- Otrzymane podziękowania: 72
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Dziękuje czuje się dobrze tylko boli mnie strasznie krzyż i muszę ratować się tabletkami bo czasami nie wyrabiam. Nie wiem od czego boli, może od znieczulenia . Blizna się goi chyba ładnie, nareszcie kupiłam sobie krem na nią i chyba powoli zaczyna blednąć. W przyszłym tygodniu znowu czeka mnie wizyta u gina i badania.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Anoda zapytaj gina czy to od znieczulenia,daj znać po wizycie
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Xpatiiix3 ale podejście lekarza lepiej oceniasz niż poprzedniego? Dobrze, że dał skierowanie. A co z USG? gdzieś indziej wtedy kieruje, czy jak? Mówił kiedy będziesz miała mieć?
Kasia kiedys mi koleżanka poleciła na żelazo:
Przepis na pietruszkowy eliksir bogaty w żelazo:
peczek lub 2 natki pietruszki, obrana ze skórki cytryna, miód, woda ok 0,5-1l (w zaleznosci od ilosci natki), miód/ cukier (3-4 lyzki) ja robie zawasze do smaku, kostki lodu
Wszystko prócz wody i lodu wrzucam do blendera na najwyzsze obroty i miele na papke potem dodaje wode i jeszcze chwile miksuje, na koniec dorzucam kostki lodu i gotowe
Ja miałam 10,8 poprzednio, a odkąd biorę tardyferon i w doppel herz aktiv mama też mam żelazo, to teraz do 12 podskoczyło:)
Bierzesz coś z żelazem?
Dominia Ty taka chudzinka i jeszcze chudniesz. Może rzeczywiście na to chudnięcie Ci insulinę dadzą. Marzenie chyba większości dziewczyn, by w ciąży przytyć tylko 3 kg i wrócić ze szpitala z 5 kg mniej niż przed ciążą Ale Ty chyba nie miałaś nigdy problemów z za duża wagą.
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Michasia mam nadzieje ze mi tez hemoglobina podskoczy, pomimo ze biore tylko Tardyferon. Suplementy zmienie za pare dni, bo mam jeszcze femibion2. Wizyte mam 6.12.
Komp mi nie dziala. Pisze z telefonu. Dlatego mniej aktywna bede.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Aganobla no właśnie nie miałam robionego tego, tylko na toxo robione wyniki i już 2 razy WR, na różyczkę byłam szczepiona, a morfologie i mocz miałam robioną tylko w 11 i 19tyg tak zaniedbał to wszystko lekarz, a pytałam się o skierowania, ciągle gadał później później aż się wkur*iłam i zmieniłam lekarza, ten powiedział, że będzie dobrze, żeby się nie martwić, że wszystkie badania i wyniki porobimy jak trzeba i będzie dobrze
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Kasia w natce pietruszki chodzi o żelazo właśnie, a koktail robi się z sokiem z cytryny, bo wit C z cytryny ułatwia wchłanianie. To może weź buraka, natkę, marchew i trochę soku z cytryny do tego.
Madlen, a co chcesz brać, bo ja właśnie po femibionie się na ten doppel herz aktiv mama przerzuciłam. Ma DHA, żelazo, magnez. Poprosiłam w aptece o kilka różnych i sobie składy porównywałam. Kupiłam w aptece doz i facet zapytał właśnie czy chcę kartę wyrobić, bo wtedy zniżka jest. Anoda bodajże dostała jeszcze jakieś nowe tabletki i mówiła, że mają wszystko i chyba któraś z forum je kupowała. A może to Ty pisałaś, że właśnie je kupiłaś i pampersy. No właśnie, to chyba Ty byłaś
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Kasia spróbuj tą miksturę co Ci dziewczyny mówią, może pomoże Michasia wymyśliła przepis na papkę z burakiem buraka nie musisz dawac, chyba ze chcesz to daj troszeczkę na początek i zobaczysz jak cukier po tym
Jadzia niedługo powinna się odezwać czekamy na same dobre wieści z wizyty
Pliszka też chyba dzisiaj miała usg prawda ? czekamy na wiadomość, że wszystko z maluszkiem ok
Pati cieszę się, że jesteś zadowolona z tego lekarza szkoda, że nie miałaś usg ale może za 2 tygodnie się trafi i zobaczysz kto tam się kryje w brzusiu
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Princess, usg miałam osobno bo prowadzę ciążę podwójnie: prywatnie i w Medicoverze, gdzie mam wykupiony abonament przez firmę, który obejmuje prowadzenie ciąży i tam sobie robię wszystkie badania i usg bo nic mnie nie kosztują, a sprzęt mają super nowoczesny i moja pani doktor prowadząca zawsze chwali dokładność wszystkich opisów i okazało sie, ze lekarz, który zawsze robi mi usg to jej serdeczny kolega Jak jestem u niej na wizycie to ona tylko za pomocą usg sprawdza serduszko malucha i moją szyjkę, no i ostatnio sprawdziła dokładnie łożysko żeby wykluczyc , że to plamienie było jakoś z nim związane. Na szczęście dziś pan doktor też mnie uspokoił, że z łożyskiem nic się nie dzieje
Po drodze zahaczyłam o Zico aptekę i powiem Wam, ze różnice w cenach są ogromne Ostatnio w osiedlowej aptece kupowałam magne b6 za 17zł, a dziś w Zico zapłaciłam 11zł
Kasiu, mi bardzo ładnie hemoglobina podskoczyła po Bioferze- to jest zelazo z witaminą c i kwasem foliowym, bo zarówno wit c jak i kwas foliowy poprawiają wchłanianie żelaza, poza tym to żelazo, według mojej pani doktor, jest jakoś wyjątkowo dobrze przyswajalne. A ten soczek z natki jest rzeczywiście świetny, ja zamiast cytryny dodawałam zawsze pomarańcze Mniam mniam
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
bananamama, bardzo sexi Ja co prawda nigdy nie mam odwagi na takie dekoldy, ale też nie mam co pokazywać Będziesz królową wieczoru!