- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- ewe88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Elusia ja chyba też idę na łóżko poczytać. Może zasnę to dzień szybciej zleci

Paula super, że jesteście już w domku

Buziaki skarby

PS: zauważyłyście jak się tu przerzedziło? Coraz mniej nas na forum

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Faktycznie lepiej się nastawić na dalszy termin i mieć miłą niespodziankę jak się uda wcześniej a innymi się nie przejmować.
Mnie też wnerwia jak ktoś się pyta o termin i słysząc że 22.10 mówi, aaaa to jeszcze masz sporo czasu

Elusia ja też zamierzam zrobić lampkę nocną dla dzidzi. Właśnie wróciliśmy z IKEA, kupiłam taką za 9.99zł do tego dokupię żarówkę ledową i jakoś ją ozdobię

Ale raczej nie dziś. Może w środę jak skręcimy łóżeczko

Matko jedyna dziś dzień chłopaka a ja nawet nie złożyłam memu życzeń, nie mówiąc już o jakimś drobiazgu

Za to zagoniłam go do łazienki żeby silikon przy wannie zrobił od nowa bo jakaś pleśń wylazła

- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Agusiak jestem z Ciebie bardzo dumna!!!

Paula raz jeszcze gratuluję

Elusia mam nadzieję że książki poprawią Ci nastrój kochana

Eweno niestety coraz mniej nas pisze, ale mam nadzieję że jak każda opanuję już sztukę zajmowania się maluszkiem i robienia jeszcze 1000 innych rzeczy to będziemy częściej pisać

Wczoraj na meczu mimo porażki mojej drużyny (

Po meczu nasi znajomi z córeczką przyszli, D. wrócił z pracy i wieczorek też super spędziliśmy

A dziś rano byłam bo wyniki hcv i zrobić ostatnie badania przed cięciem. Prawie odleciałam bo babka mi chyba z 10 min krew pobierała bo nie chciała mi krew lecieć ;/
idziemy zaraz na jakies zakupki

Miłego dnia ;*
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

po czym on stwierdził że on się czuje jeszcze chłopcem

- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Paula jejciu, Agatka jest przecudna

Nusia fajnie, że miło spędziłaś czas mimo przegranej drużyny

Agusiak jak zrobisz lampkę to wstaw zdjęcie

- ewe88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Muszę przyznać, że jesienią rodzą się najładniejsze dzieci

- Kasiaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
PAULA Agatka jest śliczna:))) jeszcze raz gratuluję

My z Wojtusiem pierwszy raz na spacerku bylismy:)
Mam tak dużo pokarmu ze ściągac muszę pare razy dziennie... Dzis jestem mega zmęczona Mały marudzil w nocy troche , nie chce spac w łózeczku więc połozyłam go w gondoli i jakos lepiej sie maleństwu spało.
Uciekam bo obudzil się juz:)
Buziaki
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Elusia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ZUS! oni to zawsze się do czegoś dowalą ;/mam nadzięję że jednak szybko się to wyjaśni.
miałam się pytać wcześniej- udało Ci się wypożyczyć te książki o których Ci pisałam ?

Kasia super że już na spacerki z maluszkiem chodzicie

Uciekam się kąpać kochane

Miłego wieczorku

- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Dopiero teraz to zaglądam, bo cały dzien poza domem. Naszczescie dzis udało Nam sie kupic samochó<jupi>. Jutro reszte formalnosci do załatwienia i mozna jezdzic. Jak sie ciesze, ze wkocu znalezlismy, tylko teraz mam nadzieje, ze wszytsko znim bedzie dobrze.
Paula Agatka śliczna !!! Teraz czekamy na opowiesci o porodzie:D:D
Elusia ja z Zusem mialam podobnie i wypłacili mi dopiero po 1,5 miesiaca ;/ bo oni oczywiscie maja na wszytsko czas, ale mam nadzieje, ze u Ciebie szybciej załatwia i dostaniesz pieniadze, bez wiekszego załatwiania.
Nusia super, ze tak wszytscy o Ciebie dbali, to naprawde mile:)
Agusia a jaka ja jestem z Ciebie DUMNA !!!! ciesze sie bardzo, ze spakowana jestes, ale nie rodz jeszcze, bo to za wczesnie:P poczekaj na mnie, ja mam 12.10 wesele siostry męza i bardzo chce na Nim byc, wiec czekaj do wesela ze mna a pozniej mozemy rodzic ehhe
Dobra kochane jak kogos pominełam to przepraszam, lece gotowac barszczyk czerwony na jutro.
Mielgo wieczorku buziaki apap
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Paula śliczna Twoja córcia i jak pięknie się w tych beżach prezentuje

ewe przez cały rok rodzą się piękne dzieci

nusia super, że na meczu było spokojnie. A przegraną się nie stresuj, pewnie czekają z wygranym meczem na Waszego synka

Elusia kurcze o co tym z ZUS zaś chodzi? Co za mendy. Ale powiem Wam że spore są kontrole ostatnio tych L4 ciężarnych i niektóre mamy dostają nakaz powrotu do pracy. Na szczęście u Ciebie do końcówka więc niech się cmokną. Wszystko będzie dobrze

Lampkę wstawię jak tylko zrobię

Edzia gratuluję zakupu auta!!! Z pewnością Wam ulżyło że już macie to z głowy.
I kochana spokojnie, nie zamierzam jeszcze rodzić, także na luzie idź na to wesele i baw się dobrze

Miłego wieczorku

- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
W szpitalu byłam już we wtorek, myślałam, że będę miała wywoływany poród, ale lekarze zdecydowali, że będą podawać mi płyny dożylnie, w ten sposób chcieli podnieść ilość wód płodowych. I tak było.
W nocy z czwartku na piątek zaczęłam odczuwać dosyć bolesne napinanie w podbrzuszu i to od razu regularnie co 7 minut. O godzinie 1.00 w nocy w piątek przyszła położna zobaczyć na sale i posłuchać serduszka małej. Mówię jej, że odczuwam te bóle, a ona, że skoro czas pomiędzy nimi się nie skraca to na pewno nie są skurcze porodowe i pewnie jutro pójdę do domu. Ale wzięła mnie na badanie i jej zdaniem żadnego rozwarcia, czyli to nie poród. Nie mogłam spać w nocy, bo te skurcze mnie męczyły i jeszcze myśl, że jak to nie porodowe skurcze skoro boli...
Rano na obchodzie powiedziałam lekarce, że całą noc boli mnie w podbrzuszu, więc wzięła mnie do badanie i okazało się, że mam 6 cm rozwarcia. Szybko inna położna niż ta w nocy kazała mi zabrać wodę, jak chcę to telefon, ona wzięła kołdrę i na porodówce. Napisałam tylko sms-a do K., że idę na porodówkę i poszłyśmy. O 9.00 byłam na porodówce, do około 12.30 miałam skurcze rozwierające, skakałam na piłce na przemian z leżeniem na lewym boku (wtedy miałam podłączone ktg). K. był przy mnie cały czas, aż do momentu skurczy partych, wtedy chciałam żeby wyszedł. Bardzo mi pomógł, bez niego bym chyba nie dała rady, bo strasznie bolały mnie plecy, a K mi masował i dało się przeżyć. Skurcze parte trwały 25 minut i po tym czasie Agatuś była już z nami.
Tak, więc nie było źle, szybko poszło. Noc przed całym porodem chyba była gorsza niż sam poród, no i niestety nie wspominam dość dobrze zszywania, a mam aż 12 szwów, ale dla swojego skarba przeżyje się wszystko

- MartiO
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)

ja torbę spakuję w tym tygodniu... jakoś nie mam do niej weny... jakby co to większość leży jakoś poskładana ale trzeba jeszcze spakować... no i dopiero w sobotę robiliśmy przemeblowanie w sypialni... oba łóżeczka jakoś się mieszczą więc nie jest źle

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ciekawe co tam u Tośki i Oleczki bo jakoś przestała się odzywać.
Mam nadzieję że mamusie i dzieciaczki mają się dobrze.
My także mamy zamiar przemeblować pokój już tak jak ma być, może we środę się uda.
Mam nadzieję że damy radę

W ogóle mamusie rozpakowane proszę nam się tu częściej chwalić dzieciaczkami to może nam się to czekanie nie będzie tak dłużyło

Dobranoc, spokojnej nocy

- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Edzia ale fajnie, że udało wam się kupić samochód!

Agusiak ZUS zawsze lubi się do czegoś przyczepić

Paula wspaniale, że w miarę dobrze zniosłaś poród i że K. był dla Ciebie takim oparciem

Matio super pomysł z tą sesją!

Miłego dnia