- Otrzymane podziękowania: 153
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Pani_P Tobie to się kurczę udało z tym łóżeczkiem, tak samo, jak z wózkiem.. liczyłam, że i mi szczęście dopisze z wózkiem, ale mój uparł się, że ma być nówka, więc nie spieram się z nim... ale, jak widzę, jaki Tobie się trafił to kurde... kaska by się przydała
Małopolanka kurde dziwnie, wizyty najpierw co 2 tyg., a teraz za miesiąc?! przecież do tego czasu to Ty możesz urodzić?!... ja to w ogóle bez USG dostałabym na głowę, czy aby na pewno wszystko jest ok... bo przecież tam można chociaż zrobić pomiary, czy głowa chociażby nie jest za mała, za duża... cokolwiek... pobieżnie, bo pobieżnie, ale można... co do Twojej koleżanki... to POŻAL SIĘ ,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
... przecież Ty jesteś w ciąży, więc, jak miałabyś niby zachować super figurę modelki, jesteś piękną, drobną Mamuśką ... ja to chyba bym na Twoim miejscu głupio ją podsumowała, no proszę Cię ledwno z wagą poszłaś do góry :*
Agnieszka kochana pytanie za 100 pkt. powiedz mi jaką maść najlepiej kupić na brodawki
Majeczka jesteś genialna z tą tabelką ... dziękujemy kochana jesteś! :*
Izaa kochana współczuję Ci z tą teściową, czyli ja nie mam w sumie na co narzekać...
Tak, jak Małopolanka potwierdzam olej to... w sumie najważniejsze nie stresuj się kochana :*... bo to źle na malucha wpływa... ja już też stwierdziłam, że nie ma co... stopuję z emocjami, z wkurzaniem się itp.
Psotka dobrze Ciebie rozumiem z tym zmęczeniem, powolnymi ruchami... ja to już nie ogarniam... czuję się zmęczona, też zaniedbuję ostatnio forum, na prawdę mózg mi się lasuje ... najchętniej to bym ciągle spała... zmuszam się jeszcze wieczorami na wyjścia z psem, żeby pobiegał sobie po polu ... porzucam mu piłkę, nakramię jego i koty... i zmywam się do domu ... po raz kolejny kochana zapraszam do mnie ... miejsce się dla Was znajdzie
Kasia085 ja ostatnio miewałam jakieś dziwne wybuchy... padły przy tym przykre słowa w stosunku do mojego S. i potem żałowałam... wiesz, co jak czujesz, że bierze Ciebie wkurzenie najlepiej jest się odsunąć... albo wyjść policzyć do trzech i wrócić... w ciąży się nie myśli racjonalnie potwierdzam
Nie odpisałam Wam wszystkim na posty, ale przepraszam... po raz kolejny nie jestem w stanie...
A mój mąż ma od dzisiaj wolne 3 dni... i w nd. jedziemy do Poznania po wózek i fotelik do samochodu ... jak kupimy zdam relację ... strasznie się cieszę, bo już będziemy mieli wszystko
Pani_P jak się mieszka w nowym mieszkanku ... gdzie foty? Zuzka będzie miała swój pokoik ?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaśkus
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
natB, to powodzonka w poszukiwaniu wózka i fotelika.
- Psotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Naciecie-kro...sz-tego-uniknac.html
może któraś będzie zainteresowana.
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Zuzka będzie miała swój pokoik, jest w przygotowaniu, mąż z bratem wlasnie skręcają lozeczko fotki to moze w sobote, ale nie obiecuje bo nie wiem czy zdążę ogarnąć ładnie
Mamusia do mnie przyjechała i wzięła się za ciuszkow prasowanie kochana jest:-)
Czekam na foty wozeczka i fotelika
Izaa ja mam wózek Lonex speedy verts
Psotka ja też już na zwolnionych obrotach, zrobię troszkę i muszę się położyć bo źle się czuję. To już ten czas
Kaskus witam w naszym gronie hehe a ja czkawke mojego malenstwa też lekko odczuwam więc to znowu jest indywidualna sprawa
Justyna oj też bym chciała tak zrzucić po porodzie jak ty- z nawiązką
- [email protected]
- Wylogowany
- gaworzenie
nie dam rady chyba przeczytać zaległości
Wczoraj bylam u znajomej i dostałam 2 reklamówki ubrań dla dziecka oraz przewijak szok nawet nic nie powiedziała he.
Mój mąż chory ledwo co oddycha taki zakatarzony ale będzie miał 3 dni wolnego więc może się wykuruję.
Jutro powiedział że pojedziemy zobaczyć po komisach wózki i że może coś kupimy od razu. I przy okazji wszystko zależy od ceny. Oraz musi odkupić mi zasłonki do salonu po jego eksperymentach. czasem ma takie pomysły że szok.
Pani P super że mieszkania jesteś zadowolona i udało się tobie zrobić zakupy.
Co tyczy się teściów to najlepiej jak najdalej i jak najmniej kontaktów.
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Jejku tyle postów do nadrobienia chyba nie dam rady:( Ja niestety tak jak Psotka i NatB nie mam już tyle siły siedzieć przed komputerem. Najważniejsze już mam wszytko poprane i poprasowane!!! UFFF zrobię zdjęcie jak odnajdę swój aparat (nie wiem gdzie go przepiłam:D). Dzisiaj byłam u kosmetyczki jak co miesiąc bardzo lubię takie wypady swoje raz na miesiąc odstresowuje mnie to, posłucham plot i w ogóle czuje się taka zadbana:)Mój M. wraca w niedziele:) ufff. Już nie mogę się doczekać.
JustynaNL ta Twoja Córcia jest przesłodka i ma bardzo dobre wyczucie rytmu!!! Super:) Co do tych badań to powinnaś zażądać badania przesiewowego i koniec jest to bardzo ważne dla Ciebie i dla małej!!
Małopolanka ja Ci powiem tak ta Twoja znajoma
Twój mąż ma racje i na bank teraz podobasz mu się jeszcze bardziej bo nosisz jego synka pod swoim serduszkiem a konkretnie waszego:)
Psotka ja chyba o tym kroczu zeskanowałam w tym artykule dokładnie było to samo napisane:) więc ja z resztą już mam swój plan porodu napisany i moja położna już go dostała:)
Agnieszkazsz co do krocza haha to możemy przybić sobie piątkę mój też stwierdził, że mam elastyczne krocze:D hehehe
Izaaa ja mam wózek Bebetto Fabio, co do Twojej teściowej szczerze współczuje faktycznie nic tylko ja utłuc!!!!
Ok to tyle co pamiętam jeśli chodzi o was aaa i NatB super kącik dla małego
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Monika to niech mąż się kuruje a zeby i Ciebie nie łapło
Ależ mi Zuzka szaleje. Oj nie jest to juz takie przyjemne
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
.
A z tymi moimi boleściami to jest tak, że niestety jest wiele rzeczy do zrobienia z których wiadomo nikt mnie nie wyręczy, bo akurat D jest w robocie a mama chora to nie przyjeżdża, dlatego chyba mając 2 dzieci najlepiej by było gdybym była w szpitalu jednak. 7 mam wizytę to zobaczymy jak tam się mają te sprawy na dole.
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
Izaa ten Prenatal Grip Care co Ci pisała Kasia jest serio dobry. Powinno Ci pomóc i na pewno lepsze dla żołądka niż kilka dni czosnek i cebula. Mam nadzieję że Ci pomoże. Co do wózka to zależy jaki masz styl ja lubuję się w klasycznych i dlatego wybrałam z firmy Adamex model Royal
Małopolanka - no przecież Ty super wyglądasz!!! A ze każda z Nas przytyła trochę kilo to tak ma byc i super że tyjemy, gorzej by było gdyby nie Wg mnie ilosc kilogramów które się przybrało wcale się nie przekładają na przytycie, bo np. ja ważę już 86kg (przed ciążą 68kg) a tak naprawdę to aż tego po mnie nie widac, ze to już 18kg więcej na ramionach trochę i buźka się zaokrągliła ale to dobrze, bo później jak zaczniemy karmic to Maluszki będą miały co z Nas wyciągac i zobaczysz - m.in. dzięki karmieniu wróci się raz dwa do poprzedniej wagi. I nie przejmuj się tym co powiedziała tamta znajoma, bo wyglądasz super!!
Kasia085 hormony działają, ale to normalne i przejdzie. Cudownie że masz wyrozumiałego Męża, i dobrze że z Tobą został, my po prostu w tym czasie tego potrzebujemy..... Dziś możesz za to go np. zachęcic by zadzwonił do swego Taty że dziś może mu w czymś pomóc.
Psotka, myślę że na pewno Ci w aptece taki olejek zamówią, śmiało pytaj, nie powinno byc większych problemów. Co do nieprzemakalnych pokrowców na przewijak bez gumki to moze byc trudno ze znalezieniem ale może by to zasąpic dużymi podkładami? polecam np. podkłady Hartmann takie jak tu allegro.pl/hartmann-podklady-higieniczne...szt-i3564821148.html Chyba też mogłyby pełnic taką rolę.
NatB z maści na brodawki najbardziej polecam zwykłą lanolinę (w aptece mały pojemniczek za ok. 5zł, tylko zonk w tym że ona jest na recepte i trzeba by taką receptę od lekarza miec). A z ogólno dostępnych maści to wg mnie najlepsza jest maśc Lansinoh (ja mam właśnie tę, to też 100% lanolina, tyle że droższa od tej na recepte. Super nawilża, baaaardzo wydajna, gęsta, no i najważniejsze - zupełnie bezpieczna dla Dzidzi bo nie trzeba jej zmywac z brodawek) i bardzo dobra jest też ta z Musteli, też nie trzeba jej zmywac. Tak więc ja osobiście polecam albo zwykłą lanolinę, albo maśc na brodawki Lansinoh, albo maśc na brodawki z Musteli.
Wracam do łóżeczka dobrego dnia Mamusie!!
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- oki222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Cholercia nadrobiłam wszystkie poste, ciężko :)wybaczcie ale Ja też nie dam rady odnieść sie do wszystkich postów.
Dodatm ,że śledze zdjęcia na FB i macie piękne brzuszki, zakupki, wózki i pokoiki Noo przygotowania u nas pełną parą ale czytam też i widzę ,że coraz gorzej z naszym samopoczuciem. Ja od 3 dni ledwo chodzę ,czuję jak by mnie grupa piłkarzy skopała bo kroczu tak mam obolałe, mało przyjemne .
Widzę ,że każda z nas ma jakąś czarną owcę w rodzinie jak nie szwagierka to teściówka albo rodzice, Tak bywa a najgorsze jak się z kimś takim mieszka , dlatego cenie sobie że mieszkamy sami i staram się trzymać na dystans niektórych z rodziny i nie wolno się przejmować :)czasem jest przykro ale my musimy sie skupic teraz na naszych nowo-założonych rodzinach.
Dziewczynki u mnie Mati cały czas jest ułożony główką do góry i tak się zastanawiam czy czuć jak dziecko się przekręci ??? chodzi mi o samo przekręcenie bo kopniaki lub rozpychanie to czuję że są różne ??
w WEEKEND mamy złożyć łóżeczko i wózek wiec pstrykne foty nie wiem czy uda mi się już zrobić kacik dla nIunia bo mi trochę rzeczy jeszcze brakuje ale mam nadzieję ,że mam jeszcze czas
Miłego dnia Dziewczynki
Kupiłam olejek migdałowy wiec biorę się do roboty i herbatke z lisci będę piła jedną dziennie
- Izaa.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kurcze, to choróbsko mi nie przechodzi. Kupiłam sobie te tabletki co poleciła Kasia i syrop Pyrosal, ale nie wiem jak go brać. Czuje się okropnie. Na szczęście gorączki nie mam.
Dzieki za informacje co do waszych bolidów:) Pooglądam sobie.
Chcę stworzyć taki kącik dla JUlka jak NatB- baardzo mi sie podoba. Nie wiem czy mi sie uda. Trzeba pokombinować troszkę.
Wielomama, mądrze piszesz co do tych naszych chłopow i tesciowych. Ja nie wiem jak to bedzie jak JUlko sie urodzi. Najwyzej sie do mamy wyprowadze, a cala reszta niech mnie w tylek ugryzie:) Z reszta moze zdarzy sie jakis cuuuud i ta moja durna tesciowa zmadrzeje?
- kasia085
- Wylogowany
- rozmowna
- Jaś - moja miłość:-)
Przeczytałam wszystkie Wasze posty, ale niestety nie dam dziś rady odpisać. Muszę się zając jakimiś domowymi sprawami, żeby nie myśleć.
- Izaa.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
To straszne. Zamartwianiem się nikomu nie pomożesz, a sobie możesz zaszkodzić. Trzymaj się KOchana!! Nie myśl o tym tyle.
- kasia085
- Wylogowany
- rozmowna
- Jaś - moja miłość:-)