- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- hania703
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Co do łóżeczka, to wróciłam do oglądania ofert z tradycyjnymi, drewnianymi. Jestem jednak staromodna i wolę coś kupić, gdy mogę to wcześniej obejrzeć i wymacać na żywo

Na maszynie kiedyś mama próbowała mnie nauczyć szyć, niestety bezskutecznie

Uważajcie na siebie dziewczyny, nie ma co kozakować na siłę, bo możemy tylko krzywdę Maluszkom zrobić. Ja korzystam dziś z wolnego pokoiku, pustego łóżka i lenię się na maxa, dlatego nawet ta smętna pogoda mi nie przeszkadza

Baj baj

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
I do tego 3 opakowania (też w opakowaniu po 10 sztuk) podkładów poporodowych Bella - to do domku.
I jedne i drugie są super, a przy tym taniocha

A na dobry dzień cuuudna piosenka którą zamieściłam przed chwilką na fejsie

- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Daję znać, że przeżyłam i samolot i wesele i już jestem w domu.

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24
Hania no ja mierze w drewniane. Mam zamiar kupić używane, ale narazie nic nie wpadło mi w oko. Najgorzej, że sobie usrałam, że chcę białe... Głupia ja.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Wielomama wiem, przeżywam jak mrówka okres... Ale kurka no nie mogę tego przeżyć... Pocieszające jest to co napisalas, że zbledna i świat się nie skończy

Kasia pościel śliczna

Izaa jestem ciekawa tej Twojej pościeli. Kupilas ja w necie czy gdzies u siebie w sklepie? Ty takiego męża utalentowanego masz? Hoho szacun :-D
Psotka no powiem Ci, że jestem tego bliska powoli. Jak Wielomama napisala- przyzwyczaje się. Całe szczęście mąż podnosi mnie na duchu i mówi, że i tak mnie będzie kochał

Nat no to weekend wypełniony po brzegi;-) no kotki szkoda... Podklady kupiłam w aptece, jakoś nawet nie zwrocilam uwagi na firmę czy cokolwiek. Tyle tylko, że kolezanka mi poradziła żeby wziąć kwadratowe, no to wzięłam

Agnieszka o kurka- to Cię wzięło! Ja ostatnio też jakas przewrazliwiona jestem... Chyba nam hormony znowu buzuja;-)
Kaskus super, że wszystko gładko poszło

Kurczę, wybrałam sie w miasto, daleko nie szlam, a zmęczona jestem okrutnie. Jakie to jest dziwne, że tak mało siły już mam. Masakra. W biedronce są fajne pudełka ozdobne za 17zl pakowane albo dwa mniejsze albo jedno duże. Kupiłam sobie do łazienki na kosmetyki, ale może któraś by do maluszka potrzebowała to polecam. Sa jakby z plastiku. Ja sobie chyba jeszcze dokupie :-D
I jeszcze taką refleksję mam ze spaceru. Cholera w co ja mam się ubrać jak zrobi się jeszcze chłodniej?! W kurtce się nie dopinam a specjalnie ciazowej nie mam zamiaru kupowac... Chyba trzeba zrobić objazd po lumpach. Może coś znajdę. Inaczej kapilca, zamarzne!
Mam nadzieję, że jak popiore te koce to nie stracą na "milutkości". Tymczasem czekam aż się rozpogodzi żeby móc zacząć prać...
- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- hania703
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Agnieszka - rozumiem Cię dobrze
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
pani_p, ja też właśnie wróciłam z obiadku, po wczłapaniu na 4 piętro przez 5 minut sapałam jeszcze, a co do ciuchów, to chodzę w cieplutkiej bluzie męża i mam nadzieję, że do porodu wystarczy, bo w płaszczyk zimowy też mogę mieć problem się wbić.
- Psotka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
ja nie mam kurtki zimowej dla ciężarnych i nie mam zamiaru w taką się zaopatrywać, myślę że sięgnę po bluzę męża w razie potrzeby.
Ja za pościelą jeszcze się nie rozglądam ale jeśli chodzi o wzory to lubię proste, niezbyt wzorzyste w stonowanych kolorach. Wychodzę z założenia że noworodkowi nie będę serwować tylu bodźców na dzień dobry.
Zanim zabiorę się za pościel to minie trochę miesięcy bo na sam początek ugoszczę synka w koszu Mojżesza (-;
Pani p jeśli chodzi o loty paralotnią to od zawsze nas ciągnęło do takich rozrywek tylko zawsze nie było okazji a i pieniędzy było szkoda. Taka przyjemność kosztuje od 250-300 za 15-20 min lotu. No i istotne jest miejsce lotu z pięknymi widokami. Ja poszukałam w necie i zadzwoniłam do organizatora.
- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
Psotka prezent mega wypasiony:-) Już wyobrażam sobie minę Twojego męża.
pani P mi to ciężko po mieszkaniu pochodzić a co dopiero spacery. W ciąży zalecają spacery itp. a ja już nie daje rady. Jakoś brzusio uciska mnie pod cyckami, że ciężko mi siedzieć, chodzić i znaleźć pozycję w leżeniu. Najlepiej na lewym boku, no ale ile można.
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

Psotka a to Wasze wspólne "zainteresowanie". Mega pomysł

Kasiu no lepiej nas nie racz bo i tak jakiś strach jest. Różne są sytuacje na porodowkach. Grunt że koleżanka i jej synus są zdrowi

- wredota
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
agnieszkazst rodzina.gov.pl/narodziny/urlop-rodzicielski . Tutaj dziewczyny macie link odnośnie tego urlopu rodzicielskiego. Pytania, odpowiedzi. Wszystko jest. Ale wydaje mi się, że złożenie wniosku zależy od firmy w jakiej się pracuje, więc trzeba zajść do ksiegowości i się dopytać. Ja niestety z rocznego nie skorzystam, bo mi się umowa o pracę będzie w trakcie kończyła, więc urlopem dzielę się z mężem. ja biorę macierzyński i macierzyński dodatkowy a on resztę.
pani_p Głowa do góry z tymi rozstępami. Ja smarowałam się specjalnymi kremami już od poczęcia dziecka ;p A rozstępy lekkie zrobiły mi się na lewym boku ;/ Jak maja wyjść to i tak wyjdą.
Psotka Rewelacyjny pomysł na prezent urodzinowy. Mój mąż na pewno by się z takiego ucieszył. Na pewno sprawisz mu niezłą frajdę

natB Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu

- wredota
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
a tutaj znalazłam gotowe wnioski do pracodawcy

- Patrycja21
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ale się rozpisałyście aż ciężko nadarzyć

Wielomama , życzę Ci szybkiego powrotu do zdrówka, oszczędzaj się Kochana i dbaj o Siebie.
Ja zostałam przy moim wyborze nr jeden wózka czyli www.tosia-sklep.pl/index.php?p=2068&lewaczesc=x-lander-x-move# kolor -ciemny fiolet (europa)i taki kupiliśmy ,zdjęć nie mam jak zrobić bo na razie wózek jest w 3 wielkich pudłach w piwnicy będziemy go składać za 2 tygodnie.
Wredotato kicha z tym akwarium , ale bym się wkurzyła niestety tak to jest z takimi delikatnymi rzeczami i kurierami ,że przeważnie coś jest nie mam nadzieję ,ze następne będzie całe. Jeśli chodzi o kombinezon to ja podkradłam od Cortezji przesyłam CI linka www.laredoute.pl/search.aspx?keyword=kombinezon&collID=761 na dole masz kombinezony dla dziewczynek i chłopców ja mam chłopięcy szary kosztują 146 z groszami ale jak przeczytasz regulamin to tam jest promocja na pierwsze zakupy i ja chyba zapłaciłam 30 zł taniej z przesyłką. Szukałam długo fajnego ciepłego i porządnego kombinezonu i nic nie znalazłam - zamówiłam ten i jestem bardzo zadowolona zresztą gdzieś wklejałam zdjecia ale nie wiem czy tu czy na fb. W każdym razie powodzenia

Pani_pnie martw się rozstępami , ja się od 5 miesiaca smaruje jak głupia wszytskim co mi wpadnie w rece ,kilka razy dziennie, bardzo dokładnie a i tak zaczęła mi pekać skóra po prawej stronie tam gdzie mati najbardziej się rozpycha

JA coraz częściej nosze bluzy mojego M jest mi w nich bardzo wygodnie :)a jeśli chodzi o kurtki to miejmy nadzieję że do listopada nie będzie tak zimno ,ostatnio widziałam chyba w c&a takie bezrękawniki chyba około 80 zł i chyba sobie kupię taki bezrękawnik jest ciepły i założysz na wszystko i to chyba jest niezłe rozwiazanie na chłodniejsze dni.
hania703 ja kupiłam taką pościel a dokłądnie nr 6 komplet beżowy z żyrafką allegro.pl/piekna-posciel-11cz-haft-mis-...cja-i3548361335.html bardzo długo szukałam i się zastanawiałam dodatkowo dokupiłam rożek , początkowo nie chciałam baldachimu ale okazało się że łózeczko będzie tak stało,że jak okno będzie rozszczelnione to może troszkę zawiewać i mam nadzieję że ten baldachim troszkę zamortyzuje powiew. od razu mówię, nie zamierzam dziecka chować w upale i pocie

Kasia085pościel feratti jest super i dobra jakościowo ale tak jak napisałam wcześniej zdecydowałam się na pierwsze tygodnie żeby był baldachim do tego chciałam organizer, rożek i z feratti ciężko mi było to jakoś skompletować ale myślę że drugi komplet kupię właśnie tej firmy bo mają cudne te wzory.
Psotkaprezent dla męża super, fajnie jak byście mogli razem go wykorzystać moje dwie przyjaciółki w tym roku dostały od swoich panów skok ze spadochronem i były prze prze zadowolone takie szaleństwo na które szkoda kasy a wspomina się całe życie :)do tego obie się napaliły i będą chciały jeszcze raz skakać- namawiały mnie po porodzie oczywiście ale ja nie należę do tych odważnych

Natka- szkoda kotki bardzoooo, przytul ją ode mnie i wygłaszcz ,kurczę ja myślę że dla zwierzątek to też ciężkie stracić małe oh. A podkłady to tak..... bo nie wiem o których mowa ja kupiłam podkłady na łóżko chyba semi 90X60 i do szpitala kupiłam podkłady baby ono poporodowe są cienkie i w miarę zgrabne a i jeszcze mam paczkę belli ale one są takie wielgaśne i chyba zostawię je w domu.
AgaPRZEPRASZAM ale aż się popłakałam ze śmiechu z opisu twojej porannej historii z pasztetową i cebulką no mistrz aż do tej pory jak sobie wyobrażę sytuację to mi się ryjek cieszy ..... Ja wiem że może nie było Ci do śmiechu wtedy ale w sposób jaki to opisałaś nooooo nie mogę a mężulka masz kochanego . AŻ TE NASZE HORMONY.
kaśkus- fajnie że przetrwałaś te dni ale poodpoczywaj sobie troszkę no i pochwal się zakupkami z Polski.
Ja dzisiaj miałam takiego lenia ,że oprócz obiadu nie zrobiłam nic totalne lenistwo.
Ej co z COrtezją ani tu ani na fb jej nie było dzisiaj aż dziwne ? :/ mam nadzieję ze wszystko dobrze i to lenistwo spowodowało że dzisiaj kompa nie włączyła

Cześć Patrycja - napisz coś więcej o sobie

Oj rozpisałam się trochę ale dzisiaj tak ciekawie na forum ,że musiałam wszystko skomentować .
Dobrej nocki Kochane