BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 tygodni temu #486203 przez Marlena1888
Jadzia to superrr! :laugh: Widzę, że tam jest o wieleee lepsza opieka kobiet w ciąży.. Na pewno mniej stresu zjesz tam, niż my tu :D tam jest zawsze co 2 tyg wizyta tak? :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #486208 przez Pliszka
Sylwia, my też w domku. Misiek wpadł na chwilę po pracy na obiadek i pojechał na niemiecki. Jak wróci to sobie coś obejrzymy. Specjalnie nie żałuję, bo tak się dziś nabiegałam, że chętnie odpoczywam :) Za to jutro wieczorem idziemy do znajomych :)
Wykorzystałam patent z perfekcyjnej pani domu, natarłam zarówki olejkiem fiołkowym i teraz mi tak ślicznie pachnie :lol:

Satine, rewelacyjne te pantofelki :)

Jadzia, ale fajnie!!!!!! :lol: Podoba mi się to amerykańskie podejście do życia :lol:

Marlena, ja w zeszłym tygodniu na IP nie byłam w stanie podać ani swojego numeru telefonu ani telefonu do mojego Miśka :ohmy:
Miłej kolacyjki! :)

12 lata 3 tygodni temu #486210 przez xpatiiix3
Gabilee no to fakt, ale widzisz on nawet w swoim gabinecie nie miał sprzętu do USG, pytał się o ruchy i wogóle, to mówie, że cały czas go czuję, że mały wierci się non stop, a pewnie po następnej wizycie USG będzie, ale zresztą pójdę prywatnie na to USG tak dzisiaj ustaliłam z moim miśkiem , że to będzie najlepszy pomysł, bo tak to nigdy się nie dowiemy...

Jadzia kurczę, żeby u nas była taka opieka nad ciężarnymi to byłby raj chyba ;) hee ale super, że wszystko z Hubim ok, bardzo się cieszę ;**

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 tygodni temu #486213 przez sylwia1986
Jadziu fantastyczne nowiny, do takiego lekarza chodzi się jak do przyjaciółki na ploteczki :) ciekawe kiedy w Polsce wejdzie taki system, może nasze dzieci go doczekają :)

Marlena ostatnio jak czekałam w kolejce do kasy, to musiałam wyciągnąć telefon i na jego klawiaturze przypominać sobie układ cyfr kodu PIN :) a i tak udało się dopiero za drugim razem :D

Dziewczynki ja dziś czuję się fatalnie, nawet w pierwszym trymestrze nie miałam tak słabego dnia. Od rana co zjem wszystkim mi się odbija, mdli mnie, jest mi duszno że ciągle muszę się wietrzyć i do tego te okropne zawroty głowy, nawet jak siedzę ...

12 lata 3 tygodni temu #486214 przez gabilee
jadzia super wiadomosc :) a predzej tez tak wyjatkowo dobrze cie traktowali ?
moja przyjaciolka jak wrocila ze stanow to mowila , ze brakuje jej tej pogody ducha ludzi tam mieszkajacych , wszyscy usmiechnieci i wgl nie to co w pl ;/

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #486216 przez jadziatopol
Marlena w 8 miesiacu jest 2 razy a w 9 mmiesiacu co tydzien :) za wizyte zaplacilam 200$ ale warto. Rodzici chcemy na ubezpieczenie stanowe...ale zobaczymy . Porod u mojej lekarki w prywatnym szpitalu kosztowalby 7 tys dolarow pod warunkiem,ze naturalna metoda i 2 dni pobytu.
Pliszka tez uwielbiam to...a najbardziej ten luz tutaj ...mozna w pidzamie pojsc do sklepu i wpantoflach i bez makijazu i nikt na ciebie nie patrzy krzywo...wszyscy usmiechnieci i przyjaznie nastawieni...nikt nie burczy i nie ma ponurej miny :lol: Pamietam jak pierwszy raz tu przyjechalam to nie wiedzialam jak sie zachowac...obcy ludzie na ulicy pytaja jak sie czuje i wogole banan przyjazny na twarzy...odbieralam to jako cos sztucznego...ale teraz inaczej calkiem to odczuwam...oni maja po prostu od urodzenia wpajane pozytywne podejscie do ludzi , do zycia...i dlatego odnosza sukcesy w zyciu...sa przekonani ze ich kraj jest blogoslawiony i wybrany przez Boga... :lol:
To jest stronka mojej dr Alli i tego szpitala gdzie moze bede rodzic.
www.sheismyob.com/home.html
www.mills-peninsula.org/birthcenter/

[/url]

12 lata 3 tygodni temu #486218 przez dominia
Wiecie, że dzisiaj jak byłam u tego diabetologa to powiedziała, że norma na czczo jest od 65 :ohmy: a my myślałyśmy, że od 70 :)

12 lata 3 tygodni temu #486222 przez jadziatopol
Sylwia a wczesniej tez tak sie czulas? wspolczuje ci bardzo...ale juz niedlugo do konca :lol: mam nadzieje,ze to jeden dzien taki bedziesz miala i ze jutro juz bedzie lepiej :lol:
Dominia ja mam wpisane w ksiazeczce do pomiarow z Kliniki norma od 60 :) ale ja sie zle czuje jak mam 70-78 No i ketony wychodza mi teraz przy 80-89 ...oby mi tylko cukry nie skoczyly za kilka dni :ohmy:
Wczoraj kupilam truskawki organiczne i malinki i dzisiaj bede je pochlaniac...wreszcie :P
Gabilee predzej czy mnie traktowali? czy wczesniej mnie tak traktowali jak tu bylam ? o to chodzi? ;)

[/url]

12 lata 3 tygodni temu #486229 przez dominia
Jadzia cukry będziesz miała takie jakie masz do tej pory :) weszłaś przecież już w tą 'najgorszą' fazę ciąży z cukrzycą :)
Ale wiesz .. ta diabetolog dzisiaj podkreśliła mi wszystkie podwyższone wyniki cukru nawet te np 123.. i powiedziała, że jak nie będę trzymać diety to insulinę mi wsadzi .. a od 8 dni przekroczyłam tylko 4 razy i to niewiele :) z czego akurat jestem dumna :lol:

12 lata 3 tygodni temu #486238 przez gabilee
jadzia czy jak bylas u niej kiedys na wizycie to tez tak szczegolowo wszystko mowila ? czy tak wygladala wizyta? bo pamietam , ze narzekalas , ze niedokladne usg , ze badan ci nie robia , ze nie ma genetycznego ale moze zle doczytalam :)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #486246 przez jadziatopol
Gabilee tak. Genetycznego nie robila...badan tez nie.Oni tak niestety tutaj traktuja kobiety w ciazy...ale mila zawsze byla i zawsze wizyta wygladala tak jak teraz...tyle tylko,ze nie stresuja ciazowek i nie przesadzaja z badaniami. Wczesniej wydawalo mi sie to nie ok...bo bylam wystraszona,ze w moim wieku ciaza i wogole bylam przyzwyczajona do polskich lekarzy i mnostwa badan . A teraz wydaje mi sie ,ze maja troche racji w tym...mniej stresu mniejsze ryzyko. Szczegolny nacisk klada na komunikacje z pacjentem...sama nie wiem ktory system jest lepszy. Jedno jest pewne,ze na pewno ja jestem troche spokojniejsza bo bylam w Poslce i zrobilam porzadne usg i wykonalam mnostwo badan. Teraz juz tylko pozostaje czekanie na porod. Ona powiedziala wczoraj ,zebym tylko wytrwala do 35 tygodnia. Zobaczymy jak bedzie wygladal porod. ;) Juz zaczynam sie troche bac ;) Wy tez tak macie,ze myslicie o tym coraz czesciej?
Dominia nie przejmuj sie tym 123. Spokojnie :) bron sie przed ta insulina dzienna...jak dasz rade. Ja tej dziennej nie chcialabym za nic....no ale gdyn=by bylakoniecznosc to wiadomo lepiej brac ale to przy kosmicznych cukrach rzedu 150 wzwyz

[/url]

12 lata 3 tygodni temu #486250 przez Pliszka
Jadzia, obejrzałam sobie te stronki i wygląda to super :) Fajnie, ze podkreślają na każdym kroku ten ludzki pierwiastek bo u nas w służbie zdrowia sie zapomina jak to ważne. Hihi, to chyba kraj dla mnie, bo ja też rano chodzę w piżamie po bułeczki, zarzucam tylko na siebie jakąś kurtkę :silly: a właściciel sklepu mnie wita: "Dzień dobry Śpiąca Królewno" :lol:

Sylwia, odpoczywaj w takim razie. Dzielna jesteś, że wciąż pracujesz, dobrze, że już weekend, poleniuchuj sobie :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #486258 przez sylwia1986
Jadziu wczoraj wieczorem bolał mnie cały brzuch, a przed chwilą doszły mi do tego wszystkiego dreszcze i biegunka ;/ na jedzenie to patrzeć nie mogę, ale coś muszę zjeść, chyba chleb z masłem..

12 lata 3 tygodni temu #486263 przez gabilee
jadziu mysle , ze takie podejscie na luzie bardzo pomaga , bo moj gin taki jest i leiej sie z tym czuje niz ciagle straszona ... a co do porodu to tez juz zaczynam sie bac ogolnie bardziej sie boje tych 3 pierwszych mcy zycia po urodzeniu , czy dam rade jak bedzie to wszystko wygladac , czy bede umiala sie zorganizowac i ulozyc wszystko tak jak sobie zamierzylam ? ahh tyle pytan bez odpowiedzi :/

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #486265 przez [email protected]
sylwia może to wirus,dużo pij żeby sie nie odwodnić a jesli nie przejdzie to do lekarza

gabilee ja też sie boje jak to będzie jak już bedzie z nami Gabrys,czy da spać czy będzie dużo płakał itd

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka