BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 6 miesiąc temu #747776 przez kicia
Hania dzięki za namiary. Spróbuję tam zadzwonić i się dopytać, chociaż szkoda mi mojej położnej bo dzisiaj się zadeklarowałam do przychodni niedaleko i trafiłam na najlepszą. Większość mam z mojej okolicy jest zadowolonych z niej.Poza tym nie dam rady chodzić z mężem bo on różnie pracuje a chciałabym bardzo żeby on też był na takich zajęciach. Wydaje mi się że niewiele wie na temat porodu i pielęgnacji noworodków. Chociaż czasem mnie zadziwia :laugh:

Izaa a co do gotowania i pieczenia to mi się wydaje że to po prostu wynika z większego roztargnienia w ciąży i większej nieporadności. To widać nie tylko w kuchni, a nie da się ukryć że jesteśmy bardziej zapominalskie i niezdarne niż przed ciążą. To fizjologia a nie przesądy.

Pani_p dzięki za poradę z fotkami. Spróbuję jeszcze pokombinować.

Cortezia fajnie że masz męża który się tak angażuje i pilnuje żebyś prawidłowo oddychała. Nawet jak prowadzi samochód :laugh:

Kurczę dziewczyny, nie straszcie tym październikiem bo mi się włos na głowie jeży że nie zdążę ze wszystkim...I ten dreszczyk emocji jest, ale taki miły nawet :laugh:

Wredota fajne kolorki rzeczy, podoba mi się taka kolorystyka :)
Mnie na szczęście nie puchną na razie palce, zimno się zrobiło a poza tym wydaje mi się że basen mi pomaga. Ale podczas upałów było krucho. Pij dużo wody i nie przejmuj się. Już niedługo ;)

Kaśkus
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kasia085 ładnego chłopczyka wyhodowałaś :laugh: Kochany jest z tym domaganiem się głaskania, wiem że mama go kocha :) Dobrze że dbasz o siebie i nie przemęczasz się. Jeszcze się okaże że urodzisz normalnie w terminie.Świetnie trafiło ci się ze szpitalem, naprawdę atmosfera jest bardzo ważna, wszyscy uśmiechnięci.
Ja się do szpitala wybieram z mężem w przyszłym tygodniu, bo już sobie jakiś czas temu upatrzyłam gdzie chcę rodzić. A wybór jest spory bo w Krakowie szpitali jak psów...Tylko różne opinie mają.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Chyba sobie założę w końcu konto na FB bo strasznie zachęcacie :laugh: Może dzisiaj to zrobię

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #747788 przez kicia
Kasia fajna lista do szpitala.Też czytam różne wskazówki co zabrać i jedna rzecz rzuca mi się w oczy. Piszą o zaświadczeniu z Zus-u o ubezpieczeniu, książeczce itd.U mnie druków ZUS RMUA nie dają, wydawali tylko takie zaświadczenia. Zazwyczaj jak ktoś miał dzieci to brał na poczatku miesiąca bo różnie może być. A inni to tylko jak potrzebowali dostać się do lekarza. Ale jak ja urodzę np. 1 albo 2 listopada to to nie wiem kto po to pojedzie 30 km do mojej pracy??? Poza tym jest przecież system internetowy który powinien działać normalnie. W końcu wszystkie mamy nr PESEL.Jak się pół roku temu deklarowałam do przychodni to tak mnie sprawdzili bo jak chciałam wziąć zaświadczenie z pracy to powiedzieli że już ich nie wydają. Muszę się tego w pierwszej kolejności dowiedzieć w szpitalu bo mnie to nurtuje.

11 lata 6 miesiąc temu #747801 przez cortezia
Kaskuś

Kicia tak w samochodzie, w windzie, w sklepie oraz wszędzie gdzie się da można ćwiczyć oddychanie:) To bardzo pomaga:)

Kasia085 to jest chyba jakaś taka lista z tamtego roku albo nawet starsza, bo to co ja się dowiadywałam to teraz wystarczy tylko znać i podać swój PESEL ( a dokładnie to dać im swój dowód osobisty, wszytko z niego spiszą) tych wszystkich rzeczy nie trzeba brać teraz wszystko jest w tym programie:)

Wredota z tymi sezonami na ciuchy to śmieszna sprawa bo Twój kombinezon który kupiłaś to teraz prawie identyczny jest w Smyku, także kochana na TOPIE TO WY NA BANK Z CÓRECZKĄ BĘDZIECIE:D

AAA i Hania tekst na FB po prostu wymiata:) przesłałam koleżanką w ciąży i tak samo każda najpierw śmiech, a na końcu ryk:) Ja to na bank jak już zobaczę Biankę to będę płakać i płakać z tej radości. Taki ze mnie emocjonalny człowiek:)

Moja córa to chyba jakaś narwana jest co chwila mnie szturcha w tym brzuchu:)Będzie mi tego brakowało jak nic:)

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 6 miesiąc temu #747813 przez pani_p
Cortezia ja też jak czuję, że mała za bardzo się rozpycha lub boli mnie jakoś brzuch to oddycham przeponą i od razu pomaga. A tego oddychania nauczyłam się dzięki śpiewaniu :)

Kaśkus popieram koleżanki :) Daj znać jak się ma sytuacja.

Mnie się wydaje, że każdy szpital ma inne wymagania co trzeba zabrać. Możemy się nawzajem posiłkować listami, ale najlepiej jak każda się dopyta u siebie :)

Kasia no to super, że szpital taki przyjazny. Ja jeszcze swojego nie zwiedzałam, czekam aż położna ze szkoły rodzenia wróci z urlopu ;) mam nadzieję, że też wyjdę zadowolona. Chociaż teraz to mi wszystko jedno jak będzie, po prostu chcę urodzić i mieć małą przy sobie :D

A ja sobie zupkę krem z brokułów pichcę :)

11 lata 6 miesiąc temu #747816 przez natB
Przepraszam Was bardzo, że ostatnio zaniedbuję forum, ale widzę, że i beze mnie sobie świetnie radzicie :D :D :D

Ja najpierw Wam po krótko odpiszę, a później powiem, co to u mnie się działo, a jak zawsze dużo i niefajnie :( :(

Cortezia kochana odpoczywaj dużo, bo widzę, że jakieś rozwarcia się robią... Bianka faktycznie drobniuśka dziewczynka, ale będziesz miała przynajmniej lekki poród :)...co do szkoły rodzenia zazdroszczę, że Twój M. tak się angażuje :)... ja liczę, że i mój S. sobie poradzi bez szkoły rodzenia... a ta szkoła rodzenia hmmm zaczynam żałować, że nie poszłam :P :P

Pani_P no to byłaś pierwsza z GBS, wiesz co robi się go też często tylko z pochwy, po prostu, jak zrobi się z odbytu i pochwy wynik słyszałam, że wiarygodniejszy... dobrze, że wiesz na czym stoisz i kochana nie przejmuj się :* ważne, żeby Zuzinka była zdrów, jak ryba :D

Hania Oki
, ja cały czas myślę o tym X-landerze... właściwie mój S. i widzę, że jest na niego zdecydowany... za 2 tygodnie jedziemy kupić wózek i albo wóz albo przewóz czyt. albo x-lander albo Bebetto :D:P

Co do październikowych porodów... ja to czuję, że min. 2 się rozpakują :D stawiam na Panią_P i na Wielomamę :D zostałyście kochane nominowane :D

Wredota zakupki pierwsza klasa, nawet nie wiedziałam, że w Cocodrollo mają takie fajne ceny... zawsze mi się wydawało, że mają tam drogo... w sumie trzeba wspierać polski biznes... bo to PL firma :D

Kaśkus
dzięki za info o Lidlu :D... ja mam dresik i jestem bardzo zadowolona, co do bodziaków z tym kiszka :/ jakość KIEPSKA

Małopolanka kochana, a Ty co znowu malujesz :P? nie jestem w stanie nadrobić... kurde to chyba Ciebie, jako trzecią widzę wypakowaną w październiku :D... ze wszystkim jesteś hop siup do przodu ... to i z Kamilkiem tak będzie :D :D

Kasia085 ale bobas duży WOW :D super, że rośnie, jak na drożdżach :)... mojego Władka też ciągle ostatnio czkawki nawiedzają... jakie to uciążliwe szczerze mówiąc :P

Kicia ja żadnego RMUA nie wezmę, bo nawet nie wiem, czy jeszcze wydają... skoro jest ten program, gdzie wklepują PESEL i widać, czy ktoś jest ubezpieczony, czy nie :)... zakładaj FB :D

hehe Cortezia jeszcze Bianka się nie urodziła, a już mówisz, że będzie Ci jej podskakiwania brakowało hehe Ty to jesteś udana :D

A ja po krótko napiszę, co u mnie... nie chcę Was zanudzać, ale muszę Wam wytłumaczyć swoją chwilową nieobecność...

Aaaa no i pokoju małego na razie nie robimy :( niech ma satysfakcję :/

Spakowałam wczoraj manatki :P powiedziałam mojemu S. że jadę się odstresować do Poznania... i jestem, zostaję do niedzieli... S. dojedzie w niedzielę do mnie, bo moja chrześniaczka Emi kończy 3 latka :)...

To na tyle, odwiedzę Was wieczorem :D buuuuziaki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #747832 przez pani_p
NatB

11 lata 6 miesiąc temu #747844 przez kicia
Cortezia dzięki za uspokojenie co do tego zaświadczenia. Też mi się wydaje że tak powinno być ale już taka jestem że dmucham na zimne.

NatB wieczorem siądę na spokojnie jak mój D. do pracy wyjdzie i założe. Jakieś zdjęcia umieszczę wreszcie :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #747845 przez cortezia
NatB

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 6 miesiąc temu #747966 przez małopolanka
Wredota super zakupy i ceny faktycznie dobre. Kochana 34 tydz to nie przelewki już haha ja też dzisiaj doszłam do wniosku że mogę rodzić już nawet w 36 tyg bo mój mały szkrab tak mi obija wnętrzności i rozpycha na całego . Kosteczki ma takie twarde już że poród będzie bolał coś czuje okropnie. Chyba wolałabym wcześniej niż w 40 tyg rodzić bo jak będzie taki już duży to kurczę aż się boje jak ja go urodzę haha

Kasia085 super że wizyta się udała i że Mateuszek pięknie rośnie. Najważniejsze że dbasz o siebie i widać tego efekty. Co do szpitala to kurcze całkowite przeciwieństwo mojego w takim to bym mogła nawet tydzień leżeć haha świetnie że są tam takie warunki.

NatB ja jak to ja zawsze sobie coś znajdę do roboty haha ;-)

11 lata 6 miesiąc temu #747983 przez kicia
Kochane założyłam FB. Jak się dostać do tajnej grupy?

11 lata 6 miesiąc temu #747989 przez natB
Kicia podaj imię i nazwisko na priv którejś z nas i dodamy Ciebie do znajomych, a później do grupy :D...

Dzięki dziewczyny, że mnie rozumiecie... a wiecie, co dzisiaj wymyśliła... moja kotka miała być zamknięta 3 tygodnie, bez wychodzenia z domu, bo ma być wysterylizowana. w piwnicy mamy taki kąt, gdzie ta szwagierka trzyma nową zmywarkę i pralkę do swojego domu... dzwoni mój S. i mówi, że kto został wypuszczony na dwór, oczywiście wiadomo przez kogo :/ ZŁOŚLIWA

11 lata 6 miesiąc temu #747994 przez natB
Aha i kochane dziękuję za życzenia na pierwszą rocznicę ślubu, ale była ona miesiąc temu :D ale i tak DZIĘKI :D :kiss: :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #748131 przez oki222
Cześć Laleczki

Kurczę dużo się dzieję i to złych rzeczy :

Wredotaśliczny ten kombinezonik i dodatki ja nie znałam tej strony muszę sobie popatrzeć na spokojnie co tam można fajnego i w promocji kupić :)

Kicia czekamy na fotki :)

Kasiadzięki za listę -na pewno się przyda chociaż już pare list było warto mieć inny wariant i sprawdzić czy wszystko potrzebne się zabrało , super ,zemiałaś okazje poznać tak szpital, na pewno jesteś spokojniejsza znając już te miejsca.

