BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 6 miesiąc temu #753373 przez Elusia
Nusia fajnie, że z maluszkiem dobrze wszystko, tylko to łożysko faktycznie już dojrzałe. Trzymam kciuki żebyś wytrzymała jednak do 7.10 :) teraz musisz odpoczywać :) a co do KTG to mój też zawsze wariuje i chciałam pokazać wczoraj narzeczonemu co on wyrabia,i dupa....bo Ignaś w najlepsze sobie drzemał :P i na usg też był mega spokojny- zachowywał się jak nie on ;) chyba chciał pokazać tatusiowi, że jest taki grzeczny :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #753388 przez ewe88
Kochane co do łożyska to w tym tyg. raczej zdecydowana większość ma już stopień dojrzałości III ! :) Więc nie ma się czym martwić! Moja siostra w 32 tyg. miała już stare łożysko i dzidziunia urodziła się piękna i zdrowa :)
Elusia szalejesz strasznie! :) Odpocznij kochana bo czasem jeszcze dziś urodzisz :) Chociaż w twoim przypadku to już czas najwyższy:) A z wydzieliną to chyba też zadzwoniłbym do lekarza, choć faktycznie wszystko wskazuje, że Ci czop odchodzi :)
Ale fajowsko dzieciaki rodzą się na potęgę! :) Tylko kiedy ja? Eh.. oby nie przenosić!

11 lata 6 miesiąc temu #753393 przez ewe88
A jeszcze jedno! Ale macie duże dzieci!!! Ja to się modlę żeby moja chociaż 3kg miała jak się urodzi. Bo brzuch to mam malutki cały czas, no i przede wszystkim dieta cukrzycowa nie pozwala mi przytyć.. :(

11 lata 6 miesiąc temu #753400 przez nuśka09
Elusia mój mały też przy tatusiu nie świruje :P ale ostatnio zauważyłam że rano jak D. wstaje i coś zacznie mówić do mnie lub do brzuszka to maluch się przebudza i fika potem ale jak D. rękę przyłoży to spokój :P
Nie szalej tak z tymi porządkami poczekaj na ten październik :P
Agusiak ale te pomiary nie są dokładne :P przecież może być ok 400g pomyłki :P
miejmy nadzieję że jednak ta waga jest zawyżona :P

11 lata 6 miesiąc temu #753504 przez Elusia
Kochane z tymi porządkami to dlatego tak, bo jak rano byłam na spacerze z psem to tak pięknie słońce świeciło, że dostałam jakiegoś mega powera :laugh: A co do tej wydzieliny to pytałam was czy może być tak późno po badaniu, bo pamiętam jak mi na początku ciąży lekarz mówił, że mogę nawet lekko plamić krwią po badaniu ginekologicznym i to jest normalne. Mimo to, nigdy mi się nie zdarzyło coś takiego, ale to badanie było baaardzo dogłębne, stąd moje przypuszczenia.
Agusiak miłego spotkania z siostrą
Ewe ja tak sobie myślę, że może i dobrze, że mniejsze będą bo łatwiej nam będzie urodzić :)

11 lata 6 miesiąc temu #753533 przez P@ul@
Przepraszam ale was nie nadrobie.
Chcialam sie tylko podzielic nowina,ze dzis o 12:55 przyszla na swiat Agata.
Mala wazyla 2990g i miala 55 cm dlugosc.Po urodzeniu dostala 10 pkt. Zdjecia wkrotce.

11 lata 6 miesiąc temu #753570 przez ewe88
Paula gratulacje!!!! Czekamy na zdjęcia! Ukochaj malutką od nas :)
Dziewczyny tu miały być mamusie październikowe a tymczasem póki co same wrześniówki! :)

11 lata 6 miesiąc temu #753576 przez ewe88
Elusia też sobie to kochana powtarzam. Mój lekarz też tak mówi. W sumie nasze maluszki też przeżyją mniejszy stres podczas porodu. Co do badania... też mnie raz lekarz tak przebadał, że myślałam że mi wody odeszły! Malutką to prawie w gardle poczułam tak podskoczyła. Eh.. ci lekarze..

11 lata 6 miesiąc temu #753579 przez Karo290392
paula gratulacjeee!!!!!!!!!!!!!!!

dzieciatka nam sie sypia!!!!!!!1:)

tak parkami beda wychodzic?:)

to juz 4 mamy tak?:)

11 lata 6 miesiąc temu #753658 przez Edzia04
Paula GRATULACJE!!!!!!!! jak dojdziesz do siebie to pisz jak tam było na tej porodowce:)
Jezu dziewczyny ja jestem przerazona, ze to juz, stracha złapałam strasznego, ze wszytkie rodzicie wczesniej, ja nie mam jeszcze lozeczka :( mam nadzieje, ze Zosia postanowi wyjsc dopiero jak jej urzadze kącik:P
Nie wiem co mialam jeszcze pisac z tych nerw ehe pozniej sie jeszcze do was odezwe buziaki apap

11 lata 6 miesiąc temu #753666 przez Elusia
Paula ogromne gratulacje!!!! :kiss: ależ się cieszę! :kiss: normalnie ekstra i jest tak jak chciałaś kochana :) czekamy z niecierpliwością na zdjęcia :)
Czyli w tamtym tygodniu parka: Wojtuś i Vivienne, a w tym tygodniu Alanek i Agatka :laugh: piękne parki :) ciekawe kto następny :laugh: ale to już pewnie w następnym tygodniu, czyli październikowe niunie będą się rodzić.
Ja dopiero do domu dotarłam bo ledwo zjedliśmy obiad i na zakupy trzeba było jechać, bo narzeczony wymyślił sobie, że pojedzie jutro do pracy... :dry:
Edzia spokojnie :) napewno Zosia nie wyjdzie przed urządzeniem jej kącika :) w końcu panienki lubią mieć wygodę ;) a kiedy masz wizytę? ginekolog coś wspominał że miałabyś rodzić wcześniej???
Ewe no on niby musiał tak mnie przebadać żeby całą szyjkę obejrzeć, zresztą uprzedził mnie że będzie boleć.

11 lata 6 miesiąc temu #753667 przez Edzia04
Elusia wizyte mam 7.10, lekarz nic nie mowil,ze wczesniej urodze. Na ostatniej wizycie wszytko bylo ok, wiec mam nadzieje, ze zdarze ze wszytskim...

11 lata 6 miesiąc temu #753668 przez nuśka09
PaulaGratulację :)

No ładnie nam się dzieciątka rodzą :) u wrześniówek jeszcze nie wszystkie rozpakowane a u nas już tyle dzieciątek :) mamy 2 parki jak narazie :P To kto następny;> ???

Ja dziś w końcu wypożyczyłam książkę na którą dłuuugo czekałam :D idę robić kolacyjkę i do czytania :D

Miłego wieczorku ;*

11 lata 6 miesiąc temu #753675 przez Elusia
Edzia to myślę, że zupełnie nie masz się czym stresować bo pewnie urodzisz o czasie :) trzeba wziąć pod uwagę, że Karo i Kasia miały od początku powiedziane, że urodzą wcześniej, Tosia miała termin na 2.10 i cc więc też normalne, że wcześniej, no a a Pauli to chyba te wody tak przeważyły, że tak szybko. Także nie mamy czym się stresować, myślę nawet że powinnyśmy raczej się zastanawiać czy zechcą wyjść w terminie a nie później ;)
Nuśka ciągle zapominam się zapytać jaki tytuł tej książki co tyle na nią czekałaś ???:) też miałam wypożyczyć teraz nowe jakieś ale śpieszyłam się na wizytę i tylko oddałam te co przeczytałam. Może w poniedziałek się wybiorę....:)

11 lata 6 miesiąc temu #753678 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Paula kochana ogromne gratulacje!!!! Witamy Agatkę na świecie :lol:

Kurcze ale nowiny i Tosia pewnie też już powoli dochodzi do siebie, mam nadzieję że wszystko u nich dobrze :)

Edzia kochana Ty się nic nie martw, ja też z ręką w nocniku jeszcze.
Może zmuszę T żeby jutro łóżeczko skręcić, torba wyschła ale jeszcze muszę uprać koszule i szlafrok i dopiero mogę się pakować.
Też muszę jeszcze kącik zorganizować :)

Spotkanie z siostrą super udane, cały czas bawiła się z małą a w zasadzie to Paulinka wzięła sobie ciocię na wyłączność :P

Miłego wieczorku :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka