BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 6 miesiąc temu #753859 przez myszka85
Paula - gratulacje, zdrówka dla Ciebie i Agatki. Wracajcie szybko do domku, bo kącik taki ładny, że pewnie mała nie może się doczekać jak w nim zamieszka.

Tośka
- też gratuluję. Na pewno Alanek już z Tobą.

Agusiak
- jestem chyba na podobnym etapie z torbą co Ty. Moja wyschła ale muszę jeszcze uprać ubranka, szlafrok, koszule itp i mogę ją zacząć pakować.

Byłam dzisiaj u rodziców obejrzeć rzeczy dla małego. Posegregowałam z mamą ubranka rozmiarami. Okazało się, że jest tego strasznie dużo. I wszystkie są super - jutro może jakieś fotki wrzucę. Widziałam też wózek. A jutro rodzice przywiozą mi wszystko samochodem i będę urządzać kącik w pokoju i prać ubranka i pakować torbę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #753934 przez nuśka09
Dzień dobry :)
kolejny dzień z rzędu usnęłam ok 21 i wstałam przed 6 -wyspana :P
Idę zjeść śniadanko, spacer z psem i jakieś porządki :P

Elusia "Arabska córka" T. Valko- to kontynuacja arabskiej żony. Ciekawa książka o życiu Polki z Libijczykiem :)

Edzia spokojnie zdążysz ze wszystkim :)
Agusiak fajnie że spotkanie z siostrą się udało :)
Myszka czekamy w taki razie na fotki kącika dla Maluszka :)
Mnie ma dziś odwiedzić koleżanka na chwilkę a potem jadę z mamą do babci- co prawda nie za bardzo mi się chcę bo będzie tam trochę dzieciaków,które jak to dzieciaczki hałasują a mnie ostatnio odpowiada spokój i cisza :P No ale obiecałam to pojadę....

Miłego dnia

11 lata 6 miesiąc temu #753956 przez Elusia
Dzień dobry kochane :) dzisiaj w nocy się mega wyspałam :laugh: i słoneczko ładne dzisiaj wyszło, chociaż mocno zimno :P maluszek od wczoraj tak boleśnie się wypycha, że mam wrażenie, że skóra mi zaraz pęknie ;)
Agusiak fajnie, że udało się spotkanie z siostrą
Nuśka to muszę sobie wypożyczyć obie, bo lubię takie wątki :) no chyba, że u mnie ich nie będzie :P miłego dnia u babci :)
Myszka to fajnie, że mogłaś już wszystko sobie posegregować, jak już urządzisz kącik to czekamy na zdjęcia :)
Zastanawiam się co z Oleczką....???? czyżbyś już urodziła ??? jak tylko będziesz mogła odezwij się.

11 lata 6 miesiąc temu #753975 przez nuśka09
Elusia no ja też się zastanawiam co z Oleczką...a ona nie podawała Ci nr tel?
Co do książki - bardzo polecam, pierwszą część pochłonęłam w 2 wieczory i tyle emocji przy niej że mówię Ci :P Mam nadzieję że druga część też tak dobra. Jest jeszcze 3cz. - Arabska krew. :) u mnie w bibliotekach jest straszne branie na te książki :P musiałam sobie 2tygodnie temu zarezerwować :P bo tak to bym pewnie się nie doczekała- wczoraj Pani mi powiedziała że już 4 os. się o nią pytały ;P

Wysprzątałam łazienkę calutką łącznie ze ścianami, jeszcze została mi podłoga ale to jutro bo już nie mam sił :P kurze pościerane, podłogi odkurzone teraz chwilę odpoczynku i z psiakiem na spacer i do sklepu trzeba iść :)

11 lata 6 miesiąc temu #753978 przez nuśka09
Elusia o jej Ty już 40 tydzień zaczęłaś!! :D

11 lata 6 miesiąc temu #754003 przez Elusia
Nuśka nie szalej tak bo jeszcze szybciej przyjdzie ci stawić się na cc :P w takim razie jak takie branie mają te książki to w poniedziałek pojadę wypożyczyć :) a Oleczka niestety nie dawała mi nr tel. więc nie ma jak się z nią skontaktować. W sumie to liczę zawsze kolejny tydzień od niedzieli, także jak dla mnie jutro zacznę 40 tc :) w ogóle jak ja już odpuściłam i spokojnie czekam, to narzeczony teraz cały czas się niecierpliwi i pyta ciągle Ignasia kiedy wyjdzie :laugh: mówi, że go to czekanie wykańcza :P wczoraj powiedział :"nawet piwa nie mogę wypić bo się stresuje" :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #754012 przez Agusiak
dzień dobry kochane :)

Myszka moja torba już sucha właśnie piorę szlafrok i koszule :)
Jak to poschnie to mogę się pakować :lol:

Elusia jej faktycznie Ty już na wylocie dosłownie jesteś i tylko czekać na skarbuszka:)

nusia udanych odwiedzin :)

Ja mam coraz częściej takie bóle jak na miesiączkę, zarówno brzucha jak i pleców w odcinku krzyżowym ale to pewnie nic nie oznacza :P

Jutro jedziemy na działkę i już się nie mogę doczekać.
Zamówiłam też dla Paulinki domek dla lalek, to będzie miała w prezencie od siostrzyczki jak się już urodzi :)

Miłego dnia :kiss: :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #754057 przez ewe88
Cześć kochane :)
Elusia teraz kolej na Ciebie! Nie stresuj się kochana, życzę powodzenia i ściskam mocno :kiss:
U mnie też pogoda fajna :) babcia mnie dziś odwiedziła, dzień szybko mija. wieczorem idziemy z mężem na kolacje z okazji rocznicy ślubu :) Zaraz idę robić sobie domowe spa :) hehe
Miłego dnia kochane :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #754124 przez Edzia04
Hej kobietki!!
U mnie nareszcie ładna pogoda, az samopoczucie jest inne , zdecydowanie lepsze.
Dopiero wrocilam z zakupów, maz posprzatal, wiec mam z głowy, troche tylko musze ogarnać znowu papiery, a na 16 jade na ślub do znajomych.

Elusiamasz racje, teraz to tylko spokojnie czekaj na rozoj wydarzen, a narzyczonemu powiedz, ze ja Iguś sie urodzi to wtedy zrobi sobie porządną popijawe:P ehe

Nusia ty tak nie szalej z tym sprzataniem, bo naprawde bedziesz musila przekladac termin cc:P

Agusia fajny pomysl z tym prezentem dla Paulinki, napewno jej sie spodoba i wkupi sie mlodsza siostrzyczka w łaski starszej:)

Ewe to oczywscie udanej i smacznej kolacji zycze! i wsztskiego najlepsze z okazji rocznicy!!!

Milego dnia kochane buziaki papa

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #754146 przez Kasiaa
Hej:)

PAULA WIELLLLKIE GRATULACJE I WITAMY AGATKĘ NA ŚWIECIE:):):):)

Nie nadrobie wszystkiego . Ale z maluchem duzo pracy jest:) Ja teraz na etapie pieluch tetrowych juz drugi dzień ze względu na odparzenie dupki zamiast pampersów tetrowych urzywam i poprawe juz widac:) Wojtuś to strasznie ruchliwy i zyciowy chłopczyk a nerwus mał y straszny:) W czwartek bylismy na pierwszej wizycie u pediatry i Mały od niedzieli do czwartku przybrał na wadze 150 gram. Jeszce kuli go (robili bilirubinę) bo troszke zółty jest . Ale wszytko dobrze bo cały czas spada:)

KARO ja tez mam problem co tu jesc zeby nie zaszkodzic Wojtusiowi.

TOSIA Ty też juz masz swoje Maleństwo przy sobie:) GRatuluję:)

Widzę ze ja zapoczątkowałam rozpakowywanie od razu za mną Karo i sie posypało:) Super:)
A miał byc pażdziernik:) Najważniejsze ze Maluchy zdrowe:)

BUziaki:*

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 6 miesiąc temu #754262 przez Agusiak
dobry wieczór :)

My dziś zrobiliśmy duszonki i rodzice zaprosili moich teściów więc fajnie sobie posiedzieliśmy i pojedliśmy :laugh:
A jutro z rana jedziemy na działeczkę gdzie czekają na nas moi dziadkowie :kiss: :laugh:

Słuchajcie mam pytanko bo wcześniej nie miałam szans na oznaki porodu bo od razu mnie pocięli. Ale dziś cały dzień bolą mnie plecy i jednocześnie podbrzusze jak na okres. Przyjemne to nie jest :dry: Wzięłam już kilka razy no spę i działa na początku a potem zaś.
Czy to jest normalne,tak teraz będzie i nic specjalnie to nie oznacza czy wręcz przeciwnie?
I robi mi się twardy brzuch u góry, ale nie wiem czy to te jakieś napinania czy po prostu mała się tak wypina bo w sumie wygląda to tak samo :dry:

ewe smacznej i udanej kolacji oraz oczywiście najlepsze życzenia dla Was :)

miłego wieczorku :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #754266 przez Elusia
Agusia fajnie, że spędziłaś dziś milo dzień i oby jutro był taki sam udany :) ja też czasem ale rzadko mam bóle jak na miesiączkę i krzyża. Mi się wydaje, że to są skurcze przepowiadające- szczególnie, że Tobie przy tym spina się brzuszek. Oczywiście to moja opinia, a niezbyt się na tym znam :dry:
Kasia fajnie, że z maluszkiem coraz lepiej :kiss: ucałuj i wyściskaj go ode mnie :)
Edzia fajnie, że dziś masz lepsze samopoczucie :) ślub znajomych udany?:)
Ewe wszystkiego najlepszego z okazji ślubu!!! :kiss: mam nadzieję, że kolacja z mężusiem się udała :)
ja miałam dziś naprawdę paskudny dzień... eh :(
Dobranoc kochane:*

11 lata 6 miesiąc temu #754274 przez Agusiak
Elusia kochana co się stało?
Mam nadzieję że jutro będziesz miała o wiele bardziej udany dzień :)
Buziaczki i nie smutaj się :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #754305 przez Karo290392
Agusiak
Kochana ja własnie takie oznaki miałam gdzy zadzwoniłam na oddział a po pol godziny gdy pod prysznicem byłam odeszły mi wody a na ktg skurcze były powyzej 100 których mało co czułam. takze moze u ciebie sie tez juz cos rozkreca ?

Bylismy dzis z mała na drugim spacerze.pierwszy był wczoraj wieczorkiem na godzinke a dzis poszlismy na miasto i zakupki i nie było nbas ponad 4 godzinki. Gdy bylismy na kawce w kawiarence od razu nakarmiłam mała . Kurcze az miło jak nikt krzywo nie patrzy jak sie piersia karmi. tylko jeszcze pytaja czy jakos mogA pomoc i sie mala zachwycaja :) Miłe to :)
Z przebraniem tez problemu nie było bo prawie wszedzie sa pokoje do przewijania dziecka takze wypadzik jak najbardziej udany tym bardziej ze dzis cieplusio było i słoneczko ładne :)

11 lata 6 miesiąc temu #754339 przez nuśka09
Dzień dobry kochane ;*

Wczoraj bardzo fajnie spędziłam z rodzinką wieczór- szkoda tylko że D. był w pracy no ale ktoś musi :P Przed południem zawitała do mnie kumpela i przywiozła 300szt pampersów i ok 200 paczek chusteczek- wszystko z tej serii sensitive pampersa :) w szoku byłam bo wiedziałam że mi przywiezie ale nie sądziłam że aż tyle - także zapas mam na dłuższy czas- pampersy to dopóki Mały będzie się mieścił :P
Dziś wybieram się ze znajomymi na mecz :D to już ostatni w dwupaczku :) na kolejnę będę śmigać z wózkiem :P

Agusiak kochana ostatnio pytałam mojego gina jakie są pierwsze objawy porodu i on mi takie właśnie dolegliwości wymienił jak opisujesz. Powiedział że jak to twardnienie brzucha zacznie boleć i będzie wrażenie ciągnięcia w dół i będzie się do powtarzać co ok 10-8 min to mam przyjeżdżać no chyba że wcześniej mi wody odejdą :P
Więc może u Ciebie coś się powoli zaczyna dziać :D A pomysł z prezentem dla Paulinki -super moja mama też zawsze tak robiła - każdy niemowlaczek przychodził do domu z prezentem dla starszych- mnie to niestety nie objęło bo zawsze już byłam na tyle duża że wiedziałam o co chodzi :P ale u dzieciaków to się sprawdziło :)

Karo super że już z Malutką na spacerki chodzicie :) ja już nie mogę się tego doczekać :cheer:
Kasia a w brzuszku Wojtuś był spokojny czy też ruchliwy? ;) dobrze że mu to odparzenie schodzi ;)

Elusia kochana dziś będzie lepiej :*

ewe WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! Duuużo miłości Wam życzę ;*

Miłego dnia!! :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka