BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 7 miesiąc temu #639710 przez Elusia
Witam moje kochane:) ile tu się postów zrobiło po weekendzie:D przeczytałam wszystko ale już nie wiem co komu odpisywać tyle tego:P fajnie, że jest ta grupa fb ja jak najbardziej jestem za:) no i miło, że mamy dwie nowe październikowe mamusie:) Karo ale ty masz duży ten brzusio!:) mi też już trochę ruszył i jest większy:) ale raczej nie aż tak;) Moner trzymam kciuki żebyś jak najszybciej wróciła do zdrowia. Jeżeli chodzi o płaczliwy dzień ja nie miałam:) ale słuchajcie dziewczyny co do tego szpitala to zostawili mnie tak z tym bólem i nie zbadali ginekologicznie tylko tak jak mówiłam pomacali i osłuchali stetoskopem brzuszek;/ no i kazali wziąć apap jak ból będzie nie do zniesienia... boli mnie od tej pory cały czas- w sensie codziennie ale teraz już bardzo rzadko może ze 2-3 razy dziennie i tyle. Ale odpoczęłam w Spa:) czuję się jak nowo narodzona:) zero nudności, bólów głowy, zaparć, senności- jest ekstra że tak powiem:) i jestem jakaś taka spokojna i zrelaksowana- polecam:D! myślę,że to przez to, że psychicznie mocno odpoczęłam i wyłączyłam tel, byłam tylko z przyjaciółkami a problemy- utopiłam w basenie;) ja na majówkę w domu bo muszę dopieszczać mgr, żeby w niedzielę oddać "ostateczną" wersję:) cieszę się że tu jestem z wami na forum i mogę się podzielić i dobrymi i złymi rzeczami:):****

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #639815 przez Agusiak
dobry wieczór :)

nuśka rozumiem w pełni że masz uraz bo to normalne ale jeśli dasz radę to wsiadaj za kierownicę bo z czasem będzie Ci coraz trudniej.

Moner zdrówka i dziękuję za cynk o sklepie ze stanikami :)

Karo ale miałaś bidulko straszną przygodę z tą "L" ale mam nadzieję że nic poważnego Ci się wtedy nie stało?

Elusia cieszę się że wypoczęłaś i widzisz od razu przeszły wszelkie dolegliwości :)

Groszek tabelka jak najbardziej ale ja się nie podejmę bo jestem antytalentem w te klocki :P :P

A my byliśmy z T na zakupach i kupiłam ogrooooomny stanik za ogrooooomną kasę w Triumph, ale niestety w coś muszę upchać te moje bimbały.

Miłego wieczorku :)

11 lata 7 miesiąc temu #639824 przez Sylwia88nka
witajcie przyszle mamusie :)
moj dzien nie wygladal dzis zbyt fajnie zly dzien chyba mam nic mi sie nie podoba jestem zla i sama nie wiem czego chce.
malo wiecie jeszcze o mnie...jestem prcownikiem biurowym takze za bardzo sie nie przemeczam choc mam zamiar isc na zwolnienie od czerwca ;) to jest moja druga ciaza pierwszej rok temu nie udalo mi sie donosic przykro ale teraz zyje tym co sie dzieje u mojej dzidzi a o tym co bylo staram sie nie myslec.
nie wiem co mam wam powiedziec o sobie :) wszystkiego sie dowiecie pewnie w miedzy czasie :)
wizyte u doktora mamy 14.05 juz sie nie moge doczekac zyje od wizyty do wizyty...osttanio jeszcze nie widzielismy co ma ktosiek miedzy nozkami krecil sie wiercil hehe mam nadzieje ze teraz zobaczymy. na poczatku mialam przeczucia ze bedzie dziewczynka ale teraz juz mam mieszane uczucia :) wazne by bylo zdrowe i wszystko sie udalo.
ogolnie pierwsze tygodnie przechodzilam nie zbyt dobrze te mdlosci zawroty glowy omdlenia i sennosc dawala sie we znaki, ale od 12 tyg mam spokoj i czuje sie jak przed ciaza moglabym gory przenosic :)
czekam tylko na ten brzusio z niecierpliwoscia niech rosnie bo juz chce sie nim chwalic :)

spokojnej nocy dziewczyny :)

11 lata 7 miesiąc temu #639842 przez Groszek
Jutro ogarnę temat tabelki :)
Sylwia u mnie ciekawie też nie bylo, poronilam dwa razy przed Michasiem. Potem trafilam na mega fajnego lekarza i poszlo samo. W noc poślubna splodzilismy mlodego a teraz ma prawie 3 lata...
mojego brzucha wam nie pokaze bo jest juz wielki jak stodola :P a poza tym z wielkimi rozstępami ... Dobrej nocki życzymy :*

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 7 miesiąc temu #639861 przez Karo290392
Hej kochane :)

moner
No to faktycznie tak nie ciekawie;/
A to pewnie jak mama przyjedzie to Tez sie wezmie za ciebie jakimis sprawdzonymi sposobami :)

Elusia
No ostatnio tak jakos ruszył i cały czas do przodu brnie :D i powoli juz pempek mi wypycha:D

Agusiak
Byłam tylko kilka tyg w szpitalu i prawie 3 lata leczenia bo z najwiekszych obrazen to wstrzas mózgu miałam powazny no ale juz sie unormowało a tyle leków wtedy brałam że jakims cudem zaczełam miec kłopoty z jajnikami i kiedys moja ginekoloszka powiedziała ze moge miec problem z zajsciem w ciaze. a tu prosze -poszło w miare sprawnie :)

11 lata 7 miesiąc temu #639923 przez nuśka09
Karo
oo matko!to ja miałam tylko leciuteńką stłuczkę, wyjeżdżałam sobie spokojnie z ulicy na zielonym a jakiś palant na czerwonym jechał no ale mnie w ostatniej chwili zauważył i na szczęście zwolnił i trochę go zarysowałam, jeszcze się idiota kłócił że to z mojej winy, a ja dopiero pół roku miałam prawko i stres straszny... ale wezwałam policję i wszystko się wyjaśniło jednak teraz mam lęki zwłaszcza że w dwupaku jestem ale na spokojnie w jakąś niedziele z rana może spróbuje ale muszę sama bo jak zaczną mi wszyscy doradzać to masakra :)

Agusiak
to super że udało Ci się z tym stanikiem :)też muszę jakiś kupić bo zostały mi tylko dwa sportowe w które się wciskam...

Co do brzuszka to dziś się mu tak przyglądałam to taki wygląd ciążowy zaczyna już przybierać :) bo wcześniej taki dziwny jakiś był:P

Dobrej nocy dziewczyny:) wyśpijcie się porządnie:))

11 lata 7 miesiąc temu #640064 przez Agusiak
dzień dobry :)
Jak tam wyspane?

Karo ojjj to się namęczyłaś leczeniem po tym wypadku :( ale cieszę się że udało Wam się z dzidzią i nie było jednak problemów :)

nuśka, bardzo dobrze że wezwałaś policję bo cwaniaczków nie brakuje, a jeszcze jak zobaczył pewnie że młoda dziewczyna to myślał że wmówi Ci że to z Twojej winy.
Ja mam prawko 12 lat ale już chyba na drogi nie wyjadę, ale może kiedyś sytuacja mnie zmusi :blink:

Ja się w miarę wyspałam, chociaż kibelek odwiedzam przynajmniej raz w nocy więc to latanie mnie ciut męczy ale poza tym śpię jak niemowlę. Wieczorem jak się kładę to zanim zdążę o czymś pomyśleć to już śpię :silly:
Kupiłam wczoraj krem przeciw rozstępom z Ziaji więc zaczynam smarowanie. Polecały go dziewczyny na innych wątkach :)

My dziś do teścia jedziemy na kawkę bo wczoraj miał urodziny :)

Miłego dnia :)

11 lata 7 miesiąc temu #640086 przez nuśka09
Dzień dobry ;)
ja właśnie muszę sobię coś kupić na rozstępy bo mnie denerwuje ta oliwka, teraz ją tylko do kąpieli dodaje bo nawet lepiej się wchłania. No i do biustu też mi się krem kończy. Używałam z bielendy i jestem zadowolona:)

Wyspałam się dziś nawet :) padłam jak dziecko i na szczęście tylko raz wstawałam siku :P ale rano nie mogłam poleżeć bo pęcherz aż krzyczał:P

Idę wziąć prysznic zaraz jak tylko kakao wypiję :)

Miłego dnia :)

11 lata 7 miesiąc temu #640210 przez Karo290392
Nuska
Też nie lubie jak ktos ze mna jezdzi i sie madrzy
:D
zawsze jak tak było to mówiłam ze jak cos sie nie podoba w mojej jezdzie to prosze wysiasc :D i sie skonczyło :D A jak tata mnie uczył jezdzic to ile razy sie zdarzyło że zatrzymałam sie na srodku drogi i wyszłam z auta :D haha

Agusiak
Ważne ze juz po wszystkim chociaz odczuwam przy zmianie pogody wszystko ale idzie sie przyzwyczaic.

