BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 8 miesiąc temu #993242 przez Patuśka
MoNiQa89 haha czemu ekspres ? :P starałam się Wam wszystko opisać i odrazu nadrobić zaległości :P a co do brzuszka to szczerze mówiąc każdy mówi że jak na ten miesiąc to mam duży . No ale ten mój szkrab duży chłopak to i brzucho duże :P w tym tempie to do porodu bedzie ze 300 hahahaha :P nie no śmieje się super ciesze się :)
A co do historii którą opisałaś bardzo przykre :( ale nie można bagatelizować takich rzeczy . Ja jestem w ciąży poraz pierwszy i panikuje aż za bardzo jak coś mnie zaboli :P ale to chyba normalne :P ale to ja taka panikara jestem :)
Nie ma za co dziękować ! Po to tu jesteśmy żeby mieć się komu wygadać, poradzić itd. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #993245 przez MoNiQa89
I to lubie :):):):):):):)hehe oj te moje chlopaki 2 byli tacy nie grzeczni chyba ta pogoda tak na nich dzialala mieli taki bunt nic nie chcieli sluchac a jeden drugiemu chcial zaimponowac kto jest lepszym huliganem hehe :laugh: teraz spia ale do teraz niebumie sie przez nich uspokoic sa dnie ze sa takie kochane chlopcy przychodza sami od siebie mowia kocham cie mamusiu to bardzo lubie :):):)

9 lata 8 miesiąc temu #993247 przez Patuśka
A to ile chłopcy mają lat że takie łobuziaki ? :)
Oj kiedy mój tak powie :) już się doczekać nie mogę !! :)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #993258 przez MoNiQa89
Natand 6 i pol we wrzesniu pojdzie do szkoly a z przedszkola dostal na zakonczenie piekny dyplom i prezenty hehe :) a na zakonczenie w garniturze i krawacie tanczyl z cala klasa walc potem spiewal i opowiadal ladnie wierszyki wylam ze wzruszenia jak nie wien hehe bylam mega dumna a daniel ma 4 i pol to dopiero rozrabiaka hehe :cheer: :laugh: :lol: :silly:

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #993261 przez MoNiQa89
A tak wygladaja te moje dzieci :):):):)

Oj cos nie umie wkleic zdjecia

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #993266 przez agadzie84
Ehh a ja się trochę boję tego macierzyństwa...cierpliwości nie mam żadnej, a do dzieci to już w ogóle, podobno do własnych ma się więcej, i oby się sprawdziło... Dobrze że mój mąż nadrabia, bo on akurat jest cierpliwy za nas 2.

Co do niepokojących objawów - miałam w 6 tc, silne skurcze w dole brzucha i krwawienie, pojechaliśmy z mężem do szpitala, przebadali mnie, zrobili USG i powiedzieli że wszystko ok, nie dali żadnych leków na podtrzymanie ani nic, ale jak widać nie było takiej potrzeby ;) Ale byłam przekonana że poronienie.

Moniqua faktycznie w większej grupie zawsze coś można przeoczyć, małe są najlepsze ;)

Patruśka mi też brzuch rośnie radośnie, mały coraz bardziej się aktywizuje :)
A Dawid śliczne imię:)
Mój mąż koniecznie chce żeby mały miał po nim, całe szczęście że nie ma na imię Jesus tylko Juan ;) Juana przerobię na Jasia :) A Jaś mi się podoba ;)

9 lata 8 miesiąc temu #993267 przez Patuśka
MoNiQa89 No to super masz pociechę z chłopaków :)

agadzie84 jak tylko zobaczysz maluszka to odrazu strach minie :) tak mi się wydaje . To moja pierwsza ciąża ale ja to się doczekać nie mogę już bym go chciała mieć koło siebie :P chociaż każdy na początku boi się że nie da sobie rady. Chociaż ja juz chciałabym go przytulić, zobaczyć ojj a tu jeszcze tyle czasu :( Ale niech siedzi w brzuszku jak najdłużej :)

9 lata 8 miesiąc temu #993269 przez MoNiQa89
Dziewczyny kazdy boi sie jak to bedzie gdy dziecko urodzi sie ja przy pierwszym synku mialam sielanke cale noce praktycznie przespalam karmilam go piersia to praktycznie w nocnym karmieniu to na spiaco pil mleczko gdy juz glodomora glod dopadl a potem dalej slodko spal pamietam jak balam sie go przebierac i ze go opuszcze ale to byla kwestia tygodnia zaufajcie mi kazda ma taki impuls w sobie ze wie kiedy co jak ma zrobic z dzidziusiem to chyba wplyw tego macierzynstwa a z 2 synkiem mialam bardzo bardzo ciezko mial prawie co noc kolki przez dlugi okres czasu musialam go 3 lub nawet 4 godziny nosic na rekach kolysac uspokajac podawac syropki na bol wlasnie przez te kolki pamietam ze gdy tylko wyczul ze siedze bo naprawde tyle godzin musialam go nosic to tak plakal niemilosiernie ze ja tez plakalam do meza nie chcial isc tylko ja hehe pamietam ze po trzech godz kolysania tak rece mnie bolaly ze wolalam meze aby od spodu trzymal moje rece bo balam sie ze go upuszcze dretwialy mi rece i konoec ale jakos przetrwalam hehe i teraz wiem ze Danielek dal mi taka szkole zycia ze teraz chyba mnie nic nie zaszkodzi i jestem gotowa na wszystko na te dobre chwile i zle :) :) :laugh:

9 lata 8 miesiąc temu #993270 przez Patrizia
agadzie84 jak bedziesz w Pl to zrób sobie jeszcze to połówkowe bedziesz miec pewnosc ze wszystko jest oki mi moja ginka w DE tez wczesniej robila i oczywiscie wedlug niej bylo wszystko oki a tu widzisz ale spokojnie nie dam sie tak łatwo musi byc dobrze i tak bedzie :) nowe miejsce nowe perspektywy wazne ze dla Zuberka lepiej :D

uwkaa jak tylko bedziesz dala rade to dawaj nam znac jak tam u Ciebie :* w szpitalu juz dokladnie cie przebadaja i dobrze bedziesz pod kontrola :)

Patuśka az jutro sobie zmierze brzucha bo jestem ciekawa ile moj ma :)

MoNiQa w małej kupie siła :D widzisz jak nas tu mało ale za to kazda sie wysłuch i kazdej odpowie wiec zalety sa :)

Teskni mi sie za mężem :( jakas miekka dupa jestem chcialabym wracac juz do domu, a tu jutro urodziny tatulka :D pare spraw do poludnia i wieczorkiem bede jesc i pic soczki :) zaliczylam dzisiaj pedicure i fryzjera a co zaszalalam :) juz mi ciezko przy nogach robic :P

Ksawerek(*)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #993271 przez MoNiQa89
patrizia a ile jestes juz z mezem ? Pieknie sie to czyta jak piszesz ze tesknisz za mezem widac ze razem przepadacie za soba ale z drogiej strony jakbys byla caly czas 24 h tylko z nim to wydaje mi sie ze juz by bylo za wiele tak jak w tym powiedzeniu co za duzo to nie zdrowo hehe :laugh: :laugh: :)
No to szalejesz u kosmetyczki a jak teraz w naszym stanie zaslugujemy na to hehe :) :laugh: :silly: :P
patuśka ja tez sobie zmierze jutro brzuszek hehe

9 lata 8 miesiąc temu #993290 przez Patrizia
MoNiQa z mężem jestem razem 13 lat a po ślubie 6 :D boziu jak to zleciało :)
trzeba zwlec dupke z łóżka i ruszam na zakupy na szczescie ladna pogoda sie zapowiada trzymajcie sie mamuski i do pozniej :D

Ksawerek(*)

9 lata 8 miesiąc temu #993311 przez agadzie84
Patrizia wow, kawał czasu:) Tak samo moja przyjaciółka, ze swoim mężem są rok po ślubie ale razem też jakoś 13-14 lat.

My się zaraz zaczynamy pakować, zrobimy na raty, tak żeby się nie zamęczyć i zrobić porządnie.
W sumie jakoś nie będzie mi żal stąd wyjeżdżać, to jest plus, jakoś nie przepadam za tym miastem. No i teraz jak na plażę to nad ocean ;)
Trochę spraw jest w związku z przeprowadzką do załatwienia, trzeba porezygnować z fitness clubu, przenieść kablówkę, internet, pozmieniać wszędzie adres, wypisać się z przychodni, zapisać do następnej... W sumie to będzie zamieszania na tyle że ten czas zleci mi błyskawicznie. Jutro chyba pojedziemy tam na weekend, chciałabym się rozeznać trochę w mieszkaniu...kurczę, byłam tam tyle razy a jakoś nigdy nie patrzyłam na nie pod kątem zagospodarowania się :p
Czy ja Was nie zanudzam? ;)

9 lata 8 miesiąc temu #993315 przez Patuśka
Mierzcie brzuszki i dajcie znać :)
agadzie84 nie zanudzasz ! :P A co do przeprowadzki to i nas we wrześniu czeka także wiem o czym mówisz :)
Ja dopiero wstałam i jem śniadanko jakoś dziś pospałam dłużej ale to chyba przez to że wczoraj mały tak fikał że nie mogłam zasnąć aż się śmiałam bo jak milczałam to on się nie ruszał a tylko coś powiedziałam do mojego a ten odrazu kopniak :P

9 lata 8 miesiąc temu #993318 przez iwkaa
Hej dziewczynki u nas wszystko w porządku dostaje magnez w kroplowce badania pobrane posiew z... też :) wczoraj lekarz mój były sąsiad! Zrobił mi bardzo szczegółowe USG poznał mnie i powiedział że wszystko zmierzy i sprawdzi i maluszek rośnie zdrowo i to bardzo bo jesteśmy w 22 tyg mały ma ok 20cm i waży 400g powierzony tu pewnie do niedzieli bo teściową tak standardowo 4 dni co najmniej

9 lata 8 miesiąc temu #993321 przez iwkaa
Pisze z telefonu i widzę że wyrazy same się zmieniają :) i wychodzą śmieszne zdania Trzymajście się :*

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia