaznego sie nie dzieje :)i ze sie to wiecej nie powtórzy.
To trzymajcie sie buziaki papa
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Karo aż miło się czyta;) cieszę się że i Ty i Kasia pozytywnie piszecie o swoich porodach

Agusiak miejmy nadzieję że po porodzie miną Ci te dolegliwości z rękami :* no a co do lekarzy to co lekarz to inne zdanie, inna szkoła

Elusia dobrze że to nic złego

Tosia trzymam za Was kciuki!!

U nas włączyli ogrzewanie i jest tak suche powietrze że oszaleć można ;/ jeszcze mamy stare kaloryfery bez regulacji ;/ jutro dzwonie do administracji niech nam założą regulację.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kochane no nie wiem sama czy to sporo, nie pamiętam ile Palinka ważyła w tym czasie, musiałabym sprawdzić w dzienniczku ciąży. Ale jak ta granica błędu może wynosić nawet 400 gram to równie dobrze może ważyć 2800g

Karo fajnie, że nam opisałaś to wszystko

Tosia Ty jutro do szpitala idziesz? Kciuki zaciskam ze wszystkich sił

Miłego wieczorku