Ja o dziwo tez sie wyspałam bo mezus sie tak wtulił we mnie i tak wygodnie było ze zasnełam od razu :D A wstawac tez niestety w nocy wstaje kilka razy odwiedzac toaletę no ale takie uroki prawda?;p

Ja przeciw rozstepom zapobiegawczo jak narazie wieczorem oliwka a rano balsam SIMPLE
www.boots.com/en/Simple-Kind-To-Skin-Rep...sturiser-125ml_8366/

Nic mi sie dzis nie chce. tak jakos słabo sie czuje dzis normalnie masakra. ale z rana kompiel i posprzatałam mieszkanie, zrobiłam pranie a teraz pije goraca czekoladke a maluszek szaleje i sie kreci i kopie :D

11 lata 7 miesiąc temu #640317 przez Groszek
Ja cala ciaze smarowalam roznymi specyfikami a rozstępy mam takie ze szkoda gadac :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 7 miesiąc temu #640340 przez Agusiak
Groszek ja też w tamtej ciąży czymś się maziałam, nawet zainwestowałam w preparat z Musteli a brzuch i tak mam poorany. Oliwek nie lubię bo nie lubię nic tłustego, a czymś smarować muszę żeby już całkiem tego brzucha nie zrujnować. Tej Ziaja fajnie się wchłania :)

11 lata 7 miesiąc temu #640698 przez nuśka09
Dziewczynki niestety jak mają wyjść rozstępy to i tak wyjdą i nic nam na to nie pomoże. To zależy od elastyczności skóry...i mało która ma to szczęście że nie ma rozstępów. Ja smaruje się a i tak już coś mi wylazło po bokach....i na cyckach też ;/ ehh no takie uroki :P

Ale mam dziś lenia....rano wzięłam prysznic i poszłam się położyć i pewnie cały dzień bym leżała gdyby mój nie przyszedł i nie wyciągnął mnie na spacer:)Ale pogoda nie zbyt miła, bez słońca wietrznie zimno ;/

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #640746 przez Moner
Nuśka Ja na rozstepy uzywam kremu z firmy TOŁPA z serii mum,nie wiem jak efekty bo dopiero kilka dni uzywam ale konsystemce ma fajna i jest z naturalnych składników przynajmiej tak jest napisane, drugi mam jescze na zapas krem musteli jak mi sie skonczy ten tołpy to zmienie zobaczymy czy cos da
Chyba mam sklonnosci do rozstepow bo po okresie dojrzewania na biodrach i udach mialam duzo,
Teraz mialam na piersiach ale smarowalam kremem musteli do piersi ktory mozna uzywac od 1 miesiaca ciazy i zmniejszyly sie, skora stala sie jakby gladsza bez bialych pregow

To chodzenie do toalety w nocy to chyba kazda z nas musi dotknac, kiedys wytrzymywalam do rana a teraz wstaje do toalety przynajmniej raz a czasem to i dwa razy

W poniedzialek mam nastepna wizyte nie moge sie juz doczekac, :) moze upewnie sie co do plci :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #640756 przez Sylwia88nka
ja nie mam tendencji to rozstepow (po mamusi ktora do dnia dzisiejszego majac 50 lat nie ma nic a nic) ale uzywam oliwki z rossmana Babydream jest tania ladnie pachnie i wygladza. kolezanka mi ja polecila smarowala sie nia przez dwie ciaze i bardzo ladnie wyglada jej brzusio i reszta cialka ;)
mam nadzieje ze u mnie tez nic sie nie pokaze :) jestem gruboskorna i duzo cwiczylam takze zobaczymy :)

a co do nocnego siusiana to przed snem sto razy ide z nadzieje ze w nocy nie bede musiala chodzic...bardzo wczesnego ranka budze sie az ledwo dobiegam do toalety a tu krotkie psii i koniec :/ nerwy mnie biora.
no i zawsze gdy wyjde z domu nagle sie zachciewa a z toalet publicznych staram sie nie korzystac.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #640766 przez Moner
Sylwia88 to jestes szczesciara :) moja mama tez nie ma rozstepow ale ona to caly czas wazy tyle samo od 10 lat moze plus minus 3 kg. Ja w liceum schudlam 10 kilo dosc szybko a nie pomyslalam wtedy nawet o rozstepach bo nie odchudzalam sie tylko samoistnie schudlam moze przez dojrzewanie hehe, wiec moze dlatego mi sie one pojawily,, ale mam nadzieje ze kremy pomoga ich uniknac to podobno jak sie dba to te biale znikaja ale jak sciemnieja to juz trudno sie pozbyc

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka