BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 2 miesiąc temu #750770 przez pani_p
U mnie wizyta ok. Wszystko pozamykane, wyniki ok, no gbs dodatni więc dostane antybiotyk. Nastepna wizyta za dwa tyg.

Super, że Wielomama wraca bo to oznacza, ze to nie było nic poważnego. No chyba, że się wyrywa na własne życzenie to jej pupe złoimy :-D

Malopolanka no to ty się też nameczysz bidulo :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #750859 przez kasia085
No to z rana dziś super wiadomość. Dobrze że wszystko się unormowało i niech ona już tak nie szaleje bo przez nią to wszystkie się posypiemy ;) Ale wyobrażam sobie co musiała przejść, jak o tym myślałam wczoraj to aż mi się płakać chciało. Niby juz te nasze dzieciaczki są spore ale lepiej niech sobie jeszcze spokojnie posiedzą i dorosną.

Izaa rumianek możesz pić bez przeszkód, ja go piję prawie całą ciążę bo pomaga mi na zgagę. Poza tym tak jak pisały dziewczyny sól i tantum verde. Można też szałwią ale ja akurat tego nie praktykowałam.

Wredota fajnie że macie już całe akwarium. To mężuś będzie teraz w swoim raju:-)

Nat B widzę że my mamy obie takich czkawkowych synków. Cały brzuszek podskakuje jak Jasio zacznie swoją. A w nocy to czasem aż się przebudzę bo nie wiem co się dzieje. Moja siostra przez całą swoją ciążę nie odczuła ani jednej czkawki i jak powiedziałam że Jasio ma to od tamtej pory wszyscy go podsłuchują i jest pełna radość, a tylko ja mamusia mu współczuję i się nad nim lituję. Ale teraz zauważam że ma to chyba po tatusiu i jego rodzince bo jak byliśmy w niedziele na obiedzie to tatuś, babcia i Jasio czkali na przemian. Tak się z tego uśmieliśmy że hej. Co do Twoich szwagierek i teścia to ja już nic nie będę pisać bo normalnie na to wszystko zęby zaciskam:-)

Aga super że u Ciebie wszystko ok. Teraz to już z górki, dbaj tak dalej o siebie i wszystko będzie ok, a Emanuel jeszcze do 40 tygodnia wytrzyma. Kurczę też bym już robila te masaże ale wiem że nie może być wtedy żadnej infekcji a ja czekam na wyniki które powinny być jutro.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Justynka ja też miałam dziś w nocy takie wrażenie jakby brzuch mi się opuścił, a Jasia to czułam jakby na kościach biodrowych. Zasnęłam i obudziłam się rano i pierwsze co to sprawdzić gdzie jest mały ale wydaje mi się że wszystko jednak ok. Od razu poleciałam do mojego M. bo szykował się do pracy i pytam się czy brzuch mam normalny? ;)

Cieszę się w ogóle dziewczynki że u Was po wizytach wszystko ok i wszystkie jesteśmy takie dzielne:-)

A nam wczoraj wypadł wieczorkiem pilny wyjazd do W-wy. Brzuszek mi tak twardniał, że aż skusiłam się na nospę. W sumie nie miałam żadnych skurczy ale już mi ciężko wytrzymać było. I po tym jakoś przeszło. Kurczę a po drodze do W-wy do na każdej stacji musieliśmy się zatrzymywać a i tak ledwo dojechałam bo taki ucisk pęcherza miałam. Jakbym chyba miała jechać gdzieś dalej to bym się chyba wykończyła. A i z nowości mam problem z zakładaniem butów na stojąco, nie mogę się przychylić bo brzusio mi nie pozwala i mnie ciągnie i od wczoraj wyręcza mnie w tym mój mąż:-)Mogłabym robić to na krześle ale się zaoferował więc nie będę mu zabierać tej przyjemności :laugh: A i paznokcie u nóg też mi zaczął obcinać:-)

11 lata 2 miesiąc temu #750869 przez wredota
Super, że Wielomama wróciła już do domu. Być może biedna przeciążyła się w domu. W końcu tyle ma na głowie... ale weź i tu się oszczędzaj kiedy obowiązki czekają.
Ból brzucha u mnie na szczęście już się od niedzieli nie powtórzył. Po badaniu lekko bolał, ale na tyle, że można było go znieść.
Mam ochotę na gofry. :) Sęk w tym, że nie mamy gofrownicy. Ale spoko, spoko. Teście dali nam kaskę z okazji rocznicy ślubu, więc na dniach się w nią zaopatrzymy :D
Właśnie zdałam sobie sprawę, że zaraz zaczynam kolejny tydzień ciąży. Czy też macie wrażenie, że czas coraz szybciej leci? Ja mam wrażenie, ze ledwo jeden tydzień się zacznie, to następny już się zaczyna.
Bozenas Ja na l4 poszłam w 5 miesiącu. Pracuje w gastronomii (Asm w KFC), więc tępo jest tam zabójcze i nie dałabym rady. Z resztą kierowniczka sama mnie na nie wysyłała, więc się nie opierałam :)

11 lata 2 miesiąc temu #750910 przez kaśkus
Jejku, jak dobrze, że Wielomama w domu! Agnieszka, dziękujemy za cudowną wiadomość. Teraz musi się oszczędzać, ale przy tylu obowiązkach to naprawdę trudne.
Wredota, o ja! Gofry! :D Zjadłabym... Tylko gofrownicy brak. Też zauważyłam, że tydzień za tygodniem leci jak szalony. Pamiętam, że jeszcze nie tak dawno widziałam na suwaczku 28 tydzień, a dziś już 31! Ale jestem spokojna. :) Jakiś wewnętrzny głos mówi mi, że wszystko będzie dobrze i tej myśli się trzymam.
kasia085, mój Adaś jeszcze nie miał czkawki, a takam ciekawa tego uczucia. :) Słodko, że mąż zaproponował coś takiego. Jestem pewna, że mój by na to nie wpadł.
Justyna, mojej koleżance brzuszek opadł w 32 tygodniu i do 38 spokojnie donosiła.
pani_p, cieszę się, że wizyta ok! Tak trzymać.
natB, musisz mieć anielską cierpliwość. Podziwiam Cię. Ja, pewnie jak Małopolanka, już bym tam wszystkich pogryzła. ;) Jak czytam o Twoich rodzinnych problemach, to nie mogę uwierzyć, że tacy ludzie naprawdę istnieją. Żeby takie złośliwości wśród najbliższych? Kto to widział. W dodatku mieszkacie razem, więc zamiast utrzymywać dobrą atmosferę, żeby wszystkim żyło się miło, ktoś zawsze wprowadzi zatrute powietrze. Ech, szkoda gadać. Nie daj się!
małopolanka, odpoczywaj i rób ćwiczenia z oddychania przeponą! To najlepsze co możesz teraz zrobić. Współczuję nieprzespanej nocy i dolegliwości. Ajajaj. :(

U mnie za oknem szaro buro, ale powiem Wam, że mi to odpowiada. Wczoraj straszny upał był, więc dziś można odetchnąć. W planach prasowanie, pranie, lalala, zobaczymy, jak mi pójdzie. :) Mam ochotę na tę Psotkową herbatkę i jakąś dobrą książkę.

11 lata 2 miesiąc temu #751003 przez Izaa.
hej dziewczyny. :)
Ale fajnie, ze WILOMAMA wraca. Wiedzialam:)
Agnieszka, dzieki za info.
Bylam dzis u lekarza. wszystko jest ok. waga Julka w normie- 1580. Lekarz mowil, ze nie bedzie klopsikiem 4 kg, tylko bedzie drobny. Ale wszystko jest ok. Szyjka mi sie nie skraca, takze spokojnie moge smigac:)
MALOPOLANKA ale sie zasmialam z tym twoim jedzeniem i zgaga i tak w kolko:)
NATB wiem co czujesz, tez mieszkam z tesciami i mam ich serdecznie dosc!!! Tez wchodzilam tesciowej w tylek, ale powiedzialam koniec. to takie wredne babsko, ze szkoda gadac. zawsze sie nakrecam jak o niej mowie:)
Kaśkus Julko tez jeszcze nie mial czkawki i ciekawa jestem tego uczucia:)
Pani_p jaka to ulga jak po wizycie wszystko ok, prawda?:)
a z tym sikaniem to przerabane. Co zasne porzadnie, to musze wstac. kropelka poleci, do lozka. za chwile od nowa. wrrrr. Moja siostra smieje sie, ze to przygotowanie do nocnego wstawania do dzieciaczkow hehe:) :woohoo:

11 lata 2 miesiąc temu #751006 przez Izaa.
aaa zapomnialam sie was zapytac. Jak to jest z miesiacami ciazy. ktory tydzien to ktory miesiac? bo roznie interpretuja.

11 lata 2 miesiąc temu #751009 przez kasia085
Kaśkuś mój mąż też by pewnie nie wpadł tak bezpośrednio:-) Ale ja to ciągle stękam i marudzę i moja siostrzyczka zawsze wyczuwa o co biega i rzuci tekst przy spotkaniu: a to Ty jeszcze sama paznokcie obcinasz? Mi to jak w Twoim tygodniu byłam to już dawno mąż pomagał. Także biorę go sposobem, a ostatnio nawet sposiłkowałam się forum i powiedziałam że wiesz jedna dziewczyna (czyt. Suzi) to ma dobrze - mąż jej pomaga w gotowaniu, no i podziałało i dziś będzie robił goloneczkę:-))Stwierdziłam że muszę wykorzystać ostatnie tygodnie dla własnych potrzeb. Bo jak nie teraz to kiedy?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #751011 przez majeczka22
Hej dziewczyny pozwoliłam sobie stworzyć Waszą tabelkę w ekselu wtedy będziecie miały ładną pamiątkę a tak w postach się to zgubi

Małopolanka nie bądź na mnie zła proszę :)

11 lata 2 miesiąc temu #751041 przez cortezia
Hey dziewczynki ja wam tyko napisz, o Wielomamie, ma dzisiaj wrócić, jednak ciągle czeka na badanie i zobaczymy co i jak. Ordynator powiedział, żeby wracał dziwne, bo dostałA antybiotyk bo miałA bardzo wysokie crs 23 a można mieć do 5. Z Oliwją wszystko w jak najlepszym porządku, posiedzi na pewno jeszcze przez dwa tygodnie u Wielomamy w brzuszku. Po prostu Wielomama najprawdopodobniej nie była doleczoną po tym choróbsku które ją dopadło i tak ją to osłabiło. Dlatego mamusie ostrzegam unikać PRZEZIĘBIEŃ! A i lekarez stwierdzili, że Oliwja jest nerwowo bo się dużo rusza
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 2 miesiąc temu #751050 przez małopolanka

11 lata 2 miesiąc temu #751067 przez małopolanka

11 lata 2 miesiąc temu #751070 przez małopolanka

11 lata 2 miesiąc temu #751075 przez małopolanka
hej kochane Majeczka zrobiła dla nas tabelke!!! Jestem pod wrażeniem ;-) zwróćcie uwagę że jesteśmy zaznaczone kolorami te która mają mieć chłopca są niebieskie a dziewcz różowe i jesteśmy ułożone w kolejności daty porodu. Nie wiem tylko czy dobrze to wkleiłam ale dzięki Majeczka za tabelkę z prawdziwego zdarzenia hehe

11 lata 2 miesiąc temu #751076 przez majeczka22
Małopolanka tabelka teraz cudnie wygląda :) i w każdej chwili ją możesz edytować mając plik w excelu :)

11 lata 2 miesiąc temu #751077 przez małopolanka
Cortezia lekarze czasami potrafią być złośliwi. Nie dziwne że Oliwka się dużo rusza na pewno Wielomama jest zestresowana to i dzidzia się denerwuje. Oby szybko się wyleczyła. Dobrze że mała jeszcze trochę posiedzi i podrośnie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka