BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 2 miesiąc temu #750077 przez pani_p
Woelomama Kochana trzymaj się dzielnie! Będę pamiętać o Tobie w modlitwie. Wszystko będzie dobrze :kiss:

Się normalnie przestraszyłam...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #750113 przez Izaa.
wielomama, bedzie dobrze. dadza ci leki i wszystko sie unormuje. pewnie bedziesz musiala duzo lezec. trzymam moooocno kciuki!!!!!!!!!!!

11 lata 2 miesiąc temu #750123 przez kicia
Wielomama trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku i dobrze się skończyło.Jesteśmy z tobą i czekamy na jakieś wieści.
Mam nadzieję że będzie tak jak Izaa napisała.Dadzą leki i każą leżeć.

Ale wiadomość.Ja tu zaglądam na forum żeby się odprężyć i też mnie zmroziło. Jak wielomama nie napisze niedługo to chyba wyjdę z siebie...A ja idę dzisiaj do lekarza i mam mieć usg...

11 lata 2 miesiąc temu #750130 przez kasia085
Czekam na jakieś nowe wiadomości. Chyba będę dziś tu zaglądać co 5 min.
Dajcie dziewczynki znać co tam u Was po wizytach. Trzymam za wszystkie kciuki.

11 lata 2 miesiąc temu #750175 przez wredota
cortezia Chciałam się do męża za karę nie odzywać jakiś czas, ale dziś zaczęłam, bo nie mogę inaczej ;) Hihi... ale za to mnie wyręcza i cały czas się łasi. ;) Ach te chłopy. Wczoraj wieczorem dostałam takich skurczy, że pierwszy raz musiałam wziąć nospę. Przestało po jakiś 15 minutach. Dziś byłam u lekarza, więc przy okazji mu o tym powiedziałam i o tym, że tez mnie mała ciśnie tak nisko. To sprawdził szyjkę i powiedział, że duuuużo jej brakuje, żeby zaczęła się skracać, więc mam się nie denerwować. A jak mocniej zaboli to brać nospę i leżeć. A na takie skurcze to mogę się przygotować 10 razy dziennie - tak ma być. Dostałam skierowanie na następne badania i mam jeszcze przyjść, żeby pobrał mi wymaz na badania. Bo jak zaczął mi tłumaczyć jak mogę zrobić to sama i zobaczył moją minę to stwierdził, że sama nie dam rady i mam do niego przyjść ;)
wielomama Wiem, że na razie tego nie przeczytasz, ale trzymam za Ciebie kciuki. Niech mała jeszcze siedzi i się nigdzie nie wybiera. Nastraszyłaś mnie tymi bólami.bozenas Ja spakowałam już torbę ok. 2 tyg. temu :) Ja wzięłam sobie rzeczy niezbędne dla mamy (na pewno masz jakaś listę z rzeczami do szpitala), a dla dziecka wzięłam tylko ubranka na wyjście, pieluchy i chusteczki nawilżone, bo moja położna powiedziała, ze nie ma sensu brać swoich ubranek dla dziecka do szpitala, bo zdarza się, ze potem giną. A one maja ubranka po innych dzieciach i w nie je ubierają, albo zawijają w kokon :)

Tak jak pisałam wcześniej, miałam dziś wizytę u lekarza, ale to nic takiego szczególnego, bo skierowanie na kolejne badania mi dał i słuchał tętna. Tak jak pisałam, przestraszyły mnie te wczorajsze skurcze, bo brzuch pobolewał tak jak przy okresie, w dole brzucha przez cały wieczór, a już koło północy to nawet brzuch trochę twardniał. Wzięłam tą nospę i pomogło. Też już się wystraszyłam, że może szyjka zaczyna mi się skracać, ale na szczęście lekarz sprawdził i jest ok. Stanu zapalnego dzięki Bogu nie mam, a już z tego stresu miałam wrażenie, że mnie coś piecze.
Gdzieś ostatnio przeczytałam, że jeżeli do tej pory za bardzo się nie oszczędzałyśmy i fikałyśmy jak szalone, to czas najwyższy wszystko sobie odpuścić i odpoczywać na maksa, żeby nie daj Bóg poród się przyspieszył, albo i co innego gorszego.
Ja przez cała ciążę czułam się świetnie, ale teraz czas się oszczędzać. Końcówka, damy radę dziewczyny! Noł stres :)
P.S. Przyszło akwarium - tym razem na szczęście całe :D

11 lata 2 miesiąc temu #750184 przez pani_p
Ja idę jutro do lekarza. Też standardowa wizyta, badanie i muszę wyniki pokazać. Jeszcze je rano odebrać muszę, mam nadzieję, że są ok. Dzisiaj cały dzień w ubrankach siedzę, oznaczam, segreguje, i puszczę pranie jak się z tym uporam.

11 lata 2 miesiąc temu #750186 przez bozenas
No nie wiem czy taka koncowka! do listopada jeszcze kawal drogi... ja mam termin na 25 wiec jeszcze... a torbe zaczynam w przyszlym tygodniu. koniec pracy to bedzie czas na zakupy :)

11 lata 2 miesiąc temu #750193 przez wredota
bozenas Ja mam termin na 1 listopada i mam nadzieje, że uwinę się wcześniej :) Także dla mnie to już bliżej niż dalej ;)

11 lata 2 miesiąc temu #750197 przez Karolina_Ger
Witam,

Jestem studentką piątego roku psychologii. Szukam przyszłych mam chętnych do udziału w badaniu do mojej pracy magisterskiej. Na jego podstawie staram się zidentyfikować czynniki, które mogą w negatywny sposób wpłynąć na doświadczenie porodu. Jest to jedno z pierwszych badań tego typu na całym świecie. Zdecydowałam się na ten temat ponieważ wydaje mi się, iż zagadnienia związane z porodem a przede wszystkim sprawdzonymi merytorycznie metodami podniesienia komfortu rodzenia są spychane na margines i wymagają poświęcenia im większej uwagi. Być może dzięki wynikom, które uda mi się uzyskać możliwe będzie zapobiegnięcie ewentualnym przykrym zdarzeniom podczas porodu oraz zapewnienie, że moment ten będzie najszczęśliwszą chwila w życiu. Dlatego też proszę o poświęcenie odrobiny swojego czasu na wypełnienie kilku ankiet. Zajmują one od 30 do góra 60 minut. Nie jest to tak dużo czasu zważając na możliwe korzyści jakie mogą z niego wypłynąć. Poniżej zamieszczam link do strony, na której umieszczone są ankiety wraz ze szczegółowym opisem badania.

neko41.wix.com/badanie-

Pozdrawiam ciepło przyszłe mamy :),
Karolina Geronałowicz

11 lata 2 miesiąc temu #750216 przez bozenas
a to na pewno blizej niz dalej :) ale troszke jeszcze zostalo :)

11 lata 2 miesiąc temu #750217 przez agnieszkazst
Wielomama kochana wszystko będzie dobrze, mocno będę się modliła i wierzę, że Oliwcia jeszcze troszkę w brzuszku pobędzie, teraz nie pozostaje nic jak dużo leżec, damy radę...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #750252 przez pani_p
Agnieszka no nic tylko się cieszyć :) Super. Odpoczywaj sobie spokojnie :)

No, uporałam się z tymi ciuszkami, zamiast je oznaczać nitką to porobiłam zdj i sobie je opisałam. Pierwsza partia się już pierze. Nie wiedziałam, że aż tak dużo czasu mi to zajmie... A plecy to mi odpadają więc sobie teraz odpoczywam.

Bozenas ja mam na 6 listopada i też już czuję, że mało czasu zostało. Niby to może być 6 listopad a możę być to wcześniej lub później. Kurczę moja koleżanka urodziła w 37 tyg a u mnie to za dwa tyg więc się dygam :D

A wogle to położna, która nam prowadzi szkołę rodzenia to wróciła z urlopu, ale teraz chora na zapalenie płuc i obawiam się, że nie zdążę zaliczyć tych najważniejszych zajęc- z oddychania :(

11 lata 2 miesiąc temu #750255 przez kicia
Kasia085 ja tu też ciągle zaglądam i sprawdzam czy coś już wiadomo,Cały czas o tym myślę i nie mogę uwierzyć.Dobrze że dzisiaj mam wizytę u lekarza bo coś mnie dzisiaj kłuje bardziej z lewej strony i miałam przedtem dłuższy skurcz. Wzięłam no-spę i mam nadzieję że przejdzie.No i mam nadzieję że mnie lekarz trochę uspokoi...
A co do paznokci u nóg to mam niezawodny sposób - na stojąco ze stopą opartą o krzesło.Mojej koleżance mąż malował :laugh:

bozenas ja się jeszcze nie spakowałam (a mam termin na 1 listopada)ale zrobię to w tym tygodniu. Najpierw chcę się wybrać do szpitala w którym będę rodzić i zobaczę co mi powiedzą.Ale myślę że wezmę podobne rzeczy jak napisała Wredota.

Wredota masz rację co do oszczędzania się.Odpocznijmy wreszcie.Fajnie że akwarium przyszło całe i nienaruszone. Wreszcie coś będzie w nim pływać... :)

Agnieszkazst cieszę się że sytuacja opanowana.Wytrzymajcie jeszcze trochę.Chociaż 38 tydzień to nie tak źle.Do mnie dzwoniła dziś koleżanka z pracy i złapała się za głowę jak usłyszała że mam termin na 1 listopada.Data świetna na urodziny nie ma co.Ale powiedziała że ona obydwie córki urodziła parę dni przed terminem i wszystko było ok.Czasem po prostu lekarz pomyli się z obliczeniami.

A muszę wam powiedzieć że mój mąż zadzwonił do mnie wcześniej z tego ogniska u znajomych żebym po niego przyjechała. To niedaleko więc szybko byliśmy z powrotem, zamówiliśmy pizzę i spędziliśmy bardzo miły wieczór.Poza tym jeśli chodzi o zachowanie to naprawdę nie mogę się czepiać. Ale z pomocą to jest tak jak u każdego faceta,trzeba powiedzieć prosto z mostu czego się od niego oczekuje.Robi wszystko tylko musi wiedzieć.

11 lata 2 miesiąc temu #750285 przez cortezia
Dziewczyny ja mam telefon do Wielomamy jestem z nią w kontakcie będę pisać jak już będę więcej wiedzieć. Napisze jej, że się martwicie i wszystkie trzymamy kciuki:)

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 2 miesiąc temu #750291 przez Izaa.
Cortezia fajnie, ze masz tel do wielomamy, bo chyba kazda z nas mysli o niej dzis caly dzien. ja mam jutro wizyte u lekarza. Ale wstalam dzis rano, bo bylam pewna, ze to dzis ( na 9). ubralam sie, umalowalam, biore teczke do rekil, patrze a tu wielka kartka-24 wrzesnia na 9:) A NIE DZIS:) No coz, pojechalam do mamy, co by od tesciowej odpoczac, bo tak mi na nerwy działa, ze hej.
Dziewczyny, mozna pic rumianek? i jak sie robi roztwor do plukania z soli. Jaki proporcje? wszyscy chorzy z mojego otoczenia, boje sie ze mnie tez cos zlapie, bo gardlo mnie juz pobolewa.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka