BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

9 lata 10 miesiąc temu #968653 przez Gosica
Hej :)
Nefri mam balsam do skóry atopowej,pewnie by i pomógł ale mój brak konsekwencji wszystko niszczy.Dobrze że mam mleczko pod prysznic już z balsamem to chociaż tyle się nawilżam bo albo zapomne nałożyć balsam,albo mi się nie chce itd :P Super ta bluza,naprawdę wygląda jak kurteczka,a mały cudny ziomuś :) U nas nie ma smyka,jest w sąsiednim mieście ale mamy tam dalej więc rzadko tam jeździmy,a szkoda bo takie cuda można upolować
Marti1234 ja mam to samo,nie przestawiło mi się jeszcze że Szymon urósł i rozmiar poniżej 80 jest za mały ;)
Moofka zdrowiej szybko :) Mówisz że Zośka będzie się lansować na dzielni :laugh: Wychodzi na to że masz dziecko idealne :)
Mała82 pasowałoby,muszę się zebrać w sobie i być systematyczną w zabiegach nawilżających ;) Wiesz co nie ma mega postepów,cały czas ćwiczymy,on się drze i nie chce,długo zejdzie zanim go odzwyczaję od tego wygodnictwa,poza tym już jestem pewna że ma lęk przed podłogą,i samo to go blokuje.

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #968719 przez moofka
Gosica nie takie idealne bo dzisiaj foch na spanie i padła po dzikich wyczynach 20 minut temu u mnie na rękach :pinch: no ale co tam, jak już zasnęła to znowu jest idealna ;)

9 lata 10 miesiąc temu #968733 przez jeta
mała82 - trochę zmodyfikowałam danie. Nadziałam muszle, bo miałam pół opakowania. Julek wciągnął prawie 4!!! :blink: Przepis dodany do ulubionych :) Nam też smakowało :)
Ze skórą nie mam problemów - nie pomogę. W aptece powinni Ci pomóc.
Modlę się ;)

Nefri - ale przystojniak! My przed świętami musimy się wybrać kolejny raz.
Kurcze, u nas nie ma smyka :( Bluza super!

9 lata 10 miesiąc temu #968738 przez Gosica
Moofka jak śpi to ideał do potęgi nieskończonej :P choć nie będę narzekać bo Szymon jest grzecznym dzieckiem,a to że taki nieporadny z samodzielnym wstawaniem to jakiś plus ma bo posadzę i się bawi,mogę spokojnie się zająć czymś innym ;)

My też przed świętami do fryzjera musimy się udać,Szymkowi się tak bujnęły włosy,że nie widać iż były niedawno skracane.
A dziś podałam mu na próbę jajecznicę,ale lipa bo dalej puchnie po białku,nie tak bardzo jak dawniej ale jednak.Dałam mu też parówkę,i tu niespodzianka bo zajadał aż miło,sam rączkami ja miałam tylko dostarczać po kawałku na stoik ;)
Zanim się zdecydowałam na kupno tych parówek,to wyszukałam się,oczytałam etykiet i powiem tyle-ale ściemie walą.Byłam w markecie ide na stoisko mięsne i mówie że potrzebuję parówki dla małego dziecka.Babka zaoferowala cielęcą,no to ok mówię że poproszę.Odchodzę od stoiska i czytam skład,nie wierzę,czytam jeszcze raz-parówka cielęca,skład: mięso wieprzowe 43% mięso cielęce (uwaga,uwaga!)...4 %.Nosz kur... szlag mnie trafił.Odłożyłam czym prędzej i koniec końców kupiłam już pakowane "sokoliki" drobiowo cielęce gdzie mięsa drobiowego jest 87% a cielęcego znów "aż" 4,ale w porównaniu z składem tamtych...Niestety lepszych nie znalazłam.
Kantują nas te firmy jak mogą,mój teściu pracuje w znanej firmie produkującej wędliny,to tylko się podśmiechuje gdy zacznie się temat jakości,on wie dobrze jak jest,za granice idą te lepsze,do nas ostatni badziew.I odżywiaj się człowieku zdrowo

[/url]

9 lata 10 miesiąc temu #968811 przez mała82
Jaaaaaaaa nie mogę coś kliknęłam i skasowało mi wszystko co tu naklikałam!!!! <wnerw>
Więc napiszę jutro :)

9 lata 10 miesiąc temu #968865 przez Natala
Hej dziewczyny
Wpadlam tylko poczytać co u Was i się zameldować, niestety dalej chore :( Marysia juz na końcówce ale za to ja juz całkowicie się rozkladam :(
Podsylam Wam moją łobuziarę, dla tych co na FB nie widzilay :-)

Obiecuje w weekend cos więcej naskrobac, pozdrawiamy :-)
Załączniki:

9 lata 10 miesiąc temu #968895 przez Nefri
Mała82 Tymek nosi rozmiar 92 ale nie było tej bluzy w jego rozmiarze, więc kupiłam 98 i okazała się dobra, ale jeszcze długo będzie w niej chodził.
Etnies to taka amerykańska firma skate'owa, kupiłam, bo nam się spodobały bardzo, ale przyznam, że raczej nie są specjalnie profilowane, mały potrafi w nich chodzić a i tak jeszcze kupię mu jakieś inne buciki, tym po prostu nie mogliśmy się oprzeć ;)

Gosica ja kupuję parówki "Maluszki" firmy Konspol Natura, mają bardzo dobry skład, tylko nie wszędzie można je dostać, mają 100% mięsa drobiowego i żadnego syfu i konserwantów. Jajka mały je od dłuższego czasu bardzo często w postaci jajecznicy, pasty itp i nic się nie dzieje, chociaż też myślałam, że jest uczulony, ale też nigdy nie puchł. Widocznie Szymek faktycznie uczulony na jaja, może zrób mu test w tym kierunku.

Byliśmy wczoraj na szczepieniu, pierwszy raz bez męża, ale przeżyłam, bo ja nigdy go nie trzymałam, jak był kłuty, ale dałam radę. A to były dwa ukłucia, bo na ospę i mmr. Zniósł to dzielnie, troszkę popłakał, ale potem pobawił się z dziećmi w przychodni, więc zapomniał o bólu. Waży 12,700g, wzrost 87cm, chociaż wg mnie ma więcej, one tak zawsze na odpierdziel mierzą, ale i tak wzrostem jest powyżej 97 centyla, waga 90 cetyl, trochę się babki zdziwiły, że ma tylko 14 miesięcy.
A która ta szczepionka pisałyście, że bezpłatna? Ja płaciłam za obie, fakt, że my chodzimy do Luxmedu, więc pewnie dlatego :(

Natala Marysia mała telemaniaczka, nie ma jak jedzonko i telewizor ;) słodziutka. Czy ona siedzi w tej szufladzie?

9 lata 10 miesiąc temu #968905 przez Nutka
Hej dziewczyny :)

Gosica ja niestety tez nie pomogę z dobrym kremem nawilżającym. Czasami jak mam dłonie wysuszone to podkradam małemu Emolieny do mycia ot i tylko tyle.

U nas niania od samego poczatku jest. Udało mi sie kupic na Alledrogo w fajnej cenie i choc Kuba od 2 mc zycia przesypia cała noc (z małymi wyjątkami) to niania i tak chodzi. Mieszkaliśmy na takim mieszkaniu ze choc były tylko 2 pokoje to jak Kuba spał w sypialni to przy włączonym telewizorze w duzym pokoju nie słyszeliśmy płaczu. No chyba ze juz płacz rozkręcił sie na maksa.

Patrze na Wasze maluszki i mi sie banan sam na buzi pojawia :) pamiętacie jeszcze nasze początki i te wszystkie "problemy" ciążowe :)
My fryzjera jeszcze nie odwiedzilismy, chodzić Buba ma włosy z tylu juz na wysokości ramionek. Ale mega z niego papilot :) to jedno chyba ma po mnie (z okresu dziecięcego). Włoski mu sie bajecznie kręcą, na razie tył, góra powoli zaczyna. Zobaczymy co bedzie dalej :)

Walczymy tez z alergia pokarmową. Szukamy jej powodu. Jakis czas temu dostałam sie do kampanii na Streetcomie i dostaliśmy do testowania Mleka Nestle smakowe. Miodowe na bank Kube uczulilo i od razu poszło do kosza, ale co poza tym... Nie wiem :/
Przed wczoraj wprowadziłam małemu do jadłospisu.... Kiszona kapustę. Wczesniej oczywiście przekopałam pół internetu i skontaktowałam sie z nasza pediatra. Mina małego bezcenna :)

To na razie tyle. Postaram sie zajrzeć do Was w weekend :)

9 lata 10 miesiąc temu #968924 przez mała82
moofka chciałabym żeby Twoje posty były moimi : No może kiedyś :D:D:D
A póki co to z Filipa raczej łobuziak. Uwielbia biegać po łóżku, włazić z fotela na stolik, wylewać wodę z wanienki podczas kąpieli, trzęsie się na sprzęty elektroniczne. Dostał no swoją myszkę taką prawdziwą ale i tak chce wymieniać się na naszą bo ta jego nie działa tak jak nasza. Ucieka podczas przewijania i przebierania, czasem nieźle trzeba się napocić przy tym. Jak skończy jeść to wyrzuca ze stolika to co zostało i sztućce i talerzyk na podłogę :( W nocy budzi się kilka razy, a uśpienie go wieczorem to jakaś masakra. Regularnie robi mi pilota w szufladzie z przyprawami. Non stop wynosi mi gdzieś garnki i talerze. Jak widzi, że zaczynam szykować mu jedzenie to krzyczy bo on chce już! Nie lubi za bardzo jeździć autem w foteliku, choć już jest coraz lepiej, ale bez rewelacji. Ale mimo to jest moim kochanym łobuzem którego nie zamieniłabym na żądnego innego :D:D:D

Nefri bluza extra no i Szymek oczywiście też :D:D:D
A to w większej rozmiarówce w Smyku może był większy wybór :)
U nas też na szczepieniu zawsze mąż trzyma małego :)
Właśnie się zastanawiałam czy nadal trzeba te profilowane buty czy jak?
MMR była bezpłatna a Was ile skasowali w Luxmedzie?

Gosica łee to z Twoją skóra chyba nie jest tak źle jak z moją :( JA to jak rano się nie posmaruję i wieczorem to bym się zadrapała, a i w dzień zdarzy mi się balsamować.
A to uparciuszek naprawdę Wam się trafił! A często upadał, że myślisz, że ma lęk przed podłogą?
no niestety tak jest z wędlinami i nie tylko. A Twój teść je w ogóle wędliny jak wie jak je produkują?
Może faktycznie dobrze pomyśleć o tych testach na jajo skoro do tej pory mu nie przeszło?

Natala Dalej zdrowiejcie i wracajcie na dobre tu do nas.
Ale z małej akrobatka :)

Nutka a wydaje się, że tak niedawno zaczęłyśmy klikać :) A teraz te nasze problemy ciążowe to pikuś :D:D:D
A często wychodzi małemu alergia?
A właśnie dzisiaj też pomyślałam, żeby małemu kapuchę kiszoną zapodać :)

Dzisiaj wylazł nam 15 ząbek, jeszcze jedna trójka została no i te piątki.
A pytałyście może Waszych lekarzy o tą wit D do kiedy podajemy?

Dzisiaj przyjeżdża mój kuzyn z dziewczyną i zostają do soboty więc pewnie nie będzie czasu na forum. A i jeszcze jutro mieszkanie kupujemy :)

9 lata 10 miesiąc temu #968926 przez jeta
Natala - ale gigantka! W szufladzie siedzi :lol:

Nefri - spory Twój synek :) U mnie szczepionka też była bezpłatnie.
Mam do Ciebie pytanie o kubek. Dobrze pamiętam, że do mleka masz niekapek lovi? Ja wczoraj kupiłam i dałam najpierw małemu wody w nim, by zobaczyć jak mu będzie szło. I mam wrażenie, że kiepsko. Sama próbowałam, to nieźle trzeba pociągnąć. Jest zaworek do regulacji,ale nie wiem czy ja coś źle robię czy jakiśkubek trefny. Nie miałaś problemów żadnych z nim?

Nutka - oj kiedy to było... Chciała bym mieć teraz takie zamartwienia ;) I czuć kopniaki w środku :)

Dziewczyny - ja, wielka przeciwniczka facebooka - dołączyłam do niego :) Przyślijcie mi proszę na pw wasze nazwiska, bym mogła Was znaleźć. Te które chcą oczywiście :)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #968927 przez Gosica
Hej :)
Natala Zdrówka! A zdjęcie mega ;)
Nefri no własnie takich nie było,nie wiem kurcze niby hipermarkety a chcąc coś kupić to nie ma.Z tych co były to te "sokoliki" miały najlepszy skład.Jeszcze się rozejrzę za tymi które polecasz następnym razem.Testów to chyba takim małym dzieciom nie zrobią,tak mi swego czasu alergolog powiedziała,ale ona dziwna była,więc dopytam.A tak mu ta jajecznica smakowała :unsure: U nas wszystkie te szczepionki są bezpłatne,gmina się postarała i mieliśmy darmowe pneumokoki i teraz na ospę podobno szczepią też za free.
Nutka Ech...wspomnienia ;) Teraz te problemy się wydają takie banalne :) Szymkowi się włosy mega kręciły-do podcięcia.Teraz już tylko lekko pofalowane.Mam nadzieję że znajdziecie przyczyny alergii i to szybciorem.U nas natomiast kupiłam mleko nestle na próbę(było w rossmanie na promocji po 6 zeta) i podeszło mu,teraz będziemy testować waniliowe z tej serii
Mała82 no paręnaście razy zaliczył glebę,ale jak tak ćwiczę z nim to dziś stwierdzam że minimalne,ale postępy są.Jeść je te wędliny on akurat jest operatorem pieca do wędzenia salami to o tym tam nabąknie czasem ale rzadko bo tajemnica zawodowa

A tu nasza fotka aktualna,dla tych nieuzależnionych od facebooka ;)

[/url]

Załączniki:

9 lata 10 miesiąc temu #968939 przez mała82
A i zapomniałam się pochwalić, dzisiaj mamy pierwszy dzień bez butli, zobaczymy czy jedyny czy na stałe :-D

9 lata 10 miesiąc temu #968957 przez jeta
mała82 - masz małego rorabiakę :) Ale jest postęp z odstawieniem butli :)

Gosica - u nas też sokoliki. Nie znalazłam nic lepszego. A co do testów - nasza alergolog robi. Sama nie wiem czy to dobrze czy źle. Wszędzie piszą, że najbardziej wiarygodne wychodzą po 3 roku życia. A do tego momentu wszystko może się zmieniać. Raz już mieliśmy. Nie wyszło nic. W kwietniu mamy robić kolejne by sprawdzić czy coś się zmieniło.

Ale mi się nudzi w pracy... :whistle:

9 lata 10 miesiąc temu #968968 przez Nefri
Jeta ja nawet nie wiedziałam, że ten zaworek się reguluje. Młody też na początku nie potrafił z niego pić i dawałam mu cały czas w Nuku, bo sama też nie potrafiłam pić z tego Lovi. Po jakimś czasie spróbowałam ponownie mu dać i załapał, teraz pije bez problemu.
Mała82 Tymek co prawda ładnie zasypia i nie budzi się w nocy, ale cała reszta podobnie jak u Ciebie - garnki, przykrywki, przyprawy - non stop muszę za nim ganiać i mu coś zabierać, do tego na spacerze zawsze idzie w przeciwnym kierunku, a zamiast bawić się na placyku, woli chodzić po błocie ale podobnie jak Ty, nie zamieniłabym go na najgrzeczniejsze dziecko świata, bo jest po prostu moim skarbem największym :)
Gosica to fajnie macie z tymi szczepieniami. Ja zapłaciłam za mmr 85 zeta a ospa 200 zeta :( Mi alergolog mówił, że można robić takiemu małemu testy, ale najlepiej nie cały panel pokarmowy, tylko na pojedynczy produkt.

9 lata 10 miesiąc temu #968994 przez Gosica
Muszę wyłudzić skierowanie do pulmunologa,bo ja się jako alergik leczyłam u super babki która była pulmunologiem-alergologiem i wezmę Szymonka do niej,wtedy się dowiem co i jak,ale skoro mówicie że robią testy,to na pewno tak jest :)
Nefri lekarze do bani,ale fakt że gmina z szczepieniami się bardzo postarała

[/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka