- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja dzisiaj ledwo żyje...
Poszłam spać o 24, wstawałam w nocy siku chyba 6 razy No a o 7 budzik do pracy...
Ledwo wstałam.
Wszystko mnie boli, ledwo cokolwiek sama robie. Z łóżka wstawać już mi mój pomaga, buty też już musi mi zakładać, no szok!
Bolą mnie krzyże, każdy ruch małej jest bolesny, a wczoraj jak zaczęła mi główką w żebra uderzać, to myślałam, że zwariuje...
Wczoraj wzięłam ostatnią tabletke antybiotyku, dzisiaj już zaczynam brać ten Lactovaginal, jakoś po weekendzie pojade na wyniki z moim, bo 13-go wizyta. Już nie mogę się doczekać, kurcze chce usłyszeć, że wszystko dobrze i żebym się nie martwiła, bo ciągle się zamartwiam, a ostatnio nawet jakieś dziwne mam przeczucie, że czas najwyższy torbe spakować... w ogóle tak z dnia na dzień uczepiło mi się, że w każdej chwili może się coś zacząć.
Właśnie zbieram się z pracy i wracam do domku, zjem i idę się położyć, bo padam z nóg.
Co do pakowania torby to będę się pakować wg tego wzoru:
wzorowamama.pl/pakowanie_torby_do_szpitala.html
Dziewczyny, szukam jakiejś pakownej torby dla mam do wózka itd. Ogólnie taka wiecie...pielęgnacyjna, codzienna, wszystko w jednym.
W przystępnej cenie, bo jak widzę za torbe np. 380zł to hihi podziękuje za taki interes.
Aaa! I zmieniliśmy zdanie co do farb... teraz to dopiero nie wiem czy nie przegięliśmy... też z Jedynki kolory: Kwiat Piwonii i Soczysta Gruszka.
Takie kolorki.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Natala - bardzo dobre wiadomości. Malutka pięknie rośnie
Brukselka - Twoja teściowa chyba bardziej zaczyna przeżywać Twoją ciąże niż Ty Z jednej strony to miłe a z drugiej powinna jednak ustalać z Tobą takie rzeczy. No i zasmucę Cie bo ja Ciebie przebijam 20kg na plusie Ale znajomi mówią, że nie widać, że mocno przytyłam więc nie wiem czy kłamią czy rzeczywiście gdzieś to wszystko w brzuch i piersi poszło
Gosica - aj zazdroszczę, że nie masz dylematu z ciuszkami jak ja hehe
Daisy - po takiej informacji ja pewnie już bym zaczęła się bać porodu Co do tej chusty moja koleżanka z niej korzystała jak byliśmy na wakacjach, jej mała miała wtedy 7 m-cy i mega wygoda była dla niej i małej
motylek270 - ojej,że też Cię na koniec złapało;/ z tabletek to tylko chyba paracetamol, zimne okłady na czoło, masaż skroni może trochę amolem pomasować myślę, że w małej ilości nie zaszkodzi. Trzymam kciuki, żeby szybko minęło.
monisia100100 - napisz koniecznie jak po wizycie. Ja nie piorę tego tylko dokładnie wywietrzę
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
WhiteBlackberry - śliczne te kolorki, aż sama bym chciała takie mieć Co do torbyja zakupiłam taka allegro.pl/babyono-torba-wielofunkcyjna-...ria-i3678653102.html
Bardzo ładnie wygląda więc będę ją mogła nosić jako normalną torebkę,jest pojemna i sporo ma kieszonek.
- Natala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dzięki dziewczyny za dane, już doszły, nie wiem czemu wcześniej mi się nie wyświetlały... Fajnie nie tylko sobie Was wyobrażać ale i zobaczyć śliczne macie te brzuszki, jak znajdę chwilę to też Wam pokażę Marysię My po KTG, 4 godziny mi zeszło z dojazdem, a wszystko przez to, ze badanie musiałam powtarzać bo młoda tak wariowała( genialnym pomysłem było zjedzenie parzonego z rana ), ze lekarz mnie na spacer wysłał, żeby zasnęła , no i drugie już było dobre, ale co się nasiedziałam i naczekałam i naoglądałam rodzących ciężarnych to moje jestem wykończona
anitka90 koniec jest już bliski dzisiejsze szpitalne klimaty mi to uświadomiły... ja też już nie raz myślałam, ze może to już Ty już prezenty zamawiasz? w sumie później, może nie być już na to czasu
Brukselka udana ta Twoja teściowa, ale tych "idealnych" co by się interesowały wtedy tylko kiedy mają to chyba niewiele jest
Daisy dla Twojego lekarza 2,5kg na 36 tydzień to "średniaczek" a dla mojego raczej był by to "drobniaczek", bo idealna waga dla noworodka to ok 3 500, więc co lekarz to inna teoria jak widać, ale słyszałam, ze te szacunkowe miary robione przez USG często są mylne, czasami nawet do kg, więc trzeba to trochę traktować z dystansem..
monisia100100 mój lekarz jest z tych "nadopiekuńczych" ale cieszę się bo przynajmniej wiem, że nic nie przeoczymy, no i wiem za co płacę, bo dokładny jest strasznie... nigdy nie pogania, zawsze na wszystko odpowie, dokładnie mi tłumaczy tak z siebie o wszystkim... to KTG pewnie tak awaryjnie, bo mała drobna, a moja ciąża od 28 tyg należała do zagrożonych więc też inaczej mnie traktuje, z tego co zrozumiałam, zrobimy ze 4 takie KTG i jak będzie wszystko ok, to da mi spokój a torbę muszę jeszcze raz prześwietlić i sprawdzić może o czymś zapomniałam
Czas na obiad - jakoś mnie na kwaśne naszło i żurku nagotowałam jak dla wojska
- Natala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
WhiteBlackberry Z Twojej stronki "Pamiętaj również o tym, aby nie kupować ubranek typowo dziewczęcych. Różnie bywa z wynikami USG i czasami rodzi się chłopiec zamiast wskazanej przez USG dziewczynki." no to klops, bo ja mam do szpitala większość różowych ciuszków też się podpinam o informację o torbach bo nie mam...
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ja mam 2 torby, jedna była w komplecie z wózkiem a drugą dostałam od kuzynki. chciałam Wam wrzucić linka bo jest bardzo fajna i zaczęłam jej szukać i odkryłam że kosztuje 440zł
- moni31
- Wylogowany
- gaworzenie
Trudno za Wami nadążyć...
Gosica wg mojego lekarza mały jest większy o jakieś 1,5 tyg , wic mówil że będzie duży... ale w 37 tyg nie będzie pewnie "klocek" hihi... Odpoczywaj:)
Piranetka mam nadzieje , że u was ok
Kristi trudna sprawa z tym imieniem.. Ja nie wierze niby w zabobony, ale... Pewnie też bym pomyślała o innym
Brukselka super, że maleństwo tak pięknie rośnie... Troche dziwne podejście Twojego lekarza, ale z drugiej strony jak wszystko ok... Ale chociaż na ktg by Cię skierował...
A co tesciowej, to nie jest chyba tak źle... Przynajmniej będziesz spokojniejsza i bedziesz miala naprawde faja opiekę
Nutka jak tam noga? Lepiej?
Monisia nic się nie przejmuj swoją wagą, zresztą przy maleństwie szybko zrzucisz... A skoro tak nagle Ci przybywa kg to pewnie woda się zatrzymuj... Ja przybrałam 6 kg do tej pory, ale przed ciąży mialam z 20 za duzo ...
WhiteBlackberry przykro mi, że Twoja koleżanka straciła maleństwo, szczegolnie kiedy Ty jestes w tak zaawansowanej ciąży... Ja niestety przeszłam to samo i też rodziłam ze świadomością , że mojego dziecka pomimo 40 tyg ciąży nie będzie z nami...
Staraj sie nie denerwować , wszystko będzie z małą dobrze... Musimy wierzyć, że nasze dzieciaczki urodza sie zdrowe:)
Anitka to wymaz pobierają w laboratorium, a nie gin to robi?
Motylek super, ze wyniki ok:) oby tak dalej
Daisy super, że z maluszkiem dobrze Już 2,5 kg...
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
A za dwa tygodnie zaczynam sprzątanie dzidziusiowo - świąteczne Może coś się uda przyspieszyć to oczekiwanie na dzidziusia
monisia a co do wózka to ja już wszystko co mogłam to wyprałam
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kristi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
My właśnie jesteśmy po wizycie i okazuje się że nasza kluseczka ma brzuszek wiekszy niż głowę i nie wiadomo jak wyjdzie ale tym Pan dr powiedział że będziemy się martwić za 3 tyg. Malutka waży już 2700 już się boje ile będzie na koniec
Gosica Ty to nie umiesz usiedzieć na tyłku JA dzisiaj zaliczyłam wyjazd 900 kilometrowy i już nie mam siły U mnie też nie trzeba ubranek zabierać swoich więc jest ok
Daisy To może będziesz z Nas pierwsza
monisia100100 Mamy taki sam termin ale po mojej dzisiejszej wizycie to się może zmienić bo z dzisiejszych pomiarów malutka jest duza na 38 tydz.
mała82 "dość liczne" jakieś nabłonki płaskie, bakterie "liczne" i pasma śluzu "nieliczne" Ja też miałam ale mój lekarz nic z tym nie zrobił więc może o nic takiego.
WhiteBlackberry Kolorki super
Wybaczcie że tylko tak ogólnikowo ale po tej podróży nie mam siły lecę spać.
Do jutra
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
mała co do wyników badań to ja miałam podobnie, ale podobnie mój lekarz jak Kristi nic nie zrobił z tego. Widocznie tak może się dziać w ciąży.
- moni31
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kristi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Nutka Wrzuciłabyś tabelkę na maila tam łatwiej ją śledzić niż tu szukając w postach?
Moni Musisz być dobrej myśli teraz na pewno będą pilnować.
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
A powiedz mi, nie miałaś jakiś dolegliwości? kurcze nie fajnie jak tak lekarze olewają ciężarne...
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania