- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jeta normalnie można sie zdenerwować. Jakbyś Ty zrobila cod przeciw Zusowi to by Cie ganiali a tak nikt sie nie martwi czy masz za co zyc. Trzeba miec zdrowie.
Jutro ide na powtórkę glukozy. Pisałam Wam ja mnie pielegniara na adaniu zalatwila ze musze powtarzać, prawda?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
O zusie lepiej się wypowiadać nie będę. Jak to mój Filip mówi ostatnio "do jasnej kurdy" :-D
No to mamy podobnych buntowników

Na balu Filip był smokiem, chciał być krokodylem ale na ostania chwilę nie dostaliśmy go nigdzie. Do dzisiaj nie byłam pewna czy go założy w przedszkolu ale było ok i wrócił bardzo zadowolony. Zaraz spróbuję ściągnąć fotkę z fb i wstawić.
Motylek no super ze wkoncu ci ktoś wyjaśnił co i jak z tymi przeciwcialami. A możesz je wkoncu na NFZ robić?
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1

mała82 - właśnie ja też sobie kupuje płyn a patyczki a kysz!
Super fotki! Filip mega zadowolony! Strój extra

Nie używam takich plastrów. A skoro już o anty - jakiej metody używacie? Bo ja się zastanawiam nad wkładką. Ale to i tak jeszcze za wcześnie raczej. Musze poszukać info na ten temat i lekarza tu na miejscu, bo do mojego prowadzącego wybieram się po raz ostatni i to tylko dlatego, żeby napisał zaświadczenie do becikowego.
Moje ucho przechodzi. Julek dorwał jakiś kaszel. A Lila wczoraj na szczepieniu była. Niezły klocek z niej - 5800

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Też bym się do kina przeszła, ale u nas na razie to nie możliwe że względu na brak opiekunki

Jeta wg mnie płyn do uszu lepszy i wygodniejszy. Ja właśnie nie używam żadnych środków anty, zdecydowałam się na plastry pół roku temu, kupiłam jedno opakowanie i tak sobie leży i czeka aż się przeterminuje. Jednak wolałabym co innego. Moja ginka też wkładkę mi polecala, zresztą sama o tym myślałam. Mówiła że sama miała 2 razy wkładkę i super jest. Ale w necie naczytalam się różnych opinii i teraz już sama nie wiem na co się zdecydować. Chyba jeszcze nie wymyślili takiej która by mi odpowiadała. Tzn żeby nie miała żadnych skutków ubocznych. Kurde że też dla facetów nie ma takich specyfików.
Z Filipa waga jest tak samo jak u Julka. Artur jest trochę większy, ale nie objada się jakoś specjalnie chociaż jeść lubi. Jadlby z każdym ale nie stwarzamy mu okazji

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Zaczęłam prać ubrania dla Olka. Powoli przygotowuję się. Sluchajcie lekarka w Instytucie wyznaczyła mi wizytę na 15.02, no i dała skierowanie na usg przepływowe (dopplerowskie). W tamtej ciazy takiego nie miałam. W Wawie powiedziali mi ze moga dopiero 1 marac mi je wykonać. Mój lekarz nie był w stanie załatwić mi tego na nfz, bo w szpitalu zepsute i idę prywatnie (150zł).W poniedziałek przebadam Olka w kierunku niedokrwistości. Mój lekarz mówi ze na takie badanie za wcześnie ale nie będzie polemizował ze specjalistą hematologii. A ona z kolei mówiła mi że od początku ciazy co 3-6 tyg. powinnam była mieć takie robione. I co o tym myśleć? No ale powiem Wam że ten mój lekarz to anioł. Dzwonię do niego z wynikami, on mnie informuje co i jak, a na wizycie naprawdę sie wczuwa. Jestem pod wrażeniem.
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

To USG takie, żę przepływy się bada? Czy coś jeszcze? Moja ginka robiła mi chyba takie badania bo jakieś przepływy badała podczas badania USG. Masakra! Możesz mieć to bezpłatnie ale sprzęt popsuty, nienormalne to wszystko. I tylko dlatego musisz iść prywatnie. Masakr\!
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Dzis tak na szybkiego
Mala-nie mam wyników,pojechałam w czwartek a tam centrum krwiodawstwa zamknięte,bo wyjazd w teren i oczywiście nikogo nie ma żeby np można było badania wybrać.Wkurzyłam się strasznie bo się tłukłam tyle drogi a tu zonk. Dopiero we wtorek pojadę bo w pon mam jazdę i się nie wyrobię niestety. Ale myślę że chyba nie jest źle bo by dzwonili gdyby było coś nie w porządku. Dam znać jak tylko odbiorę. Mąż się śmieje że złego diabli nie biorą więc pewnie wyniki mam super (oprócz tej anemi)

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Słyszeliście w wiadomościach o chirurgu onkolog z Gdańska który molestowal kobiety? Pisałam wam że w wakacje byłam na wycinaniu zamienia błękitnego, to właśnie u niego. Ale cała wizyta odbyła się bez zarzutu na szczęście. Masakra co za człowiek. A takie dobre opinie jako lekarz ma
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

Wojtek z przeziębienia łatwo nie wyszedł, zaczęło iść dalej. byliśmy na granicy choroby i lekarka dała nam antybiotyk do domu, po 3 dniach kontrola i jakby nie było poprawy to szpital by był znowu.... ale na szczęście udało nam się tego uniknąć, chociaż celowanie z karmieniem żeby zaraz Wojtek nie ulał antybiotyku nie było łatwe

Zośka już 2 tygodnie chodzi do przedszkola i jest zdrowa! szok normalnie

co do rozmiarów to Zośka ma 99cm wzrostu, 14 kilo wagi i stope 15 cm czyli chyba rozmiar 24. Wojtek to nie wiem ale na pewno pulpet z niego

ja wczoraj zostawiłam dzieci z monżkiem i zrobiłam sobie wypad na zakupy i ploty, fajnie zrobić sobie taki reset

postaram się odzywać częściej

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
moofka podanie rozmiaru buta Twojej córki spodowdowało że napisze Wam jaką wielką stopę ma moj Janek: kupuję mu buty na r. 28, zimowe 29. Sporadycznie w rozmiarówkach się zdarzy że kupuję 27, ale tak na już.
A propos występów. To na Dniu Babci i Dziadka jak pojechałam z rodzicami i zobaczył mnie Janek to zamarł i ciągle tylko ze sceny ze łzami w oczach powtarzał: Mama. Jednak był to jego pierwszy publiczny występ, bowiem do tej pory w takie uroczytsości zawsze chorował.