- Otrzymane podziękowania: 24
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Się normalnie przestraszyłam...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Izaa.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- kicia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
Mam nadzieję że będzie tak jak Izaa napisała.Dadzą leki i każą leżeć.
Ale wiadomość.Ja tu zaglądam na forum żeby się odprężyć i też mnie zmroziło. Jak wielomama nie napisze niedługo to chyba wyjdę z siebie...A ja idę dzisiaj do lekarza i mam mieć usg...
- kasia085
- Wylogowany
- rozmowna
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
Dajcie dziewczynki znać co tam u Was po wizytach. Trzymam za wszystkie kciuki.
- wredota
- Wylogowany
- gaworzenie
wielomama Wiem, że na razie tego nie przeczytasz, ale trzymam za Ciebie kciuki. Niech mała jeszcze siedzi i się nigdzie nie wybiera. Nastraszyłaś mnie tymi bólami.bozenas Ja spakowałam już torbę ok. 2 tyg. temu Ja wzięłam sobie rzeczy niezbędne dla mamy (na pewno masz jakaś listę z rzeczami do szpitala), a dla dziecka wzięłam tylko ubranka na wyjście, pieluchy i chusteczki nawilżone, bo moja położna powiedziała, ze nie ma sensu brać swoich ubranek dla dziecka do szpitala, bo zdarza się, ze potem giną. A one maja ubranka po innych dzieciach i w nie je ubierają, albo zawijają w kokon
Tak jak pisałam wcześniej, miałam dziś wizytę u lekarza, ale to nic takiego szczególnego, bo skierowanie na kolejne badania mi dał i słuchał tętna. Tak jak pisałam, przestraszyły mnie te wczorajsze skurcze, bo brzuch pobolewał tak jak przy okresie, w dole brzucha przez cały wieczór, a już koło północy to nawet brzuch trochę twardniał. Wzięłam tą nospę i pomogło. Też już się wystraszyłam, że może szyjka zaczyna mi się skracać, ale na szczęście lekarz sprawdził i jest ok. Stanu zapalnego dzięki Bogu nie mam, a już z tego stresu miałam wrażenie, że mnie coś piecze.
Gdzieś ostatnio przeczytałam, że jeżeli do tej pory za bardzo się nie oszczędzałyśmy i fikałyśmy jak szalone, to czas najwyższy wszystko sobie odpuścić i odpoczywać na maksa, żeby nie daj Bóg poród się przyspieszył, albo i co innego gorszego.
Ja przez cała ciążę czułam się świetnie, ale teraz czas się oszczędzać. Końcówka, damy radę dziewczyny! Noł stres
P.S. Przyszło akwarium - tym razem na szczęście całe
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bozenas
- Wylogowany
- gaworzenie
- wredota
- Wylogowany
- gaworzenie
- Karolina_Ger
- Wylogowany
- gaworzenie
Jestem studentką piątego roku psychologii. Szukam przyszłych mam chętnych do udziału w badaniu do mojej pracy magisterskiej. Na jego podstawie staram się zidentyfikować czynniki, które mogą w negatywny sposób wpłynąć na doświadczenie porodu. Jest to jedno z pierwszych badań tego typu na całym świecie. Zdecydowałam się na ten temat ponieważ wydaje mi się, iż zagadnienia związane z porodem a przede wszystkim sprawdzonymi merytorycznie metodami podniesienia komfortu rodzenia są spychane na margines i wymagają poświęcenia im większej uwagi. Być może dzięki wynikom, które uda mi się uzyskać możliwe będzie zapobiegnięcie ewentualnym przykrym zdarzeniom podczas porodu oraz zapewnienie, że moment ten będzie najszczęśliwszą chwila w życiu. Dlatego też proszę o poświęcenie odrobiny swojego czasu na wypełnienie kilku ankiet. Zajmują one od 30 do góra 60 minut. Nie jest to tak dużo czasu zważając na możliwe korzyści jakie mogą z niego wypłynąć. Poniżej zamieszczam link do strony, na której umieszczone są ankiety wraz ze szczegółowym opisem badania.
neko41.wix.com/badanie-
Pozdrawiam ciepło przyszłe mamy ,
Karolina Geronałowicz
- bozenas
- Wylogowany
- gaworzenie
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No, uporałam się z tymi ciuszkami, zamiast je oznaczać nitką to porobiłam zdj i sobie je opisałam. Pierwsza partia się już pierze. Nie wiedziałam, że aż tak dużo czasu mi to zajmie... A plecy to mi odpadają więc sobie teraz odpoczywam.
Bozenas ja mam na 6 listopada i też już czuję, że mało czasu zostało. Niby to może być 6 listopad a możę być to wcześniej lub później. Kurczę moja koleżanka urodziła w 37 tyg a u mnie to za dwa tyg więc się dygam
A wogle to położna, która nam prowadzi szkołę rodzenia to wróciła z urlopu, ale teraz chora na zapalenie płuc i obawiam się, że nie zdążę zaliczyć tych najważniejszych zajęc- z oddychania
- kicia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
A co do paznokci u nóg to mam niezawodny sposób - na stojąco ze stopą opartą o krzesło.Mojej koleżance mąż malował
bozenas ja się jeszcze nie spakowałam (a mam termin na 1 listopada)ale zrobię to w tym tygodniu. Najpierw chcę się wybrać do szpitala w którym będę rodzić i zobaczę co mi powiedzą.Ale myślę że wezmę podobne rzeczy jak napisała Wredota.
Wredota masz rację co do oszczędzania się.Odpocznijmy wreszcie.Fajnie że akwarium przyszło całe i nienaruszone. Wreszcie coś będzie w nim pływać...
Agnieszkazst cieszę się że sytuacja opanowana.Wytrzymajcie jeszcze trochę.Chociaż 38 tydzień to nie tak źle.Do mnie dzwoniła dziś koleżanka z pracy i złapała się za głowę jak usłyszała że mam termin na 1 listopada.Data świetna na urodziny nie ma co.Ale powiedziała że ona obydwie córki urodziła parę dni przed terminem i wszystko było ok.Czasem po prostu lekarz pomyli się z obliczeniami.
A muszę wam powiedzieć że mój mąż zadzwonił do mnie wcześniej z tego ogniska u znajomych żebym po niego przyjechała. To niedaleko więc szybko byliśmy z powrotem, zamówiliśmy pizzę i spędziliśmy bardzo miły wieczór.Poza tym jeśli chodzi o zachowanie to naprawdę nie mogę się czepiać. Ale z pomocą to jest tak jak u każdego faceta,trzeba powiedzieć prosto z mostu czego się od niego oczekuje.Robi wszystko tylko musi wiedzieć.
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
- Izaa.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny, mozna pic rumianek? i jak sie robi roztwor do plukania z soli. Jaki proporcje? wszyscy chorzy z mojego otoczenia, boje sie ze mnie tez cos zlapie, bo gardlo mnie juz pobolewa.