A u Mnie dzisiaj przyszła posciel ta w żyrafkę wysyłałam Wam linka i jest cudowna jutro ja upiorę naprawdę polecam :).

Mój Mati dziś cały dzień tak się wierci ,że aż trochę się denerwuję aż nie możliwe//// teraz się tak rozpycha że aż mi brak tchu wiec zaraz idę spać.

Miłej nocki :*

11 lata 6 miesiąc temu #748133 przez suzi001
Hej dziewczynki :) znowuuuu mam zaległości ale wy szybko nadajecie :)

Witam nowa koleżankę na forum a nawet chyba 2 :)

Cortezia co do wagi to ja bym nie wierzyła w te cudowne sprzęty bo one często potrafią sie mylić,mi tu w Irl na badaniach nie chcieli powiedzieć wagi z tego względu ze poprostu nie da sie tego zrobic dokładnie,ważne ze proporcje sa zgodne..:)

Nat bardzo Ci współczuje tej miękki ale to jest poprostu zazdrość..:/ szkoda ze sa tacy nieżyczliwi ludzie na tym świecie..zawistni i zazdrośni..dlatego nie patrzeć ze to rodzina i robic swoje..wkoncu twój mąż haruje na to i zapracował zeby sobie urządzić pokój dziecka a jej gowno do tego..a poza tym jakby była biedna jak mysz to by domusobie nie budowała..brak słów..trzymaj sie bo wiem jakie to ciężkie żyć pod jednym dachem z osobami które potrafią tylko żerować...

Izaa mi tez gotowanie nie wychodzi czego sie nie dotkne to przypale..wcześniej ja spedzalam w kuchni na gotowaniu a teraz to nawet ciasto mi sie rozlalo w piekarniku..dlatego w garach siedzi moj mąż :D

Kaskus zapytaj wprost męża o co mu chodzi przecież tak nie moze być zeby sie tyle czasu na ciebie boczyl..rozumiem dzien dwa ale nie aż tyle..pogadaj z nim niech sie ogarnie trochę..a nie fochy jak małe dziecko a ty masz se domyślać co mu chodzi w głowie ...
P.S fajne beda te ciuszki w lidlu poluje na ta sukienusie ogrodniczke i bodziaki z miki mouse :D

Co do szkoły rodzenia to wam zazdroszczę nie moge sobie na to pozwolić,ale moze kiedyś w przyszłości z drugim maluszkiem skorzystam :) fajne ćwiczenia napewno sa pomocne,cortezia fajnie tez ze wysłałas na fb te skany :) napewno nam tym które nie chodzą do szkoły sie przydadzą :)

A co do porodu to ja myśle ze tez urodze na koniec października tydzien lub dwa to na pewno takie mam jakieś wewnętrzne przeczucie..i tez bym tak chciała bo coraz ciężej :( no ale trzeba to znieść,modlę sie tylko zeby mnie złapał porod na wieczór jak mąż będzie juz w domku bo innaczej zwariuje..w ogóle ten październik zbliżający sie wielkimi krokami będzie dla mnie chodzeniem na szpilach..szczególnie druga połowa..jeszcze szukamy mieszkania i narazie jedno wielkie gowno ze sie tak wyraze,kaskus moze ty lub twoi znajomi słyszeli cos o jakimś wynajmie? Okolice clondalkin najlepiej :) juz nie mam siły zeby szukać nic nie ma żadnych ofert..jak na złość..wszystkie portale śledzę ale dupa..i szlak mnie chce trafić :(

11 lata 6 miesiąc temu #748134 przez oki222
O rany spojrzałam właśnie na mój suwaczek i za 2 dni zaczynam 35 tydzień. Chyba zaczynam panikować -to już tak blisko

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka