- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Ja również polecam disnemar jak już pisałam na fb i na pewno jakiś aspiratorek, my mamy marimer. Gruszka się nie sprawdza i z jakiś względów pediatrzy odradzają jej stosowanie.
U nas nocka też fajna, mała ładnie zjadała całe butle i to tak jakby z tydzień nie jadła, za to teraz od rana znowu świruje

Miłego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Wczoraj poszlismy jak zwykle na spacerek i jak zwykle kazdy zag;ada do wozka a ze mam tych zanjomych to co druga osoba gebe pcha do wozka wrrrrr i juz w polowie drogi byl Niunio jakis krecacy mysle glodny lece do domku no i wracam a 3 sroki starsze dwie i jedna mlodsza mowi jej jakiii duuuuzy a nastepne a jej jaki piekny rob dzieci bo masz Piekne i znajoma z okna zobaczyla i zadzwonila i mowi alez ci sie zlecialy pozniej dziecko placze i wyobrazcie sobie ze wpadam do domu szok placz jakiego nigdy nie bylo odkad 1,5 miesiac Synus jutro skonczy.Boze poszly mi lzy bo jak go nosilam mialam wrazenie ze sie MNIE boi nie mialam pomyslu juz ani butla z mlekiem Moim ani cyc ani smok nic ani picie kompletnie gole nuszki muzyka i wszystko naraz nszczecie maz wrocil mysle jej wezmie go a on ciagle to samo nie mogl sie uspokoic zadzwonilam do mamy pow ze trzeba swoimi majtkami tak jak Agusiak Mowisz koleznaka ze lisnac czolo i splunac za Dziecko i to it ozrobilam po 2 razie dopiero byl spokojniejszyo niebo nawet inaczej PLakal nie tak przerazliwie az mu zasychalo w ustach o 19 wykapalismy niby juz lepiej ale przysnal na godzinke i pozniejdo 23 sie meczyl cyca chcial nie chcial ja w sumie nic niemialam ciagal wscieka lsie Boze jak mi go zal bylo i co jja mam robic mam dwie nawet kokardy Masakra jak to trzeba uwazac
JA wierze w to mowie WAM w Rodzinie mam tez Ciotke co Uroczy moze nieswiadomie ale jak spojrzy na mnie to ja chodze jak Pijana i mi nie dobrze ale nie placze hehe no bo ja Dorosla ale uwierzcie tego placzu nie chcialabym i nie spokoju

- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- alutka1011
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Maja i Dawid
Co do macierzyńskiego to ja nie wiem...urodziłam 07 i 30.10 mi Zus przesłał kase więc chyba do końca miesąca wypłacają kase i w przyszłym msc już normalnie dostane całość.
A Ty Agusiak jesteś na macierzyńskim ?
- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- alutka1011
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Maja i Dawid
Jakbyś np teraz poszła na pół roku to byś dostała 100% a jakbyś później się zdecydowała że jednak chcesz dłużej być z dzieckiem to po pół roku dostajesz 60 %
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tośka jak wzięłaś rok od razu to masz płatne 80% przez cały rok, jakbyś najpierw wzięła tylko pól roku płatne 100% a potem zdecydowała się na kolejne pół to miałabyś to drugie pół płatne 60%.
No ja jeszcze kaski nie mam, ale na necie czytałam że czasem mogą wypłacić dopiero w grudniu pierwszą wypłatę a potem już normalnie.
Tośka no widzisz czasem tak jest że ktoś dziecko zauroczy nawet nie świadomie, mówią też że niektóre osoby mają po prostu złe spojrzenie, albo coś życzą lub powiedzą nie szczerze.
- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Tośka też słyszałam że można niestety maluszka zauroczyć

Agusia ale śmieszne sposoby na oduroczenie... ale skoro działają to warto znać

Kasia ja mam przy wózku kokardkę czerwoną, a przy łóżeczku nie, bo nikogo takiego wśród moich bliskich nie ma, że miałabym się obawiać

Alutka to szybko dostałaś pieniążki

- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Byliśmy wczoraj na pobraniu krwi, okazuje się że poziom bilirubiny nadal jest za duży!

W każdym razie w związku z tym dziś i jutro Maks ma być na mm;/ jeżeli po każdym jedzeniu będzie mu się ulewać do mamy kupić mleko hipoalergiczne. We wtorek kolejna kontrola bilirubiny. Mam nadzieję,że po tym będzie ok.
Z jednej strony się cieszę bo sobie dziś z D. winko wypije wieczorkiem no i mam spać całą noc

Dziś próbujemy na Maksiu inne pampersiki- Dady, bo te 300 co dostałam to już końcówka- zostało jakieś 30 no a nie stać nas na kupno tych premium care. Jak na razie nic mu się nie dzieje

Co do chrzcin- my planujemy na czerwiec- lipiec ze względu na mojego kuzyna który ma być chrzestnym a w maju ma bierzmowanie

A jeśli chodzi o macierzyński ja mam 80% i mi wypłaca pracodawca a zus im wyrównuje więc już dostałam kaske

A jeśli o uroki chodzi- no ja też wierzę ;P mamy kokardę na wózku przy łóżeczku.

- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Agata dziś jest przekochana. Noc też przespała, ale w naszym łóżku, bo męczył ją ten kata i wolałam mieć ją przy sobie. Właśnie 20 minut temu przypadał czas na karmienie a ona śpi

Jeśli chodzi o uroki to ja chyba jestem inna, bo nie wierzę i nigdzie żadnej kokardki nie mam

A chrzciny robimy w święta, to znaczy 25.12

nuśka my jesteśmy na DADACH od początku. Własnie przeszliśmy na 2 i ja jestem zadowolona

Uciekam bo głodomorek się budzi

- alutka1011
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Maja i Dawid
U mnie samopoczucie już ok

My chrzciny prawdopodobnie robimy 07.12 czyli za miesiąc

- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
My mielismy robic chrzciny w resgauracji ale za drogo wychodzi i beda w domu za duz omamy lekarzy i wizyt finansowa nie damy rady
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Elusia ja również mam nadzieję że kolki się u Was nie pojawia.
Nusia my teraz próbujemy DADA 2 bo przecież tyle ich nakupowałam i mam nadzieję że nie będą uczulać jak jedynki.
Tosia kochana, biedny maluszek, ciekawe co to może być

Ja osobiście nie chrzciłabym nigdy w Święta. Byłam na takich chrzcinach 3 lata temu i jakiś koszmar normalnie. Może to zależy od parafii ale wszyscy rodzice się rzucili jak na wyprzedaż w supermarkecie i ostatecznie wyglądało to jak święcenie jajek na Wielkanoc. Rodzice stali ustawieni wzdłuż kościoła po obu stronach a ksiądz chodził i chlapał kropidłem jak leci, uroczystość straciła cały urok. No ale może w małych parafiach jest inaczej.
Ja jutro mam zamiar wybrać się z małą do lekarza, porozmawiam o mleku, może przepisze nam bebilon pepti, małej wyszły jakieś plamy i krostki na buzi i brzuszek daje się we znaki całkiem mocno, Może coś poradzi nie wiem już sama, no i jeszcze ten katar.
Miłego wieczorku i przespanej nocy dla mam i dzieciaczków

- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Elusia super, że z Ignasiem wszystko dobrze, kolki na pewno się nie pojawią, trzeba myśleć pozytywnie:)
Nusia ta położna jakaś nie poważna, ale na szczęście wszystko jest pod kontrolą więc ok.
Tosia kochana nie martw się na pewno to nic takiego i wszystko będzie dobrze. Zbadają małego i będziesz miała pewność. Głowa do góry, trzymam za was kciuki.
Agusia moją Zosieńkę też brzuch boli po tym mleku, od dziś podaje jej kropelki espumisanu 100( najnowszy w aptekach podobny do tych niemieckich kropel) przed jedzeniem i odpukać jest poprawa. Robi kupki i odpija jej się, po czym śpi 3 godzinki. Dziś w południe podałam też jedną butelkę tego bebilonu comfort i też bardzo ładnie przetrawiła zobaczymy jak dalej pójdzie.
Co do zauroczenia to wierzę w coś takiego, ale na razie nic w tym kierunku nie zrobiłam hehe muszę kupić czerwoną kokardkę na wózek:)
Moja siostra była chrzczona na święta Wielkanocne i wyglądało to podobnie do tego co pisała Agusia. Dzieci chyba ze 20 chrzczonych i wszystko na hura. Ale z drugiej strony to koszty wtedy są mniejsze, bo święta się wyprawia tak czy inaczej, więc to dobry pomysł.
Dobra kochane lecę . Dobranoc maluszkom i mamusią.
- myszka85
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Widzę, że u niektórych lepiej i nawet nocki przespane a u innych kiepsko. U nas Adaś spędził pierwszą noc w łóżeczku i było rewelacyjnie. Budził się regularnie na karmienie, spędzał 15 - 20 minut przy cycku i zasypiał. Przesypia około 16 godzin na dobę, już się nie wkurza i nie buntuje. Płacze właściwie tylko jak jest głodny. Dzisiaj musiałam wyjść na 2 godzinki i zostawiłam małego z mężem a później biegłam go nakarmić żeby nie płakał, bo mąż zadzwonił jak byłam 10 minut od domu, więc już stwierdziłam, że niech nie podaje butli

Tośka - nieciekawie z tą morfologią :/, oby się poprawiło i żebyś nie musiała jechać do szpitala.
Nuśka - współczuję wysokiego poziomu bilirubiny ale jeśli nie zlecili Ci fototerapii to chyba nie jest tak źle.
Elusia - duży ten Twój Ignaś, Adaś waży dziś 3670g.
Paula - ja też jestem dziwna i nie wierzę w uroki.
Dziewczyny, czy macie jakiś sposób na ciepłe mleczko na dłuższym spacerze? Używacie termosów albo termoopakowań? Czy może dajecie zimne? Listopad to kiepski miesiąc do wyciągania cyca na ławeczce w parku, więc trzeba coś wykombinować.
I jeszcze jedno pytanie: czy trzymacie komputer albo laptopa w pokoju maluszka? Bo ja tak i to prawie zawsze włączony, bo słuchamy sobie relaksacyjnej muzyki do spania, oglądam filmy przy karmieniu itp, szukam porad, siedzę na forum i na fb i robię zakupy dla dziecka na allegro. A dzisiaj pewna osoba mi zarzuciła, że to bardzo złe, bo wydziela silne promieniowanie elektromagnetyczne i to na pewno szkodzi małemu.

Pozdrawiam i życzę spokojnej, przespanej nocy!