BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 8 miesiąc temu #995167 przez Patuśka
MoNiQa89 (nie)Dziękuję :) :) No ja mam 3.08 glukozę więc okaże się mam nadzieje że pójdzie to jakoś :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #995179 przez MoNiQa89
Patrizia zapomnialam ci napisac ze mam podobna sytuacje do twojej troszeczke mnie gin powiedziala ze moj termin porodu moze trafic sie nawet na koniec pazdziernika hehe :) :laugh: ale ja wierze ze bedzie to listopad wiec nie uciekam od was :kiss: :)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #995183 przez Patrizia
U mnie to raczej na stówe bedzie październik :) ja i tak mam prawdopodobieństwo wcześniejszego porodu wiec maluszek większy i ciągle wypada na 25 październik i jeszcze to prawdopodobieństwo wiec chyba mnie ten październik nie ominie ale mam nadzieje ze jak najdłużej maluszek bedzie siedział a na październik nie uciekniesz bo tam juz chyba od 2 miesięcy nikt nic nie pisze :P :P :P

Ale mam dzisiaj lenia ogarnełam tylko kuchnie ale nic więcej :/ głowa mnie bolała popołudniu jakaś dzisiaj jestem nieswoja :P

Ksawerek(*)

9 lata 8 miesiąc temu #995187 przez Patuśka
Ja też jakaś dziś jestem nieswoja .. Dziś mam dzień żarłoka :P zjadłabym wszystko słodkie, kwaśne, pikantne itd. :P No ale nie jem tyle bo wybuchnę :)
Powiem wam że mi mój ginekolog wyliczył na 2 listopad ale ostatnim razem jak byłam prywatnie to powiedział że 31 październik :P Oby tylko nie 1 listopad :P no ale zobaczymy :):)

9 lata 8 miesiąc temu #995192 przez Patrizia
Patuśka to przybij piątkę :) bo ja też ciągle coś podjadam i ruszac sie nie moge :P ja też sie modle żeby nie wypadło na pierwszego :P ja sie urodziłam 31 pazdziernika :) będę miała najpiekniejszy prezent na urodziny :) :) :)

Ksawerek(*)

9 lata 8 miesiąc temu #995193 przez MoNiQa89
A mnie gin z usg polowkowego wyliczyl ze to bedzie 4 listopad a dzis powiedziala ze to raczej bedzie mniej wiecej 28-30 pazdziernik :):):) a ja w tej ciazy jestem strasznie rozkojazona nie dociera do mnie nic hehe wsxyscy juz maja "dojsc" hehe :laugh:
Jesli chodzi o apetyt to strasznie malo jem nie mam duzego apetytu szybko mam uczucie zaspokojonego glodu moja gin powiedziala ze mam sie tym nie martwic :):):)
Ale dzien bez slodyczy to dla mnie nie dzien hehe :laugh:

9 lata 8 miesiąc temu #995194 przez Patuśka
Patrizia Dlatego idziemy równo z kilogramami jak ciągle coś podjadamy haha :P Oooo faktycznie prezent idealny :)
MoNiQa89 ja też ciągle sięgam po jakąś słodkość :) Ale ja od zawsze kocham słodycze :P chociaż czasami mam taki dzień gdzie nie mogę na nic słodkiego patrzeć :P i od jakiegoś czasu pochłaniam wszystkie jogurty jakie istnieją .. wole popić sniadanie itd. jogurtem niż herbatą czy jakimś sokiem .. :P ale ja co chwile coś innego im bliżej tym ja bardziej wariuje z tym jedzeniem :P

A jak wasze pociechy ? buszują w brzuszku ? :) Mój to czasami jak mi rusza brzuchem to jestem aż w szoku .. coś pięknego muszę sobie nagrać na pamiątkę jak będzie większy to mu pokaże co wyprawiał :P

9 lata 8 miesiąc temu #995199 przez Patrizia
patuśka hehe no faktycznie my prawie tak samo idziemy :) ja na śniadanie od chyba 2 miesiecy codziennie jem płatki z mlekiem jakoś jak wstaje to zawsze mam na nie ochotę :) a jeśli chodzi o malucha to mój też robi wygibasy w brzuchu ale jak chce go nagrać i czasem siedze z aparatem z pół godziny i czekam to ta mała moja cholerka nic sie nie ruszy odłożę aparat dalej szaleje nie wiem skąd on wie skubaniec ale ruchy czuje i rozciągania ale narazie mnie nic nie boli tylko rano jak sie przekrecam na prawy bok to czuje nieprzyjemne kopniaki i wracam na lewa strone :)

Ksawerek(*)

9 lata 8 miesiąc temu #995203 przez MoNiQa89
Patuśka ja lubie opierac sie lekko rekami o moj brzuszek to niekiedy tak mocno kopnie ze az sie przestrasze hehe albo nawet zdarza sie ze mi reka spadnie z tego brzuszka no przezycie nie z tej ziemi :) :laugh: mam takie wrazenie ze kazde dziecko moje inaczej kopalo na swoj wladny sposob :):):):)
Dobry pomysl z tym filmikiem jak bede miala czas to nakrece sobie taki krociutki filmik :)
Mnie sie podoba najbardziej jak moje dzieci przychodza do mnie codziennie klada rece na brzuszek i czekaja az bedzie ich kopac Emilka :laugh: wtedy takie przezycie jest dla nich bardziej realne i latwiej idzie im sie wyobrazic co i jak tam maluszek w brzuszku robi albo sciaglam sobie fajna aplikacje z netu "moja ciaza" tam jest odliczanie do porodu moj najstarsxy synek codziennie wchodzi na ta opcje i przypomina mi ile jeszcze dni zostalo :laugh:

9 lata 8 miesiąc temu #995233 przez Patuśka
Patrizia No b mały twierdzi że za wcześnie na nagrywanie i zdjęcia :P nie wyraża zgody heheh :P
Ale fajnie tak sobie nagrać ja też się będę starać :)
MoNiQa89 czyli malutka jak sprawi kopniaka to porządnego :D Z Ciekawości i ja zerknęłam w tą aplikację :P i zostało mi 94 dni :P

Zjadłam śniadanko zaraz idę się wykąpać i ogarnąć i dziś z siostrą jedziemy na zakupy :) więc pewnie się troszkę zejdzie :P pogoda jak dla mnie super bo tylko 22 stopnie więc będę mogła pochodzić :) do piątku ma być tak dobrze z tą pogoda t w końcu się troszkę poruszam :) a Wy Kobitki co macie w planach na dzisiejszy dzień ? :)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #995314 przez Mamma Mia!
MoNIQa89 - ah źle zrozumiałam, u nas też było wskazanie do cesarki bo za długo to trwało a mała nie chciała wyjść i puls zaczął spadać ale w tym samym czasie zaczął się poród bliźniaków i oni mieli pierwszeństwo do cesarki. Stąd musiałam się wymęczyć ale się udało.
Twoja malutka ma już prawie 900 gram?! Rany rany to dużo, w którym tygodniu dokładnie teraz jesteś? Ja miałam usg w 23 tygodniu i mała ważyła 400 gram. Super, że już luteiny nie musisz brać! :)

Patuśka - te rogale motherhood są dość drogie ale może jakiś używany? na olx widziałam po 60 zł są te duże. A raczej się one nie zuzywaja bo mają taki fajny materiał na wierzchu który ciężko by było zniszczyć. Łatwo można zdjąć i uprać.

Dziewczyny w którym tygodniu ciąży się powinno tę glukozę wypić bo zapomniałam?:/ Mam ją zrobić na pewno do 11.08 bo wtedy mam wizytę u gin.

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #995317 przez Patrizia
Patuśka no mój chyba nie będzie celebrytą skoro tak ucieka od aparatu :P :P a dzisiaj mam ambitne plany wczoraj miałam totalnego lenia więc dzisiaj nadrobie ograne burdel po obiedzie i wezmę sie za salon i za kurze pożniej poodkurzam :) wybiore sie na zakupy bo w czawratek znowu zawitaja do nas goście nasz chrześniak z rodzinką zawitają na 4 dni więc trzeba ich ugościć :D

Mamma Mia tą glukoze to jak czytałam to miedzy 24-28 trzba zrobić ale ja miałam już w 19tyg robiną :/ tu jakoś dziwnie się tą ciąże prowadzi ale ważne że wyszła dobrze :) ja na ostatniej wizycie czyli to był 25tyd mój mały miał 800g :D

Ksawerek(*)

9 lata 8 miesiąc temu #995325 przez patruska91
Cześć dziewczyna a ja dzisiaj u dentysty byłam bo mi się w tamtym tygodniu ząb ułamał , a tak mnie cały weekend bolał że masakra jakaś. Dała mi dentystka jakieś lekarstwo do niego i 10 mam przyjść go zrobić kanałowo .W piątek jedziemy nad morze już się doczekać nie mogę , tylko mnie ta jazda przeraza tyle godzin w samochodzie. Też muszę posprzątać a tu normalnie nie ma kiedy non stop jacyś goście (normalnie jak na dworcu :laugh: )

Mamma mia ja glukaze w 18 tygodniu robiłam ale to dla tego że w poprzedniej ciąży miałam podwyższona i musiała dietę trzymać tak jak teraz.

Moja córcia ostatnio położyła mi głowę na brzuchu i pyta się
- co dzidziuś robi ?
ja - kopie
Zosia - w piłkę gra ?
ja - nie
Zosia - aha w piasku kopie
I taka to rozmowa z moją córcia :) i przychodzi do brzucha piątkę i żółwika robi :) A kto do nas przyjdzie to mi bluzke podnosi i pokazuje że mamusia w brzuszku ma dzidziusia :lol:

9 lata 8 miesiąc temu #995329 przez patruska91
Moniqa pochwal się zdjęciem swoich synków po suwaczku widzę że masz synka z roku mojej Zosi tylko moja w listopadzie będzie mieć 4 latka :)

9 lata 8 miesiąc temu #995334 przez MoNiQa89
Patuśka ja dzis prawie caly czas na swierzym powietrzu jestem z dziecmi
Mamma Mia ja jestem w 26 tygodniu i trzecim dniu :):) no malutka miesci sie w normach wagowych tego tygodnia :):)
Patruska91 to masz kochana coreczke z wyobraznia hehe :laugh: kiedys juz dalam zdjecia synow ale sprobuje jeszcze raz jakies nowe :) a ty pokaz nam zdjecie swojej coreczki :):):)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia