- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- listopad 2015
listopad 2015
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Ja patrze na ten deszcz za oknem to z domu mi sie wyjsc nie chce a musze na piechotę iść . Śniadanie zjedzone teraz szybko pod prysznic bo jakaś powolna jak żółw jestem a to już 8 zanim dojdę to się spóźnie
Tylko wstałam na mały na dzień dobry jak zasadził mi kopa to az usiadłam
Dobra leceee
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham moją księżniczkę
Ja w dzien tez latam co chwile na siku jak wyjde z domu i zejde po schodach to od razu mysle o tym że znowu mi się chce ale dobrze że w nocy mnie tak nie ciśnie i tylko raz wstaje
Dzisiaj bądź jutro dostanę paczke z apteki to dojdą kolejne rzeczy dla maluszka a potem zrobie jeszcze raz liste czego mi brakuje co musze do kupic a pazdziernik bedzie na pranie prasowanie i układanie
Moja wizyta dopiero za 2 tyg jeszcze duuuużżo czasu
Oglądałyście wczoraj "moje 600 g szczęścia"?? ściska za serce takie maleńkie są te istotki
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
aaa no i Eliza miaaś racje mały wczoraj mało aktywny to pokazał co potrafi w nocy miałam koszmarną noc ciągle nie mogłam znaleźć pozycji do tego biodra mnie bolały i jakiś koszmar mi się śnił z duchami że bałam się do ubikacji iść
agadzie84 mój pęcherz średnio często biegam do wc a jak już siedzę trochę dłużej i chce wstać to nawet się wyprostować nie mogę i szybko do ubikacji bo bym popuściła jedynie w nocy mam z nim spokój bo wstanę raz na siku i koniec wynika z tego że powinna ciągle leżeć
Patuśka to czekamy na zdjęcia iiiii wieści z wizyty
U nas dzisiaj chłodno ale piękne słonko zaraz wrzucam ciuszki już ostatnie Jasia i będą czekać aż kupię deskę do prasowania:P
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Zrobił mi KTG małemu ślicznie bije serduszko az miło posłuchać No i zapowiedział mi że do końca ciąży mogę się spodziewać 30 kg na plusie więc mnie nie pocieszył Hmm co On jeszcze tam mówił. Aaa! pytałam o CC jak to jest w moim przypadku z tym nadciśnieniem ale wyjaśnił mi że rodzić zaczynam normalnie ale będę podłączona pod aparaturę i jak wtedy ciśnienie będzie bardzo szaleć to przerwą naturalny i zawiozą mnie na CC co dla mnie jest bez sensu bo mi ciśnienie skacze jak głupie .. dziś przeszłam sie spacerkiem do przychodni i ciśnienie już miała 152 a w domu jak siedze to jest normalne wiec u mnie nie wielki wysiłek konczy sie wysokim ciśnieniem no ale nie jestem lekarze nie ja decyduje .. Teraz następną wizytę mam za 3 tygodnie nie za 4 a później co 2 tyg.
Muszę jeszcze jechać do szpitala tam gdzie zamierzam rodzić i dowiedzieć się dokładnie co do nadciśnienia . To chyba tyle Więcej dam znać koło 18 jak wrcoe z USG
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
iwkaa dobrze wiedzieć bo pamiętam jak mi kiedyś koleżanki mówiły że tylko gotowane i nic więcej
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
A tam te kilogramy jak przyszły to i pójdą sobie (chyba) Dam znać na pewno A co do tego ciśnienia to okaże się ale tu byłam nastawiona na CC a tu szok jednak naturalnie no ale jeszcze wszystko może się zmienić
Kurde przeszłam spacerkiem sobie do przychodni i do domu a biodra bolą mnie jak szalone ..
Mały po wizycie sie rozbrykał i szaleje i sie napina
A no i gin powiedział żeby dużo chodzić znaczy tak wyjść na spacer na godzinkę, dwie i sie ruszam pomalutku ale chodzić.. więc chyba czas najwyższy wieczorem się poruszać
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kilogramami sienie przejmuj jak przyszły to pójdą! Fajnie że z maluszkiem wszystko oki a z tymi bakteriami to masakra coraz częściej ponoć kobiety w ciązy je łapią Dla mnie poczatki były targiczne co chwile jakies infekcje żadne płyny do tej higieny nie pomagałay az w końcu kupiłam szare mydło za 0.90groszy i jest ok juz chyba 4 miesiące. Ale tak to jest że wciązy wszystko się nam zmienia w poprzedniej nie mogłam nosic kolczyków bo mi uszy puchły i ropiały teraz już tego nie mam
A z tym ciśnieniem to moze byc tak jak Patrizia pisze bedziesz czekac na poród naturalny ale może od razu pójdziesz na CC tyle tylko że wczesniej nie będą Cie umawiać na dany dzień na CC. Ja ostatnio zauwazyłam skoki ciśnienie nie mam czym zmierzyć ale czuje jak czasem serducho wariuje
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
iwkaa szare mydło super ale tu też nie ma chyba poproszę moją koleżankę jak pojedzie do PL żeby mi pare specyfików wzięła, a z tymi infekcjami to daj spokój po co się cholery przypątuja do nas wynocha !!!!!!
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja póki co infekcji żadnej nie złapałam (tfu tfu, na pohybel), ale rano jak się próbuje przeciągnąć to kurcze w łydkach mnie łapią. No i pocę się okrutnie. Mały dezodorant w torebce przy sobie to konieczność, jeszcze talk do stop bym nosiła
Teraz na męża czekam jak z pracy wróci, i chyba pojedziemy po szafkę do łazienki, taką pod zlew, zresztą ze zlewem w ogóle ta łazienka woła o pomstę do nieba, przynajmniej podłoga bo jakaś wypaczona jest, te kafle do góry podchodzą i woda mi się tam zbiera, muszę wycierać co chwilę.
Kurde, chciałam wysłać zdjęcie całości wózka, znaczy z gondolą, spacerówką i fotelikiem ale mi mój już tą spacerówkową część schował, więc wysyłam gondolę i fotelik.
Patuśka śliczny kolor wózka masz! I torba pojemna, ta pod wózkiem też I super że wyniki dobre:)
Patrizia, u mnie to samo, w pozycji leżącej to aż tyle do kibelka nie muszę biegać
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mi wczoraj Majka tak 2 razy zalała łazienke jak się kapała że myslałam że ja udusze udawała że pływa i nurkuje. Wczoraj wylałam starą pepsi do WC żeby troche przeżarło rury mój rano jak wstał dostał szok myślał że to ze mną coś się dzieje o myślałam że padne
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
agadzie Śliczny ten wózek i kolor też Ja póki co też nie złapałam ale lepiej nie krakać :
iwkaa wózki bardzo podobne drobnymi elementami się różnią
Ty też masz bardzo ładny wózek ja dla następnego dziecka też już nie kupie nowego zostawię ten Moja siostra mówi że oszalałam ze wydałam tyle pieniedzy na wózek No ale powiedziała ze to pierwsze dziecko dlatego szaleje że przy drugim już się myśli rozsądnie
Kurde wiecie że wróciłam do domu rano, zjadłam napiłam sie herbaty i stwierdziłam że pójdę dalej ogarniać ale weszłam do pokoju zobaczyłam że mój sobie tak słodko śpi że myślę a na 5 minut się położę i tak nam się dobrze spało że wstaliśmy chwile po 13 !! :O :O pół dnia spać .. szok
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
To ja miałam też jak Twoja córka - jak byłam mała to też tak chlapałam że zawsze była powódź
No, one są faktycznie podobne, ale teraz z tego co widzę to dużo jest wózków tego typu:)
Wstawiłam obiad do pieca, dziś poszłam na łatwiznę i zrobiłam obiad typu pomysł na I zapiekanka makaronowa będzie, dawno nie jadłam.
Ehh mam jakąś ścianę płaczu dziś, nie wiem, jakoś wszystko mnie z równowagi wyprowadza i wszystko do siebie biorę, już mi się od wczoraj zaczęło.
Żeby nie było tak jak na początku ciąży, bo wtedy to w ogóle, dzień w dzień fontanna łez
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Ja też muszę jakiś obiad wyczarować ale mi się nie chce
Tak mi pobrały krew że zrobiły mi zielonego siniaka wygląda to okropnie :/