- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Kristi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
monisia fajnie wyglądasz a śpiworek super! chyba też takiego poszukam bo mam 2 bez rękawków.
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
jeśli chodzi o mnie to do przykrywania dziecka mam już kupioną kołderkę, ale także śpiworek tyle ze bez rękawków i rożek. Zawsze jest strach ze takie maleństwo można uszkodzić, więc śpiworek i rożek to opcja na dzień a z kołderką się zobaczy. Mamy już kupione łóżeczko, ale jeszcze nie składane- mąż się tym zajmie jak będę w szpitalu po porodzie. Jednak na początku Maluszek będzie spał z nami, zawsze to wygodniej i bezpieczniej.
Kolejna sprawa to wózek- kupimy go dopiero na początku listopada. Nie chcemy żeby niepotrzebnie stał bezużyteczny tak długo. Natomiast to czym mogę się pochwalić to przemeblowanie, już zrobione. Komoda w kolorach łóżeczka złożona i powoli się zapełnia:)
monisia brzuszek piękny.
Tymczasem mówię dobranoc i do usłyszenia czy tez poczytania w niedzielę wieczorem, albo w poniedziałek. Jak już wspominałam jutro wyprawa na weselicho.
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34
Moze ktoras z WAS chcialaby kupic spiwor z owczej welny, antyalergiczny, firmy WOMAR, nadaje sie do wozka i sanek. Przedluzany, wiec posluzy kilka lat. Ja uzywalam go tylko po urodzeniu. Cena na all 130 zł+ kw, u mnie 70 zł+kw. Stan idealny
Mam rozwniez duzo ubranek, kuoionych jako nowe, wiec jak ktoras chetna, to bardzo zapraszam na priv
grudniowka 2011
- Agutek
- Wylogowany
- gaworzenie
- Agutek
- Otrzymane podziękowania: 0
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Agutek
- Wylogowany
- gaworzenie
- Agutek
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Brukselka też oglądałam te silikonowe wanienki ale jakoś ani mnie ani męża one nie przekonywały. Zostaniemy przy tradycyjnych. U moich rodziców już jest wanienka i u teściowej też więc z tym nie będzie problemu Też pewnie zaglądnęłabym do ciucholandów za jakimiś ciuszkami dla małego, ale my wszystkie ciuszki dostajemy, nie kupuje ani jednej sztuki
Kristi małe ale własne. A my cały czas na wynajmach, no ale jeszcze nie wiemy dokąd się przeniesiemy, więc z zakupem trzeba się na razie wstrzymać
Agutek witamy mamy ten sam termin i u nas też synek będzie
- eta
- Wylogowany
- gadatliwa
Był ubrany body dł rękaw, welurowy pajac, i na to welurowy kombinezon, nosidełko z daszkiem i pokrowcem na nogi. Pieluchę tetrowa rzuciłam przez rączkę i daszek by zimnego nie złapał. jak coś to pytajcie, chętnie odpowiem
pozdro i miłego rozwiązania
MOJE REKODZIEŁO - Zapraszam
www.facebook.com/pages/Twoj-Slubny-Czas/168184110058911
twojslubnyczas.blogspot.com/
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
My tez mamy Kokos pianka gryka.. Naczytalam sie ze taki najlepszy i taki kupilismy.. Z tego co pamietam to polecali jeszcze poliestrowe czy jakies tam.. Ja jedynie teraz zastanawiam sie nad kupnem klina zeby mały leżał pod lekkim skosem..
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Widziałam jeszcze kliny zmniejszające kolkę u bobasa
- Kristi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny oglądacie czasem ,,porodówkę,, na TLC? Bo ja ostatnio dość często i sie zastanawiam jak ja sobie poradze bez znieczulenia w moim szpitalu nie ma możliwości na życzenie. A jak jest u Was? W waszych szpitalach jest znieczulenie? Zamierzacie z niego skorzystać? Mimo tego że wiem jakie mogą być skutki uboczne to wolałabym mieć jakiś wybór
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny, damy rade! kilka godzin bólu i takie szczęście na całe życie
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
kristi u nas w szpitalu są dostępne znieczulenie zewnątrzoponowe, na życzenie odpłatne, entonox czyli gaz rozweselajacy i to już dla wszystkich pacjentek darmowo, oraz prawdopodobnie jeszcze w wyjątkowych sytuacjach dolargan( ale to największy shit). Ja zamierzam skorzystać z zoo. Wiadomo wszystko ma skutki uboczne, ale podane znieczulenie z głową może tylko pomóc. Może pomyśl o innym szpitalu gdzie będziesz mogła sama decydować o znieczuleniu, zawsze swiadomość że masz jakąś alternatywę dobrze robi.
anitka90 na początku chciałabym powiedzieć że podziwiam za odwagę odnośnie porodu bez znieczulenia. Ale po co wracać do średniowiecza, medycyna rozwija się i jeżeli można pomóc kobiecie, nie robiąc przy tym krzywdy dziecku to dlaczego nie skorzystać. To tak samo jakby pójśc do stomatologa i wyrwać zęba bez znieczulenia, bo kiedyś takich dobrodziejstw nie było, tylko po co dla takiej idei. Nie wiem co Ci za bzdury naopowiadała ta położna i skąd dotrwała ta wiedza że podanie znieczulenia wiąże się z cesarką, bzdura. Umiejętnie podany środek nie niweluje w 100% bólu są odczuwane skurcze tylko dużo mniej intensywnie.