- Otrzymane podziękowania: 258
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gosica to miałaś dzień

anitka super fotki! my się wybieramy na działkę w weekend ale plaża nad jeziorem to nie to samo.... ale też zawsze coś

Nefri u nas awokado jeszcze nie było.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Asiula315
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Kristi...współczuje....moze jedak sie okaże sie obędzie sie bez tego zabiegu...wszystkiego dobrego

Gosica...jednak woda niezastąpiona....no bardzo niegrzeczna jesteś....pani środowiskowej nie chcesz otworzyć....? Hehehehe szminka superrr hehe nie wiesz gdzie taka mozna kupic ?
Monisia....co robiłam....heh w sumie to przez pierwsze trzy miesiace po porodzie mało co jadłam tylko gotowane zero słodyczy...ogólnie bardzo uważałam co jadłam bo Lili miała straszne problemy z brzuszkiem....dopiero po trzech miesiącach zaczęłam cos wiecej jesc ale tez bez rewelacji ogólnie to nawet nie mam czasu jesc a i cały dzien jestem na nogach....Lili jak była malutka nie spała mi w dzien wogole jak spała 30 minut to u mnie na rękach cały czas płakała naprawde jak zaczęła o 11 to kończyła o 23 .....musiałam ja lulac....cieżko było.....pozatym codzienne spacerki w szybkim tempie i nie jem na noc....i zapomniałam o fast foodach...
Czesto jak maz wraca po pracy i położymy Lile spac to wychodzę na rower lub pobiegać....tak sie oderwać od tego wszystkiego

Anitka....super zdjecia.....uwielbiam łazić na boso po piasku....ale wam fajnie....korzystajcie

Ja tez jeszcze żadnych jogurtów nie dawałam ani jeszcze o tym nie myslalam....zobaczymy.....
Awokada tez jeszcze nie dawałam....
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Nefri troszkę roboty przy tym było,ale za to cały tydzień spokoju więc warto

Anitka90 Ejjjj weź w ogóle nie wsatwiaj zdjęć chudzielcu bo mnie w kompleksy wpędzasz

Asiula315 a będę ją wpuszczać po co naszą patologię ma widzieć

Moje dziecko wczoraj było maruuudne,spać nie,bawić się nie na rączkach u mamy tak.Spać nie chciało w dzień o nocy nawet nie wspomnę.W każdym razie na rzęsach chodzę z niewyspania.Dobrze że Szymek o dziwo nawet grzecznie leży to miałam chwile co by tu wejść bo potem jak go uśpię to ide kimać i ja.O wygadałam sobie już się rodardł

Buziaki
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Jutro będę robić łososia z kalafiorem, ziemniakiem i koperkiem, soczewicę czerwoną z pomidorami, ryżem brązowym, włoszczyzną i natką pietruszki,
ryż brązowy z indykiem, dynią, marchewką i koperkiem.
Anitka nie wiedziałam, że jest awokado w słoiczkach, chyba w takim razie skuszę się i podam mu takie świeże, bo to źródło wszystkich chyba witamin.
pozdrawiam
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Wiecie co moje dziecko dzisiaj tak mnie rozpieściło że szok... Wstała o 7.30 a ok 9 zasnęła a ja razem z nią i wstałyśmy po 12

Ostatnio już miałam Wam powiedzieć i zapominam cały czas... Jak u Was to wygląda w [pokoju dziecka jest ciemno? Bo ja zauważyłam odkąd zawieszamy koc na okno że Martynka śpi sobie dłużej tak to wstawała ok bo już jasno a teraz wstaje przeważnie o 8.30 i czasem jeszcze zasypia... Może spróbujcie też

monisia Jeszcze nie pewne ... juro będę wiedzieć bo już drugi tydzień nie mogę się ddzwonić do tej lekarki co robiła ten zabieg... Pediatra dała nam jakieś nowe krople ale kazała najpierw tamtej zapytać czy takie mogą być czy co innego zaleci... Z kaszką to ja na ,,oko,, Daję bo wyrzuciłam opakowanie... Ii wychodzi mi ok 5 łyżeczek takich lekko czubatych i zostawiam na chwilę i bardziej gęstnieje ale też nie za bardz bo później jeść nie chce jak za gęsta...Ja nic specjalnego nie robiłam sama waga zleciała...
Gosica U nas dzisiaj zabrali wodę chociaż ogłoszenie wisiało że wczoraj miało nie byc ale dzisiaj przez megafon się wydarli pod blokiem o 8 rano że zaraz nie będzie... A u mnie pielęgniarki wcale nie było albo była i mnie nie zastała...

Nefri Ja avocado nie dawałam jeszcze nawet nie pomyślałam o nim..

Anitka Ale to takie specjalne jogurty są dla takich dzieciaczków z bobovity. Super że pogoda Wam dopisuje:) Odpoczywajcie sobie:)Zdjęcia super:)
My lecimy na spacerek miłego dnia:)
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

anitka są specjalne jogurty dla atakich maluchów. No i fakt że na bazie mleka krowiego, ale przecież mm też ma domieszki mleka krowiego.
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Gosica mi do tej pory na wszystkie pasteryzacje szlag trafił 3 słoiki, pewnie właśnie albo coś było nieszczelne albo słoik niedobrze wyparzony, ale dziwne, bo to były słoiki z brokułem, więc już nie robię brokuła na wszelki wypadek. polecam właśnie dodawanie koperku i natki, nadają fajnego smaku i mam wrażenie, że mojemu synkowi wyjątkowo smakują. dodatkowo jedna łyżeczka natki to dzienne zapotrzebowanie na wit. c no i sporo żelaza. no to tyle moich mądrości

pozdrawiam
- Asiula315
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Nefri jestem pod ogromnym wrażeniem jak piszesz że gotujesz dla małego. Ja to mam dwie lewe ręce do gotowania, przykre ale prawdziwe. Nie lubię gotować i jakoś nie jestem smakoszem
Anitka ślicznie wyglądacie, ale teraz widzę po zdj. że chyba Kamilek do taty podobny

z @ to tak już się oduczyłam że ciężko będzie znowu co miesiąc, brzuch to mnie już bolał na jakieś 2 tyg przed.
Wypoczywajcie.
kristi, daj znać co po wizycie u lekarza. Ja tą kaszkę mam z nestle i zwykłą kaszkę manną jak sypię to taka właśnie dodnista, a też mam z nestle ze śliwkami i dodatkową porcją błonnika to jest gęsta strasznie. I przez przypadek dopiero doczytałam że ta ze śliwką jest na mleku mm a ta manna to na samej wodzie. Chyba ktoś szukał ale już nie pamiętam kto

Gosica no to by mnie nerwy wzięły gdybym sie nagotowała i poszłoby do kosza wszystko. Ta szminka to przydałaby się w wersji xxxxxl, raz a dobrze

- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Wczoraj Lilka miałą straszny dzien marudna że już dawno tak nie było, jeść też nie chciała w sumie mleka /kaszki zjadła może z 200ml. przez cały dzień obiadku i owoców nic. Dziś trochę lepiej ale też rewelacji nie ma. Nie wiem czy to jakiś kolejny skok tylko już sama do siebie się śmieje że jeżeli to skok to chyba po nim to na uszach będzie chodziła.
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

my mamy w sypialni gołe okna i Zośka zasypia chwilę po 20 jak jest jeszcze jasno i wstaje koło 7:30-8 i wtedy już jest jasno

Asiula oby na tym tygodniu przerwy się już skończyło! współczuję

monisia a bóle porodowe to nie gorsze od zębowych

- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
co do bólu to nadal utrzymuje ze jednak zęba chyba gorszy. jakoś nie wsponimam porodu źle, bolał i to bardzo bo rodziłam bez znieczulenia ale dla Lili wszystko

- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Asiula - czy jesteś pewna, że akurat przy tym antybiotyku nie można karmić? Co to za lek? Zawsze MASZ PRAWO poprosić o zamiennik, żebyś mogła karmić. Pamiętam, że Augumentin jest takim antybiotykiem, który można brać. Z silniejszych leków przeciwbólowych można brać diklofenak - tyle że on ogólnie źle działa na wątrobę, ale jest bezpieczny. Pamiętam, bo zarówno antybiotyk, jak i diklofenak dostałam po porodzie, jak mi się rozeszły szwy i chodziłam po ścianach.
Warto to skonsultować z innym lekarzem, szkoda mleka przez jakiegoś niedouczonego... Często się zdarza, że lekarz każe przestać karmić, bo po prostu nie wie, czy dany lek można przyjmować, czy nie. Zresztą ostatnio dużo o tym pisze hafija, polecam:
www.hafija.pl/2014/07/karmienie-piersia-i-dentysta.html
No, to tyle. Na temat wagi się nie wypowiadam, bo mi wstyd. Toczę się gorzej, niż jak byłam w ciąży.