- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- marti1234
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71

u nas mały w ogóle nie budzi się w nocy na jedzenie, od tygodnia jest odstawiony od cycka, usypiam go w 5 do 10 minut, nie wiem jak to się stało, po prostu luksus, zasypia o 19:30 i śpi do 6:30 - 7 a potem 2,5 -3 godzinna drzemka ok. 10:30-11
a teraz trochę prywaty - może znacie kogoś, kto by chciał kupić mieszkanie w wawie? cena do negocjacji:
otodom.pl/mieszkanie-ochota-47m2-3-pokoje-id33467919.html
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Byliśmy w weekend u rodzinki, a jakoś w tel pisać nie lubię na forum. Wczoraj wróciliśmy i teraz nadrabiam.
Dzisiaj wyszedł nam kolejny ząbek, mamy już okrągłą dziesiątkę

motylek270 torcik extra! zdolniacha z Ciebie

Nefri nakręciłam się na te chlebki na zakwasie, ale chyba się wezmę za nie po Sylwestrze dopiero. Teraz nas na weekend nie było i po świętach wyjeżdżamy tez na trochę więc nie miałby mi kto zakwasu pilnować. Ja też miałam w planie pchacza kupić, ale mały za szybko mi zaczął sam chodzić i już nie ma sensu. I jak? Ta alergia od jajka faktycznie? Kurde a przecież już mu długo podajesz jajka nie? Może to coś innego? Ale super i nocki przespane i w dzień aż tyle Ci mały pośpi? Nieźle. My w nocy z 5 pobudek na wodę albo przytulaska, no chyba, że zęby idą to wtedy tak dobrze nie ma! A w dzień ok 1h drzemki i tyle! Zdążę pranie wstawić, pozmywać i podszykować obiad

Szkoda, że to mieszkanie nie w Gdańsku

Brukselka babeczki wypróbujemy na pewno

Gosica chociaż próbowaliśmy małemu wcześniej zacząć czytać książki to dopiero od jakiegoś tygodnia zaczął się nimi interesować. Ma swoje dwie ulubione które co jakiś czas nam przynosi, wdrapuje się na kolana, otwiera i pokazuje obrazki a my mu czytamy. Mógłby polubić jeszcze inne bo te zaczynają nam się nudzić haha

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- marti1234
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
pierwszy dzień w pracy za mną
Brukselka współczuje trzydniówki. Koleżanka mi powiedziała, że bardzo często trzydniówka występuje własnie w pierwszym roku życia...u nas jeszcze nie było. My też urodziny wyprawiamy w pierwszy dzień świąt

Nefri w sobotę będzie tylko ciasto i kawa, wpadną dziadkowie tylko, bo tylko oni są w pobliżu

mała82 Adaś też lubi ksiązeczki, przeważnie takie małe kwadratowe z 2, 3 wierszami ostatnio dominuje Małpa w kąpieli i Dwa koguty

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

melduję że u nas urodziny się odbyły i było baaardzo fajnie

byliśmy dzisiaj z Zośką na kontroli i kruszynka waży 9 kilo z malutkim haczykiem

Brukselka beznadziejny termin wybrała sobie ta trzydniówka

marti młody na foto przekazuje info że masz być spokojna bo on nad wszystkim panuje

motylek podziwiam zdolności cukiernicze

no i nie wiem co jeszcze chciałam.... macie już choinki w domu? my jeszcze nie i zastanawiam się czy Zośka nie będzie się na niej uwieszać

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Marti sporo czasu będziesz pracować. No i widzisz wszystko się ułoży.
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wydaje mi się, że jednak na jajko, wcześniej dostawał samo żółtko, białko dostaje od powrotu z Chorwacji, tj. jakieś niecałe 3 miesiące i właśnie niedługo po powrocie z Chorwacji zaczął mieć taką wysypkę, ale mieliśmy rózne tezy, że basen, że banan, że kaszki, różne po prostu. Zresztą jak zje trochę jajka, np, w tych babeczkach co Brukselka robiła, to go nie wysypuje, ale jak zje jajecznicę, to od razu czerwone plamy na polikach i krostki. Nie je jajka w ogóle od dwóch dni i jest naprawdę lepiej a mleko dostaje Hippa Bio Combiotik. No uśmiałam się z tej bluzki w spodnie, porządny chłopak musi mieć bluzkę w spodnie podciągnięte pod pachy, się wie

Marti my wyprawiamy w sobotę, młody urodził się o 17:20 w szpitalu na Żelaznej w Wawie, tam gdzie mój mąż, siostra, szwagierka, szwagier i dzieci mojej siostry

mieszkałam całe życie na Ochocie blisko parku szczęśliwickiego, fajne miejsce bardzo, ale w Pruszkowie podoba mi się bardzo, chyba potrzebowałam zmiany. To mieszkanie sprzedajemy, bo chcemy zacząć sobie dom budować, a do tego potrzebna kasa. Dużo bardzo będziesz pracować, rozumiem, że Adaś będzie cały tydzień u dziadków? dobrze, że z dziadkami wszystko wyjaśnione. Widzę, że u dziadków sa schody, Adaś sie po nich nie wspina?
Moofka chyba Ty wlaśnie napisalaś kiedyś, że szukasz dekoracji na urodziny, więc się zainspirowałam i tez kupiłam trochę takich bajerów jak korona, baloniki, girlanda itp, w sobotę wielki dzień

- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Brukselka- my na szczęście trzydniówkę przeszliśmy już dawno i łagodnie,fajnie że Wy to paskudztwo też macie za sobą.A impreza na pewno i tak się uda

Marti1234 dasz radę z tym wszystkim,najgorsze są początki.I tak jesteś mega dzielna,bo ja w takich sprawach zawodowych to dupa wołowa jestem i przeżywam zawsze wszystko niesamowicie,sama decyzja o podjęciu pracy to dla mnie szok

Mała82 Szymek nie tyle czytaniem jest zafascynowany ile oglądaniem obrazków.A jak mu zaczynam czytać to za chwilę mi bierze i przekręca strony.Jak na razie słuchacz i czytelnik z niego żaden,ale będę mu wpajała miłość do książek,bo ja sama je pochłaniam jak tylko mam wolny czas i uwielbiam czytanie
Moofka dawaj foty!

Muszę się Wam pochwalić iż moje dziecko ma pierwsze samodzielne kroki za sobą

Poza tym to dalsze przygotowania świąteczne,wczoraj znów zakupy,ubraniowe tym razem ale i reszta spożywki.Uszka ulepione,pierogi też,krokiety zrobione,część dań wigilijnych jest

I tak leci do przodu,niedługo też będziemy świętować roczek,tego sylwestra juz na szęście nie spędzę na porodówce tylko być może z przyjeciólmi;) A Wy wybieracie się na jakieś bale sylwestrowe ?
Pozdrawiamy
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas choinka już od zeszłej soboty. Zawsze mieliśmy żywą, ale tym razem kupiliśmy sztuczną, mąż nie bardzo był zadowolony, ale ja nie chciałam, żeby igły były wszędzie jak już się zacznie sypać, bo mały będzie sobie je wbijał w stopy i ręce.
Kurcze, kupiliśmy mu zajebiste sanki ze śpiworkiem na urodziny a tu dupa, śniegu nie ma i się nie zanosi...
Gosica my Sylwestra spędzamy w domu, nie chciałabym zostawiać małego z babcią albo kimś na pierwszego jego świadomego sylwestra, bo może się bać strzałów i będzie chciał do mamy

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nefri ano ja pisałam o dekoracjach

Gosica gratuluję pierwszych kroczków! filmik nakręcony na pamiątkę? my spędzamy sylwestra w domu w towarzystwie polsatu czy tam tvnu a najpewniej na zmianę

kurka to wszystkie nasze dzieciaki ważą po 11 kilo??? Natala weź mnie pociesz ile waży Marysia

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wrzucam fotki jak to u nas wyglądało na urodziny

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
a jak długo nie będziesz się widziała z małym? Cały tydzień?
No to pracy masz sporo, ale dasz radę

U nas też trzydniówka jeszcze przed nami

Haha ja tak samo jak nie mam przepisu podanego od A do Z to coś najpewniej spierdziele, albo czegoś zapomnę dodać

moofka super, że urodzinki udane

Choinka będzie w weekend, mąż tak zamówił

Filip waży dyszkę

motylek270 ooo może i my na stole postawimy choinkę

Nefri kusząca propozycja

A to od jakiegoś czasu sprawdzaliście już tą jego wysypkę, no to może faktycznie to białko jaja. Ciekawe kiedy mu minie?
Jak tam? Pasta dotarła? Przypasowała Tymkowi?
My też jutro szykujemy się na poszukiwanie balonów i innych dekoracji urodzinowych

Gosica my w ogóle nie planowaliśmy żadnej imprezy sylwestrowej. Mały urodził się w Sylwestra

NO to i za Wami pierwsze kroki : Super! Gratulujemy! A sam siada? Ciekawe kiedy sam się podniesie do chodzenia, pewnie tak mu się spodoba, że niedługo się pokusi

Jak go łapiemy to kuca i czeka w tej pozycji dopóki go nie puścimy, taki cwaniaczek się zrobił. Nie wiem skąd mu się to wzięło.
A jak go niosę i on tego nie chce to się podnosi ręce w górę i robi się taki "luźny" jakby chciał spaść, tak wymusza, żebym go puściła!
O jaa ty już tyle nagotowałaś a ja jeszcze nic, nawet listy zakupowej jeszcze nie mam, chyba muszę się dzisiaj za to wziąć, a tak mi się nie chce. Ale my Święta sami spędzamy, mąż będzie pod telefonem w pracy i nie możemy się stąd ruszać. W weekend po świętach jedziemy na objazd rodzinki i roczek małego i wracamy 7 stycznia.
A co maluchom przygotowujecie na święta do jedzenia?