BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 tygodni temu #486142 przez dominia
Satine piękne buciki :) słodziutkie :) Marysia będzie laska :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #486152 przez Satine0
Będzie, będzie :D Już ja się o to postaram heh

12 lata 3 tygodni temu #486153 przez kasia123m
Satine sliczne buciki:)

A mi jak szykowalam obiad tak wirowalo w glowie.i mowie do M ze tak mi wirowalo jak mialam ketony.i poszlam siku a tu ketony na ++.miaalam przerwe miedzy drugim sniadaniem a obiadem 3,5godz...zadlugo.musze albo wczesniej obiad robic albo kanapke miedzyczasie jesc.bylam w szoku.

Pliszka super ze wszystko ok

12 lata 3 tygodni temu #486158 przez dominia
Kasia to tak jak Jadzia miała w podróży, podjadaj coś miedzy posiłkami żeby nie głodować :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #486163 przez gabilee
hej mamusie :)

dopiero wrocilam do domku :) najpierw zalatwialam rozne sprawy, a potem pojechalam do gdanska do lilou kupilam przyjaciolce bransoletke na urodziny :)
i wrocilam padnieta , a i po drodze kupilam sobie sukienke i tesciowa tez i 3 rzecz do 150 zl mialam za 1 zl ^^ wiec mam jeszcze sweterek tunike za zeta :)

moj maly lezy dzis pod samymi zebrami alez mi ciezko i niewygodnie :(

teraz walnelam sie do lozeczka i leze i czytam co naskrobalyscie ^^

madlen jak znajde ten syrop na bole nog i lydek od gina to ci podam nazwe moze to cos da :)
ja tez mam czasem juz dosc pytan o ciaze :P

princess i tu sie schody zaczynaja moj n musi zostac i nawet w niedziele bedzie robil ... wiec na weekend czeka mnie samotnosc :/
a co do slubu to koscielny .
jak wrocisz z zakupow to pochwal sie lupami :D

aniajulia wiem , ze sie przyzwyczailas ,ze bedzie corcia , ale najwazniejsze , zeby dziecko bylo zdrowe :D

anoda jak sie czujesz? co porabiasz? dostalas juz miesiaczke?

bananamana jak dla mnie zbyt dekolt odkrywa , ale ja ogolnie takich nie lubie wole subtelniejsze dekolty :D ale w sumie na sylwestra ...

andzia tez sie meczylam z gardlem i pomogl miod :)zycze zdrowka :*

xpati szkoda , ze nie mialas usg a czemu nie chcial ci zrobic? super , ze z dzeckiem wszystko dobrze , tylko jak on moze miec pewnsc jak na ekranie nie iwdzial?

pliszka a to maly leniuszek , ale wazne ze zdrowy i jak ladnie wazy :)

katriss gratki z okazji rocznicy :) a ze mnie slaba kucharka wiec nie poratuje przepisem :P

sylwia mnie czeka samotny wieczor :)

satine slodkie buciki ;/

12 lata 3 tygodni temu #486164 przez andzia_zg
gabilee Wlasnie wypilam miksturę woda + miód + cytryna. Wczesniej pilam herbate z sokiem malinowym,miodem i cytryna... Może pomoże...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 tygodni temu #486170 przez jadziatopol
Jestem dziewczyny :lol: najpierw napisze jak bylo na wizycie a potem nadrobie posty...wstalam przed chwila :blush: A mam bardzo interesujace wiesci .,..szczegolnie dla slodkich mam :lol:

[/url]

12 lata 3 tygodni temu #486172 przez dominia
Ooooo Jadzia czekamy :lol:

12 lata 3 tygodni temu #486174 przez andzia_zg
dominia zerkniesz u nas na marcówki? Bo jest kolejna osoba z podwyższoną glukozą.Będę wdzięczna :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 tygodni temu #486185 przez jadziatopol
Pojechalismy z Radkiem wczoraj tdo tej mojej lekarki do ktorej chodzilam wczesniej...nie spodziewalam sie takiego powitania chociaz to Ameryka :lol: :lol: :lol: Amisha-pielegniarka hinduska zaczela mnie sciskac i tulic...potem moja dr Alla wyleciala i znowu usciski i wogole, jak cudownie ze wrocilam :lol: :lol: :lol: :lol: Potem usiadla z nami w gabinecie. Amisha wziela mocz do badania i zwazyla mnie , cisnienie tez. Dr Alla rozmawiala z nami ....o wszystkim ..o naszych planach, o ojcu...to jest swietne,ze lekarze tutaj poswiecaja tyle czasu pacjentowi,zeby poznac jego otoczenie, sytuacje rodzinna bo to moze zawsze pomoc. Potem rozmowa na temat cukrzycy i UWAGA!!! Mam nie brac insuliny!!! Cukry mam super extra...mam trzymac tylko diete (nie jesc slodyczy) i mmierzyc. Norma tutaj to na czczo do 95 dla kobiet w ciazy i do 140 1h po jedzeniu. Dopiero jak 5 razy w ciagu tygodnia przekroczy sie normy to wtedy jest wskazanie do insuliny. Ucieszylam sie tym bardziej ze od przyjazdu nie wzielam jeszcze insuliny bo cukry mam zadziwiajaco dobre! a jem wszystko juz co chce (malymi kroczkami). Mam po tygodniu wyslac jej mailem moje cukry z tygodnia bez insuliny. Innych lekow tez mam nie brac ani luteiny, ani magnezu tylko Jodid bo to pomaga w rozwoju umyslowym dziecka. Oni tu sa cholernie przeczuleni jezeli chodzi o leki chyba ze na prawde cos sie dzieje powaznego. Zrobila mi usg i powiedziala,ze ma nowy sprzet lepszy w pudle bo dopiero co przyszedl wiec na nastepnej wizycie bedzie juz lepsze usg :lol: Amisha smiala sie z norm polskich ...ze takie same maja w Indiach u niej i ze to jest chore jak moga tak stresowac kobiety w ciazy. Usg wyszlo prawidlowo...lozysko jest ok, serduszk ok...powiedziala,ze Hubi jest bezwstydny :blink: bo caly czas prezentowal swoj sprzet :lol: Na koniec Amisha powiedziala ze w poniedzialek da mi glukometr amer. Freestyle i na nim bede mierzyc a na razie mam nie mierzyc na tym z Kliniki tylko na Accu cheku ( to moj drugi glukometr kotry wzielam ale zawsze zawyzal wiec zrezygnowalam z niego). Wizyta trwala 2 godziny!!! Mam dzwonic nawet w srodku nocy gdyby sie cos dzialo i za 2 tygodnie kolejna wizyta :lol: Bylam zaskoczona tak milym powitaniem....ale juz na lotnisku w SF mozna bylo poczuc ze sie jest w Ameryce....facet od wozkow do bagazu szczerzyl sie :lol: i proponowal wozki pytajac jak sie czuje i zyczac milego pobytu :ohmy: tu tak jest,ze az milo :) cd nastapi :)

[/url]

12 lata 3 tygodni temu #486189 przez Marlena1888
satine ładniutkie butki:)

Pliszka jaki duży Twój synuś :) gratuluję :)

Dominia to będzie mamusia z ślicznymi białymi ząbkami! Fajnie wyleczysz ząbki i spokój :laugh:

Bananamana ślicznie podkreśla Ci sukieneczka figurkę, ale ja chyba bym się nie odważyła w tym stanie w niej wyskoczyć ;)Piesio piękny:)

Aniajulia może za dużo myślisz o płci :) na pewno będzie córcia :)

Dziewczynki wybieramy się z M do jakiejś restauracji i na spacerek :) Ale już się o wiele lepiej czuję, mimo że stresu się dziś najadłam bo wyobraźcie sobie- ja w sklepie przy kasie, chcę płacić kartą i... co? czarna pustka, zapomniałam pinu do mojej karty. Pierwszy raz takie coś. Ale głupio. Przyjechałam do domu, zjadłam krupniczku i co, przypomniało się :) też macie zaniki pamięci ? :woohoo: w ciąży to chyba normalne :) :silly:

12 lata 3 tygodni temu #486191 przez dominia
Jadzia ale super !!! :lol: :lol: :lol: strasznie sie ciesze Twoim szczesciem !! :lol: :lol: :kiss:

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #486192 przez andzia_zg
jadzia ale super, że tam jest taka opieka i zobacz jakie podejście do pacjenta. Kto by pomyslał,żeby wizyta mogła trwac 2godz. Super, że z Hubim wszystko ok. Fajowo :-) Super wiadomosci :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #486197 przez [email protected]
jadzia na takie wiadomości czekałyśmy :) bardzo sie ciesze że nie musisz brać insuliny a jaka byla reakcja Radka jak zobaczył Hubiego na usg?

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #486202 przez jadziatopol
Ja tez sie ciesze i chce pocieszyc wszystkie slodkie mamy i nastawic pozytywnie!!! Bo stres robi wiecej szkod. Od kiedy przyjechalam cukry mam w granicach 80-90 po jedzeniu. Niestety w nocy wyszly mi ketony i musialam zjesc :( zapotrzebowalnie Hubusia rosnie . I martwilam sie co to bedzie rano na czczo jak zjem w nocy (tym bardziej ze ten accu check zawyza). Wstalam o 4.30 i zjadlam 2 kromeczki pszennego pieczywa i cale jajko na twardo i poszlam spac dalej ...2 godziny pozniej juz wstalam i cukier 83 :lol: :lol: i znowu ketony wiec zjadlam solidne sniadanie takie jakiego w polsce balabym sie zjesc ( wielka parowkowa , 2 kromki ciemnego wielozbozowego pieczywa wazace 100g!!!! i salata , pomidor,ogorek) i cukier po godzinie na Accu cheku 121 i kertonow brak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: teraz zrobilam sobie kakao bez cukru i znowu 2 kromy chleba ciezkiego z wedlina :P mniam...zobaczymy za godzinke :lol: acha...i mam mierzyc tylko 4 razy dziennie : na czczo, I sniadanie, obiad,kolacja.
Radek jest jak male dziecko ...cieszy sie jak Hubus kopie a robi takie miny przy tym ze szok :cheer: mam ubaw :lol: a jak zobaczyl na usg to byl tak przejety...ale bardziej jak uslyszal bicie serca (usg w 2D). Jest taki zawsze zdziwiony jak Hubus sie rusza...hihi...smiesznie to wyglada a mi sie plakac chce ze wzruszenia :)

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka