BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 8 miesiąc temu #992756 przez agadzie84
Iwkaa zdecydowanie plaża, bo w domu też patelnia ;p

Moniqua ja nawet i co 2, bo tu głównie prowadzi ciążę położna (albo lekarz rodzinny), pierwsze USG miałam mieć dopiero w 3 miesiącu, miałam wcześniej bo musiałam jechać do szpitala bo miałam niepokojące objawy i tam mi zrobili. Także tu co 2 miechy, bo następne mam tu we wrześniu - ale w międzyczasie idę do mojej ginki w Polsce :)

Ehh jutro ostatni dzień plażowania, bo rodzice w środę już jadą a mój nie przepada :p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #992761 przez patruska91
Agadzia ja milczę bo od soboty moja gwiazda chora 39 stopni gorączki miała i co zjadła to zwymiotowała. Wczoraj z nią na dyżurze byliśmy i anginę ma, dostała antybiotyk i tantum verte do gardła . Więc nawet nie miałam czasu kiedy tu wejść i cokolwiek napisać . Dzisiaj już trochę lepiej ale nadal nie chce nic jeść, zupę tylko na obiad zjadła i serek teraz i poszła spac.
Moiqa ja na wizyty też co około miesiąca chodzę miałam 1 lipca a teraz 22 lipca będę mieć. A skąd jesteś bo nie pamiętam czy pisałaś ??
Co już kupiliście swoim maluszkom, bo ja jeszcze nic jakoś jeszcze nie może to do mnie dotrzeć że synka będę mieć :laugh: i jak na razie nadal jest bez imienny
Do brzucha koreczek mówie aż mi jakoś głupio ale jakoś mi żadne imie nie pasuje :unsure:

9 lata 8 miesiąc temu #992775 przez iwkaa
Moniqa jakos się nie boje kleszczy na szczęście jeszcze nigdy nie miałam a spacer był krótki bo zaczął padać deszcz
Ja na wizyte chodze tez co 4 tygodnie a dlaczego ty mówisz że niestety raz na miesiąc chciała być częściej czy to za często dla Ciebie
Patruska to duzo zdrówka dla córci moja tez kiedyś miała angine ale akurat nie wymiotowała no ale jeść też nie chciała a wymioty sami bardzo dobrze znane przez ten rok szkolny wymioty mieliśmy 6 razy co miesiąć bądź 2 tyg to było straszne! Jak urodzi sie maluch nawet nie będę się zastanawiać nad szczepionka na rotawirusy

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #992786 przez MoNiQa89
iwkaaa pisalam niestety bo w tamtych ciazach chodzilam co 2 tygodnie wiec teraz tak troszke mi dziwnie hehe :) a chcialabym czesciej bo tak jak wczesniej ci pisalam tez mam troszke problemow w tej ciazy i lepiej kontrolowac
patruska91 zycze duzo zdrowka dla dziecka :)
Ja jestem z Siemianowic Slaskich okolice Katowic :)
A jesli chodzi o kupywanie to mam juz bardzo duzo rzeczy wozek lozeczko ubranka materac posciel do lozeczka teraz to mi juz praktycznie zostaly drobiazgi wykonczeniowe wyprawke hihi :laugh: :laugh: tez mam podobne uczucia jesli chodzi w wiare w plec hehe tez nie wierze ze bede miala dziewczynke tym bardziej ze mam juz 2 chlopcow hehe :laugh: ale ogromnie sie ciesze
agadzie84 no to jak koniec plazowania to teraz przynajmniej masz fajne wspomnienia i takie zostana hehe :)

9 lata 8 miesiąc temu #992794 przez agadzie84
Patruska91 ojeej biedne Wy :( oby corcia szybko wróciła do zdrowia! Moje małe póki co jest Żubrem, ale pomysł na imię już się klaruje;)

Moniqua i opalenizna też pozostanie oby jak najdłużej:)

9 lata 8 miesiąc temu #992796 przez MoNiQa89
agadzie84 ja tez sia opalalam mam duzy plac kolo mojejgo mieszkania kupilam dziecia taki duzy basen co moga tam wejsc 2 doroslych i 2 dzieci hehe ja w kostimie tez paradowalam i bawilam sie z synami hehe :laugh: no i miedzy czasie na otwarty basen chodzilam ale cos trudno mi sie ruszac bo w prawym posladku dorwal mnie bol miesnia co utrudnia mi chodzenie odwracasnie sie itd

9 lata 8 miesiąc temu #992809 przez agadzie84
Moniqua o masakro, współczuję...kiedyś dostałam skurczu mięśnia dupnego i 2 dni kuśtykałam, tak bolało.
Ja właśnie nie lubię się opalać jeśli nie mam w pobliżu jakiejś wody, choćby i basenu, w każdym razie - woda musi być.

Rany zaraz spać idę, jestem padnięta.

9 lata 8 miesiąc temu #992818 przez Patrizia
Hej :)
Nie nadrobie Was :P u mnie intensywnie oczywiście jak to zawsze jest ciągle gdzieś i ciągle coś :) ale fajnie podoba mi sie :) dzisiaj zrobiłam badania krwii i moczu zobaczymy czy te bakterie i zalążki grzybka już znikły po 13 odbiór wynikó a miedzy 17-18 wizyta u mojego gina POŁÓWKOWE :) już nie mogę sie doczekać jak zobacze mojego skarba :) trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko ok :)

Patuska91 współczuje anginy mój swego czasu to co roku miał nic oprócz antybiotyku nie pomaga a boli jak cholera duzo zdróka dla malutkiej :)

MoNiQa ja do ginekologa chodze co miesiac pozniej za 4tyg mam ostatnia wizyte u mojej ginki i pozniej tylko z polozna juz do konca :)

Jeśli chodzi o imie to kurcze nie wiem czemu nam tak cieżko to idzie chociaz moj cały czas Eustachy (jak dla starego dziada ) ale jest tez pare innych a w zasadzie jeszcze 3 imiona ale nie mozemy sie tak na 100% zdecydowac :)

Oczywiście zaznacze ze jak przyjechalam do PL to jeden dzien ladnej pogody mialam i tyle ciaqgle leje deszcz :( i tak ma byc do piatku a ja w piatek lub sobote wyjazd do domu wiec mi sie udał ten urlop u rodzicow :P :P

Ksawerek(*)

9 lata 8 miesiąc temu #992837 przez agadzie84
Patrizia nie ma to jak intensywnie spędzony czas w rodzinnym ciepelku;)
Daj znać po badaniu!
U nas z imieniem hmm...mój chce żeby młody miał pierwsze imię po nim, tzn Juan. Rozwazam za i przeciw, ale imię brzydkie nie jest, pewnie polska część rodziny będzie mówiła Jasiu, hiszpańska Juanito, a młody jak podrośnie sam sobie wybierze forme która będzie mu odpowiadać. Natomiast zastanawiam się nad drugim imieniem ( tu niemal tak samo ważne jak pierwsze) i mam 2 typy- Gabriel albo Dominik. A może pojawi się inną alternatywa...

9 lata 8 miesiąc temu #992873 przez Patrizia
agadzie84 no to już jakieś konkrety macie u nas wchodzi w gre jeszcze Leon, Oskar, Damian jak na razie ja bardzo chciałam Kajetan ale mój sie nie zgadza :(

Mój bąbel chyba wie że dzisiaj wizyta i tak sie wierci i tak mi daje czadu od rana w brzuchu :) wezme płtyke to całą wizyte nagram :D odezwe sie pewnie tak na wieczór juz pewnie po 21 bo wtedy sie spokojniej robi i mam czas dla siebie ze tak powiem :)
Pozdrowionka mamuski miłego dnia :D

Ksawerek(*)

9 lata 8 miesiąc temu #992890 przez MoNiQa89
patrizia bardzo sie ciesze ze bedziesz miala usg polowkowe ja juz jestem po tym ale naprawde niesamowite wspomnienia :) koniecznie daj znac jak juz bedziesz po :)
Oj dziewczyny jesli chodzi o imie to ja tez juz zmiksowalam hehe :laugh: jak mialam 16 lat chcialam zeby moja coreczka miala na imie Julcia teraz jakos mi weszlo do glowy Emilka lecz 2 dni w sklepie slyszalam jak jakas mama wola coreczke Julcia znowu przez to mam metlik :laugh: ale jeszcze mam czas wiec bede intensywnie myslec :) :) :laugh:

9 lata 8 miesiąc temu #992932 przez iwkaa
każde imie jest ładne tylko zalezy dla kogo :) u nas będzie Karol albo Antek reszta została wyeliminowana :) chyba że Maja coś jeszcze wymyśli ale ona codziennie inne by chciała
My powoli zaczynamy przymierzac się do organizowania urodzin dla Mai ma 2 sierpnia to akurat niedziela nie trzeba będzie przekładać i to w tym roku będą podwójne bo moja bratowa i za razem męża siostra urodziła rok temu Anie właśnie 2 sierpnia! no i teraz trzeba zrobić razem no i jakiś tort podwójny troche zamiasznia dobrze że przynajmniej goście Ci sami bo ta sama rodzina :D

9 lata 8 miesiąc temu #992985 przez MoNiQa89
iwkaaa to bedzie wielka impreza hehe to szukuje sie fajna zabawa i zlot rodzinny :cheer: :laugh: lubie takie laczone przyjecia przynajmniej sie cos dzieje

9 lata 8 miesiąc temu #993032 przez patruska91
Z moją małą juz lepiej, dziś już trochę rozrabiał.
Monika to nie daleko w sumie bo ja koło Chrzanowa :)
Ja jestem ciekawa jak ja mojej urodzinki zrobię bo 4 latka będzie miała 16 listopada a ja termin porodu na 15 mam :lol: więc nic zaplanować nie moge bo nie wiem kiedy synkowi na świat się zechce przyjść :laugh:
U mnie na razie Przemek Radek lub Michał są najbardziej prawdopodobne ale się nam non stop zmienia.

9 lata 8 miesiąc temu #993037 przez Patrizia
Jestem po badaniu połówkowym lekarz mi mojego bąbla przebadał na wszystkie strony wszystkie przepływy żylne , pępowina , mózg, narządy wewnętrzne, wszystkie wymiary brzuszka ,głowy itd odpowiadają 25tydz4dzien :P wiec szybko rośnie ale niestety wyszło że muszę sie bardzo pilnować bo mały ma powiekszona miedniczke nerkowa i musze to co 3tyg badac zeby sie nie powiekszala narazie ma 6mm a norma jest max do 1cm ale tak na prawde powinna byc prawie niewidoczna j jednak jest wlasnie o tym czytam na necie a ta pipa z DE oczywiscie nic nie widziala szukam innego lekarza tam bo to jest powazna sprawa

Ksawerek(*)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia