- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- kaśkus
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Izaa ja piję rumianek i nic się nie dzieje, więc myślę, że śmiało możesz sobie zaparzyć.
kicia termin na przyjście bobasa cudowny! Toż to Wszystkich Świętych (dzień radości) a nie święto zmarłych, jak myślą niektórzy. Twój patent z malowaniem paznokci będę musiała wypróbować. A jednak było świętowanie rocznicy. No i bardzo dobrze!
Agnieszkazst uff, dobre wieści. Mąż zadowolony, że zostajesz w domu. Tak trzymać. Trzeba wierzyć, że dzieciątko nie będzie miało ochoty wyjść wcześniej niż w 38 tygodniu.
pani_p ja od wczoraj piorę. Czuję, że z prasowaniem będzie strasznie, ale czego się nie robi dla bobasów. Jeśli chodzi o ćwiczenia z oddychania, to ostatecznie możesz sobie zobaczyć na youtube, a poza tym...przecież podczas porodu wszystko Ci powiedzą. Grunt to nie panikować.
Dzisiaj przyszedł do mnie kurier z długo wyczekiwanym wózkiem i wszystkimi rzeczami, które kupiłam w Polsce. Wózek już złożyłam, bo nie mogłam się doczekać, żeby go zobaczyć. Jak tylko to ogarnę, strzelę jakieś foty i wrzucę na fb.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Kicia i Wredota spóźnione życzenia rocznicowe
Bozenas witaj. Zaraz skopiuje i wkleje tabelkę to sobie zobaczysz jakie dane potrzeba. W sumie to imie wiek datę porodu i imię
Agnieszka świetna wiadomość. Kochana Ty najlepiej wiesz jak zadbać o Ciebie. Twój dzidziuś może być z Ciebie dumny
Cortezia daj znac jak będziesz coś wiedzieć o Wielomamie. Okropnie się martwię.
U mnie wszystko ok poza tym że męża złapało przeziębienie. W weekend odpuściliśmy malowanie i przemeblowanie. Oby szybko się wyleczył. Mnie pobolewa gardło ale mam nadzieję że jakoś się wybronię. Z jednej strony lepiej teraz niż za pare tyg jakby miał się dzidziuś urodzić. Do tego czasu myślę że się podleczymy.
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
małopolanka napisał:
małopolanka napisał:
Nick: Imię: Wiek: Która ciąża: Przybliżona data porodu: Płeć: Proponowane imiona:
Małopolanka Sylwia 24, 1-sza, 9 listopada, chłopiec, Kamil Kacper
Pani P Klaudia 23, 1-sza, 6 listopada, córka, Zuzanna Klara
Suzi001 Monika 25, 1-sza, 7 listopada, dziewczynka, Natalia
Wielomama Ania, 3-cia, 5 listopada, dziewczynka, Oliwia Lena
Agnieszkazst Agnieszka 29,1-sza, 31 października,chłopiec, Emanuel,
Cortezia Fabiola 24, 1-sza, 18 listopada, dziewczynka, Bianka,Maria,Michalina
Nat B Natalia, 25, 1-sza, 8 listopad, chłopiec, Władysław
Nefretete666 Agata 23, 2-ga, 7 listopada, chłopiec,Aleksander
Asiulek2706, Joanna, 28, 1-sza, 27 listopad, dziewczynka, Alicja
Brunetka,Sylwia, 28, 1-sza, 14 listopada, dziewczynka,
Oki222,Kinga,29 , 1-sza, 1-4 listopad,chłopiec ,Mateusz,
Ellie,Zuza, 28lat, , 1-sza , 9 listopad., nieznana
monikaplociennik.29 lat, Monika,2-ga, 30 listopada, chłopiec
JustynaNl,Justyna, 2-ga, 2/4 listopada, dziewczynka,
Dzidostwo,Olga,22, 2-ga,22 listopad,chłopiec, Jakub
Psotka,Dorota,29, 1-sza, 5 listopada, chłopiec,Tymon
Gravity,Ula,4-ta,21 listopada, córka, Jessica
Koliberek,Daria, 1-sza, 22 listopada,dziewczynka
Baksik6661,Sandra,22, 2-ga,27 listopada,dziewczynka, Julia Laura
Kasia085,Kasia,28, 1-sza,8 listopada,chłopiec, Jaś
Kaśkus, Kasia24, 1-sza,26 listopada,chłopiec,Adam
Pazia,Asia.29,1-sza, 18 listopad chłopiec,Tomasz
Wredota; Justyna; 23; 1-sza; 1 listopada; dziewczynka; Gabriela
Kicia,Ola,30,1-sza,7 listopada,chłopiec, Eryk
Izaa,Iza,29,1-sza,29 listopad,chłopiec,Julian Sebastian
Hania703,Ania,1-sza,11 listopada,chłopiec,
Patrycja21,Patrycja,21,13 listopada,chłopiec Igor/Kornel
Kolejka do porodu
1.Agnieszkazst 31 październik
2.Wredota 1 listopada, Okii , 1/4 listopada,
3.JustynaNL,2/4 listopada
4.Wielomama,Psotka,5 listopada
5.PaniP 6 listopada,
6. Suzii, Nefretete,Kicia 7 listopada
7.Kasia085,NatB 8 listopada
8.Małopolanka,Ellie,9 listopada
9.Hania703,11 listopada
10.Patrycja21,13 listopada
11.Brunetka, 14 listopada
12.Cortezia,Pazia,18 listopada,
13.Gravity,21 listopada
14.Dzidostwo,Koliberek,22 listopada
15.Kaśkus,26 listopada
16.Asiulek2706,Baksik6661,27 listopada
17.Izaa,29 listopad
18.Monikaplociennik, 30 listopad
Brunetka,Hania Monikaplociennik, JustynaNL dajcie znac czy wybrałyście już imiona? Brunetka Blanka jest dalej aktualne czy jeszcze się zastanawiacie?
- kicia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
- Izaa.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- JustynaNL
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wielomama, trzymaj sie tam i nie wypuszczaj jeszcze Oliwci mimo, ze duza juz z Niej dziewczyna i napewno nie mozesz sie doczekac spotkania z Nia.
Malopolanka, imienia nie mamy, ale chyba czas zaczac szukac.
Nie chce nic wrozyc, ale raczej nie dane mi bedzie dotrwac do terminu czyli 2.11 bo od wczorajszego dnia brzuch odczuwalnie mi sie obnizyl czy wizualnie to nie wiem, lae zgaga przeszla, lzej mi sie oddycha, no i toaleta to co piec minut jest mi potzrebna. Zastanawiam sie czy nie jest to spowodowane sobotnim weselem. Co prawda szalenstw nie bylo, ale za Cora pochodzilam no i zapewne przez to Dzidzia sie obnizyla. Od dzisiaj doszlo klucie w wiadomym miejscu i czasami az ciezko mi sie wyprostowac czy wstac. Jutro mam na szczescie wizyte i oprocz pomiarow (Mala ostatnio byla w dolnej granicy wiec mam ponowne usg w celu pomiarow) mam zamiar poprosic lekarke o zbadanie szyjki (ostatnio bylo to ponad trzy miesiace temu) i bede wiedziala na czym stoje. Nawet torby nie mam spakowanej, zakupionej, nie mowiac o wozku itp. Jutro po wizycie postaram sie naskrobac i mam nadzieje, ze do tego czasu z reszta Mamusiek wszystko bedzie w porzadku
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wielomama trzymaj sie !! Musi być dobrze !! Bede sie modlić żebyś doczekała przynajmniej 38 tyg,mam nadzieje ze to fałszywy alarm.
Cortezia daj znać co u wielomamy,naprawdę ta wiadomość zwalila mnie z nóg i jeszcze bardziej sobie uświadamiam ze to nie żarty i w każdej chwili moze cos złapać.Mam nadzieje ze z Wielomama jak i z Oliwka wszystko jest dobrze.
Izaa mozna pic rumianek,plukaj sobie gardło woda z sola ewentualnie tantum verde do psikania jest bezpieczne.
A ja dzisiaj sobie zrobiłam pranko potrzebnych ubranek do szpitala,wrazie co..ciazy mi to nad głowa i nie daje spokoju więc musiałam
Kaskus ja mam nadzieje ze sie spotkamy
Dobranocka :*
- bozenas
- Wylogowany
- gaworzenie
bozenas Bożena, 31, 1-sza, 25 listopada, dziewczynka, Dominisia
o, widzę, że chwilowo jestem najstarsza z listopadówek
pozdrawiam
- bozenas
- Wylogowany
- gaworzenie
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Nocka nieprzespana, bo mały mi na żebrach ,,siedział" to przed chwilką jeszcze dostał czkawkę, co mu się zdarza tak często, że aż strach, co będzie po porodzie...
:Cortezia kochana masz jakieś wieści od Wielomamy? Ja od rana jestem zestresowana, bo na 17:20 mam wizytę z usg i z badaniem...
Agnieszka cieszę się, że wizyta przebiegła ok i , że leżysz w domku, a nie w szpitalu ... Emanuel na pewno poczeka jeszcze kilka tyg. Oszczędzaj się
Pani_P a o co chodzi z tym oznaczeniem nitką? zdjęcia ciuszków? hmmm... mi zostały do przeprania jeszcze pieluszki tetrowe, pościel do łóżeczka i wypełnienie kosza mojżesza ... słuchajcie ile macie kupionych koszul do szpitala? 2 czy 3? bo nie wiem, czy czasem nie dokupić jeszcze jednej hmmm
Kicia super, że rocznica udana i, że mąż ustawił sobie priorytety
Hehe Izaa po Twojej wiadomości sprawdziłam jeszcze 2 razy, na kiedy ja mam wizytę :P... napisz, co i jak u Was pewnie już się szykujesz
Małopolanka dbaj o zdrówko męża i swoje ... u nas na szczęście wszyscy zdrowi, odpukać w niemalowane... nie przemęczajcie się za dużo ... zdążycie na pewno ze wszystkim :*
Bozenas... ja jestem już 2 miesiąc na L4, w sumie dostałam zalecenie, bo brzuch zaczął mi się spinać, wymiotowałam, co chwilę... i jak to moja Pani Doktor powiedziała ,,Natalia już czas "... no to jej przytaknęłam i poszłam... czasem żałuję, że nie chodzę... wczoraj w ogóle doszłam do wniosku, że jak będę miała możliwość znalezienia ciut lepiej płatnej pracy gdzieś bliżej to wracam , a małemu mam nadzieję, że uda się załatwić prywatny żłobek... zobaczymy, jak to będzie... ale myślę, że byłoby to dobre rozwiązanie ... w każdym bądź razie podziwiam Ciebie, że masz jeszcze siły...moja praca już nie była na tyle efektywna i czułam się bardziej obciążeniem dla wszystkich
W ogóle wknd nie zaliczam do udanych szczerze mówiąc... nie chcę już Was zarzucać tutaj moimi perypetiami ,,rodzinnymi", ale gdybym miała możliwość wzięłabym męża i wyprowadziła się... jedynie, co mi mąż powiedział to to, że
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Zaczynam nowy dzień i mam nadzieję, że będzie udany ... i tego Wam też życzę
Do usłyszenia po wizytach :*
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Nat chodzi o to ze dużo ciuszkow mam od znajomych, które po wykorzystaniu wracają do właścicieli i żebym wiedziała co jest czyje, musiałam to sobie udokumentowac;-)
Właśnie siedze w poczekalni i czekam ma doktorka. Znowu całą noc śnił mi się poród i wszystko z tym związane. A siku to chyba 10 razy byłam... Masakra.
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
no już gorzej z terminem 2 listopada, wtedy to rzeczywiście licha data, no ale cóż tu poradzic - córeczka mojej znajomej urodziła się właśnie tego dnia, ale Urodzinki wyprawia jej zawsze kilka dni później
Witaj Bożenka Nie jesteś najstarsza - Wielomama jest w Twoim wieku A ja chwilkę po Was
Izaa rumianek spokojnie można w czasie ciązy pic - jest zalecany m.in. na bóle głowy, zgagę i nudności.
Ja biore się za rozwieszenie prania i potem do łóżka trochę poleżec co by za długo w pionie nie byc. No teraz to już do końca będę tak funkcjonowac, ale nie przeszkadza mi to, najważniejsze by wszystko było dobrze, podołamy
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
NatB ja bym ich tam wszystkich chyba w tym domu pogryzła ;-/ i jak tu człowiek ma być szczęśliwy i spokojny z taką rodzinka u boku. ehh
Trzymam kciuki za wizytę. Ja mam swoja jutro ale tak jak zwykle nie spodziewam się jakichś konkretnych wieści.
PaniP ja w nocy też chyba z 10 razy chodzę sikać plus budzi mnie zgaga i cofanie jedzenia musze brać gaviskon i espumisan i jak już mi wszystko przejdzie to robie się głodna i muszę wstać coś zjeść jak już coś zjem i się położe zaczyna się od nowa cofanie jedzenia budzenia itp. także rano wstaje jak zombie
Agnieszka dzięki za info. Super że wielomama już wraca. Chociaż moim zdaniem powinna zostać jeszcze jeden dzień żeby odpocząć bo w domku znowu czekają na nią obowiązki ;-(
Kochane u mnie mały chyba zmienił pozycje albo urósł znacznie bo jego ruchy są okropnie bolesne. Czuje jakby mnie przebijał na wskroś.Często zaczyna mi brakować wtedy oddechu.Jest chyba sporych rozmiarów bo jak dotykam brzucha to mogę go wyczuć bez problemu. Brzuszek dalej jest wysoko bo ciężko mi oddychać. Koniecznie muszę zacząć ćwiczyć te oddechy przeponą.
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Małopolanka Sylwia 24, 1-sza, 9 listopada, chłopiec, Kamil Kacper
Pani P Klaudia 23, 1-sza, 6 listopada, córka, Zuzanna Klara
Suzi001 Monika 25, 1-sza, 7 listopada, dziewczynka, Natalia
Wielomama Ania, 3-cia, 5 listopada, dziewczynka, Oliwia Lena
Agnieszkazst Agnieszka 29,1-sza, 31 października,chłopiec, Emanuel,
Cortezia Fabiola 24, 1-sza, 18 listopada, dziewczynka, Bianka,Maria,Michalina
Nat B Natalia, 25, 1-sza, 8 listopad, chłopiec, Władysław
Nefretete666 Agata 23, 2-ga, 7 listopada, chłopiec,Aleksander
Asiulek2706, Joanna, 28, 1-sza, 27 listopad, dziewczynka, Alicja
Brunetka,Sylwia, 28, 1-sza, 14 listopada, dziewczynka,
Oki222,Kinga,29 , 1-sza, 1-4 listopad,chłopiec ,Mateusz,
Ellie,Zuza, 28lat, , 1-sza , 9 listopad., nieznana
monikaplociennik.29 lat, Monika,2-ga, 30 listopada, chłopiec
JustynaNl,Justyna, 2-ga, 2/4 listopada, dziewczynka,
Dzidostwo,Olga,22, 2-ga,22 listopad,chłopiec, Jakub
Psotka,Dorota,29, 1-sza, 5 listopada, chłopiec,Tymon
Gravity,Ula,4-ta,21 listopada, córka, Jessica
Koliberek,Daria, 1-sza, 22 listopada,dziewczynka
Baksik6661,Sandra,22, 2-ga,27 listopada,dziewczynka, Julia Laura
Kasia085,Kasia,28, 1-sza,8 listopada,chłopiec, Jaś
Kaśkus, Kasia24, 1-sza,26 listopada,chłopiec,Adam
Pazia,Asia.29,1-sza, 18 listopad chłopiec,Tomasz
Wredota; Justyna; 23; 1-sza; 1 listopada; dziewczynka; Gabriela
Kicia,Ola,30,1-sza,7 listopada,chłopiec, Eryk
Izaa,Iza,29,1-sza,29 listopad,chłopiec,Julian Sebastian
Hania703,Ania,1-sza,11 listopada,chłopiec,
Patrycja21,Patrycja,21,13 listopada,chłopiec Igor/Kornel
bozenas,Bożena,31,1-sza,25 listopada,dziewczynka Dominika
Kolejka do porodu
1.Agnieszkazst 31 październik
2.Wredota 1 listopada, Okii , 1/4 listopada,
3.JustynaNL,2/4 listopada
4.Wielomama,Psotka,5 listopada
5.PaniP 6 listopada,
6. Suzii, Nefretete,Kicia 7 listopada
7.Kasia085,NatB 8 listopada
8.Małopolanka,Ellie,9 listopada
9.Hania703,11 listopada
10.Patrycja21,13 listopada
11.Brunetka, 14 listopada
12.Cortezia,Pazia,18 listopada,
13.Gravity,21 listopada
14.Dzidostwo,Koliberek,22 listopada
15.Bozenas,25 listopada
16.Kaśkus,26 listopada
17.Asiulek2706,Baksik6661,27 listopada
18.Izaa,29 listopad
19.Monikaplociennik, 30 listopad[/quote]
Brunetka,Hania dajcie znac czy wybrałyście już imiona? Brunetka Blanka jest dalej aktualne czy jeszcze się zastanawiacie?