- Otrzymane podziękowania: 258
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
motylek dlatego ja też chodzę prywatnie, a jak do szpitala to dzwonię do swojego lekarza i się umawiam na godzinę

ja nie wiem czy bym się zdecydowała na taką długą podróż. raz nie pojechaliśmy na wesele bo mąż był dosyć świeżo po operacji i stwierdziliśmy że to za ciężka wyprawa, ale nie byliśmy z najbliższej rodziny więc nie mieliśmy wielkich wyrzutów sumienia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marta82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Melduje sie ze u nas wszystko dobrze ale od czwartku mamy gosci i na zarkanie na forum brakuje mi czasu.
Od piatku zaczelam tez urlop z ktorego ciesze sie bardzo.
Staram sie odpoczywac i nie przemeczac szczegolnie ze caly zeszly tydzien mialam podniesione cisnienie co mnie zaczelo niepokoic.
Teraz jest juz troche lepiej. Mam nadzieje ze jeszcze troszke spadnie bo boje sie zeby nie skonczylo sie nadcisnieniem.
Od paru dnie mam uczycie i przeczucie ze synus zmienil pozycje czyli odwrocil sie glowka w dol. Kopniaczki ktore dostaje zmienily polozenie i czeciej sa u gory : ) Za tydzien ide do lekarza to sie przekonamy czy mam racje.
U mnie tez juz 10 kg do przodu

Wszyscy mi mowia ze moj brzuszek jest juz duzy. Wysle Wam zdejcie to same ocenicie.
Buziaki
- Małgo
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ja juz po założeniu pessara, trochę inaczej niż sie spodziewalam ale efekt ten sam. Poszlam na umówiona wizyte do kliniki w sobotę a tam pani doktor, po zbadaniu szyjki mówi ze sie skróciła jeszcze bardziej i ona mi tego nie zalozy i skierowanie do szpitala. To ja zalamana zaplakana. Dali mi tu zastrzyki, jeden rozkurczowy, drugi na przyspieszenie rozwoju pęcherzyków w płucach. A dzisiaj pani profesor z oddzialu zalozyla mi pessar i teraz kilka dni mam tutaj kwinac na obserwacji. Totalnie nie tak to sobie wszystko wyobrazalam.
oczywiscie chcialam przywitać nowe mamy na forum

Z wyprawka przymosowo sie wstrzymuje w tych okolicznosciach.
pozdrawiam wszystkich
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Witam nowe mamy!

Ja na szybciora, bo w pracy jak nigdy mam sporo zajęć, a w domu ostatnie remonty - wymiana drzwi, więc jak wrócę, to pewnie trzeba będzie nieco ogarnąć.
Po wizycie w porządku. Mały rośnie zdrowo. Co do twardnienia brzucha mam łykać 2xdziennie magnezin 500. Szyjkę mam długą i zamkniętą, więc nie obaw do niepokoju. Co do bólu biodra - stwierdziła, że to rwa kulszowa. Macica mi uciska i muszę przeżyć. A dokucza niekiepsko. W nocy ciężko przy zmianie pozycji. Zresztą przy chodzeniu też...
Ubranek jeszcze nie piorę. Po pierwsze remont, po drugie za dużo czasu i świeżość im minie. W połowie listopada się tym zajmę.
Ach! Ja na plusie 13 kg. Czasem mnie to przeraża, czasem mam gdzieś. Nic na to nie poradzę...
monisia100100, małgo - zdrówka Kochana! Zresztą wszystkim zdrówka, bo nadciaga sezon przeziębień.
No zmykam. Buziaki!
- anulka27
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Winka_
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Nutka wpisuje dane do tabelki także wyślijcie jej na priva swoje dane nick, wiek, plec i skad jestescie

Coraz bliżej grudnia

A i od połowy listopada może się zacząć, jestem podglądaczem obrzydliwym

Dziewczyny wszystkim zdrówka i wytrwałości. Małgo trzymaj sie kochana! Zaciskaj uda nie ma opcji żeby tak wcześnie dzidzia wyszła niech jeszcze siedzi i tyje
- Małgo
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ja juz po założeniu pessara, trochę inaczej niż sie spodziewalam ale efekt ten sam. Poszlam na umówiona wizyte do kliniki w sobotę a tam pani doktor, po zbadaniu szyjki mówi ze sie skróciła jeszcze bardziej i ona mi tego nie zalozy i skierowanie do szpitala. To ja zalamana zaplakana. Dali mi tu zastrzyki, jeden rozkurczowy, drugi na przyspieszenie rozwoju pęcherzyków w płucach. A dzisiaj pani profesor z oddzialu zalozyla mi pessar i teraz kilka dni mam tutaj kwinac na obserwacji. Totalnie nie tak to sobie wszystko wyobrazalam.
oczywiscie chcialam przywitać nowe mamy na forum

Z wyprawka przymosowo sie wstrzymuje w tych okolicznosciach.
pozdrawiam wszystkich
- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Motylek-wesele fajna sprawa,zaliczylam dwa tygodnie temu,wytrzymalam do 1 nad ranem I poprawiny do 15-tej.Pozniej pakowanie I w poniedzialek powrot do Anglii,20 godzin w aucie,nie powiem,ze zmeczona nie bylam,ale idzie przetrwac.Zabawa byla super:-)
Malgo- dbaj o siebie,z pessarem bedzie bezpieczniej,ale I tak zwolnic trzeba.
Witam tez nowe Mamuski,pozdrawiam.
Ja mam dzis wolne,w weekend poszlam do pracy na nadgodziny,troszke kasy sie przyda,a dzis male porzadki,maz zlozyl komody I lozeczko wczoraj,wiec musialam troche przeorganizowac w sypialni I szafe u corki-padam z nog.
A,wlasnie pieczemy ciasteczka maslane...
Jutro do pracy,odpoczne sobie hihihi
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

gosia1521 witaj, ale będzie oczko w głowie. moja mama urodziła siostrę jak ja miałam tez 11 lat, a mój brat 15. nic sie nie bój wszystko będzie dobrze.
karbon oszczędzaj się, i czekamy na zdj. z 3d
moofka dzięki za listę napewno się przyda
anitka90 ja już chciałabym zaczac prać i szykować wszystko, ale narazie czekam na mebelki które zamówiliśmy, po prostu nie miałabym gdzie tego wszystkiego układać. Do końca miesiaca napewno się za pranie i prasowanie zabiorę.
agacior masz rację , ze szpitala wychodzac człowiek czuje sie bardziej chory i w gorszej formie

motylek dobrze że jeszcz tą wizytę w ogóle przed porodem Ci zaproponowano

marta82 dbaj o siebie i kontroluj ciśnienie, bo to istotne
małgo jak pessar założony to już będzie tylko lepiej, odpoczywaj i leż jak najwięcej, wyprawką sie nic nie przejmuj jeszcze będzie czas. Trzymam kciuki za Ciebie i szyjkę

no spa, chyba dają też aspargin.
jeta śmiałe te plany na połowę listopada z wyprawką
anulka witaj
gosia ale mi narobiłaś smaka na ciasteczka, nawet przed chwila buszowałam w kuchni w poszukiwaniu cukierasów ale już wszystko pojadłam i aż zła jestem bo bardzo mi się słodkiego chce.
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1

- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
pojde pozniej odebrac wyniki z labolatorium i do lekarza zobaczę co z dzieckiem i co z moimi wynikami bo jak podgladałam wynik on-line to wszytsrko poniżej lub powyżej normy
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
no i nową mamusie witam!!!
monisia100100
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.