BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1003393 przez Patuśka
iwkaa Ty 2 kg ja mam wizytę w srodę i pewnie będę miała kolejne 7 haha :P A co do tych oddechów to ja mam dziś taki problem z nabieraniem powietrza ..

ElizaZ Ja też byłam u 3 lekarzy żeby na 100 % mi potwierdzili ze chłopak będzie :laugh:
A co do tych bólów brzucha to skoro nie tylko ja tak mam to przestaję się martwić .

Kurde dziś pojechałam do babci an obiad i czuje sie taka jak balon babcia wpychała we mnie jak w jakiś worek :P A teraz odpoczywam sobie bo jakaś po całym dniu zmęczona jestem .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1003418 przez agadzie84
hej dziewczyny

Rany, wreszcie się wyspałam! Wczoraj miałam dzień intensywny, bo z moim jeździliśmy za szafką do łazienki i zlewem, przy okazji byliśmy w takim sklepie wszystko dla dziecka...i powiem Wam że straaaaasznie drogo, nie wiem czy się nie skończy na tym że mamę poproszę żeby mi w Polsce wszystko kupiła i wysłąłą...nie mówie o smoczkach czy butelkach, ale np. pościel, laktator, jakieś takie rzeczy...no drogo jak diabli;/ Wiadomo, wolałabym sama sobie kupić no ale do Polski już chyba nie pojadę w tym roku :(

Elizaz mi się termin porodu 2 razy już przesunął.... z miesiączki mam na połowę listopada ale jak dla mnie to niemożliwe.
Potem było że 18-25 listopad, natomiast z USG przepływów i ostatniego zwykłego termin wychodzi mi na 6.12.
Niedługo tu będę miała USG i zobaczę co tu mi powiedzą.
A i tak kiedy będzie chciał to wyjdzie ;)

Patuśka też tak zawsze od babci jednej czy drugiej wychodzę, opchana do nieprzytomności, bo tu obiadek, tu kawka, do kawki ciasteczko... :p Więc znam :D

9 lata 3 miesiąc temu #1003435 przez iwkaa
Eliza zazdroszczę Ci oby moja anemia tez uciekla Moj termin jest bez zmin ale dziecko jest o tydz do przodu ale w pierwszej ciazy mialam 2 tyg roznicy pomiędzy terminem z okresu a z USG także zdarza się no i faktycznie urodzilam bliżej tego termonu z USG

9 lata 3 miesiąc temu #1003445 przez Patuśka
agadzie oj tak do tej pory czuje się jak pulpecik po wizycie u babci :laugh:
Ja też wczoraj jeździłam za szafą i po ciężkich poszukiwaniach znalazłam ! mała akurat taka jak chciałam :)

Ja z ostatniej miesiaczki termin mam na 31 października chociaż drugi lekarz powiedział że to będzie 2 Listopad a z USG wyszło ze będzie 2 tyg wcześniej :laugh: więc tak jak agadzie mówi kiedy będzie chciał to wyjdzie :P www.zapytajpolozna.pl/forum/media/kunena/emoticons/tongue.png
Biorę się troszkę za sprzątanie bo przecież przykleić się można no ale skutki uboczne remontu :)

9 lata 3 miesiąc temu #1003487 przez ElizaZ
iwkaa zapytaj dr. jeśli nadal będziesz miała anemię o Sorbifer...moja doktor twierdzi że to jest najlepsze. U mnie zadziałało dobrze i pewnie się zdziwisz ale ja biorę krótko. Brałam też przed ciążą, bo mam bardzo obfite miesiączki i często anemie przez to..a do tego nie wiem jak Wy ale ja mam problem z połykaniem dużych tabletek ..a te są małe...

Oj to ja mam różnicy tylko trzy dni.... 5 listopad z USG i 8 z miesiączki.. i tak jak piszecie kiedy maluchy zechcą to wyjdą ....

Patuśka Ja byłam w zasadzie u trzech lekarzy bo tam gdzie chodzę jest tak, że inny Cię prowadzi a ktoś inny robi USG w 13,22,31 tygodniu..co w zasadzie nie jest złe bo i na podstawowych wizytach lekarz prowadzący robi. Więc wiem kto tam w brzuszku mieszka ale tyle się nasłuchałam że po porodzie będzie te 100 % więc i z ciekawości pytam na każdej wizycie :)

a myślicie często o porodzie?? ja w zasadzie na razie nie... staram się nie myśleć żeby nie nakręcać.. myślałam jak kupowałam swoje rzeczy do szpitala... i koniec, ale moja siostra twierdzi że moje zakręcone sny i czasami koszmary to efekt tego że jednak się denerwuję nie zdając sobie sprawy.

9 lata 3 miesiąc temu #1003490 przez Patuśka
ElizaZ No tak :) Ja w sumie staram sie nie myśleć o porozie chociaż zdarza mi się .. A koszmary to i ja mam ale ja mam w sumie od początku ciąży :P

Ja dziś pół dnia przespałam ale to pewnie przez pogode :) Jutro ma być u nas 14 stopni i deszcz a ja ani butów ani kurtki .. Juto bedę jeździć i coś szukać nie drogiego na te ostatnie 2 mies.
Dzis z rana posprzątałam a później pół dnia leń w łóżku :P
Ta niedziela to taki zamulony dzień jutro może coś więcej będzie sie u mnie działo :)

9 lata 3 miesiąc temu #1003526 przez Patrizia
Hej mamuśki :)

Patuśka kupiłaś szafę i się nie chwalisz dawaj zdjęcie :) jeśli chodzi o bóle brzucha t ja ta mam jak wstane zawsze mam wrażenie że za szybko abo coś ale zaraz przechodzi więc sie nie martwie :)

Eiza ja mam termin z OM na 25 październik a z USG na 2 listopad a na ostatniej wizycie moja ginka mi powiedziała że mały wyskoczył 3 tyg do przodu :D ae masz super z anemią ja cały czas łykam żeazo i pewnie już do końca tak zostanie :/ Super że na wizycie wszystko dobrze i malutka została malutką :P :P :P

iwkaa no w końcu Ci waga ruszyła :P :P

agadzie84 no dla dzieciaków to wszystko drogie niestety ale jak masz możiwośc to pewnie niech Ci wyśą z PL zobacz ie zaoszczedzisz :)

U nas imie wybrane będzie JASIU :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: jestem happy

Ksawerek(*)

9 lata 3 miesiąc temu #1003528 przez Patrizia
Kurka ostatnio mi wyłamało sie O z klawiatury teraz mi L nie chce wskakiwać więc sorka za błedy :P

My wczoraj cały dzien poza domem :) na festynie sie wybawiiśmy a pozniej imprezka przeniosła sie do domu :) dzisiaj cały dzień leniwy nic nie robimy z mężem mym :)

Patuska u mnie już się zaczęły temperatury po 14-15 stopni a z garderobą ciężko i też nie chce kupować zbyt duzo bo przecież zaraz zrzuce te 20kg :P :P :P :P :P

Ksawerek(*)

9 lata 3 miesiąc temu #1003529 przez Patuśka
Patrizia Jaś bardzi ładne ! :)
Ojj.. Ja w środę mam gina więc będzie i ważenie to pewnie będzie ponad 20 :P ale jak to sie mówi kochanego ciałka nigdy nie za wiele :D a zrzucimy szybciutko :D
Chociaż mi wszyscy mówią że przez ten ostatni miesiąc nie idzie mi już w nogi itd tylko w sam brzuch więc może to i prawda :P Albo pocieszam sie :laugh: :laugh:
Kurde ten mój synuś to tak rozrabia w brzuchu że rzuca tym brzuchem na prawo i lewo :laugh:

9 lata 3 miesiąc temu #1003540 przez agadzie84
Patrizia nasz też będzie Jasiu, tylko w wersji hiszpańskiej;)
No, wydaje mi się że jednak skończy się na tym że pozamawiam te rzeczy do Polski a mama mi paczkę tu wyśle....

Patuska wlasnie, pochwał się szafka!

U nas 14-15 st będzie w grudniu ale o dziwo, teraz nie ma jakichś dzikich upałów, jest całkiem spoko, 24-25°, wiaterek wieje, da się żyć :) ale nogi puchna...

9 lata 3 miesiąc temu #1003542 przez Patuśka
Dziewczyny pochwalę się z miłą checią ale jak skończe remont :) Bo poki co moja szafa stoi w częściach pierwszych w kartonie :P

9 lata 3 miesiąc temu #1003562 przez ElizaZ
Patuśka ja też koszmary mam od początku ale w II trymestrze miałam spokój... teraz wróciło... stres się włączył i myślę że dlatego.
Zaprowadziłam swojego Jasia do szkoły a teraz do roboty bo czasu mało...
Zmienili nam godzinę rozpoczynania zajęć na 7-30 może rewelacji nie ma ale lepiej niż 6-50 !!!

iwkaa ja swoja wagę załatwiłam nocnym jedzeniem... o 2 budzę się, jem kanapkę, znowu mycie zębów na śpiocha :( ale co tam... mam już 4 kg na plusie od wagi wyjściowej.... a od tego co schudłam na początku diety to 8 :) :) :)

Jaśki są super... mój dostał na pierwszym zebraniu tyle komplementów od Pani że hoho... miałam je w piątek... a synuś jest faktycznie bardzo rozsądny, samodzielny ale taka przylepa że umie urobić wszystkich dookoła i właśnie zrobił to z Panią :woohoo: :woohoo: :woohoo:
ale mamy inny kłopot i nie wiem jak sobie z nim poradzić.Może macie jakieś pomysły.
Na początku był pierdoła, teraz zaczął sobie radzić. Byłam z nim w sobotę w parku, dziewczynka zabierała mu zabawki i wyrzucała... on nic nie mówił tylko brał inne. Potem popsuła mu budowle... był smutny, tłumaczył jej że tak nie można.... rodzice nic... ja też czekałam. W końcu zepchnęła go z tuby bez powodu, upadł na pupę i chyba zabolało... sama weszła więc nerwy puściły, podszedł zepchnął ją mówiąc było Ci miło ? bo mi nie. Jak go pyrgnęła to spadły mu okulary.. no i nerwy nie wytrzymały po raz drugi i zaczął się z nią bić. wtedy już zareagowałam..rodzice dziewczynki nie...

u nas dzisiaj tylko 10 stopni i tak wieje i pada że połamało mi parasolkę :(
a co do garderoby... łatwo nie jest... a wiecie z czym mam problem... nie mogę założyć skarpetek :( :( :( radze sobie ale gimnastykuję się przy tym sporo.

9 lata 3 miesiąc temu #1003567 przez Patrizia
Eliza sorki za mój pogląd (ja sie nie znam) ale moim zdanie to dobrze zrobił jeśi jemu przeszkadzała cały czas on jej nic nie robił a później go zepchnęła a on ją też to według mnie dobrze niech sobie tez nie daje będą dzieciaki wiedzieć że jak go ktos popchnie to on odda i nie będą go męczyć
A ja wczoraj obcinałam paznokcie u stóp mega wyzwanie :P :P a miałam takie ambitne plany żeby sobie pedikiur zrobić :P i skończyło sie na samym obcięciu :P
Ja to sie mega cieszę że wybraliśmy imię no ten Jasiu baaaardzo mi sie podoba :D

Ale miałam dzisiaj cięzką noc cały czas się wierciłam a rano pobudka o 6 mój do pracy i przywieźli małego dał mi jeszcze sie zdrzemnąć 2 godzinki i dzieki bogu :)

Patuśka wizyta w środę ale masz super ja juz nie mogę się doczekać swojej a tu dopiero w poniedziałek za tydzień wizyta u położnej a w czwartek 17 września u ginki później już mam mieć co 2 tyg wizyty no i będę musiała sie zameldować w szpitalu

Ksawerek(*)

9 lata 3 miesiąc temu #1003578 przez Patuśka
ElizaZ Ja uważam tak samo jak Patrizia był wyrozumiały do czasu .. aż w końcu nie wytrzymał bo ile można .. Dobrze ze się obronił (moim zdaniem) bo później jak dzieciaki zobaczą że tego nie robi to będą to wykorzystywać .

Patrizia No w końcu ta wizyta .. po przerwie 6 tyg bo gin miał urlop wiec z utęsknieniem na nią czekam. Mam nadzieje że u małego wszystko dobrze :)
Kurde ja dziś też miałam kiepską noc obudziłam sie o 2 i zaczęłam jeść winogrona :P

Ja właśnie wróciłam z pobrania krwi .. kurde wichura , deszcz leje zamarzłam :P Później jade po jakąś kurtkę bo bez tego sie nie obejdzie :)
A mój Sebek i ojciec cieszą sie jak dzieci że jak popada to grzyby będą :laugh: rytuał jak co roku wyprawa do lasu :P
Ide zjem śniadanie i jakaś herbatka na rozgrzanie :)

9 lata 3 miesiąc temu #1003583 przez agadzie84
Elizaz, i dobrze, radzi sobie młody!

Ja mam wizytę u położnej w czwartek ale zgubiłam karteczkę i nie wiem na którą godzinę, muszę iść i się zapytać.
I potem będę wiedzieć kiedy USG itd itd, do szkoły rodzenia trzeba iść też.

A teraz czekam na męża jak wróci z pracy i wtedy go wyciągnę gdzieś, tylko niech odpocznie. Teraz pracuje w systemie 24/24 więc się w sumie co drugi dzień widzimy.

Co do mebli, wypatrzyłam sobie w IKEA taką fajną komódkę z przewijakiem, przewijak jest składany, zastanawiam się nad nią.
Byłam w takim jednym sklepie tu, taki wszystko dla dzieci, i ceny mnie poraziły. I naprawdę bardzo dobrze zrobiłam zamawiając wózek w Polsce. Wyobraźcie sobie, że tu praktycznie nie ma wózków na pompowanych kołach, same plastiki. A koszt takiego wózka to od 600 euro wzwyż :huh:
Laktator też sobie kupię w PL. Jest szansa (niewielka ale jest) że uda nam się jeszcze na kilka dni pojechać we wrześniu albo na początku października, zależy jak mój z wolnym.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia