- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Myszka ja całą ciąże z obiema dziewczynami przed kompem spędziłam i teraz też jak coś robię to przy małej

Myślę że nie ma co przesadzać i siać paniki, a tacy życzliwi doradcy to niech się zajmą swoimi sprawami

Ja mleko zawsze brałam ciepłe w termicznym opakowaniu i potem dawałam jakie było, jak nie było ciepłe to też no bo co zrobić. Ale jedna mama z forum polecała to cudo właśnie na spacery:
allegro.pl/podgrzewacz-zelowy-bez-uzycia...ovi-i3615925464.html
Edzia ja też mam ten espumisam, a powiedz mi ile kropel podajesz i czy bezpośrednio przed jedzeniem?
Ja dziś idę z małą do lekarza i porozmawiam o tych mlekach i może też kupię ten komfort chyba że przepisze nam pepti.
U nas nocka nawet fajna, mała zjadła o 19 a potem przed 1.00

Miłego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gusiek_kom
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Jestem z Majówek 2013, mam cudownego synka Maksia.
W październiku otworzyłam sklep internetowy www.maksiowo.com
Serdecznie zapraszam do odwiedzania sklepu. Asortyment cały czas poszerzamy

Dla zarejestrowanych Klientów 10% rabatu na pierwsze zakupy

pozdrawiamy
Agata i Maksio
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950
- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Agusia najważniejsze, że nocki przesypia

Myszka myślę, że ta znajoma gada bzdury z tym internetem, zresztą masz przykład Agusi

Edzia fajnie, że mleczko i kropelki działają tak dobrze na Zosię i już brzusio nie boli

Paula ale super, że Agatka tak ładnie daje odpocząć mamusi

Nusia ja też się zastanawiam z żółtaczką, bo Ignaś na buźce jeszcze troszkę ma, ale położna badań nie kazała robić, mówi że zejdzie i że wygląda co wizytę lepiej, po za tym ładnie przybiera na wadze- mam nadzieję, że się nie myli! A my chrzciny w lipcu bo chcemy też zrobić od razu ślub

Miłego kochane

- alutka1011
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Maja i Dawid

Tosia biedactwo napewno będzie dobrze!
Pogoda od paru dni do d...a Dawidowi spacerów brakuje

- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A co do spania dzieci u nas co 3 godziny i wiecej raczej c odwie sie budzi a co do komp. to ja pisze do was jedna reka a druga karmie Synka i czest ogesto siedze tak, A jeszcze co do pogody Kochane ja Corke uczylam czy deszcz czy Mroz musialam isc bo MAz pracowal dzien i noc i musialam i teraz Tak samo chodze pada deszcz oslaniam go folia i ide dalej wieje oslaniam kolderka badziej by na buzke tak nie wialo i ide a ja to tam nie wazne czy zmokne czy zmarzne nie dalabym rady usiedziec wdomu na rekach z nim moj Synek slucha Meza hahahah jak go polozy to sie bawi rozglada czy to lozeczk oczy na nasze lozko wbujak a u mnie t otylko raczki hihihihi chyba Mamusia jednak popiescila za mocno na rekach Nie TATA hahah buziaki Kochane powodzenia Wam zycze my zaraz na spacer w Niedziele Chrzciny
- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Agusia ja te kropelki podaje przed jedzeniem ok 3 , 4 kropelki tak poradziła mi położna, ale dziś w nocy znowu miała problem z brzuchem , kupy nie może zrobić i kropelki nie pomogły może za mało. Zmieniam mleko na to komfort tylko to trzeba sukcesywnie, wczoraj zjadła jedną butlę dziś już dostanie dwie i tak wycofam zwykły bebilon. Zjadła o 10 bebilon komfort i teraz Zosia śpi i jest spokojna. Ciekawa jestem jak zaleci Ci Twój pediatra i co powie, czekam z niecierpliwością. My wizytę mamy 14.11 więc trochę jeszcze czasu jest.
Myszka u mnie to nie dość, że laptop włączony non stop to i telewizor cały czas włączony. Dopiero jak idziemy spać to wyłączam. Nie wierzę w takie brednie, a ta osoba to jakaś przewrażliwiona.
Elusia ja Ci nie doradzę w sprawie spacerów, bo Zosia jutro kończy 2 tygodnie, a dopiero raz robiłam jej werandowanie, bo ciągle u nas pada:( Dziś wyszło słoneczko więc na pewno ją chwilę wystawie:)
Dobra kochane lece miłego dzionka papa
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
W końcu jestem wyspana!!

Myszka jeśli o kompa chodzi to mam takie zdanie jak Edzia i Agusiak, my mamy jeden pokój i przy D. laptop non stop włączony, tv prawie cały czas

Elusiamy gdzieś od 3 tygodnia Maksa zabieramy już prawie wszędzie,nic mu nie dolega nawet katarku nie ma:) Dziś idziemy do centrum handlowego z nim:)
Co do żółtaczki to Maks też dobrze przybiera:) no ale na badaniu wyszło jak wyszło.
Kochane mamusie karmiące mm jak dopajacie dzieciaczki? przed czy po jedzeniu? bo mam Maksa dopajać wodą z glukozą a nie wiem jak

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U lekarza okej, mała osłuchowo czysta i gardełko też, katar mamy nadal tak odciągać jak do tej pory.
Na krostki na razie nic nie poradzi bo nie wiadomo czy od mleka mam tylko smarować alantanem.
Mleko póki co zostaje to co jest bo zbyt krótko je pije, a za często zmieniać nie należy. Co dalej okaże się na szczepieniu 21.11, czy zostaje to mleko czy inne i w ogóle.
Nusia a powiedz mi jaką glukozę podajesz małemu, taką jak na badanie cukru w ciąży?
Ja gotuje zwyczajnie wodę z cukrem ale może lepsza byłaby jakaś gotowa.
Ja różnie podaje picie bo to trudno tak ustawić jak np dziecko śpi. Ale czasem też mi zwymiotuje

- myszka85
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Adaś dziś w jakimś gorszym humorze, jakiś taki niedossany, dopiero zasnął i mam nadzieję, że nie obudzi się znów za 15 minut na jedzenie. Nocka taka średnia ale jak pospałam do 11 a nie do 6 to jest już ok. Dzięki za wpisy odnośnie kompa i tv. Ta osoba to babcia mojego męża, wiadomo kobieta starej daty, stara szkoła wychowania (najlepiej to zakłada mu tetrowe pieluchy, jak go karmisz to musi być na kocyku żeby równo leżał, nie pozwalaj kotu wchodzić do pokoju dziecka bo roznosi zarazki i moje ulubione: nie da się wychować dziecka bez kolek). Wkurza mnie ta kobieta już głupio się kłócić i niegrzecznie zwracać do starszych. Mąż to jej wali prosto z mostu co myśli o niej i jej uwagach, ona za każdym razem twierdzi, że już nic nie powie. No i jak przychodzi to zawsze coś mówi nie tak. Wczoraj jej powiedziałam, że w tym momencie moim autorytetem jest położna i pediatra i dziękuję jej za wszelkie uwagi i tak się nie zastosuję.
Nuśka - fajnie, że mogłaś sobie odpocząć i D, dał radę. Ja małego już raz kąpałam sama i ogólnie wszystko przy nim robię ale lubię jak mąż jest obok i pomaga.
Elusia - jak Twój Ignaś je co godzinkę to jak sobie w nocy radzisz? Ja miałam dziś pobudki co 1,5h i co godzinkę i ciężko było, bo nie wiedziałam czy wierzyć małemu, że już zgłodniał.
A teraz coś na poprawę humoru czyli tak zwana gruba akcja na przewijaku. Wróciliśmy z Adasiem ze spacerku (jadł 3 godziny wcześniej tak całkiem porządnie) no i poszłam go przewinąć. Patrzę - wielka kupa, zdejmuje pampersa - robi drugą, wycieram, wali trzecia, patrzę pampers zasiusiany i mówię: Co jeszcze masz dla mamusi kochanie. Pod przewijak przychodzi kot a Adaś napina "sprzęt" i leje - kotu na pysk. Myślę, ok to chyba wszystko. Przyszedła tata a Adaś zafundował mu powtórkę i go olał po całości

- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Agata spała dziś w nocy od 21.30 do 3.30, i później od 4.00 do 7.30. Więc miała szanse się dziś wyspać

W dzień śpi dużo mniej i jakoś tak lekko. Ale to nic. Ważne że w nocy lepiej.
Jeśli chodzi o kąpanie to ja od początku kąpię Agatę sama. Tylko na koniec K. nakrywa mi ją ręczniczkiem, żeby nie zmarzła jak ją niosę na przewijak.
Od poniedziałku wracamy z Agatą na zwykły bebilon i się trochę denerwuję jak to będzie...
- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Nusia ooo to może my też zaryzykujemy z tym marketem

Myszka

Paula jejciu to ładnie pospała Agatka

Agusia fajnie, że Dorotka osłuchowo ok, to najważniejsze. Oby katarek szybko minął całej rodzince

ja pewnie zniknę na parę dni bo od jutra mamy gości

- Kasiaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
ja tylko na chwile bo Mały niespokojny od wczorajszej szczepionki jeszcze, ale dzieki bogu nie goraczkuje... szczepionka 6w1 super tylko pneumokoki okropne bo na nózce odczyn spory jest:( i twardy... mam nadzieje ze przejdzie . A tak w ogole to myslalam ze dziecko szczepionki dostaje w ramie ... a nie w udo...Tak wiec biedak płakał tylko jak kobieta wkuła sie a tak był grzeczny. Nastepna szczepionka 19 grudnia .
Wojtek wazy 5380.Taki duzy jest:)
Dziewczyny które karmią piersią ile razy Wasze maleństwa robia kupe na dobe? Wojtek dzis cała noc się męczył.(Zrobił 2 razy na dobe to troche za mało ... może to przez tą szczepionke?)
- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
a co do przepajania ja no jak gdzies jade i MAz zostaje to mam herbatke HIPP na trawienie Nasz Ladnie Baczki puszczal po niej nie chce pic ale oszuka lsie bo byl glodny a ja po wyniki jezdzilam ja MAM dobre wyniki wec nie wiem c Niuniowi juz dzis zalatwilam nr do prywatnej hematolog Pani Ordynator jakas. Dzis sie Pocielam tak z Mezem ze wami owie i zawsze o Corke bo on o byle co czepia sie jej kopie ja Popycha niby zartem ale wyglada to okropnie wrrrr i wiecie co powiedzial podczas klotni po drodze
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Tosia ja jestem oburzona zachowaniem Twojego męża i tym co mówi. Nie jestem w stanie tego objąć rozumem i jest mi Was bardzo szkoda i Waszej córeczki

Chyba bym go strzeliła w pysk za takie teksty, są niewybaczalne!!!!!!

Kasia dobrze, że mały tak fajnie zniósł szczepienie. Nam pediatra radziła miejsce po szczepieniu smarować altacetem w żelu jakby właśnie miejsce wkłucia było twarde, lub lekko spuchło.
Elusia niektórzy nie mają z kim dzieci zostawić i są zmuszeni brać dzieci na zakupy do marketu, więc myślę że takie krótkie i szybkie nie zaszkodzą. Chociaż czas faktycznie nie fajny bo masę chorób ale też się tego niestety nie uniknie

Myszka uśmiałam się z akcji z synkiem, niezły z niego agent

Miłego wieczorku

- Kasiaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
Jejku nie wiem co sie dzieje małemu ale jeszcze nie śpi......a juz prawie 22,. Co go położe chwila i płacz..:/ na rekach moze spac i spac. heh dobrez ze mąż jest... ale od wtorku do piątku sama będe;/ jak o tak nie bedzie maly chciał spac to ja sie wykoncze chyba,.......
dobrej nocki życzę