BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #502378 przez Satine0
Princess będę trzymać kciuki :)

Wiecie, że spałam dziś przy otwartym oknie :dry: Nie zasnęła bym inaczej. O 2:30 mąż mi okno otworzył bo się strasznie rzucałam po łóżku z nerwów i wogóle. Chciałam spać a nie mogłam... :angry: Tak mi gorąco.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502388 przez dominia
Satine super, że podwozie zamknięte i trzyma :)

Ja mam wizytę o 17 a już mam lekkie nerwy .. Zawsze się boję, że coś będzie nie tak :(
na 12:30 idę na praktyki do 14:30 więc mam nadzieję, że na chwilę zapomnę o tej wizycie ..

Ja czkawkę czuję albo bardzo nisko gdzieś tam koło podwozia.. albo niżej biodra z lewej strony jak taki wciśnięty jest :)

12 lata 4 miesiąc temu #502389 przez sylwia1986
Satine to dobrze że podwozie trzyma :) ja się robię powolutku wersja sportowa z niskim zawieszeniem, ale konstrukcja solidna :silly:

Princess ja już sama nie wiem jak z tą czkawką jest, widocznie nasze maluszki tacy gimnastycy artystyczni :D

Pliszka fajnie z tymi dziadkami Olka, u mnie też na razie cisza, chociaż możliwe że rozkulają się jak już Bartek będzie widoczny i słyszalny.

U nas śniegu ni huhu, wczoraj całe popołudnie padał deszcz i dziś też jakoś tak ponuro.
Trzymam kciuki za resztę dzisiejszych wizyt.

12 lata 4 miesiąc temu #502391 przez Madlen
Zna ktoś wózek casualplay ?

Mam okazję kupić od znajomych.
Będę wdzięczna za odpowiedzi.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502411 przez DOMI
Hej.
Ja dziś jestem wyspana. Całą noc spałam bez pobudek ale rano pęcherz mało nie eksplodował.
Ja mam wizytę i usg jutro a już się denerwuję. Cieszę się, że te dziewczyny, które miały już wizyty usłyszała dobre wieści.
Nie wiem jak wy możecie określić z taką pewnością jak dziecko jest ułożone. Ja nie umiem odróżnić ruchów rączek od ruchów nóżek. To , co czasem wydaje się główką może być równie dobrze wypiętą pupką. Czkawkę odczuwam głównie na dole więc mogę tylko podejrzewać, że tam główka jest/bywa.:-)
My sylwestra spędzimy w domu.
MADLEN nie znam tego wózka.
Pliszka mam nadzieję, że dobrze trafiłaś z tymi rajstopami bo ja się połaszczyłam 2 razy na takie tańsze z allegro i były na jeden raz. Potem kupiłam sobie w h&m i służyły mi w poprzedniej ciąży i teraz też. W sobotę kupiłam sobie jeszcze jedne w mothercare.
Anoda doskonale Cię rozumiem i wiem, że dziś ciężko w to uwierzyć ale ból się z czasem zmniejszy. Życzę Ci z całego serca kolejnej udanej ciąży. Niczego nie udawaj bo to nie prawda, że wszystko jest ok. Wkrótce zaświeci dla Ciebie słoneczko.

12 lata 4 miesiąc temu #502414 przez princess
Satine dzięki :)
A mierzysz ciśnienie?

Madlen ja niestety nie znam tej firmy wózkowej.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

A do mnie znów się przyplątała infekcja ginekologiczna :angry: Mimo, że nic nie swędzi i nie piecze to trzeba będzie na noc wziąć leki :dry:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502439 przez DOMI
Princess niestety takie uroki ciąży. :(
MADLEN fajnie wyglądają te wózki a pamiętasz jaki model?

12 lata 4 miesiąc temu #502445 przez princess
Domi ja czkawki nigdy nie odczuwałam nigdzie indziej jak na samym dole. Najintensywniejsze kopnięcia/uderzenia też już od co najmniej dwóch miesięcy na dole, nad pępkiem czuję tylko smyranie i czasem mocny ucisk jakby na żołądek (czasem nie chce mi się jeść) więc to pewnie główka a na dole nóżki pracują. Piąstkami też potrafi czasem mocniej walnąć ale nigdy nie są to tak mocne uderzenia jak kopniaki na dole. No i na ostatniej wizycie gin potwierdził, że mały jest ułożony miednicowo. Z tą czkawką to chyba nie ma zależności odczuwania jej i ułożenia dziecka, czytałam na różnych forach i dziewczyny różnie odczuwają, jedne przy położeniu główkowym czują czkawkę na dole, jedne na górze i tak samo z ułożeniem pośladkowym. Niektóre kobiety w ogóle nie czują czkawki :)

12 lata 4 miesiąc temu #502452 przez dominia
Dziewczyny powiedzcie mi jakie są normy TSH w ciąży ? bo ja już spanikowałam ..

12 lata 4 miesiąc temu #502457 przez ola85
Dzień dobry mamusie,
Ja się wczoraj tak odwodniłam, że w nocy wcale nie wstawałam siku. A pobudka o 6 rano to już u mnie normalka.
Mi się wydaje że moje dzieciątko ma główkę w dole i albo naciska na pęcherz, albo bardziej bokiem w kierunku lewej pachwiny, pupę z prawej strony ciut powyżej pępka, a nóżki prostuje to moimi żebrami. Czasem wydaję mi się że leży w poprzek. Ale to oczywiście tylko przypuszczenia, ale lubię to zgadywanie :)
Satine dobrze że po wizycie wszystko ok
Princess a po czym rozpoznałaś infekcję? Swoją drogą dziękuję Ci że pisałaś o tych bólach jelit, trochę mnie to uspokoiło i łatwiej zasnełam.
Pliszka dla moich rodziców i teściów to też będzie pierwsza wnuczka i oczywiście też szaleństwo :blink:

My nie mamy planów na sylwestra, głównym problemem jest to że ja nie wysiedzę nigdzie do 12.

12 lata 4 miesiąc temu #502475 przez Satine0
Princess mierzę, mierzę ;-) Póki co nie przekraczam granicy normy. Chociaż czasami jest blisko ;p

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502476 przez sylwia1986
Dominia normalna norma o ile pamiętam jest do 4,2, a ta ciążowa najlepiej jak jest w granicach 2,5 lub mniej w pierwszym trymestrze, a w drugim i trzecim żeby nie przekraczała 3

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502486 przez dominia
5.10 miałam wynik 2,52 :huh: to chyba troche duzo ... niby 2 trymestr, Sylwia jak mówisz żeby nie przekraczało 3 .. jak mi nie powie żeby zrobić to ja sobie chyba sama sprawdzę to tsh.. :( chyba, że za bardzo panikuje ?

Kasia a Ty jaki miałaś wynik wtedy co Ci wyszło źle ??

Ja uciekam na praktyki będę przed 15 :)

12 lata 4 miesiąc temu #502501 przez princess
Ola tym razem infekcję rozpoznałam po nieprzyjemnym zapachu :cheer: Nie będę chyba czekać do wieczora i zaraz zaaplikuję sobie Nystatynę...

Satine to dobrze bo te gorąco może być od ciśnienia ale nie musi jak widać :) Po prostu taka Twoja uroda :) Mi też w ciąży jest cieplej, zawsze mam ciepłe ręce itp. a zawsze byłam zimna i ciągle było mi zimno ;)

M zamówił mi prezent pod choinkę - nosidełko :) Zapowiedział, że dziś mam się spodziewać kuriera :) Niedawno listonosz przyniósł mi książkę dla M pod choinkę :)

12 lata 4 miesiąc temu #502503 przez xpatiiix3
Trzymam kciuki za wizyty mamusie i lecę do szkoły, miłego dnia ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka