BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 1 miesiąc temu #782482 przez anitka90
WhiteB no więc śliczny brzuszek :) o wujku google to mi lekarz powiedział, że już bym z 10 razy zdążyła urodzić ;)

mała dobrze jak jest wszystko ok. Niech się dzieciątko dobrze tam obróci :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #782727 przez gusiek_kom
Witam Mamuśki
Jestem z Majówek 2013, mam cudownego synka Maksia.
W październiku otworzyłam sklep internetowy www.maksiowo.com
Serdecznie zapraszam do odwiedzania sklepu. Asortyment cały czas poszerzamy
Dla zarejestrowanych Klientów 10% rabatu na pierwsze zakupy :)

pozdrawiamy
Agata i Maksio

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 1 miesiąc temu #782736 przez Pyśkaaaa
witam :)
dziewczyny ale piszecie aż ciężko nadrobić :P
obczaiłam wasze brzuszki ale macie śliczne malutkie brzuchalki :) ja już mam pokazny bęben :P

11 lata 1 miesiąc temu #782743 przez WhiteBlackberry
Dzień dobry brzuchatki! :)
Wyspane? Ja codziennie chodzę w nocy siku po 6 razy, przez co się rozbudzam i później chodze w dzień jakbym nieźle popiła dnia poprzedniego... :dry:

Mam problem... wróciły mi mdłości. Normalnie siedzę i czuje, że jest mi niedobrze, ale jeszcze nie jest do tego stopnia, że zwala mnie na kolana i nie modlę się przed kibelkiem.
Od kilku dni tak mam... myślałam, że to tylko takie jednorazowe, ale trwa już kilka dni.
Na dodatek mała mi się do żołądka coś przytula, więc zgaga i mdłości to już codzienność. :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #782779 przez GOSIA82
Hej Mamuski!
WhiteBlackberry-ja tez tak mialam,wydaje mi sie,ze to macica jest bardzo wysoko twraz i naciska na zoloadek
,w momencie kiedy brzuch opadl to wymioty mi minely.Nawet lepiej mi sie oddycha,za to sikam co pol godziny.U mnie ze spaniem to tragedia od trzech miesiecy,wiec rano obowiazkowa kawa:-)
Ja lece corcie do szkoly zawiesc,zakupy i usg w szpitalu,trzymajcie kciuki.Napisze jak wroce

11 lata 1 miesiąc temu #782795 przez anitka90
hej Dwupaczki! :)

WhiteB też tak mam, a dodatkowo mam kłucie. Rano jak próbuje wyprostować nogi na łóżku to nie jestem w stanie, tak mnie boli. A siku już w nocy nie chodzę, tzn idę o 23.30 a później dopiero o 6 rano. Mdłości też mnie dopadają ale nie jakieś straszne. Bóle żołądka ustąpiły, ale za to zgaga została i to jest nie do zniesienia... na to już nic nie pomaga mi :(

Gosia82 czekamy na dobre wieści :)

a ja tymczasem ide sprzątać :)

11 lata 1 miesiąc temu #782832 przez motylek270
Witajcie piątkowo,

my dziś po południu wyjeżdżamy do rodziców. Wracamy w poniedziałek 11.11, bo na godz. 16 umówiłam się z położną na oglądanie porodówki i ogólne zapoznanie ze szpitalem. Położna poprosiła też o obecność męża, więc pojedziemy we dwoje.
Wczoraj dowiedziałam się, że 6.11 w szpitalu przyjmowano 10 porodów- niezły wynik! Mam nadzieję że jak nadejdzie moja pora będzie względy spokój.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

anitka90 te sposoby o których pisałam- napary są to cytuję "stare, sprawdzone sposoby położnych". Lekarz- naukowiec może do nich podchodzić z kpiną. A ta dziewczyna?- to najnormalniejsza na świecie małpa i aż żal że takie gatunki nie wymierają...

White super ten Twój brzuszek. Co sie tyczy bólów- to dziś w nocy strasznie bolał mnie brzuch (ból miesiączkowy) już nawet myślałam, ze to początek, a to dlatego ze był on dość długi. Przez to tak ze snu się wybiłam, że przez 2 godziny przewracałam sie z boku na bok i tak rozmyślałam.W końcu zgłodniałam- poszłam zjadłam 2 wafle ryżowe z serkiem topionym i zapadłam w sen.

Wczoraj naszła mnie ochota na mufinki. Postanowiłam kupić blachę, wiec pojechaliśmy do sklepu. Tam już przy kasach, babka mówi, ze nie ma kartki z kodem kreskowym, więc jej mówię, żeby przedzwoniła i jej podadzą. wszystko co o tej blasze wiedziałam to powiedziałam, a ona ze nie i chce z kartką. Tłumaczę jej ze wszystkie te blachy wyglądały tak samo i nie było kartek przy nich. Odeszłam od kasy zła, przeszłam przez pól tesco i wiecie co? Jedna blacha miała kartę i to jeszcze leżał pod kopą innych. Wróciła do tej kasy i dałam upust swojej złosci, tłumacząc babie że najprościej byłoby przedzwonić do ludzi znajdyujących się na sklepie. Już dawno nikt mnie tak nie wkurzył!

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #782858 przez moofka
hej laski :)

cieszę się, że podoba Wam się kącik Zośki :) teraz tylko pozostaje czekać na lokatorkę :)

Kristi jeśli chodzi o imię to ja głosuję na Lidię :)

Daisy my też malowaliśmy łóżeczko, mąż kupił specjalną nietoksyczną farbę i nic a nic nie śmierdziało i ta farba bezpieczna dla dziecka jest.

WhiteB gdzie te Twoje fotki? ja nic nie widzę :( mdłości współczuje....

mała82 cieszę się, że po wizycie wszystko okej i te wyniki nie znaczyły nic poważnego :kiss: mój lekarz też wypisze nam 2 tyg L4 po porodzie SN :)

motylek udanego wyjazdu :)

my wczoraj zaliczyliśmy ostatnie zajęcia w szkole rodzenia, aż mi szkoda było że już się nie spotkamy kolejny raz bo bardzo lubiłam tam chodzić. nauczyliśmy się masażu niemowlaka, masażu antykolkowego i mąż się nauczył masażu ciężarnej. słuchajcie jak mężowie zaczęli nas masować przy przygaszonym świetle i relaksującej muzyce to wszystkie żeśmy tam odpłynęły :woohoo:

dostaliśmy też kolejną siatę gratisów :lol: w sumie nazbierałam 3 butelki, 5 smoczków, dużą butlę emolientu, 2 x bepanthen, 3 x sudocrem, 2x myjka dla dziecka i całe mnóstwo wkładek laktacyjnych, próbek kremów, maści, proszków i płynów :)

11 lata 1 miesiąc temu #782969 przez Agacior
Hej wielorybki :silly:

Ale produkcja tu zaszła;) i jak zwykłe muszę nadrabiać :P

moni31 - przerażają mnie takie historie :( coś strasznego a żyć trzeba dalej, silna z Ciebie babka i już niedługo będziesz miała maluszka w ramionach.

Kristi - wciągnie brzuszek i wyjdzie :) nie zamartwiaj się na zapas, a jak przyjdzie ten dzień to myślę, że pójdziemy po prostu rodzić wtakim szoku, ze o takich rzeczach nie będziemy myślały.

Pyśkaaaa - dzięki, też mi się spodobała ;) W sumie masz rację z tymi ciuszkami idę chyba się rozpakuję bo wyszła mi ogromniasta torba podróżna :laugh: Wygonią mnie z nią ze szpitala albo pomyślą, ze na wakacje przyjechałam :)

WhiteBlackberry- hahaha ale sen :lol: Ale we dwie zawsze raźniej ;) a może wirusówka Cię złapała, może skontaktuj się z gin., żebyś się nie odwodniła.

Gosica - w porównaniu to co za nami to już namz ostało ciut ciut :laugh: Silna babka jesteś dasz radę,nogi w górę i odpoczywaj w końcu :silly: PS.Zemsta raczej nie będzie słodka :silly: Ja to bym chyba wszystko mu wtedy wygarnęła i tez bym sie wpieniła :laugh:

moofka - ale ładnie macie :) u nas w pokoju niestety łóżeczko nigdzie się nie mieści i będzie musiało stać na środku ech :dry:

Kristi -jeśli ja miałabym wybierać to postawiłabym na Maję;) ale pamiętaj to ma być Wasz wybór nie sugeruj sie nikim.

GOSIA82 - pełen profesjonalizm, trzymam kciuki aby udało Ci się tam urodzić.

motylek270 -pierwszy raz słyszę o takich rzeczach ale może rzeczywiście warto spróbować. I nie przejmuj się na zapas może uda jednak się ominąć tą operację, zaciskaj jak najczęściej pośladki ponoć takie ćwiczenia trochę pomagają.

mała82 - u mnie na tym etapie co Ty teraz jesteś malutka też leżała poprzecznie a teraz główką w dól.Fajnie,że wyniki nie takie straszne.

A ja czuję się o dziwo bardzo dobrze poza tym, z mi ciężko :) No i zis coś mnie kluję serducho :dry: Bóle podbrzusza mam ale delikatne także coś czuję, że przenoszę ciąże.
Wczoraj jak byłam na szkole rodzenia nagle usłyszeliśmy wszyscy przeraźliwy krzyk, jakby kogoś ze skóry obdzierali, jak się okazało o była rodząca :ohmy: Ale musiało ją boleć wszystkie zbladły na raz :laugh: Ech przeraziło mnie to :)

Aj lecę do fryzjera chociaż końcówki podetnę bo szkoda mi ścinać włosów :blink:

Buźki i przesyłam energetyczne uściski :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #782973 przez Gosica
Hejo :)

WhiteBlackberry ale masz cudownego brzusia :) Weeeez gdzie to wyglada na spasiony, z ktorej strony,ale pindolisz babo :silly: Sliczniusi jest i koniec :)Mdlosci ,zgagi itd nie mam, Ale pipka mnie tez boli,oj boli :dry:

Anitka90 no dziadu jedne niedomyslne :P Teraz to se pocierpi chlopina za swoje niecne przewinienia wzgledem mojej osoby :laugh: A ta laske to bym w du...kopla a nie gratulowala(no moze przesadzam ciezarnych sie nie kopie :lol: ),za takie cos cos odstawiala pinda jedna :blink:

Motylek270 mam nadzieje ze jednak Cie operacja ominie :kiss: Ale wredna baba przy kasie Ci sie trafila.

Dziewczyny wojna trwa :P Na noc przenioslam sie do salonu, glownie z tego powodu ze samej mi wygodniej,ale o tym mezus wiedziec nie musi ;)
Zirytowalam sie z lekka na tesciowa,bo zobaczyla u nas jak zrobilismy sobie w salonie i sypialni po jednej scianie wytapetowanej i co? DZis tesciu wzial wyplate to od razu pojechala sobie kupic tapete,bo ona tez tak chce miec.Odgapiara jedna.
Ja od rana wzielam sie za sprzatanie,pranie,wietrzenie poscieli itd,ale na szczescie juz wszystkie prace zakonczylam i mam spokoj.Przyszla mi prenumerata "Mamo to ja" i "Twoje dziecko",wiec zabieram sie za czytanie :)

[/url]

11 lata 1 miesiąc temu #783003 przez WhiteBlackberry
GOSIA82 Niech lepiej zobaczy Cię ten ginekolog i oceni czy możesz tam rodzić... trzymam kciuki, żeby się udało :)

anitka90 Ja próbowalam na zgage wczoraj przed snem zjeść budyń... pół litra :lol: Zjadłam, niby zgaga przeszła, ale w nocy jak się obudziłam to zaś znowu się pojawiła...

motylek270 Wow! Mam nadzieje, że jak my będziemy rodzić, to nie będzie takiego tłoku :ohmy:

moofka A które zdjęcia? Bo jeśli chodzi o zdjęcia pokoju, tych kolorów itd to na mailu ;)
Uzbieraliście troche :D

Agacior Haha no sen niezly :D
Wirusówka nie, bo tylko jest mi niedobrze i to tyle :)
W miare dobrze się czuje :) Prócz bólów krzyża, itp ;D

Gosica Ale słodzisz :kiss: Dziękuję! A dlaczego Ty do salonu? :P Dla Ciebie całe łoże, a tego niegrzecznego do salonu! :P

11 lata 1 miesiąc temu #783113 przez moofka
WhiteB chodziło mi o nowe foto brzuszka ale już widzę w awatarku :) budyń też bym zjadła.... i najlepiej słoik nutelli i batona i jakieś ciasto i czekoladę :P no ale niewolno to niewolno :dry:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #783121 przez jeta
Kristi - z tym imieniem to poważna sprawa. Człowiek taką odpowiedzialność na siebie bierze -dziecko będzie je nosić całe życie. My w sumie mieliśmy wybrane jeszcze przed ciążą, ale im bliżej porodu to ja mam jakieś obawy czy aby jest odpowiednie itp itd. A jak zaczęłam szukać innego to żadne mi się nie podobało i weź tu zdecyduj!
Dla dziewczynki podoba mi się Lili ale jako zdrobnienie od Liliana. Maja też bardzo ładnie!

Brukselka - długo strasznie do kolejnej wizyty. Moja powiedziała że od tej dzisiejszej będziemy się widzieć co dwa tygodnie - ciekawe czy jej się nie odmieni ;) Co do ktg - ja nie miałam żadnego.

Gosica - Ty to chyba urodzisz przy jakimś sprzątaniu albo gotowaniu w końcu :silly: Ja z M zamieniłam się na miejsca w łóżku od momentu jak musiałam zacząć spać na boku. Poza tym łóżeczko będzie stało przy ścianie, a nie pod oknem i przy grzejniku, w związku z czym zmiana i tak by była. No i mam bliżej do drzwi w nocy :)

mala82 - o szczepieniach zaczęłam czytać co nieco i gadać z moim M i powiedział, że on by nie kombinował. Nie wiem , może głupie podejście, ale chyba zostaniemy przy tym co oferuje służba zdrowia. Książka zapisana , czytanie rozpoczęte - dzięki! :lol: Dobrze, że wyniki nie są takie jak myślałaś i wszystko ok :)

monisia100100 - ja się czuję podobnie jak Ty... Na plusie mam już 16kg. O dziwo przez ost 3 tyg przytyłam tylko 1kg, nie wiem czemu. Żadnej diety ani nic w tym stylu. Oj ciężko będzie to wszystko zrzucić, tym bardziej, że marzę by ważyć mniej niż przed ciążą...

WhiteBlackberry -
Co do torby - pożyczam od siostry, która ona miała ze sobą w spzitalu. Mam nadzieję, że się jakoś w nią upchnę, bo wielka nie jest... W wyborze kolorów nie pomogę. Zawsze mam dylemat jak mam się na coś decydować w związku z czym u nas jest wszystko na biało :) Zdjęcie - czad :woohoo:

piranetka - Ty nadal się "wylegujesz" w hotelu?

motylek270 - o płynie intymnym też gdzieś czytałam, że najlepiej nie zmieniać, więc zakupiłam już małą buteleczkę tego co używam i jeszcze tantum rosa dokupię. Udanego wyjzadu i czekam z niecierpliwością na listę. Moja położna też ma nam pokazać oddział. M biorę obowiązkowo! Fajnie, bo jak się będzie jechać na akcję, to już się mniej więcej wie co i gdzie. A operacja - nie martw się na zapas, może uda się ją ominąć.

Brukselka -

moofka - przecudny ten kącik! Taki przytulny!

uska - z jakiego powodu masz planowaną cesarkę?

Fryzjera też jeszcze planuję przed porodem, mam nadzieję, że się wyrobię. Poszła bym jakoś na początku grudnia, żeby do świąt za dużo nie odrosły.
Zakupy już prawie zakończone. Drobnostki dla mnie zostały i pieluchy - poluję na jakąś promocję.

Bóle brzucha też miewam. Bywają takie kłujące. Biodra w nocy to masakra, przewrócić się z boku na bok to jak jakaś akrobacja! M się śmieje, że się nastękam przy tym! Ciekawe czy jemu było by łatwo!

Łóżeczko odświeżone - kupiliśmy specjalny lakier do dziecięcych mebelków. No i jutro przemeblowanko i malutkie urządzanie już wszystkiego. ACH! Nie mogę się doczekać!!!

Poza tym zdecydowałam, że wcześniej kończę pracę. Znaczy na dniach. Wracam strasznie zmęczona wiczorem. W pracy czuję jak nogi puchną, mrowieją, w butach się nie mieszczą. Brzuch kłuje, spać się chce. Co się kurcze będę męczyć. I małego. Został ostatni miesiąc (albo nawet niecały), należy się trochę odpoczynku przed armagedonem. Skoczę jeszcze ze 3-4 razy do pracy i słodkie oczekiwanie zaczynam.

Odezwę się po wizycie. No i muszę być na bieżąco, bo ponad 10 stron cięęęężko nadrobić, ale jak miło :silly:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #783123 przez WhiteBlackberry
moofka No ale to wszystko dla zdrowia maluszka więc jak nie można, to trzeba się tego trzymac :)
Ale dajesz rade i to najważniejsze :)

Mam jeszcze jedną fotke brzuszka :)

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #783138 przez Natala
hej kobity

Kristi u nas też Maja to bardzo popularne ostatnio, nam sie też podobało ale zrezygnowaliśmy, więc ja bym z tego zestawu wybrała Lidię, sama wiem, jak ciężko z mężem znaleźć kompromis, u nas jedyny był Marysia i Izabella, a tak to zawsze komuś coś nie pasowało :)

motylek270 ciekawe te Twoje receptury, trzeba będzie popróbować :)udanej podróży :)

Daisy naleśniki z dżemem truskawkowym, więc standardowe, no i skusiłam się na odrobinę bitej śmietany :P

WhiteBlackberry fajne te Twoje zdjęcia, aż mi się sesja zamarzyła, ale niestety mąż zdjęć nie lubi bardzo a jak już bym miała się skusić na sesję to chciałabym żeby on też tam był... co do zgagi, to mi powoli ustępuję, ale piję jakiś litr mleka dziennie :D i nie wiem czy to mała sobie inne fajniejsze miejsce znalazła czy to mleko tak działa...

mała82 to co jednak Wejherowo? Mały jeszcze ma chwilkę czasu na obrócenie się, nie denerwuj się na zapas :)

buziaki piątkowe :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka