- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A hulajnoga w tym roku w użytku dopiero. Dostał na drugie urodziny i leżała, a teraz wszędzie by ją zabierał. Tylko że wszędzie chce szybko i daleko i potem mamy dyskusje
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Motylek właśnie taki zamysł był, żeby polecać i granie i napis. Choć nie ukrywam, podjęłam "męską" decyzje i sezon 2017 jest moim ostatnim granym sezonem. w 2018 gram tylko te wesela na które już była podpisana umowa w momencie kiedy postanowiłam odejść. !2 lat to sporo... jak dla nie wystarczająco

Co do leków Jaśka, to my jakiś czas temu przechodziliśmy przez o z Kubą. Strasznie panikował jak znajdował się wyżej. Teraz już jest ok. Zdarzają się sporadyczne sytuacje.
Musze w końcu młodego zaciągnąć na te testy z krwi, bo oszaleć idzie z tymi jego gilunami. Cały maj zbieraliśmy mlecze i przerabiałam na miód. ale jak tak dalej pójdzie to swoje zapasy wykorzystam jeszcze przed zimą.
Lece po mojego bąka do przedszkola. Jeszcze 1,5 mc i urlop. i jak na razie żyję tą myślą....

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Nutka u nas minęły gile jak zrezygnowlismy z przedszkola. A przed ten nawet na lekach antyalergicznych smarali oboje, a teraz jak ręką odjal i leki wszystkie odstawilam miesiąc temu.
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Melduję się

Całe dnie spędzamy na świeżym powietrzu,Szymek mógłby na podwórku spać(chyba się do tego przymierza,bo dziś próbował się wcisnąć do budy naszego Lolka

Motylek-Szymek też ma takie różne lęki,podobne jak u Was ,tyle że w mniejszym stopniu. I też go takie zabawy nie kręcą. Ale rower biegowy jest od jakiegoś czasu zabawką nr.1. Jeździ nim na okrągło
Nutka-fajny pomysł. Mam nadzieję że Wam wszystko wypali.W ogóle wesela fajny temat,ale chyba trzeba się bardzo napracować żeby było pięknie i ładnie
Zmykam Laski się kurować,nie obiecuje poprawy w pisaniu bo tyle razy już obiecywałam i nic z tego nie wyszło

Buziaki
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A my wkoncu zabraliśmy się za pakowanie, nawet zmiescila się hulajnoga Filipa i rowerek Artura
Załącznik Screenshot_20170529-211705.png nie został znaleziony
Załącznik Screenshot_20170529-211659.png nie został znaleziony
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Słuchajcie, dziś były wyniki rekrutacji do przedszkoli. Składalismy do trzech wniosek i UWAGA: NIGDZIE SIĘ NIE DOSTALIŚMY

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
I co teraz zrobicie? Jest chyba jeszcze druga rekrutacja nie? Z tego co tu u nas słyszę na placach zabaw to też dużo dzieci w wieku Filipa się nie dostało.
- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Na ta pracowniczą faktycznie trochę się czeka. Na początku pracodawca składa wniosek do ZUS'u o wydanie formularza A1 (czas oczekiwania 7 dni jak pisałaś) i dopiero na podstawie Formularza A1 można się starać o pracownicza kartę EKUZ. Ale żeby firma otrzymała formularz A1 musi spełnić określone warunki. Generalnie straszna papierkologia. Akurat jestem w temacie bo moja szefowa oprócz salonu sukien ślubnych prowadzi także agencję pracy tymczasowej, a ja pracuje i tu i tu

Motylek z tymi przedszkolami to tak własnie jest niestety. Nam się w zeszłym rokiem fartem udało dostać, i to tylko dlatego że w połowie września zwolniły się miejsca i przenieśliśmy szybciutko Kubę ze żłobka.
Gosica łączę się w przeziębieniu z Tobą ;/ u nas cała 3 siorbie nosem i kaszle. Ehhh
Wesela faktycznie fajny temat, zawsze mnie kręciły... teraz zaczynam chyba się starzeć

Z napisem będzie o tyle fajnie że wstawiamy go na sale i odbieramy dopiero po poprawinach. A jak sala zaprzyjaźniona to nawet i w poniedziałek czy wtorek

Najwięcej pierdalacji będzie z kartonem i balonami z helem, bo niestety aż tak dużych kartonów to ja nie dostane

Oka czas się brać za robotę

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Motylek to może się jeszcze uda coś załatwić
My już prawie spakowani, Zaraz dzieciaki idą spać, my kończymy pakowanie i też do łóżka bo o 3 pobudka, Lot mamy o 6:20
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja dzis z Olem byłam na kontroli i lekarza, bo niby nie ma kataru, ale ma zatkany nos i ropieja mu sporadycznie oczy. Mieliśmy już dicortineff, ale nie pomogl. No i dzis na wniosek lekarza zrobiłam wymaz z nosa. Po trzech dniach ma być wynik, a w poniedziałek mam wizytę. Zobaczymy co lekarz powie.
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1

Na jak długi tam wyjechaliście? Jeśli już pisałaś, to przepraszam, że nie pamiętam...

motylek270 - pewnie nie przyszedł jeszcze jego czas. Julek bardzo nas zaskoczył, że to wszystko nagle i tak szybko.
Lęk wysokości na pewno bym skonsultowała z lekarzem. Tym bardziej, że tak jak piszesz - pogłębia mu się ten lęk.
Z przedszkolem nie jest tak, że jedno dziecko może dostać się do więcej niż jednej placówki? I później jak się zdecyduje na jedną, to na jego miejsce wskakują z listy rezerwowej? Tak pytam, bo nie mam pojęcia jak jest w miastach. W naszej wiosce przyjęte wszystkie dzieci.
Daj znać jak wyniki.
Nutka - u nas Julek czasem mówi, że mama będzie miała jeszcze duży brzuch i braciszka w nim. Nie wiem czy ma jakieś dary jasnowidzenia, ale stanowczo jedna wpadka nam wystarczy. A zawsze zastanawiałam się jak to jest. Tak więc już wiem. Oba rodzaje porodu przeszłam. Wszelakie doświadczenia zdobyłam.

Gosica - u nas też poszukiwania samochodu. Teraz jak Julek pójdzie do przedszkola nie damy sobie rady z jednym. Tym bardziej, że M ma czasem dyżur po 1,5 doby. Ale szukamy czegoś niedużego.
My dziś u dentysty byliśmy. Druga wizyta. Na poprzedniej, na przeglądzie, okazało się, że ma próchnicę w jednym zębie i chodzimy na lakowanie. Dumna jestem z niego, bo grzecznie siedzi na fotelu i pozwala wszystko robić. Mam nadzieję, że nigdy mu się nie zmieni podejście do stomatologa.