BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 4 miesiąc temu #995445 przez agadzie84
Patruska91 oo!!!! To super, moi rodzice maja niedaleko stamtąd dzialke, 3 km dalej w Chlapowie:) więc dobrze znam te rejony:)/sprawdź sobie czy przypadkiem nie ma jakiegoś koncertu we Wladku, bo zazwyczaj w sezonie co sobotę coś się dzieje, wstęp za darmo:) rok temu trafiłam na Bednarka, kiedyś na Myslovitz, nie licząc innych ;) także Wladek super...a jakbyscie chcieli smacznie i niedrogi zjeść to też mogę Ci coś polecić:)

Patuska ją dziś też dzień wolny sobie robię, tylko po śniadaniu jeszcze raz na stare mieszkanie po resztę rzeczy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #995500 przez iwkaa
o jaka dzisiaj cisza... ja odpoczywam od rana leze ale juz musze wstać po Majkę do przedszkola
Ciągle mi dokucza ten bol brzucha dobrze że jutro wizyta!
Jak pomysle ile jeszcze czasu do tego listopada to juz powoli mam dość zero chęci na cokolwiek
Pisałyscie kiedys o butelkach z aventu ja takie miałam dla córci teraz znajome polecaja z tommee tippee na kolki i nie wiem jakie wybrac teraz z aventu sa inne nawet jak bym chciala ten nowy smoczek to nie pasuje do tej starej butelki. Macie juz jakies kupione?

9 lata 4 miesiąc temu #995503 przez Patrizia
Patuśka Ty to biedna jesteś z tymi bólami współczuję :/ mi też już robi się niewygodnie ale noc przesypiam spokojnie bez bólu tylko na zmiane pozycji sie budze :P a widzisz jakiego masz zadziornego bąbla nie pozwoli sobie i odrazu ci pokazuje że mu coś nie pasi :P smacznie mu sie spało to go mama wybudza :P

Patruska91 fajny ten śpiworek :) ja jak oglądałam to nawet nie zwracałam uwagi żeby było wycięte na pasy ale teraz już wiem :D

agadzie84 puchniesz bo Ty ciągle w ruchu i na nogach ale już sobie poodpoczywasz tzn w sumie nie bo wizyta w PL :P :P

iwkaa mnie dzisiaj tez cos brzuch pobolewa ale nie bardzo tylko tak jakoś mi niewygodnie :/ ja kupuje zestaw czyli laktator i butelka 125ml taki allegro.pl/avent-laktator-natural-butelk...zka-i5317779105.html a jedna butelke już mam tez 125ml znalazłam też termometr który ma dobre opinie więc go też bede zamawiać :) allegro.pl/microlife-termometr-elektroni...100-i5562614700.html

Dzisiaj powinna ogarnąc cała łazienke i salon z sypialnią odkurzanie i mycie podłogi i do tego czeka mnie robienie pierogów na szczęscie mój powiedział żebym zostawiła wszystko on jutro posprzata :) żebym tylko pierogi zrobiła :P :P hehe jego ulubione ruskie :D zrobie te pierożki i zobacze czy mi się coś bedzie jeszcze chciało ogarnąć :)

Ksawerek(*)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #995548 przez patruska91
iwkaa ja przy córci miałam z tomme tippe ale z nich pić nie chciała a odciągacz miałam z aventu i do niego butelkę i z niej piła wiec te z tomme tippe sprezentowałam koleżance a ja kupiłam avent . Teraz też kupuje z aventu od razu taki zestaw mam upatrzony allegro.pl/avent-zestaw-startowy-butelki...tis-i5269728366.html
Patrizia każdy się uczy na dziecku ja jak Zosie rodziłam to miałam 20lat i żadnego doświadczenia z małymi dziećmi , wszystkie kuzynki zaczęły rodzić po mniedzieci :laugh:

agadzia byliśmy w tamtym roku we Władysławowie więc drugi raz tam będę :) My akurat w tym roku mamy nocleg z całym wyżywieniem , bo jak się okazało ze jestem w ciąży to mieliśmy nigdzie nie jechać bo z kasą krucho ale kopalnia nam za męża i córcie przelewa więc tylko za mnie musimy zapłacić i oczywiście paliwo oraz na drobne wydatki musimy mieć :)

9 lata 4 miesiąc temu #995555 przez MoNiQa89
Hej dziewczyny cos od wczoraj zle sie czuje glowa mnie boli jakos nie mam sil na nic :(
Jesli chodzi o butelki to moje dzieci tylko chcieli pic z aventu naprawde polecam no i odciagacz mialam taki calkiem zwykly reczny chyba kosztuje 6 zl teraz tez ponownie mam taki :)

9 lata 4 miesiąc temu #995559 przez Patuśka
Hej :) Ja kupiłam małemu butelki tej firmy "Lovi" zobaczymy czy się będą nadawać :)

Ja dziś byłam na zakupach zrobiłam obiad, poprałam , posprzątałam i tak jakoś zaczęły boleć mnie te biodra i kręgosłup odrazu się położyłam zaliczyłam godzinę drzemki i troszkę lepiej chociaż te biodra dokuczają mi 24h na dobę .. No ale staram się nie marudzić :) Ja jakoś też ostatnio zaczynam być tak "niewyraźna" że tak powiem ale to pewnie dlatego ze to te ostatnie mies.

9 lata 4 miesiąc temu #995560 przez Patrizia
heheh chyba zaczyna się etap "stara baba" :P :P :P tu mnie boli tam mnie szczyka nie mam siły :P ja już pierogi zrobiłam ale stałam ciągle w jednym miejscu i jak już usiadłam to czułam mje spuchnięte nogi takie ciężkie :/ teraz tylko ogarnąć kuchnie z mąki :P

A jeśli chodzi o butelki to te wieksze na początek też są potrzebne?? bo ja mam kupione dwie z aventu 125ml ale nie mam tej wiekszej 250ml :/ i teraz nie wiem aaa i troche za wczesnie ale proszek mi sie kończy więc bede kupować ten delikatny odrazu żebym mogła małemu wyprać ale pytanie mam czy takie ciuszki maluszka płukacie w płynie czy tylko sam proszek??

Ksawerek(*)

9 lata 4 miesiąc temu #995561 przez Patuśka
Patrizia ja kupiłam prosze dla dzieci i płyn do płukania dla dzieci taki sam . Siostra mi podpowiedziała ;)

9 lata 4 miesiąc temu #995565 przez agadzie84
Patruska91 no to super że z wyżywieniem macie, bo w sezonie nad morzem...wiadomo :p

Trochę dziś zrobiłam, mniej niż wczoraj, ale krok po kroku i wszystko się poukłada. Chociaż w sumie kilka rundek na 3 piętro też trochę mi w kość dało.
A teraz już nic nie robię. Będę leżała brzuchem do góry. O!
Jezu jak to dobrze że odzyskałam energie, bo jakby było tak iak w pierwszym trymestrze...oj wolę nie myśleć :p

Słyszałam że butelki avent są dobre, ja chyba zrobię tak, że kupię po jednej i będę testować na małym ;p
W końcu ustaliliśmy to imię, stanęło na Juan Dominik, z naciskiem na Dominik. A jak podrośnie, to sam sobie wybierze jak chce być nazywany.

Jutro mam dentystę, mam nadzieję, że nic mi nie będą robić, nie powinni w sumie bo jak byłam na kontroli ostatnio to wszystko ok było.
A w piątek kolejną kontrolę tarczycy. Nie wiem jaki sens to ma teraz bo wyników i tak nie będę miała przed poniedziałkiem, no ale jak kazali..

9 lata 4 miesiąc temu #995576 przez Patuśka
agadzie84 jak ja Ci zazdroszczę że Ty już prawie kończysz :) a mnie dopiero czeka pakowanie itd. na samą myśl czuję się zmęczona haha :P Masz rację po ciężkiej pracy należy się odpoczynek :) a my z imieniem nadal się przekomarzamy bo ja chcę Dawid a mój wymyśla co chwile teraz stanął na Fabianie i nie chce się przekonać .. No ale mam nadzieje ze w końcu sie dogadamy :)

9 lata 4 miesiąc temu #995585 przez Patrizia
agadzie84 ale fajnie ze macie już uzgodnione imie u nas na dzien dzisiejszy jest Albert :) a czy sie zmeni sie zobaczy ::P odpoczywaj dziewczyno bo ciągle w ruchu jestes :D :D

Moi goście już wyjechali więc będą jutro koło 16 pierogi zrobione więc jutro mam obiad z głowy :)

MoNiQa jak tam samopoczucie poprawiło sie ??

Ksawerek(*)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #995591 przez agadzie84
Patuśka oj najgorsze przed Tobą... mi jeszcze zostało trochę klamotów do zagospodarowania, ale część mojemu zostawię, tzn zostawię mu to na co nie mogę znaleźć miejsca :p Heheheh ojj u nas to były batalie o imię...to co mi się podobało nie podobało się mężowi, i odwrotnie...w końcu poszliśmy na kompromis. Jako taki.

A teraz siedzę, przeglądam internety, pochłaniam lody, a za chwilę idę się położyć.

Patrizia mąż dalej woła Eustachy?;) U mnie jak mały Żubrem był tak został :p Mimo że już imienny :p ale fajnie że gości masz:)

Moniqua współczuję bólu głowy :( zrób sobie może zimny okład i wypij jakąś lekką herbatkę... czasem też mnie złapie, migrenowy, to nic mi nie pomaga;/

Dziewczyny, czy Wy też macie tak że jednego dnia założycie jakąś rzecz i jest wszystko ok a za 2-3 dni to samo jest niewygodne, przyciasne i w ogóle nie leży? Ja mam tak z niemal wszystkimi krótkimi spodenkami i kieckami, kurczę no kurczą się ;) Bo póki co nie przytyłam jakoś drastycznie, no tyle co ciążowo...

9 lata 4 miesiąc temu #995595 przez Patrizia
agadzie84 jak narazie Eustachego zastąpił Albert :) a z ciuchami mam porażkę teraz zrobiło się chłodniej i ostatnio padało chciałam włożyć kurteczke przeciwdeszczową która jeszcze miesiąc temu była dobra i co........ du...a nie zapiełam się :( z innymi rzeczami też tak mam a nie wydaje mi się że tak szybko rosnę ale widać po ciuchach że jednak siebie nie oszukam :P

Ksawerek(*)

9 lata 4 miesiąc temu #995601 przez agadzie84
Ooo, to dobrze, czyli nie jestem sama z deficytem ubrań;)
Nie mam pojęcia co ubiore na podróż, bo jedyne spodnie ciazowe jakie mam tu się też skurczyly... Chyba trzeba się będzie bujnac do sklepu, tylko że tu rzeczy dla ciężarówek można dostać tylko w hm, primarku już nie mam tak blisko, a lumpeksow też brak....w Polsce jak bede to pierwsze co do lumpka po spodnie, na szczescie zostawilam w szafie jedne dżinsy ciazowe bo tu i taknby się nie przydały (gorąco), więc chociaż na początek bede miala w czym chodzić ;)
Ide spać dziewczyny...dobranoc i kolorowych snów! :)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #995615 przez MoNiQa89
Dzień dobry dziewczyny :)!
Juz wiem dlaczego się tak czułam przez ostatnie dwa dni. Dziś rano wstałam z bólem gardła nie potrafię prawie wcale mówić mam zachrypniety glos. Znacie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie aby się pozbyć tej okropnej grypy? a do lekarza raczej jeszcze nie chcę iść bo to za wcześnie.
Muszę się wam pochwalić, koleżanka wczoraj przyniosła mi kilka ubranek co prawda są używane, ale tak ładne, że od razu się zakochałam hehe :laugh: :)
Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia