BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 tygodni temu #485862 przez anoda89
Bananamana seksi mamuśka :lol:.
Dziękuje czuje się dobrze tylko boli mnie strasznie krzyż i muszę ratować się tabletkami bo czasami nie wyrabiam. Nie wiem od czego boli, może od znieczulenia :unsure:. Blizna się goi chyba ładnie, nareszcie kupiłam sobie krem na nią i chyba powoli zaczyna blednąć. W przyszłym tygodniu znowu czeka mnie wizyta u gina i badania.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #485876 przez kasia123m
aganobla gotowanego i pieczonego buraka niewolono...jest najbradziej zakazany przy cukrzycy...ostrzegali nas przed burakiem...ale mysle ze od surowego cukier rosnac nie bedzie...sprobuje..

12 lata 3 tygodni temu #485887 przez [email protected]
kasia no tak nie pomyslałam,buraki są słodkie

Anoda zapytaj gina czy to od znieczulenia,daj znać po wizycie :)

12 lata 3 tygodni temu #485890 przez michasia
Anoda, fajnie, że blizna blednie.
Xpatiiix3 ale podejście lekarza lepiej oceniasz niż poprzedniego? Dobrze, że dał skierowanie. A co z USG? gdzieś indziej wtedy kieruje, czy jak? Mówił kiedy będziesz miała mieć?
Kasia kiedys mi koleżanka poleciła na żelazo:
Przepis na pietruszkowy eliksir bogaty w żelazo:
peczek lub 2 natki pietruszki, obrana ze skórki cytryna, miód, woda ok 0,5-1l (w zaleznosci od ilosci natki), miód/ cukier (3-4 lyzki) ja robie zawasze do smaku, kostki lodu
Wszystko prócz wody i lodu wrzucam do blendera na najwyzsze obroty i miele na papke potem dodaje wode i jeszcze chwile miksuje, na koniec dorzucam kostki lodu i gotowe

Ja miałam 10,8 poprzednio, a odkąd biorę tardyferon i w doppel herz aktiv mama też mam żelazo, to teraz do 12 podskoczyło:)
Bierzesz coś z żelazem?

Dominia Ty taka chudzinka i jeszcze chudniesz. Może rzeczywiście na to chudnięcie Ci insulinę dadzą. Marzenie chyba większości dziewczyn, by w ciąży przytyć tylko 3 kg i wrócić ze szpitala z 5 kg mniej niż przed ciążą:) Ale Ty chyba nie miałaś nigdy problemów z za duża wagą.

12 lata 3 tygodni temu #485906 przez anoda89
Kasia ten sok z natki polecała mi położna bo tak jak Michasia napisała ma duużo żelaza. Ja robię czasami ale niczym nie dosładzam. Witamina C pomaga wchłaniać żelazo więc wskazana np woda z cytrynką. Ja na anemie biorę Tardyferon ale mam jeść dużo warzyw zielonych i chude mięso.

12 lata 3 tygodni temu #485939 przez [email protected]
xpatiii powinnas mieć robione co miesiąc mocz,mój gin od 20 tyg mówi że to najważniejsze,morfologie mam ok ale tez robie prawie co miesiąc,a masz inne badania porobione typu tsh,hbs? pewnie byłaś szczepiona na różyczke,sory że tak pytam ale jeśli gin nie powiedział to sama musisz wiedziec i sie upomnieć

12 lata 3 tygodni temu #485969 przez Madlen
Dzieki za rady zw. z magnezem. Wezme 4.
Michasia mam nadzieje ze mi tez hemoglobina podskoczy, pomimo ze biore tylko Tardyferon. Suplementy zmienie za pare dni, bo mam jeszcze femibion2. Wizyte mam 6.12.
Komp mi nie dziala. Pisze z telefonu. Dlatego mniej aktywna bede.

12 lata 3 tygodni temu #485994 przez kasia123m
biore tardyferol fol ale hemoglobina stoi w miejscu na 10,6 a hematokryt na 30...od dwoch tyg przed badaniem bylam juz na diecie cukrzycowej..tona zielonych warzyw...widac niedzialaja hehhe....natke pietruszki moge dodawac do soku z buraka bo rzeczywiscie ma duzo wit c wiec moze zelazo sie wchlonie...ale miodu mi niewolno niestety...cukrzyca...dzieki dziewczyny

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #485995 przez xpatiiix3
Michasia no na pewno dużo lepsze ma podejście niż poprzedni, ogólnie jest bardzo miły i uśmiechał się ciągle, powiedział, że na następnej wizycie wszystko mi powie, a na razie zrobić tylko te wyniki i krzywą, moja mama miała wysokie wyniki z krzywej przy 2 ostatnich ciążach i dietkę ostrą, ale mam nadzieję, że u mnie będą dobre wyniki ;) 10.12 mam iść na wyniki, a wizyta w piątek za 2 tyg (14.12), no i wtedy tam wszystko mi już powie, a USG właśnie nie wiem jak czy on robi w innym gabinecie czy kieruje do innego lekarza już się nie dopytywałam o to, zresztą tak z nerwów mi część z głowy wyleciało, powiedział ,że na razie tylko te wyniki i na następnej wizycie już wszystko dogadamy co i jak ;) I się śmiał i mówił, że jak będę piła tą glukozę to nie całą na raz tylko bo trochu, żebym nie zwymiotowała od razu... Ale powiem, że szkoda trochę, bo bardzo bym chciała już zobaczyć mojego juniorka i się dowiedzieć kto tam mieszka u mnie pod serduszkiem, ale trudno no jak się schowa to nie ma mocnych będzie niespodzianka ;)

Aganobla no właśnie nie miałam robionego tego, tylko na toxo robione wyniki i już 2 razy WR, na różyczkę byłam szczepiona, a morfologie i mocz miałam robioną tylko w 11 i 19tyg tak zaniedbał to wszystko lekarz, a pytałam się o skierowania, ciągle gadał później później aż się wkur*iłam i zmieniłam lekarza, ten powiedział, że będzie dobrze, żeby się nie martwić, że wszystkie badania i wyniki porobimy jak trzeba i będzie dobrze ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 tygodni temu #486013 przez michasia
Xpatiiix3 to i tak dobrze, bo za 2 tyg masz wizytę, a nie za miesiąc.

Kasia w natce pietruszki chodzi o żelazo właśnie, a koktail robi się z sokiem z cytryny, bo wit C z cytryny ułatwia wchłanianie. To może weź buraka, natkę, marchew i trochę soku z cytryny do tego.

Madlen, a co chcesz brać, bo ja właśnie po femibionie się na ten doppel herz aktiv mama przerzuciłam. Ma DHA, żelazo, magnez. Poprosiłam w aptece o kilka różnych i sobie składy porównywałam. Kupiłam w aptece doz i facet zapytał właśnie czy chcę kartę wyrobić, bo wtedy zniżka jest. Anoda bodajże dostała jeszcze jakieś nowe tabletki i mówiła, że mają wszystko i chyba któraś z forum je kupowała. A może to Ty pisałaś, że właśnie je kupiłaś i pampersy. No właśnie, to chyba Ty byłaś:)

12 lata 3 tygodni temu #486024 przez xpatiiix3
Michasia tak teraz już chyba będę miała co 2 tyg, bo to już 31tc będzie na tej wizycie 14.12 ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 tygodni temu #486033 przez dominia
Jestem i żyje :lol: tak nie lubie chodzić do dentysty .. ale już jeden ząb z głowy :) we wtorek drugi i koniec :lol: cieszy mnie to bardzo :) poza tym ubytki nie są duże a mam przy każdym znieczulenie :)

Kasia spróbuj tą miksturę co Ci dziewczyny mówią, może pomoże :) Michasia wymyśliła przepis na papkę z burakiem :) buraka nie musisz dawac, chyba ze chcesz to daj troszeczkę na początek :) i zobaczysz jak cukier po tym :)

Jadzia niedługo powinna się odezwać :) czekamy na same dobre wieści z wizyty :)
Pliszka też chyba dzisiaj miała usg prawda ? czekamy na wiadomość, że wszystko z maluszkiem ok :)

Pati cieszę się, że jesteś zadowolona z tego lekarza :) szkoda, że nie miałaś usg :( ale może za 2 tygodnie się trafi i zobaczysz kto tam się kryje w brzusiu :)

12 lata 3 tygodni temu #486044 przez Pliszka
uff, właśnie wróciłam do domku, musiałam jeszcze parę rzeczy załatwić w drodze z usg i właśnie odpoczywam na kanapie :laugh: Olek waży 1400g :laugh: więc chyba jest takim sredniaczkiem i raczej do lutego do 4,5kg nie dobije ;) Rozwija się pięknie, wszystkie organy wymierzone i obejrzane ze wszystkich stron, serduszko jak dzwoneczek :) Niestety nie mam żadnego ładnego zdjęcia, bo mój synek sobie postanowił uciąć drzemkę i zeby mu nie przeszkadzać zakrył sobie mordkę rączkami i nóżkami :lol: , więc nici z fotek do rodzinnego albumu ;) Trudno, najważniejsze, że jest zdrowy jak rybka, a spróbujemy go jeszcze popodglądać za jakiś miesiąc :)
Princess, usg miałam osobno bo prowadzę ciążę podwójnie: prywatnie i w Medicoverze, gdzie mam wykupiony abonament przez firmę, który obejmuje prowadzenie ciąży i tam sobie robię wszystkie badania i usg bo nic mnie nie kosztują, a sprzęt mają super nowoczesny i moja pani doktor prowadząca zawsze chwali dokładność wszystkich opisów i okazało sie, ze lekarz, który zawsze robi mi usg to jej serdeczny kolega :) Jak jestem u niej na wizycie to ona tylko za pomocą usg sprawdza serduszko malucha i moją szyjkę, no i ostatnio sprawdziła dokładnie łożysko żeby wykluczyc , że to plamienie było jakoś z nim związane. Na szczęście dziś pan doktor też mnie uspokoił, że z łożyskiem nic się nie dzieje :)

Po drodze zahaczyłam o Zico aptekę i powiem Wam, ze różnice w cenach są ogromne :ohmy: Ostatnio w osiedlowej aptece kupowałam magne b6 za 17zł, a dziś w Zico zapłaciłam 11zł :)

Kasiu, mi bardzo ładnie hemoglobina podskoczyła po Bioferze- to jest zelazo z witaminą c i kwasem foliowym, bo zarówno wit c jak i kwas foliowy poprawiają wchłanianie żelaza, poza tym to żelazo, według mojej pani doktor, jest jakoś wyjątkowo dobrze przyswajalne. A ten soczek z natki jest rzeczywiście świetny, ja zamiast cytryny dodawałam zawsze pomarańcze :) Mniam mniam :)

12 lata 3 tygodni temu #486056 przez dominia
Pliszka super, że z maluszkiem wszystko ok :lol: ładnie sobie rośnie :) ciesze sie :)

12 lata 3 tygodni temu #486064 przez Pliszka
dominia, dziękuję :) po tych dwóch wizytach jestem dużo spokojniejsza :laugh:

bananamama, bardzo sexi :) Ja co prawda nigdy nie mam odwagi na takie dekoldy, ale też nie mam co pokazywać ;) Będziesz królową wieczoru! :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka