- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- listopad 2015
listopad 2015
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
Bo tak jest na pewno.
Ja się boje co to będzie przy jednym bąblu, a Ty zaraz już 3!
Nie musimy zawsze być wesołe i radosne, ja np mam często takie dni że mam wszystkiego dość, nie rozumiem co do mnie mówią i najchętniej zapakowalabym manatki i wróciła do domu, do Polski...
Też swojej mamy tu nie mam, w ogóle swojej rodziny, jest rodzina męża ale....to nie to samo. I w zasadzie tylko teściów bo Juana rodzeństwo jest rozjechane- brat i siostra we Wiedniu, drugi brat w Madrycie...i od czasu do czasu przyjada, teraz jest brat z Wiednia, ksiądz. Ale fajny ksiądz. Zreszta ją go traktuje jak kumpla, nie jak księdza, nawet dziwnie mi wygląda jak ubierze się bardziej oficjalnie i ma koloratke
Patuska nie bój się! Stres szkodzi! Na pewno wszystko jest ok, mój się za często nie aktywizuje, jeszcze, ale odczuwam już coraz bardziej. Ale dobrze jak lekarz Cię uspokoi, a póki co za dużo się nie denerwuj.
Kupilam sobie wczoraj 2 paczki zelkow, miały być na podróż ale chyba się nie zostaną do tego czasu;) W ramach pocieszenia. Bo mąż znów do pracy pojechał i już się nie zobaczymy przed moim wyjazdem, dopiero w połowie sierpnia. Yh, niby się przyzwyczailam do takich rozstan, bo jeszcze rok temu było to na porządku dziennym ( ją w pl on w hiszp) ale jakos tak...no smutno mi.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiQa89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Kocham moja ksiezniczke w brzuszku
- Otrzymane podziękowania: 0
Naprawde fajnie ze powstaly takie portale dla nas kobiet ciezarnych hehe bo kto jak kto ale ciezarna ciezarna najlepiej zrozumie i nigdy nie ma dojsc
Patuśka wczoraj gdzies czytalam co do ruchow malenstwa w brzuszku ze juz mozemy odgadnac jaki bedzie mial temperament tak jak kazdy dorosly ma inny charakter tak i dziecko moze byc bardziej energiczne jak i malutki leniuszek co wcale nie musi oznaczac do strachu ze przez pewien czas sie nie rusza energicznie poprostu woli wolniejszy tryb zycia ja ostatnio rowniez pod wieczor zastanawiam sie o matko ile ta moja malutka sie ruszala bo w koncu przy moich zajeciach domowych nie bylam w stanie nawet zaobserwowac jej ruchow moze poprostu przeoczylam to
Ja moge porownac z ciazami z chlopcami z moim starszym synem mialam tak samo jak teraz czasami intensywnie czekalam na jego ruchy bo bylo mi tego za malo moze jest w tym jakies ziarenko prawdy co pisalam powyzej bo jego charakter jest bardzo hmmmm....uczuciowy spokojny delikatny nie jest typowym lobuziakiem a moj 2 synek tak mocno kopal ze nawet czasami musialam na glos wolac alalalala hehe bo np tak mocno kopnal mnie w rzebra lub w krocze no strasznie buszowal w brzuszku a teraz jest wcielonym diabelkiem jest glownym winowajca to on ma szalone pomysly i kusi starszago brata do szalenstw och czasami glowa mi peka hehe i ma tak agresywny charakterek ze ze zlosci lub w momencie kiedy mu Natan odmowi czegos to potrafi go uderzyc z piesci oj z tym to mam katorge i nie wiem jak tego go oduczyc
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 2
MoNiQa89 To te twoje chłopaki to aniołek i diabełek mały hihi wyrośnie z tego wszystkiego bynajmniej tak mi się wydaje też właśnie czytałam o tym i dużo osób mówi ze zazwyczaj dzieci bardziej buszują wieczorem ale to moje pierwsza ciąża i się po prostu denerwuje żeby wszystko było dobrze . Ale ja to panikuje bo mój mały fika co i raz i wiem ze jest wszystko okej no ale to silniejsze ode mnie
- MoNiQa89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Kocham moja ksiezniczke w brzuszku
- Otrzymane podziękowania: 0
Oj nie wiem co bym bez niej zrobila dzieki niej dostalam takiej sily ze przy nastepnej takiej sytuacji bylam troszke pewniejsza az w koncu dostalam wprawy calkowicie
A w ciazy to tak jak ty Patuśka ciagle sie czyms przejmowalam dopiero w 2 ciazy bylam o 100procent pewniejsza i spokojniejsza
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Kurczę położyłam się o 11 "na chwilkę" odpocząć otwieram oko a tam prawie 14 no masakra .. ja to jak niedźwiedź śpię Obym tylko noc normalnie przespała !
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
Jadę jutro do rodziców kolegi na noc, do miasta w którym do niedawna mieszkałam, bo w poniedziałek z samego rana mam autobus na lotnisko.
No i stwierdziłam że zrobię dla nich ciasto drożdżowe, ciekawy przepis znalazłam - wszystkie składniki na drożdżowe włożyć do miski, przykryć ścierką i zostawić na noc, wymieszać, dorobić kruszonkę, położyć owoce (kupiłam nektarynki) i do pieca. Zrobię, ciekawa jestem jak wyjdzie.
Wiem że drożdżowe lubią, na Boże Narodzenie zrobiłam z makiem to smakowało bardzo, więc teraz będzie w wersji letniej:)
Zmobilizowałam się i ogarnęłam dziś kuchnię, nie przemęczałam się, nie dźwigałam, robiłam sobie dużo przerw no i młody nie zaprotestował
A teraz przygotowuję sobie rzeczy na podróż, kilka muszę poprasować, naładować sprzęt grający, baterię przenośną i co tam jeszcze Jutro po 15 z domu wychodzę więc trzeba zaczynać.
Cieszę się bardzo, tylko jak zwykle mam stresa przed samolotem, strasznie nie lubię latać. No nie i już.
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Ciasto ? Mmmm na pewno pyszne Ja dziś za to mam ochote na same jakieś chipsy, frytki itd. a na słodycze patrzeć nie mogę Mój mały to coraz bardziej wymyśla haha
I nie przemęczaj się ! Daj znać jak dotrzesz do PL bezpiecznej podróży
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
Sama jestem tego drożdżaka ciekawa, bo w ten sposób jeszcze nie robiłam. Ale nie przemęczam się, kuchnia mi sporo czasu zajęła bo naprawdę co chwilę robiłam sobie przerwy, odpoczywałam, podsiadywałam, więc jest ok:)
Teraz się za prasowanie wezmę, kilka bluzek tylko, pewnie się pogniotą po drodze z powrotem ale cóż
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
No to dobrze ja dziś znowu wiele nie zrobiłam ogarnęłam tylko ale zakupiłam nową deskę do prasowania i żelazko od poniedziałku zaczynam prać i prasować małego rzeczy więc trochę zacznę się ruszać
Ważne że bluzki będą uprasowane
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Ale tu dziś oprócz nas cisza
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Kurde spałam wczoraj w dzień i niby położyłam się o 22 i zasnęłam a dosłownie co godzinę jak budzik wstawałam .. masakra dziś w nocy wstałam chyba z 8 razy i czuje się bardziej zmęczona niż przed położeniem się spać Dziś za nic w świecie nie kladę się nawet na 5 minut męczę się do wieczora żeby normalnie noc przespać
Jakie macie plany mamuśki na niedzielę ? My dziś sprzątniemy porządnie w końcu jakiś spacerek bo od jutra okropne upały i zapewne nie będę wychodzić
Na dodatek coś mnie pobolewa co i raz ten ząb który mi ostatnio dentystka robiła kanałowo .. wściec sie można .. tak robią że zaraz znowu trzeba do nich wracać ;/ a w ciązy bez znieczulenia nie idzie wytrzymać .. Ale jak bardzo będzie bolał to siła wyższa chociaż mam cichą nadzieję że zaraz przestanie .
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
W dodatku przyjarała mi się kruszonka na cieście, w zasadzie spaliła się ...yhh.
Ja się mimo wszystko na godzinkę położę, spakowana w zasadzie jestem, parę drobiazgów i gra.
Współczuję tego zęba:( pamiętam że ostatnio jak miałam kanałowe to wszystko było ok ale po jakichś 2 czy 3 tygodniach wdała mi się infekcja, i to była masakra.... dostałam jakiś antybiotyk i przeszło, do tej pory cisza...to były moje pierwsze dni w Hiszpanii, dosłownie łaziłam po ścianach, antybóli nie iwem ile zjadłam...
Jedyną naturalną metodę na zęba jaką znam to goździk, i też nie wiem dokładnie co się z nim robi...ale spytaj wujka googla:)
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Ja już posprzątałam i siedze dalej mi się nic nie chce jutro o 8 ta glukoza .. na samą myśl mi niedobrze