- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Artur jeszcze trochę kaszle, ale już chyba wychodzimy. Filipowi oczy ropieja i dzisiaj byliśmy u pediatry, dostał krople. Na kontroli z uszami u laryngologa byliśmy i jest ok.
Na weekend pojechaliśmy do męża siostry, dzieciaki się razem wybawily.
Mąż ma już wolna i razem sobie poleniuchujemy.
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Meldujemy się i my

Dziękuję za gratulacje

Nasz Szymon też ma fazy na robienie czegoś mimo zakazów. Z resztą zrobił się teraz wymuszacz straszny,a miejscach publicznych typu sklepy potrafi się drzeć jak opętany,nie zrozumie że nie,tylko w ryk i rzucanie się na ziemie. Mnie to nie rusza,staram się mu nie ulegać,w domu też nie,ale babcia i tatuś zawsze ulegną mimo moich próśb i tyle z konsekwencji. Teraz go uczę,że jak mowię nie,to jest to decyzja ostateczne i może ryczeć do woli. Zaczyna rozumieć że matka twardy zawodnik .
Z sikaniem w majtusie mamy już spokój,przeszło mu. Za to od niedawna zmieniło się mu z tym "drugim" i robi w spodnie. Nie wiem już co znowu mu się porobiło,bo wołał tak ładnie a tu teraz takie "niespodzianki".
Z gadaniem coraz lepiej,ale jeszcze daleko mu do Waszych dzieciaków. Ciężka ta jego mowa,ale małymi kroczkami idziemy do przodu.
Teraz odkąd zrobiło się ciepło to całe dnie spędzamy na swieżym powietrzu,rowerek biegowy chyba niedługo się rozwali tak jest intensywnie eksploatowany

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
U nas jasiek ma taki brzydki kaszel. I co najdziwniejsze, rok temu o tej porze też był chory. Ja Wam mowię że na moje oko on jest alergikiem, ale byliśmy już w jego życiu dwa razy u alergologa i nie stwierdzono. Wczoraj byłam z nim na osłuchaniu i lekarka zasugerowała że może on być astmatykiem. Czytałam że jest astma alergiczna i mogłoby to się zgadzać. Zalecono nam inhalacje a za tydzień kontrolę. Mam nadzieję że się tam zaturlam.
Mała82 my mamy szczoteczkę OralB taka czerwono- niebieską z Star War. jasiek ma niesamowitą frajdę myjąc zęby tą szczoteczką. Chociaz nie powiem, bo zwykła tez sięga. Jaśka chrzestna jest stomatologiem, więc rozumiecie kwestie doboru szczoteczek pozostawiliśmy jej. O tę własnie mamy: allegro.pl/szczoteczka-oral-b-d12-star-w...sta-i6636807909.html
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1

U nas przez moment było nie wesoło. W sumie dalej jest.
w poniedziałek pojechaliśmy do alergologa. Julek przy kontakcie z kurzem, zbożem miewał zaczerwienienia, kichanie, pokrzywki. Zaleciła badania i po tym miała byc decyzja o dalszym leczeniu. Nie zdążyliśmy się nawet za bardzo zorientować gdzie zrobić badania. We wtorek zaczął mieć kaszel. A w nocy prawie w ogóle nie spał. kasłał. Ciężko mu się oddychało. Rano nie chciał jeść, pić. Wymiotował. Jak tylko otworzyli przychodnię pędem do pediatry. I skierowanie do szpitala. Pojechaliśmy. Tam od razu leki Kroplówki.. Krew do badań itp. Okazało się, że ma uczulenie na trawy, zboża, drzewa, psa. Miał ostre zapalenie oskrzeli. Duszność. Mam nadzieję, że nie skończy się to żadną astmą, Nie zagłębiałam się jeszcze w temat.Ale mam przeczucie, że przed nami długa droga...
Poza tym bez większych rewelacji.
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Filip to też mały wymuszacz, jak coś nie jest po jego myśli to płacze, taki płaczek się z niego zrobił, że szok. ALe nie mogę mu na wsyztsko pozwalać więc sobie ryczy, mam nadzieję, że to niedługo minie.
Już wróciło do normy z "dwójeczką"? Może coś się stało, że mu się odmieniło. Filip też jeszcze biegle po naszemu nie gada

motylek270 jak tam? rozpakowana już?

Fotki super, a ty jaka zgrabna

jeta jak tam zdrówko Julka?
Szczoteczki zamówione, może dzisiaj do nas dotrą, Arturowi też zamówiłam, mam nadzieję, że będą nimi myć

W końcu chłopacy zdrowi tylko ciekawe jak długo

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
mała dobrze że chłopcy zdrowi! tak trzymać.
jeta jak Julek? Jest już poprawa? Jak było do tej pory? Ta alergia teraz nabrała na sile? Nie miął do tej pory takich akcji?
Gosica jeździj ile się da samochodem. Ja jestem niedzielnym kierowcą, choć mam mocne postanowienie że jak teraz będą dwa szkraby to na pewno będę mobilna. W wakacje biorę lekcji dodatkowe w szkole jazdy, kupuję samochód i jestem niezależna. Ja w wieku 18 lat zrobilam prawko i byłam zależna od bojących sie o moje bezpieczeństwo rodziców, wiec przestało mi zależeć na jeździe samochodem i stąd obecnie ciągłe moje lęki przed samodzielnym wypuszczeniem się w trasę. Bez praktyki nie ma rajdowca.
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Motylek-cudowne zdjęcia

Jeta-faktycznie niewesoło. Biedny Julek,z własnego doświadczenia wiem,co to znaczy. U mnie niestety przerodziło się w astmę,ale tylko dlatego,że lekarze za późno zczaili o co chodzi,Julka szybko zdiagnizowano więc myślę że widmi astmy czmychnie jak najdalej

Mała-pomału do przodu,aczkolwiek może być tak,że będę taką typową,przysłowiową "babą za kierownocą"

Ja też teraz powiedziałam dość i nie ustępuję,widzę że minimalne efekty są. Aczkolwiek w sklepie nadal się drze

Szymon też buduje zdania,ale przeważnie to gada jedno i to samo"jujek ma pach pacha" czyt. Wujek ma traktor(jest wielkim fanem) tak żeby coś poopowiadał kobkretnie to nie daje jescze za bardzo rady,ale próbuje. Może gdyby poszedł do przedszkola to by ruszyło a tu nie bardzo szanse na to. Masz rację,nie ma co na siłę męczyć,jeszcze będziemy mieć dość ich gadania

Z 2 jest tak,że zdarza się,ale już rzadziej,sadzam go na nocnik regularnie i jest lepiej. Myślę że odwróciło mu się bo bolała go pupa, kojarzyło mu się to z bólem no i było jak było
Może Filip musiał ochłonąć i dopiero wtedy mógł opowiedzieć

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mój Jas u dziadków, a my czekamy. Jak zegnalam sie z synem mówię my ze będę za nim tęsknic, będzie mi smutno. A on do mnie: Nie smuć sie, będziesz miała drugie dziecko. Kurczę trzylatek z takim tekstem- szczeka mi opadla i oczywiście byla pogadankajaki Jas jest ważny.
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Motylek - szybkiego i bezbolesnego porodu. Koniecznie dawaj znać jak już będzie po.
rozpiszę się za chwilkę

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-