- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Izaa a co do gotowania i pieczenia to mi się wydaje że to po prostu wynika z większego roztargnienia w ciąży i większej nieporadności. To widać nie tylko w kuchni, a nie da się ukryć że jesteśmy bardziej zapominalskie i niezdarne niż przed ciążą. To fizjologia a nie przesądy.
Pani_p dzięki za poradę z fotkami. Spróbuję jeszcze pokombinować.
Cortezia fajnie że masz męża który się tak angażuje i pilnuje żebyś prawidłowo oddychała. Nawet jak prowadzi samochód

Kurczę dziewczyny, nie straszcie tym październikiem bo mi się włos na głowie jeży że nie zdążę ze wszystkim...I ten dreszczyk emocji jest, ale taki miły nawet

Wredota fajne kolorki rzeczy, podoba mi się taka kolorystyka

Mnie na szczęście nie puchną na razie palce, zimno się zrobiło a poza tym wydaje mi się że basen mi pomaga. Ale podczas upałów było krucho. Pij dużo wody i nie przejmuj się. Już niedługo

Kaśkus
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kasia085 ładnego chłopczyka wyhodowałaś

Ja się do szpitala wybieram z mężem w przyszłym tygodniu, bo już sobie jakiś czas temu upatrzyłam gdzie chcę rodzić. A wybór jest spory bo w Krakowie szpitali jak psów...Tylko różne opinie mają.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Chyba sobie założę w końcu konto na FB bo strasznie zachęcacie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Kicia tak w samochodzie, w windzie, w sklepie oraz wszędzie gdzie się da można ćwiczyć oddychanie:) To bardzo pomaga:)
Kasia085 to jest chyba jakaś taka lista z tamtego roku albo nawet starsza, bo to co ja się dowiadywałam to teraz wystarczy tylko znać i podać swój PESEL ( a dokładnie to dać im swój dowód osobisty, wszytko z niego spiszą) tych wszystkich rzeczy nie trzeba brać teraz wszystko jest w tym programie:)
Wredota z tymi sezonami na ciuchy to śmieszna sprawa bo Twój kombinezon który kupiłaś to teraz prawie identyczny jest w Smyku, także kochana na TOPIE TO WY NA BANK Z CÓRECZKĄ BĘDZIECIE:D
AAA i Hania tekst na FB po prostu wymiata:) przesłałam koleżanką w ciąży i tak samo każda najpierw śmiech, a na końcu ryk:) Ja to na bank jak już zobaczę Biankę to będę płakać i płakać z tej radości. Taki ze mnie emocjonalny człowiek:)
Moja córa to chyba jakaś narwana jest co chwila mnie szturcha w tym brzuchu:)Będzie mi tego brakowało jak nic:)
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

Kaśkus popieram koleżanki

Mnie się wydaje, że każdy szpital ma inne wymagania co trzeba zabrać. Możemy się nawzajem posiłkować listami, ale najlepiej jak każda się dopyta u siebie

Kasia no to super, że szpital taki przyjazny. Ja jeszcze swojego nie zwiedzałam, czekam aż położna ze szkoły rodzenia wróci z urlopu

A ja sobie zupkę krem z brokułów pichcę

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

Ja najpierw Wam po krótko odpiszę, a później powiem, co to u mnie się działo, a jak zawsze dużo i niefajnie

Cortezia kochana odpoczywaj dużo, bo widzę, że jakieś rozwarcia się robią... Bianka faktycznie drobniuśka dziewczynka, ale będziesz miała przynajmniej lekki poród

Pani_P no to byłaś pierwsza z GBS, wiesz co robi się go też często tylko z pochwy, po prostu, jak zrobi się z odbytu i pochwy wynik słyszałam, że wiarygodniejszy... dobrze, że wiesz na czym stoisz i kochana nie przejmuj się :* ważne, żeby Zuzinka była zdrów, jak ryba

Hania Oki, ja cały czas myślę o tym X-landerze... właściwie mój S. i widzę, że jest na niego zdecydowany... za 2 tygodnie jedziemy kupić wózek i albo wóz albo przewóz czyt. albo x-lander albo Bebetto

Co do październikowych porodów... ja to czuję, że min. 2 się rozpakują

Wredota zakupki pierwsza klasa, nawet nie wiedziałam, że w Cocodrollo mają takie fajne ceny... zawsze mi się wydawało, że mają tam drogo... w sumie trzeba wspierać polski biznes... bo to PL firma

Kaśkus
dzięki za info o Lidlu

Małopolanka kochana, a Ty co znowu malujesz

Kasia085 ale bobas duży WOW

Kicia ja żadnego RMUA nie wezmę, bo nawet nie wiem, czy jeszcze wydają... skoro jest ten program, gdzie wklepują PESEL i widać, czy ktoś jest ubezpieczony, czy nie

hehe Cortezia jeszcze Bianka się nie urodziła, a już mówisz, że będzie Ci jej podskakiwania brakowało hehe Ty to jesteś udana

A ja po krótko napiszę, co u mnie... nie chcę Was zanudzać, ale muszę Wam wytłumaczyć swoją chwilową nieobecność...
Aaaa no i pokoju małego na razie nie robimy

Spakowałam wczoraj manatki

To na tyle, odwiedzę Was wieczorem

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
NatB wieczorem siądę na spokojnie jak mój D. do pracy wyjdzie i założe. Jakieś zdjęcia umieszczę wreszcie

- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Kasia085 super że wizyta się udała i że Mateuszek pięknie rośnie. Najważniejsze że dbasz o siebie i widać tego efekty. Co do szpitala to kurcze całkowite przeciwieństwo mojego w takim to bym mogła nawet tydzień leżeć haha świetnie że są tam takie warunki.
NatB ja jak to ja zawsze sobie coś znajdę do roboty haha

- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dzięki dziewczyny, że mnie rozumiecie... a wiecie, co dzisiaj wymyśliła... moja kotka miała być zamknięta 3 tygodnie, bez wychodzenia z domu, bo ma być wysterylizowana. w piwnicy mamy taki kąt, gdzie ta szwagierka trzyma nową zmywarkę i pralkę do swojego domu... dzwoni mój S. i mówi, że kto został wypuszczony na dwór, oczywiście wiadomo przez kogo :/ ZŁOŚLIWA
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Kurczę dużo się dzieję i to złych rzeczy :
Wredotaśliczny ten kombinezonik i dodatki ja nie znałam tej strony muszę sobie popatrzeć na spokojnie co tam można fajnego i w promocji kupić

Kicia czekamy na fotki

Kasiadzięki za listę -na pewno się przyda chociaż już pare list było warto mieć inny wariant i sprawdzić czy wszystko potrzebne się zabrało , super ,zemiałaś okazje poznać tak szpital, na pewno jesteś spokojniejsza znając już te miejsca.
A u Mnie dzisiaj przyszła posciel ta w żyrafkę wysyłałam Wam linka i jest cudowna jutro ja upiorę naprawdę polecam

Mój Mati dziś cały dzień tak się wierci ,że aż trochę się denerwuję aż nie możliwe//// teraz się tak rozpycha że aż mi brak tchu wiec zaraz idę spać.
Miłej nocki :*
- suzi001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Witam nowa koleżankę na forum a nawet chyba 2

Cortezia co do wagi to ja bym nie wierzyła w te cudowne sprzęty bo one często potrafią sie mylić,mi tu w Irl na badaniach nie chcieli powiedzieć wagi z tego względu ze poprostu nie da sie tego zrobic dokładnie,ważne ze proporcje sa zgodne..

Nat bardzo Ci współczuje tej miękki ale to jest poprostu zazdrość..:/ szkoda ze sa tacy nieżyczliwi ludzie na tym świecie..zawistni i zazdrośni..dlatego nie patrzeć ze to rodzina i robic swoje..wkoncu twój mąż haruje na to i zapracował zeby sobie urządzić pokój dziecka a jej gowno do tego..a poza tym jakby była biedna jak mysz to by domusobie nie budowała..brak słów..trzymaj sie bo wiem jakie to ciężkie żyć pod jednym dachem z osobami które potrafią tylko żerować...
Izaa mi tez gotowanie nie wychodzi czego sie nie dotkne to przypale..wcześniej ja spedzalam w kuchni na gotowaniu a teraz to nawet ciasto mi sie rozlalo w piekarniku..dlatego w garach siedzi moj mąż

Kaskus zapytaj wprost męża o co mu chodzi przecież tak nie moze być zeby sie tyle czasu na ciebie boczyl..rozumiem dzien dwa ale nie aż tyle..pogadaj z nim niech sie ogarnie trochę..a nie fochy jak małe dziecko a ty masz se domyślać co mu chodzi w głowie ...
P.S fajne beda te ciuszki w lidlu poluje na ta sukienusie ogrodniczke i bodziaki z miki mouse

Co do szkoły rodzenia to wam zazdroszczę nie moge sobie na to pozwolić,ale moze kiedyś w przyszłości z drugim maluszkiem skorzystam

A co do porodu to ja myśle ze tez urodze na koniec października tydzien lub dwa to na pewno takie mam jakieś wewnętrzne przeczucie..i tez bym tak chciała bo coraz ciężej

- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-