- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- Psotka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Pani P no to teraz odetchniesz w nowym mieszkanku, i jeszcze masz blisko targ wow tylko pozazdrościć, ja uwielbiam mieć dostęp do świeżych warzywek i owoców. Wijcie te gniazdeczko co by córeczce było przyjemnie z Wami w nim przebywać.
Oki no u Ciebie to poważna sprawa z tym malowaniem, ale ładnie się uwinęliście. Tez jestem za poświęceniem czasu na foliowanie i zabezpieczaniu mebli i podłóg przed malowaniem niż później męczyć się z tym pyłem i brudem po malowaniu. To jest logistyczne podejście do tematu. A jeszcze musiałam męża do tego przekonywać, ale faktycznie przyznał mi rację że taka folia to świetna sprawa.
Małopolanka też mam trochę rzeczy to sterylizacji, jak myślicie taką wanienkę dla niemowlaka czym najlepiej wyczyścić?
Natb mi tez strasznie brzuszek swędzi, na weselu to nie mogłam się powstrzymać przed drapaniem.
Suzii oj bidaku, ja bym nie mogła tak długo pracować, jak zajrzę do pracy 3 razy w miesiącu na 4 godz to już mam dość (-; No ale u Ciebie jest inna sytuacja.
U nas męczący weekend, wesele udane, poprawiny też. Spać poszłam o 2, mąż dołączył do mnie o 4. Ale widziałam że miał potrzebę poszaleć, niestety wczoraj był nie do życia biedak. Potańczyłam troszkę z synkiem, był grzeczny w brzuszku, tylko miewał często czkawki to chyba przez mój apetyt.
Na weselu spotkałam się z przeróżnymi komentarzami, że z takim brzuszkiem to już powinnam tylko leżeć, inne ciotki to się zachwycały że w tych czasach to kobity potrafią o siebie zadbać nawet w zaawansowanej ciąży. Inne tak bardzo przyklejały się do brzucha że myślałam że przez to głaskanie to urodzę. Powiem Wam że wszytko tak mi smakowało, nasi znajomi to nie mogli się napatrzeć jak mi oczy świdrowały po każdym dostawionym talerzu z jedzeniem. Koleżanka powiedział że cieszy się że siedzi obok mnie bo bez krępacji może dużżo zjeść. HIHIHI
Wczoraj i dzisiaj odczuwam zmęczenie więc nawet nie wychyliłam nosa z domu. Kurier dzisiaj przyniósł mi próbki kosmetyków dla mnie i synka z musteli a ja już o nich zdążyłam zapomnieć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
hania 703 witamy w naszym gronie:-)
Psotka ja to podziwiam Cię że dałaś radę na tym weselu. Mi to jakby się teraz jakieś pojawiło to bym chyba odmówiła bo nie wyrabiam dłużej posiedzieć przy stole. Zaraz mnie tak ciągnie dół brzucha że aż się płakać chce i muszę się położyć.
W weekend byłam u rodziców więc sobie troszkę poleżałam i odpoczełam i nagadałam się z moją siostrzyczką, która akurat przyjechała.
Co do prania rożków i pościeli to ja je piorę bo wszystko wydaje mi się takie czyste, pachnące i sterylne po praniu. A tak prosto ze sklepu to może być wymacane i jakieś zakurzone.
Co do rozstępów to ja od początku ciąży smaruję się mustelą na przemian z perfecta mama i jak do tej pory nie pojawiła się ani jeden (odpukać

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Psotka dobrze że wesele się udało. Tez pojadłabym takiego weselnego jedzonka mmmm... z tym zainteresowaniem to pewnie do pewnego czasu miłe ale potem dość uciążliwe no ale tak to już będzie kochane jedyny temat pewnie to będzie dziecko i różnego rodzaju komentarze i dobre rady

co do wanienki to kurcze nie zastanawiałam się nad tym ale ja będę ją chciała przeparzyć wrzątkiem za pierwszym razem bo zdąrzyła już zebrac kurz odkąd ją kupiliśmy i tak stoi i chyba tyle.
hania703 witaj. Widzę że kolejna osóbka z moich okolic się pojawiła

