- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Długi weekend spędziliśmy u dziadków, trochę poodwiedzaliśmy rodzinkę i znajomych W sumie tydzień posiedzieliśmy. Mąż jest bez pracy więc mogliśmy sobie na to pozwolić. Filipowi było smutno jak wracał, bo u dziadków ma koleżankę, sąsiadkę która spędzała z nami prawie całe dnie 8-latka bardzo sympatyczna. Artur biegał wkółko za psem babci Ogólnie super było, my trochę sobie odespaliśmy, bo dziadkowie rano przejmowali dzieciaki. OD piątku jesteśmy spowrotem w Gdańsku i to już we czwórkę bo Filip już nie chodzi do przedszkola.
Prawdopodobnie wyjeżdżamy 1 czerwca, w dzień dziecka będziemy chyba podróżować. Mieszkanie już nam wynajęli w Srebreno pod Dubrownikiemi, ja znalazłam takie żeby odpowiadało nam wszystkim.Na dole mieszka rodzinka z szóstką dzieci w wieku 1-11 lat więc chłopaki będą mieć towarzystwo do zabaw Ciekawa jestem jak to będzie. Musimy jeszcze jedną walizkę dokupić, bo na Filipa chyba będzie nam przysługiwał normalny bagaż.
A poza tym u nas ok, chłopaki trochę jeszcze smarają, Artur trochę kaszel, ale chyba im przechodzi. W piątek idziemy z Arturem do dermatologa i to mam nadzieję już koniec wizyt u lekarzy.
Musimy jeszcze jakieś ubezpieczenie turystyczne wykupić, może macie jakieś sprawdzone ubezpieczalnie?
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
U nas dobrze. Olek dziecko na medal- odpukać. Je, spi i czasem płacze. Bilirubina id wyjścia ze szpitala mu wzrodla z 9.19 na 11.9. No ale po trzech dniach jak powtórzyliśmy badanie zaczęła spadać. Mial 10.1. U mnie z laktacja licho. Myślałam ze poprzednio związane było to ze stresem, ale teraz już wiem ze taka moja uroda. Jestem w stanie odciągnąć przy dwukrotnym podejściu 30ml i to po wypiciu femaltikera. Tak wiec daje swojego pokarmu ile mogę a reszta bebilon.
Janek jest wymarzonym starszym bratem. Mam wrażenie ze w ciągu kilku dni bardzo zmądrzał. Dwa dni siedziałam z chłopakami zupełnie sama i powiem Wam ze Jas bardzo mi pomagał. Najbardziej w sprawach przynieś, podaj, zanies. Olek jest spokojny wiec to wiele daje. Jak on spal wtedy bawiłam się z Jasiem. Z tym ze zapomnij o jakimkolwiek czasie dla siebie. Czasem mam ochotę położyć się i poleżeć. Dzis Jas poszedł do żłobka. Chyba się stesknil, bo nie marudził jak to on potrafi. Poza tym mój Janek ma donosny głos i Olek zupełnie nie reaguje na jego wyjrzyknienia. Jestem obecnie bardzo pozytywnie nastawiona. Trochę mnie ta laktacja przygnębiła, no ale wiadomo...nie każdy jest matka Polka.
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pewnie nie ma co się meczyc z kp, tymbardziej, że pokarmu duzo nie masz. Mi sie tez wydaje ze z Filipem go duzo nie mialam, przez to tez wiecej ryczal bo byl caly czas glodny. Ale wtedy sie naczytalam jakie to kp jest wazne i ze pokarmu ma sie zawsze wsytarczajace ilosci i nas meczylam. Teraz zrobilabym inaczej, poza tym jeszcze te nietolerancje laktozy u nas byly wiec juz calkiem masakra, swoje z tym przezylismy. Fajnie ze u was spokoj Wazne ze dzieciaki zdrowe, wiec nie ma sie co martwic laktacja.
Ja wlasnie zamowilam walizke, kremy na opalanie - kilka sztuk haha, ciekawe jak bedizemy znosic upaly, u nas zimno caly czas Dzisiaj od rana snieg padal A teraz caly czas deszcz Masakra z ta pogoda.
Sorki za brak pl znakow, ale pisze z meza firmowego laptopa, a on tu ma cos poprzestawiane.
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co tam u Was słychać?
U nas dzisiaj w końcu słonecznie, chłopacy wybawili się dzisiaj na placu zabaw
Artur dzisiaj odwiedził dermatologa. Podobno ta jego wysypka to rogowacenie okołomieszkowe czy jakoś tak. Niby emolienty mają pomóc, poleciła nam krem xera calm i chyba go wypróbuję na nim. Filip też to ma, ale już słabsze, jemu sterydy na to zapisywali.
Z przedszkola dostałam teczkę prac Filipa, chyba sporo tego robili. Jest tam też zestaw prac Z serii tropiciele dla trzylatków, które rozwiązujemy dalej w domu. Nawet fajne. Jakbyśmy po tych kilku miesiącach nie wracali na długo do domu to może kupie mu taką teczkę dla czterolatków i bedziemy sami w domu pracować
Co polecacie na komary dla dzieciaków?
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
pogoda u nas piękna, dzisiaj muszę nadrobić spacery
mała u Zośki w przedszkolu też realizują tą serie z tropicielami na komary nie wiem co, chyba coś z ziajki mieliśmy ostatnio. na działkę jak jeździmy to psikacze są obowiązkowe, jak któraś ma coś ekstra to też chętnie się dowiem.
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurde ucielo mi wiadomośc, wrzucam resztę jako zdjęcia
Załącznik Screenshot_20170516-070609.png nie został znaleziony
Do teściowej
Załącznik Screenshot_20170516-070621.png nie został znaleziony
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa