- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
Gabilee, Jadzia, Satine - Wy śpijcie w nocy póki jeszcze można bo później może być różnie
Madlen mnie też dziś złapał skurcz w łydkę, strasznie tego nie lubię, też biorę 2 razy dziennie magnez
Michasia dobrze pisze z tym potasem i pomidorami, w szkole rodzenia mówiono nam własnie o tym aby jeść pomidory i pić sok pomidorowy
Kasia na pewno będzie ok trzymamy kciuki
Pliszka dziękuję nie mogę sie na Niego napatrzeć ciesze się, że z Waszym śpioszkiem tez w porządku wszystko
Princess udanych zakupów dałaś radę z tymi paznokciami u stóp ?
Xpatiiix3 dziękuję a już myślałam, że będziemy wiedzieć kto tam siedzi u Ciebie a tu trzeba jeszcze czekać najważniejsze, że dostałaś skierowania na badania
Dominia ma pewno dieta wystarczy musi
Marlena dziękuję fajne uczucie jak ma czkawkę nie? ja jeszcze nie ustaliłam po czym zawsze ma muszę to zaobserwować
aniajulia2 na pewno będzie córcia nie wkręcaj sobie
Satine a jakiś nowy sposób na zgagę czy tak po prostu dała Ci spokój?
andzia_zg zdrowia!! mnie też gardło boli, umęczyłam się wczoraj przed zaśnięciem, aż mnie dusiło! nie cierpię tego. Ja piję ciepłe mleko z miodem
bananamana extra
Jadzia czekamy na wieści
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Pliszka no to super ,że z maluchem wszystko ok
Martyna no zobaczymy, niedługo może się okaże, a jak nie teraz to dopiero po porodzie hehe aby zdrowe
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
- Katriss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziewczyny może wy mi podacie jakiś dobry pzepis na tortille (farsz) dziś z moim obchodzimy rocznice 5 latek razem i chcę mu zrobić kolacje niespodziankę a że nie mogę chodzić ani stać to wymyśliłam tortille na którą mam straszną ochotę ale nie mam sprawdzonego przepisu :/
Katriss, ja zawsze wykorzystuję mrożone mieszanki warzywne jakie akurat wpadną mi w oko Ze dwie paczuszki takich warzyw duszę z 10 minut, wykładam je na ciasto francuskie i zalewam mieszaniną skaładającą się z 5 jajek, kostki fety z mlekowity, 3 łyzek śmietany, ok. 150g startego sera żółtego, pieprzu i gałki muszkatałowej. Już nie solę, bo feta jest słona Piekę w 180 stopniach (piekarnik z termoobiegiem) aż się zarumieni (myślę, ze tak ok. 40-45 minut). Jemy to najczęściej posmarowane keczupem To taka wersja wege, myślę, ze można dodać jakąś kiełbaskę/szynkę parmeńską czy łososia i też będzie smaczna. Ja tak wszystko dodaję na oko. Może poszperaj w necie, na pewno znajdziesz fajne przepisy
To moje to chyba bardziej tarta niż tortilla
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bananamama no cud malina ta kreacja.
Szczęśliwym mamusiom gratuluje kolejnych udanych wizyt:) czekamy na sprawozdania z następnych, oby były równie dobre
A macie jakieś plany na dzisiejszy andrzejkowy wieczór? my zostajemy w domku, bo nasi najbliżsi znajomi cały weekend pracują, a poza tym nie czuje się najlepiej i chętnie sobie poleniuchuje
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Madlen, ja mam kartę mamy i maleństwa, i dali mi na miejscu w aptece, pan sam zaproponował
katriss ja robię podobnie do kebabików domowych. Tylko najpierw robię naleśniki na piwie: jajka, mąka, sól i inne przyprawy i piwo. Niewiem jak w ciąży, ale chyba % wyparowują od wysokiej temp. Liczy się taki specyficzny smak. Do tego sos czornkowy -jogurt naturalny( lub grecki-bardziej gęsty), łyżka ketchupu, łyżeczka musztardy, czosnek (może być granulowany), sól, pieprz i niektórzy lubią z majonezem. Pierś kurczaka pokrojona na kawałki i usmażona w przyprawie gyros. Do tego surówka-pekinka lub sałata lodowa, papryka, ogórek, pomiodor i jak jest to feta:). Niewiem, czy o to chodzi, ale ja robię tak i to lubię. Choć częściej kupuję chlebek do kebaba lub bułki duże z sezamem i piekę je w grilu takim dwustronnym ściskanym, żeby były cienkie i chrupiące. Mmmm....chyba zaplanuję na niedzielny obiad, bo dawno nie było.
A dziś zrobiłam racuszki z mleka z grzybka tybetańskiego (niewiem, czy ktoś wie, co to jest), w każdym razie robi się z tego grzybka taki a'la jogurt-jak dla mnie śmierdzący (jak kefir:), i dostałam przepis na racuszki i wyszły mniam....
- bananamana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cię nad życie córeczko
Katriss ja mam fajny przepis na tortille ale taka niekonwencjonalna troszke moze sie przyda podaje:
Na masę (czyli farsz):
1 serek Wieluński (500g)
1 czerwona papryka bardzo drobno krojona
kilka rzodkiewek drobno krojonych
świeży koperek
dobrze doprawić
Sposób przyrządzenia:
Placek tortilli przesmarować masą
Położyć liść sałaty
1 plaster łososia wędzonego
i znów masa
Zawijamy w rulon odkrawamy brzegi i kroimy po skosie na kawałki
Coś smacznego naprawde polecam
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Matko za mną tortilla chodzi już od 2 miechów, a jest jedno fajne miejsce u nas w mieście, nigdzie lepszej jeszcze nie jadłam I tak się wybieram wybieram i albo szkoda pieniędzy wydawać albo akurat nie mam przy sobie albo się śpieszę ;P
...
Aniołek [*]
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
...
Aniołek [*]
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ciasto jak na naleśniki tylko zamiast mąki przennej daje mąke kukurydzianą albo pół na pół,oprócz mleka można kefir,ciasto nie może być za gęste bo pózniej naleśniki sie łamią,smaże na dużej patelni,dla nas wystarczą 2 takie naleśniki,są bardziej syte od tradycyjnych,smaruje naleśnika sosem czosnkowym,używam kieleckiego albo sama robie z jogurtu greckiego
Farsz,smaże i dusze fileta pokrojonego w paski z sosem sojowym zamiast soli,dodaje ziola,papryke albo przyprawe gruzińską,duszona cukinia w kostke i papryka.To wszystko nakładam do naleśnika+kukurydza z puszki i ser żółty,na koniec troche sosu chili słodko-pikantnego,składam na pół i spinam wykałaczką,piec w piekarniku około 180 C 5-10 minut,mniam