- Psotka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ja kupione nowe ciuszki na 100 upiorę, ręcznik nowy też upiorę, mam też nowy otulacz był zafoliowany tylko wyrzuciłam karteczkę o której pisała cortezia i nie wiem czy było wskazanie do prania przed kontaktem z noworodkiem.
kasia ale Twoja koleżanka synalka wyhodowała, OMG szok. Ale dziwne że w szpitalu chcieli żeby sama urodziła takiego klopsika, przecież mogli od razu zrobić jej cc a nie jeszcze ją męczyć
przez 24 godz. Nie wyobrażam sobie naturalnego porodu przy taakk olbrzymim dziecku.
Witam Hania, jesteśmy z tych samych rejonów.
- [email protected]
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
u nas na ta chwila cisza Mąż zaczął normalnie sie zachowywać ciekawe na jak długo.
Moja córeczka już nie może doczekać sie kiedy dzidziuś się urodzi.
Jutro idę do gin potem do drugiego lekarza bo kończą mi się tabletki i przy okazji dowiem się jak tam moje hormony czy są w normie.
A co tyczy się cukrzycy to zwiększona mam dawkę insuliny.
witam nową mamę
życzę miłego dnia
- hania703
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Dzięki za miłe przyjęcie, przypomnijcie mi jeszcze, jak się do tej grupki na Fb dostać, to chętnie skorzystam:)
Co do wesela, to my też mieliśmy zaproszenie na tą sobotę i choć rzadko zdarza mi się odmawiać uczestnictwa w takich imprezach, to tym razem musiałam przeprosić Młodych i zostać w domku. Ogólnie nie czuję się na siłach na jakieś większe brykanie, w dodatku lekarz też kazał mi jak najwięcej leżeć i się nie męczyć. Przy odmawianiu nie wdawałam się w szczegóły swoich dolegliwości, myśląc, że sam fakt, iż jestem w 8 miesiącu ciąży jest wystarczającym usprawiedliwieniem, a tu okazało się, iż wielce uraziłam dumę Pana Młodego i jego rodziców, bo praktycznie przestali się odzywać (mieszkają po sąsiedzku). Cóż, tacy ludzie :/ kiedyś im przejdzie...
Jeśli chodzi o ciuszki, to też wszystkie wyprałam, to samo mam zamiar zrobić z pieluszkami tetrowymi i poscielą (jak je w końcu kupię

Pozdrawiam wieczornie:)
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Hania703 wyślij mi na priv swoje dane na fb to Cię znajdę i dodam do grupy. To jest całkowicie tajne nikt nie może oprócz nas dziewczyn na forum zobaczyć o czym piszemy i oglądać naszych zdjęć.
U mojego męża w rodzinie tez szykuje się wesele w styczniu. Chociaz już będę po porodzie to nie mam zamiaru zabierać 3 mies dziecko do Pl w srodku zimy więc mam nadzieję że nikt się obrażać nie będzie

- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Słuchajcie, ponieważ jestem ostatnia naszego łańcuszka porodowego, więc wszystko to, co juz za wami, dopiero przede mna. Czego moge sie spodziewac w tym 30 tygodniu? Kuje mnie w środku, tak jakby szyjka sie rozwierała, to normalne? Troche mnie to niepokoi. A ponieważ mam was, wiec nie szperam w necie, bo to sie moze zle skonczyc dla mojej psychiki:)
Dzis dostalam kolena paczuche z rzeczami dla Juliana, zaraz zdjecia wgram. jeszcze przybory pielegnacyjne, kremy, pieluszki jednorazowe no i wozek z ktorym mam najwiekszy problem, gdyz nie moge sie zdecydowac. Stawiam na polska firme TAKO. Tako laret albo city move. Zobaczymy. Brzuchol mi wywalilo niezle, ledwo sie ruszam a jeszcze tyle roboty. Do pozniej. buziaki.
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Nick: Imię: Wiek: Która ciąża: Przybliżona data porodu: Płeć: Proponowane imiona:
Małopolanka Sylwia 24, 1-sza, 9 listopada, chłopiec, Kamil Kacper
Pani P Klaudia 23, 1-sza, 6 listopada, córka, Zuzanna Klara
Suzi001 Monika 25, 1-sza, 7 listopada, dziewczynka, Natalia
Wielomama Ania, 3-cia, 5 listopada, dziewczynka, Oliwia Lena
Agnieszkazst Agnieszka 29,1-sza, 31 października,chłopiec, Emanuel,
Cortezia Fabiola 24, 1-sza, 18 listopada, dziewczynka, Bianka,Maria,Michalina
Nat B Natalia, 25, 1-sza, 8 listopad, chłopiec, Władysław
Nefretete666 Agata 23, 2-ga, 7 listopada, chłopiec,Aleksander
Asiulek2706, Joanna, 28, 1-sza, 27 listopad, dziewczynka, Alicja
Brunetka,Sylwia, 28, 1-sza, 14 listopada, dziewczynka,
Oki222,Kinga,29 , 1-sza, 1-4 listopad,chłopiec ,Mateusz,
Ellie,Zuza, 28lat, , 1-sza , 9 listopad., nieznana
monikaplociennik.29 lat, Monika,2-ga, 30 listopada, chłopiec
JustynaNl,Justyna, 2-ga, 2/4 listopada, dziewczynka,
Dzidostwo,Olga,22, 2-ga,22 listopad,chłopiec, Jakub
Psotka,Dorota,29, 1-sza, 5 listopada, chłopiec,Tymon
Gravity,Ula,4-ta,21 listopada, córka, Jessica
Koliberek,Daria, 1-sza, 22 listopada,dziewczynka
Baksik6661,Sandra,22, 2-ga,27 listopada,dziewczynka, Julia Laura
Kasia085,Kasia,28, 1-sza,8 listopada,chłopiec, Jaś
Kaśkus, Kasia24, 1-sza,26 listopada,chłopiec,Adam
Pazia,Asia.29,1-sza, 18 listopad chłopiec,Tomasz
Wredota; Justyna; 23; 1-sza; 1 listopada; dziewczynka; Gabriela
Kicia,Ola,30,1-sza,7 listopada,chłopiec, Eryk
Izaa,Iza,29,1-sza,29 listopad,chłopiec,Julian Sebastian
Hania703,Ania,1-sza,11 listopada,chłopiec,
Kolejka do porodu
1.Agnieszkazst 31 październik
2.Wredota 1 listopada, Okii , 1/4 listopada,
3.JustynaNL,2/4 listopada
4.Wielomama,Psotka,5 listopada
5.PaniP 6 listopada,
6. Suzii, Nefretete,Kicia 7 listopada
7.Kasia085,NatB 8 listopada
8.Małopolanka,Ellie,9 listopada
9.hania703,11 listopada
10.Brunetka, 14 listopada
11.Cortezia,Pazia,18 listopada,
12.Gravity,21 listopada
13.Dzidostwo,Koliberek,22 listopada
14.Kaśkus,26 listopada
15.Asiulek2706,Baksik6661,27 listopada
16.Izaa,29 listopad
17.Monikaplociennik, 30 listopad
kochane sprawdzajcie czy wszystko się zgadza.
- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- hania703
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
małopolanka napisał:
Nick: Imię: Wiek: Która ciąża: Przybliżona data porodu: Płeć: Proponowane imiona:
Małopolanka Sylwia 24, 1-sza, 9 listopada, chłopiec, Kamil Kacper
Pani P Klaudia 23, 1-sza, 6 listopada, córka, Zuzanna Klara
Suzi001 Monika 25, 1-sza, 7 listopada, dziewczynka, Natalia
Wielomama Ania, 3-cia, 5 listopada, dziewczynka, Oliwia Lena
Agnieszkazst Agnieszka 29,1-sza, 31 października,chłopiec, Emanuel,
Cortezia Fabiola 24, 1-sza, 18 listopada, dziewczynka, Bianka,Maria,Michalina
Nat B Natalia, 25, 1-sza, 8 listopad, chłopiec, Władysław
Nefretete666 Agata 23, 2-ga, 7 listopada, chłopiec,Aleksander
Asiulek2706, Joanna, 28, 1-sza, 27 listopad, dziewczynka, Alicja
Brunetka,Sylwia, 28, 1-sza, 14 listopada, dziewczynka,
Oki222,Kinga,29 , 1-sza, 1-4 listopad,chłopiec ,Mateusz,
Ellie,Zuza, 28lat, , 1-sza , 9 listopad., nieznana
monikaplociennik.29 lat, Monika,2-ga, 30 listopada, chłopiec
JustynaNl,Justyna, 2-ga, 2/4 listopada, dziewczynka,
Dzidostwo,Olga,22, 2-ga,22 listopad,chłopiec, Jakub
Psotka,Dorota,29, 1-sza, 5 listopada, chłopiec,Tymon
Gravity,Ula,4-ta,21 listopada, córka, Jessica
Koliberek,Daria, 1-sza, 22 listopada,dziewczynka
Baksik6661,Sandra,22, 2-ga,27 listopada,dziewczynka, Julia Laura
Kasia085,Kasia,28, 1-sza,8 listopada,chłopiec, Jaś
Kaśkus, Kasia24, 1-sza,26 listopada,chłopiec,Adam
Pazia,Asia.29,1-sza, 18 listopad chłopiec,Tomasz
Wredota; Justyna; 23; 1-sza; 1 listopada; dziewczynka; Gabriela
Kicia,Ola,30,1-sza,7 listopada,chłopiec, Eryk
Izaa,Iza,29,1-sza,29 listopad,chłopiec,Julian Sebastian
Hania703,Ania,1-sza,11 listopada,chłopiec,
Kolejka do porodu
1.Agnieszkazst 31 październik
2.Wredota 1 listopada, Okii , 1/4 listopada,
3.JustynaNL,2/4 listopada
4.Wielomama,Psotka,5 listopada
5.PaniP 6 listopada,
6. Suzii, Nefretete,Kicia 7 listopada
7.Kasia085,NatB 8 listopada
8.Małopolanka,Ellie,9 listopada
9.Hania703,11 listopada
10.Brunetka, 14 listopada
11.Cortezia,Pazia,18 listopada,
12.Gravity,21 listopada
13.Dzidostwo,Koliberek,22 listopada
14.Kaśkus,26 listopada
15.Asiulek2706,Baksik6661,27 listopada
16.Izaa,29 listopad
17.Monikaplociennik, 30 listopad
kochane sprawdzajcie czy wszystko się zgadza.
- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Cześć Hania - fajnie ,że dołączyłaś do nas ,czekamy na Ciebie na FB i czekamy na zdjecie brzuszka

Izaa -czekamy na fotki

My dziś kupiliśmy wreszcie wózek z nosidełkiem ,więc tak naprawdę mamy już wszystko , wszystko jest w pudłach w piwnicy i dopiero gdzieś za 2 tyg będziemy składać to porobię fotki, jutro zamówię tylko pościel na razie jeden komplet , no chyba że kolorystycznie dopasuje do baldachimu i reszty to kupię drugi tańszy tylko np podusie i kołderkę na razie mam 2 prześcieradła a to chyba najczęściej będę zmieniać, ze 3 kocyki , wydaje mi się,że wystarczy na razie.
Idę spać ,Dobrej nocki KOchane
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja przez całą sobotę i niedzielę leżałam. Normalnie dawno nie byłam tak chora a w szczególności osłabiona. Nie miałam nawet siły laptopa utrzymać. Dobrze, że nie miałam podwyższonej temperatury. Niestety pogorszyło mi się po piątkowej wizycie u lekarza. Nadal nie czuję się zbyt dobrze, ponieważ teraz dopiero tworzy mi się kaszel i podczas odksztuszania boli w gardle i tchawicy, więc znowu kolejna wizyta u pana doktora będzie. Niestety u mnie przez cały tydzień ma padać a ja już dziś musiałam w końcu odprowadzić Emilkę do przedszkola, bo nie ma kto.
Każdego dnia przez moją głowę przechodzi milion myśli dotyczących Oliwii, pewnie tak jak u was. Wczoraj oglądałam nową serię porodówki na tlc i się dość mocno popłakałam. Kurcze dziewczyny to już jest naprawdę prawie koniec. Ja kolejną wizytę mam 30 a to już będzie 35 tyg. później może być tak, że tylko 2 tyg i po wszystkim. Moja mała od 3 tyg. naprawdę mocno kopie każdego dnia i dość widocznie. Uwielbiam patrzeć jak ciągle coś mi wypycha i brzuch śmiesznie się rusza w każdą stronę. Dla mnie o nowość, ponieważ przy tamtych dziewczynkach nie miałam takich pięknych widoków i w ogóle mało się ruszały. Nadal nic mi nie wypływa z piersi i kompletnie się tym nie martwię.
Mój D musi mieć w pracy odpowiednią ilość nocek w miesiącu i już sobie zarezerwował na sam początek października, żeby było jeszcze w miarę bezpiecznie
Hania witam cię!!!
oki to jaki kupiłaś wózeczek, bo pewnie pisałaś gdzieś wcześniej jaki masz zamiar a ja nie doczytałam wtedy.
Ja mam już na tablicy upatrzoną wanienkę z odpływem i stojakiem za 50zł. Zaraz muszę zadzwonić i popytać gdzie trzeba podjechać po ten zestawik. Teraz po remoncie jest bardzo ładnie i przyjemnie, ale niestety bardziej ciasno, dlatego koniecznie muszę mieć wanienkę z odpływem.