- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A hulajnoga w tym roku w użytku dopiero. Dostał na drugie urodziny i leżała, a teraz wszędzie by ją zabierał. Tylko że wszędzie chce szybko i daleko i potem mamy dyskusje
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Motylek właśnie taki zamysł był, żeby polecać i granie i napis. Choć nie ukrywam, podjęłam "męską" decyzje i sezon 2017 jest moim ostatnim granym sezonem. w 2018 gram tylko te wesela na które już była podpisana umowa w momencie kiedy postanowiłam odejść. !2 lat to sporo... jak dla nie wystarczająco Jak to śpiewał kiedyś Perfekt "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść - niepokonanym"
Co do leków Jaśka, to my jakiś czas temu przechodziliśmy przez o z Kubą. Strasznie panikował jak znajdował się wyżej. Teraz już jest ok. Zdarzają się sporadyczne sytuacje.
Musze w końcu młodego zaciągnąć na te testy z krwi, bo oszaleć idzie z tymi jego gilunami. Cały maj zbieraliśmy mlecze i przerabiałam na miód. ale jak tak dalej pójdzie to swoje zapasy wykorzystam jeszcze przed zimą.
Lece po mojego bąka do przedszkola. Jeszcze 1,5 mc i urlop. i jak na razie żyję tą myślą....
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nutka u nas minęły gile jak zrezygnowlismy z przedszkola. A przed ten nawet na lekach antyalergicznych smarali oboje, a teraz jak ręką odjal i leki wszystkie odstawilam miesiąc temu.
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Melduję się Przyznam się szczerze że podczutuję forum na bieżąco,tylko z pisaniem mi kiepsko wychodzi
Całe dnie spędzamy na świeżym powietrzu,Szymek mógłby na podwórku spać(chyba się do tego przymierza,bo dziś próbował się wcisnąć do budy naszego Lolka ). Ja obecnie trochę choruję,jakieś wiosenne przeziębienie. Poza tym znów mamy szał poszukiwawczy bo sprzedaliśmy samochód i szukamy czegoś lepszego,tak mi dziwnie jak nic w garażu nie stoi
Motylek-Szymek też ma takie różne lęki,podobne jak u Was ,tyle że w mniejszym stopniu. I też go takie zabawy nie kręcą. Ale rower biegowy jest od jakiegoś czasu zabawką nr.1. Jeździ nim na okrągło
Nutka-fajny pomysł. Mam nadzieję że Wam wszystko wypali.W ogóle wesela fajny temat,ale chyba trzeba się bardzo napracować żeby było pięknie i ładnie
Zmykam Laski się kurować,nie obiecuje poprawy w pisaniu bo tyle razy już obiecywałam i nic z tego nie wyszło
Buziaki
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A my wkoncu zabraliśmy się za pakowanie, nawet zmiescila się hulajnoga Filipa i rowerek Artura
Załącznik Screenshot_20170529-211705.png nie został znaleziony
Załącznik Screenshot_20170529-211659.png nie został znaleziony
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
Słuchajcie, dziś były wyniki rekrutacji do przedszkoli. Składalismy do trzech wniosek i UWAGA: NIGDZIE SIĘ NIE DOSTALIŚMY Normalnie jestem zła
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I co teraz zrobicie? Jest chyba jeszcze druga rekrutacja nie? Z tego co tu u nas słyszę na placach zabaw to też dużo dzieci w wieku Filipa się nie dostało.
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Na ta pracowniczą faktycznie trochę się czeka. Na początku pracodawca składa wniosek do ZUS'u o wydanie formularza A1 (czas oczekiwania 7 dni jak pisałaś) i dopiero na podstawie Formularza A1 można się starać o pracownicza kartę EKUZ. Ale żeby firma otrzymała formularz A1 musi spełnić określone warunki. Generalnie straszna papierkologia. Akurat jestem w temacie bo moja szefowa oprócz salonu sukien ślubnych prowadzi także agencję pracy tymczasowej, a ja pracuje i tu i tu
Motylek z tymi przedszkolami to tak własnie jest niestety. Nam się w zeszłym rokiem fartem udało dostać, i to tylko dlatego że w połowie września zwolniły się miejsca i przenieśliśmy szybciutko Kubę ze żłobka.
Gosica łączę się w przeziębieniu z Tobą ;/ u nas cała 3 siorbie nosem i kaszle. Ehhh
Wesela faktycznie fajny temat, zawsze mnie kręciły... teraz zaczynam chyba się starzeć godzina 24 a ja już zmęczona.. najchętniej walnęła bym się spać. Stąd ta decyzja o zakończeniu grania.
Z napisem będzie o tyle fajnie że wstawiamy go na sale i odbieramy dopiero po poprawinach. A jak sala zaprzyjaźniona to nawet i w poniedziałek czy wtorek Napisy na stół maszyna wycina, nam pozostaje tyle co pomalować.
Najwięcej pierdalacji będzie z kartonem i balonami z helem, bo niestety aż tak dużych kartonów to ja nie dostane więc sami kleimy.
Oka czas się brać za robotę do następnego
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Motylek to może się jeszcze uda coś załatwić
My już prawie spakowani, Zaraz dzieciaki idą spać, my kończymy pakowanie i też do łóżka bo o 3 pobudka, Lot mamy o 6:20
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
Ja dzis z Olem byłam na kontroli i lekarza, bo niby nie ma kataru, ale ma zatkany nos i ropieja mu sporadycznie oczy. Mieliśmy już dicortineff, ale nie pomogl. No i dzis na wniosek lekarza zrobiłam wymaz z nosa. Po trzech dniach ma być wynik, a w poniedziałek mam wizytę. Zobaczymy co lekarz powie.
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Na jak długi tam wyjechaliście? Jeśli już pisałaś, to przepraszam, że nie pamiętam...
motylek270 - pewnie nie przyszedł jeszcze jego czas. Julek bardzo nas zaskoczył, że to wszystko nagle i tak szybko.
Lęk wysokości na pewno bym skonsultowała z lekarzem. Tym bardziej, że tak jak piszesz - pogłębia mu się ten lęk.
Z przedszkolem nie jest tak, że jedno dziecko może dostać się do więcej niż jednej placówki? I później jak się zdecyduje na jedną, to na jego miejsce wskakują z listy rezerwowej? Tak pytam, bo nie mam pojęcia jak jest w miastach. W naszej wiosce przyjęte wszystkie dzieci.
Daj znać jak wyniki.
Nutka - u nas Julek czasem mówi, że mama będzie miała jeszcze duży brzuch i braciszka w nim. Nie wiem czy ma jakieś dary jasnowidzenia, ale stanowczo jedna wpadka nam wystarczy. A zawsze zastanawiałam się jak to jest. Tak więc już wiem. Oba rodzaje porodu przeszłam. Wszelakie doświadczenia zdobyłam.
Gosica - u nas też poszukiwania samochodu. Teraz jak Julek pójdzie do przedszkola nie damy sobie rady z jednym. Tym bardziej, że M ma czasem dyżur po 1,5 doby. Ale szukamy czegoś niedużego.
My dziś u dentysty byliśmy. Druga wizyta. Na poprzedniej, na przeglądzie, okazało się, że ma próchnicę w jednym zębie i chodzimy na lakowanie. Dumna jestem z niego, bo grzecznie siedzi na fotelu i pozwala wszystko robić. Mam nadzieję, że nigdy mu się nie zmieni podejście do stomatologa.