BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 6 miesiąc temu #1004139 przez Patrizia
agadzie84 śiczny faktycznie jest podobny do Patuśki wózka :D mój to przy waszych to jakiś ze starej epoki ale ma dobre opinie więc spoko tu i tak nie ma w czym wybierać no chyba że ma się grube kieszenie :D ja też wrażliwsza jestem ostatnio płakałam na rozmowach w toku :P :P :P mój się śmieje że zaraz na wiadomościach będę płakać ":P

Patuska a tam taka 5min drzemka nikomu nie zaszkodziła troszkę się przeciągnęła zawsze tak mam jak robie sobie drzemkę

My już po obiadku wpadła koleżanka z synkiem półtorarocznym i sie chłopaki pogoniły i wyszalały :D coś mi dzisiaj ciężko taki napór czuję :/

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #1004141 przez Patuśka
Patrizia nie gadaj głupot :P wszystkie nasze wózki są śliczne ! :D
5 minutowa drzemka nie ale 3 godzinna ? :P kurde godz 13 a ja wstaje z łóżka no ale powiem szczerze że wyspana jestem bardzo :P
Chociaż biodra dalej dają o sobie znać :( jak tu ogarniać jak się schylić nie mogę a co dopiero wstać .. :)

9 lata 6 miesiąc temu #1004158 przez agadzie84
Patuśka no to ja mam to samo, o nic, po prostu o nic....jakaś mała rzecz, cokolwiek - i beczę.
hormony, ah hormony... mam nadzieję że to przejdzie i jakoś wezmę się w garść.

Ale pocieszyłam się trochę bo już wiem gdzie dostanę smoczki, butelki itd w normalnych cenach - mają tu dobrze zaopatrzonego carrefoura a i amazon takie rzeczy też ma i wysyłka tu jest niedroga, więc w razie czego pozamawiam sobie:)

9 lata 6 miesiąc temu #1004159 przez agadzie84
Patrizia weź, fajny wózek będziesz miała :) Najważniejsze że dobre opinie:)

Znalazłam super przepis na tartę gruszkową, jak dostanę gruszki to zrobię, mam ochotę na takie domowe ciacho.

A w ogóle to mam rewelacyjny patent na krem orzechowy - z orzeszków ziemnych - 3 składniki: serek mascarpone, słoik masła orzechowego, tego z fistaszków i do pół szklanki cukru pudru albo 3 łyżki miodu. Mascarpone się miksuje z masłem orzechowym (po łyżce tego masła do serka się dodaje), na koniec cukier puder albo miód i gotowe:) Do wszystkiego - jakieś ciasto można przełożyć, czy naszprycować jakieś rurki czy babeczki czy cokolwiek. A smakuje petarda:)

9 lata 6 miesiąc temu #1004167 przez iwkaa
Agadzie o widzisz juz niedlugo obsypiesz sie rzeczami dla malego :)
Ladna bomba laloryczna ;) ale w ciazy się nie odmawia dobroci :) na szczęście i nieszczęście ja takich rzeczy nie jadam bo nie lubie... :(

9 lata 6 miesiąc temu #1004176 przez Patuśka
agadzie przejdzie ale podejrzewam że po porodzie :p
To super :) będzie szał zakupów :D
Mmm zjadłabym !! :woohoo:

Ja mam taką ochotę na coś dobrego ale nie wiem sama co to ma być .. :angry:
Szykuję się i niedługo wyruszamy na USG już się doczekać nie mogę i mam nadzieję że u małego wszystko dobrze bo już tak długo go nie widziałam :)
Mały jakoś lenia złapał napiął się z lewej strony i tak siedzi :P
Obiad zrobiony poszłam na łatwiznę i zrobiłam pierś z kurczaka :P Ale jakoś wcale nie mam ochoty jej zjeść .. No ale dziś jakiś mam dzień taki że sama nie wiem czego chce .

9 lata 6 miesiąc temu #1004198 przez iwkaa
Patuska to czekamy na wieści. Moj przed USG zawsze jest spokojny a jak leże na badaniu to wtedy fika że zdjęcia nie da sobie zrobić i nie mam żadnego 4D bo się wierci ciągle
Pochwale się moimi internetowymi zakupami :) żeby nie było że ja nic nie mam dla maluszka :D
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #1004221 przez Patuśka
A wiec tak :P Zacznę od tego że miałam USG na 17:30 wyjechaliśmy z domu o 17 ale była taki gigantyczny korek ze spóźniłam się 30 minut .. :dry: No ale całe szczęście przyjęli mnie bez większych problemów :)
U małego wszystko w jak najlepszym porządku !! :) :) :) Waży dokładnie 1954 g i mierzy 44 cm :woohoo: :P
A pierwsze co pokazał to nie buzia tylko rozłożył nogi i pokazał jajka i siura :laugh: :laugh: Czyli nie będzie wstydliwy :P
Wszystko jest dobrze , kręgosłup cały, głowka prawidłowa, pępowina, łożysko wszystko ok te przepływy prawidłowe :) Ułożony jest już wyjściowo główką w dół czyli to kopniaki w żebra idą dlatego czasami aż oddechu brak :P Pokazał mi rączki , nóżki , buziaka , oczka itd. ale później chyba już stwierdził ze starczy mi bo sie obrócił i pokazał plecy i pupę :P :laugh: także zakończył oglądanie :)
Kocham patrzeć na Niego !! odrazu chodze z uśmiechem od ucha do ucha :) Mój sie śmiał bo wracając siedziałam w samochodzie i sie uśmiechałam co chwilę :P No ale uśmiech sam się ciśnie na usta :)
No a teraz mały sie chyba przekręca bo brzuch chodzi co chwile w inna stronę :) :)
Jestem już o wiele, wiele spokojniejsza . Wiem że wszystko dobrze więc z uśmiechem na twarzy czekamy na Fabiana :) :) :)

9 lata 6 miesiąc temu #1004252 przez Patrizia
iwkaa niezłe zakupy :D chemię masz z głowy ja za cholere nie wiem jak tu sie nazywają te podkłady na łóżko i nikt nie wie z mich znajomych dlatego koleżanka jak będzie w PL za 2tyg mi je kupi :P

Patuśka to Fabian pokazał się w całej okazałości mamusi super że wszystko w jak najlepszym porządku takie wieści są najlepsze i jaki już długi :woohoo: ile Ci przybyło? jak ciśnienie? juz nie mogę się doczekać aż moja wizyta będzie jak czytałam twojego posta to tez mi się micha cieszyła :p :P

Młody dostarczony i ułożony w łóżku do 9 powinniśmy jeszcze sobie pokimać :) mykam

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #1004266 przez Patuśka
Patrizia Oj tak pokazał się z przodu i z tyłu i nawet między nogami :laugh: Zaprezentował się w całej okazałości :)
Przez te 6 tygodni przybyło mi niecałe 6 kg ogólnie mam 23 na plusie :P A ciśnienie w domu dobrze a jak jestem u lekarza to za wysokie więc dalej kazał mi brać leki i mierzyć sobie 3 razy dziennie zapisywać każde jedne mierzenie już do końca ciąży bo w szpitalu będą chcieli ode mnie te zeszycik zeby sprawdzić co i jak bo ja nadal stoję miedzy porodem naturalnym a CC :) A długi jest nawet lekarz powiedział że kawał chłopa noszę :) Ma długie nogi po tatusiu ale to powtarzają mi zawsze bo przecież ja 160cm w kapeluszu :P
Oj ja wczoraj cały dzień miałam świetny humor :) Ale odrazu człowiek spokojniejszy jak zobaczy bąbla i wie że wszystko jest w porządku :)

Ja też wstałam bo stukanie mnie obudziło ale nawet się wyspałam :)
Tak czytam ze wy wstajecie tylko raz w nocy na siku to ja jak jakiś kran odkręcony :laugh: bo ja minimum wstaje 3-4 razy a raz naliczylam nawet 9 :huh:
Aaa i jeszcze o 1 w nocy mały mnie obudził bo tak sie wiercił w brzuchu że szok :) pokrecił się 30 minut i dopiero dał spać dalej :P

9 lata 6 miesiąc temu #1004306 przez iwkaa
Patuśka fajnie że z maluszkiem wszystko ok no ijak pokazała te swoje wdzięki to juz mozeszmieć 100% PEWNOSCI że jest chłopcem ja chyba tez była bym szczęśliwa jak by się okazało że to jednak dziewczynka ale to tylko moje urojenia są bo raczej tak nie będzie ;)
Maluszek faktycznie duuuuży Dobrze mu u mamusi w brzuszku :D ciekawe ile ma moja kruszyna...
Jak ty tyle pracyjesz sprzatasz to może i dlatego to cisnienie tak skacze???
Patrizia to jeszczenie wszystko z chemi no ale większość :) podkłady są świetne mi bardzo się przydały przy wstawaniu z łóżka ja po ceserce więc wstac było baaardzo ciężko ale z podkładem super bo tyłek slizgal się przy wstawaniu i było szybciej lepiej i wygodniej wstać a później to co zostało przydało się do przewijania :)

9 lata 6 miesiąc temu #1004315 przez Patrizia
Patuśka ja poszam spać dopiero po 1 bo sąsiadka szalała ona chyba jakaś psychiczna i co jakiś czas ma takie napady że rzuca kluczami trzaska drzwiami ale jest nie szkodliwa :P no i p pierwszej się położyłam i wstałam o 6 ale nawet się wyspałam ani raz nie wstałam :D

Iwkaa nooo dokładnie ja miałam sn ale też mi łatwiej było na podkładzie czy się obrócić w nocy czy wstać więc muszą być obowiązkowo teraz :)

Troszkę posprzątałam pranko wstawione Jasiu teraz szaleje :) wczoraj na wieczór ciągle się wyginał aż zaczęłam się troszkę niepokoić bo długo się tak prężył i juz miałam schiz czy to dobrze że tak długo ale położyłam się do spanka i był spokój dzisiaj tak delikatnie jak na razie :)

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #1004316 przez Patuśka
iwkaa Jestem pewna :P wczoraj widziałam bardzo dokładnie haha :) A ciśnienie w domu mam normalne znaczy nie przekraczające 140 więc takie dopuszczające no ale jak mam większy wysiłek to skacze więc zobaczymy co będzie :)
A czemu wolisz dziewczynkę ? Jeśli mogę wiedzieć . :)

Kurde oglądałam pogodę i zapowiadają w przyszłym tyg. nawet po 30 .. A już myślałam że nie wrócą .
Dzwoniłam do dentystki w sprawie tego zęba żeby żaden stan zapalny sie nie zrobił ani nic i umówiłam sie na jutro na wyczyszczenie itd. więc będę spokojniejsza :)
A teraz czekam na siostrę ma mi trochę pomóc w sprzątaniu umyje mi okna i firanki zmieni :P Bo ja wolę nie ryzykować :)

9 lata 6 miesiąc temu #1004318 przez Patuśka
Patrizia Dobrze że nie groźna ta sąsiadka :) Ja niby się wyspałąm ale już z chęcią bym się położyła spać..chyba znowu mi się zaczyna spanie w dzień bo jak nie zalicze drzemki to chodzę nie przytomna :)
Mój mały dziś wierci sie ale póki co bez szaleństw :)

9 lata 6 miesiąc temu #1004323 przez iwkaa
Patuska bo dziewczynki sa fajne to juz wiem :D a chłopca nie miałąm to tego powiedziec nie moge choc pewnie teztak jest ;) Wczoraj Maja mi juz zapowiedziała że siostre musi mieć to jej powiedziałam że bedzie miała to ona no to czy będziemy mieć 2 dzidziusie rezem a ja ze innym rezem bedzie siostra to sie obraziła bo ona chce 2 jeden dzidzius jej drumi mój. No i weź tu wytłumacz dziecku :D

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia