- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- JustynaNL
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wielomama, dobrze, ze się Toba zajęli bo wiadomo jak to czasami bywa...
Natb, nigdy nie miałam ktg i chyba się nie zapowiada...
Oki, wspolczuje przygód, ale tak to juz z Nami jest pod koniec ciąży, mi też się często zdarzają jakieś wypadki najlepiej to by było z łóżka nie wstawać
Co do chłopów to mój też standardowy, przyzwyczajony trochę, ze nad Nim biegam a jak tzreba co s zrobić to jak sama się wezmę i ciężko mi idzie to wtedy dopiero się bierze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- [email protected]
- Wylogowany
- gaworzenie
ja od początku tyg ledwo chodzę bo mnie boli wszystko a jeszcze tyle zostało a maleństwo strasznie się wierci. Teraz tylko rano mała do przedszkola i do domu i odpoczywam najlepiej jak leże to przynajmniej nic nie boli. W wtorek mam wizytę i mam nadzieję że lekarz mnie nie wyśle do szpitala bo oszaleje a jeszcze sporo rzeczy zostało mi do kupienia więc nie chce zostawiać mężowi bo znając go to bym nic nie miała he.
Dziś idę z mała do lekarza bo najwyższy czas bilans 6 latka zrobić i przy okazji dowiedzieć się czego tak strasznie jej włosy wypadają eh.
miłego dnia życzę
- Izaa.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
wielomama zgadzam sie z toba w 100% co do tych chlopow. moj to obrazalski taki. jak tylko wspomne cos nie tak o jego mamusce to zaraz foch. rozpieszczony mamisynek:) ale nie jest tak zle:) moj maluch dzisiaj spokojniutki. chyba czuje, ze mama chora. mam nadzieje, ze sie rozkreci. milego dnia
- kasia085
- Wylogowany
- rozmowna
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
Kaśkuś i Wredota patent ze śmieciami działa. Ja to czasem kładę na buty mojego M. co by się w razie potknął o nie. Ale to fakt męża trzeba od początku wychowywać bo później to już nic z tego.
Oki Ty biedulko. Leż z paluchem w górze i przykładaj sobie lód. Powinno Ci ściągać opuchliznę, a ponadto Altacet jest dobry i chyba można stosować w ciąży.
Monika postaraj się więcej odpoczywać, żebyś za szybko nas nie opuściła.
Wielomama dobrze, że jesteś już w domku. Nie martw się, nie jesteś sama z tym antybiotykiem bo ja też niestety będę musiała go brać. Dziś zadzwoniłam o mój wynik posiewu i okazało się że jest do przeleczenia, także recepta już wystawiona i dziś ma być wysłana, żebym nie musiała tylko po to specjalnie jechać. Tak się spodziewałam, że jakąś bakterię będę mieć, ale też nie smucę się z tego powodu bo wolę go wziąć i mieć pewność że bąbel w czasie porodu żadnym paskudztwem się nie zarazi ode mnie. Moja siostra w ostatnich tygodniach nie miała robionego posiewu i niestety mały zaraził się bakterią, którą później leczyli 2 tygodnie antybiotykiem u takiego maleństwa. Pierwsze 2 tygodnie spędzili w dwóch szpitalach i naprawdę przez to przeżyła horror.
Justynka ja bym postarała się na Twoim miejscu wyegzekwować jakos ten wymaz i posiew, bo naprwdę jest to teraz bardzo ważne.
nat B ja nie miałam jeszcze KTG i jeśli będę miała robione to dopiero bliżej terminu. Także nie wiem jak to działa na dziecko, ale wszystkie dziewczyny co pisały do tej pory to wspominały że dzieci były po tym pobudzone. Nat B co do żartu Twojej lekarki to chyba musiałabyś całą ciążę spędzić w szpitalu, żeby mieć od nich spokój
Bozenasja będę rodzić w MSW i niestety o Starynkiewicza nic nie wiem. A co do zwolnienia to ja jestem na nim od 8 tygodnia ciąży, bo początkowo miałam ciąże zagrożoną i musiałam cały czas leżeć, a później sam lekarz mi odradził powrót, żebym była spokojna i dużo odpoczywała (bo niestety pierwszą ciążę poroniłam) i nie chcieliśmy podnosić ryzyka .
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
A jakie macie zdanie aby tabelkę rozszerzyć o takie dane jak : data porodu, rodzaj porodu (CC/SN),wymiary i waga dzidziusia i może jeszcze być kolumna z danymi rodzeństwa maleństwa
( imię i wiek )
- JustynaNL
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kaśkus
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mój bobas od rana fika mika w brzuchu i oczywiście znów słyszę to dziwne strzykanie, gdy tylko kopnie gdzieś w okolicy jelit. W poniedziałek mam wizytę w szpitalu, to się spytam o co kaman.
Dzisiaj rano, kiedy wiązałam buty i ledwo dawałam radę, powiedziałam mojemu M., że koleżankom z forum faceci pomagają w takich rzeczach. Od razu podszedł i pomógł. Hłe hłe
Izaa, widzę, że chcesz zastosować terapię szokową. Obyś szybko wróciła do zdrowia. Mam nadzieję, że nie zarażę się od mojego M., bo on od kilku dni kwiczy, że gardło, że katar.
Justyna, tak jak pisała kasia085, musisz dr wręcz zmusić, żeby zrobiła Ci te badania. To bardzo ważne! Szczególnie wymaz na obecność bakterii. Ja mam zamiar na poniedziałkowej wizycie naściemniać i postękać, że chyba mam infekcję, bo piecze itd., żeby mi zrobili wymaz, zwłaszcza, że na początku ciąży miałam bakterię i leczyłam się antybiotykiem. Bez takiego ściemniactwa to na pewno mi tego nie zrobią, bo tutaj w ogóle mało co robią z badań, które w Polsce są normą.
Monika, odpoczywaj kiedy tylko możesz. Na lewym boku, z poduszką między nogami.
- kaśkus
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Ja jestem w amoku piorę, prasuje piorę prasuje i tak w kółko... a no dodatek mam 6 letnia siostrę u siebie która jest szalona:)
Wielomama super, że już jesteś z nami, nie dziękuj za smsy zmartwiłaś nas bardzo, ale najważniejsze, że wszytko jest pod kontrolą. Teraz powinnaś leżeć w łóżku i nie wychodzić na dwór mam nadzieję, że masz taką możliwość.
Oki ludzie jaki paskudny dzień miałaś. Faktycznie te hormony to paskudna sprawa a jeszcze do tego taki cholerny pech;/;/; Głowa do góry może dziś będzie lepiej. NA PEWNO BĘDZIE!!!
A i Kaśkuś to chyba z Twoim mężem jest tak jak napisałaś i sobie przemyślałaś, bo faktycznie te jego takie zachowania to już raczej ciężko Ci będzie zmienić, ale próbuj trzeba walczyć o swoje może jest na niego jakiś konkretny sposób:)
- JustynaNL
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kicia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do prac domowych to ostatnio rozmawiałam z moim D. i doszliśmy do porozumienia.Ja sobie też uświadomiłam że trochę za bardzo go zawsze wyręczałam.Są rzeczy które wolałam zrobić sama bo mi się wydawało że lepiej, szybciej i w ogóle.A to błąd.Dowiedziałam się że on nie wie nawet gdzie leżą niektóre rzeczy bo sama wole schować, posprzątać. Muszę najpierw sama nad sobą popracować i wymagać od męża. Ja zawsze taka Zosia-Samosia byłam... A on wiele potrafi bo też musiał sobie dużo sam radzić.
I też stwierdził, że czasem (czytaj "zawsze ) trzeba mu powiedzieć co ma zrobić. Musimy dać się po prostu wykazać naszym mężczyznom żeby wiedzieli że ich potrzebujemy
Oki naprawdę fatalny dzień, współczuję... Czasem tak bywa że nic się nie udaje i wszystko leci z rąk. Twój mąż jest też pewnie zaskoczony tą reakcją ale sprowadź go na ziemię.Powinien być oparciem dla ciebie. Na szczęście dzisiaj jest nowy dzień i na pewno będzie lepiej
JustynaNL to dziwne że nie masz żadnych badań, przecież większość z nich to są podstawowe badania w ciąży. Nie ma rady tylko czasem trzeba zasymulować, wtedy łaskawie zrobią.Rzeczywiście jakbym miała następną wizytę w 38 tyg. to chyba zaczęłabym panikować.Mój lekarz kazał mi teraz przyjść za 2 tyg. a byłam w poniedziałek. Z tą glukoza to też przegięcie.
A co do grzechotki to właśnie wypełniłam i zobaczymy.
Izaa. kuruj się i bądź dobrej myśli.To jeszcze nie czas na poród więc powinnaś do tego czasu wydobrzeć.
Majeczka ja się przychylam do propozycji poszerzenia tabelki.Tyle że nie wszystkie pewnie mają pełne dane, ja np. wiem że synek waży 2111 w 35 tyg. ale nie wiem ile mierzy.A rodzić będę naturalnie.
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- bozenas
- Wylogowany
- gaworzenie
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Ojjj coś czasu mało mi się zrobiło, non stop coś do roboty
Oki ja miałam podobny dzien do Twojego w niedzielę. Totalna masakra była. Ale całe szczęście mąż się kapnął, że potrzebuje przytulenia a nie opieprzu.
Kurczę nie jestem w stanie odpisać na resztę postów bo za dużo tego się zrobiło... przepraszam
Jeszcze chciałam podziękować majeczce za tabelkę super jest.
Ja też mam etap prania, prasowanie jeszcze czeka bo mam sajgon w pokoiku małej bo tam różne rzeczy jeszcze leżą. Dzisiaj mąż z bratem będą kanapę z tamtąd wynosić i ustawiać meble jak będę chciała. Będę miała dostęp do półek to się zacznie prasowanie i układanie
A wczoraj kupiliśmy łóżeczko Daliśmy 300 zł a jest jak nówka, z kompletem pościeli (kołderka podusia poszewki baldachim ochraniacz falbanka) też jak nówka i materacem gryka pianka kokos czy jakoś tak, też jak nówka bo nie posikany ani nic z tych rzeczy. No szczęśliwa jestem bo już mamy chyba wszystko
Nie wiem co jeszcze chciałam Wam napisać bo chyba mam sklerozę ciążową
Przypomniało mi się co chciałam kupiłam se dzisiaj w lumpie płaszczyk za 18 zł jest milutki, cieplutki i zakrywa cały brzunio. Wreszcie będzie mi ciepło:) Jak wyschnie to wam fotę cyknę
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Okii współczuje Ci tego dnia. Ja też coraz częściej siebie samej nie poznaje. Jestem tak rozkojarzona jakby ktoś wyłączył mi wszystkie zmysły. najgorszy ten Twój palec bo nie dość że coraz ciężej nam się poruszać to jeszcze tego brakuje no i ubrań też szkoda. Obyś znalazła jakiś wywabiacz koloru chociaż ja się nie spotkałam z czymś takim jeszcze.
Wielomama napisz jak kiedyś używałaś jaki jest najlepszy tak na wszelki wypadek bo dobrze wiedzieć w razie w.