BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #502894 przez princess
Michasia to ja pytałam o pokoje. Szkoda, że Twój brat tyle czasu trzyma Cię w niepewności. Skoro mają z bratową do wyboru mieszkania to powinni Wam ustąpić. Mam nadzieję, że jednak zdecyduje się wyprowadzić i pokoje przypadną Wam :)
Fajny sobie temat wybrałaś o leśniczych :)
Jaką książkę kupiłaś?

Przyszło nosidełko :) jest super, nadaje się do noszenia dzieci 2,5 - 8 kg :)

Jak tam, macie już prezenty na Święta?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #502896 przez Satine0
Ja miałam prać ubranka małej w weekend;) Ale tak myślę, że chyba nie ma sensu skoro po nowym roku musze z tym wszystkim się przenosić na inny pokój :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502900 przez jadziatopol
Kasia ja nie moge wogole nabialu od 6 wieczor. Za to moge rano...czyli odwrotnie niz wszyscy. Poza tym ty masz insuline a ja nie. Gdybys ja odstawila to zaloze sie ,ze mialabys extra cukier i nie musialabys tej buly calej jesc i mleka pic...a tak musisz bo przy insulinie wyszlyby ci ketony. Ja odnosze wrazenie jakby oni specjalnie nam pakowali na tej diecie klinicznej mleko i bule pszenna zeby cukier na czczo wylazl wiekszy i zeby nam dac insuline. Z tego co z ludzmi gadam to nikt nabialu na noc nie jada i faktycznie u mnie sprawdzilo sie i ketonow tez nie mam :) dziwna ta dieta kliniczna i tyle....no ale stosowac trzeba niestety.Ja jem wszystko co w diecie ale poprzestawialam sobie czasowo i jest ok :)
Xpatii gratuluje piateczek :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #502908 przez dominia
My po wizycie ..
moje podwozie średnio :dry: szyjka 33 mm .. dostałam 3 opakowania luteiny i muszę za nie zapłacić majątek :ohmy: no ale jak trzeba to trzeba. zalecenia to prawie wogóle nie chodzić, nie przemęczać się i leżeć .. Mój Igor strasznie naciska główką na tą szyjkę i już się nie przemieszcza .. więc się skróciła :dry: wizytę mam 3 stycznia i wtedy zadecydujemy czy pojadę do szkoły a muszę jechać jeszcze przynajmniej na dwa zjazdy więc nie wiem jak to będzie :dry: Gin powiedział, że jak urodzę wcześniaka to się zdenerwuję :silly: ale na wizytę w styczniu będziemy już koło 34 tygodnia i już możemy rodzić, nic się nie będzie działo :) mamy się umawiać co i jak z porodem itd..
Teraz co tam u mojego syneczka, waży sobie ładnie 1800 g :) główka jak zwykle większa o 2 tygodnie, brzusiu idealny co do tygodnia ciąży a to bardzo ważne, nóżki mu się wydłużyły bo tydzień mają więcej :laugh: śmiał się, że będzie miał długie nogi :) taki już jest duży, że ciężko go ogarnąć na tym usg :lol:
Mam zrobić na 3 stycznia mocz i morfologię :) początek stycznia zapowiada się ciężki :) mam nadzieję, że damy radę razem w dwupaku :)

Na tych pomiarach mam termin 13.02 ale to tak dla ciekawości :) bo ja cały czas patrzę na termin z 12 tygodnia :) 24.02 :)

Powiem Wam, że trochę mnie wystraszył tym przedwczesnym porodem .. ale może ta szyjka się tak skraca przez te twardnięcia .. i gorzej jak te zjazdy dają nam tak po dupie :( teraz już nie będą takie straszne .. ale zwolnienie będę od niego brać napewno :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502914 przez sylwia1986
Pliszka pewnie nadmiar wrażeń i zajęć spowodował ten nieprzyjemny ból w podbrzuszu. Mnie jutro to czeka, jadę na tą wigilijkę z koleżanką, bo ona zaczyna pracę jutro o 11, ale wrócić z Ustronia będę musiała autobusem.

Xpaiix Wielkie gratulacje :)

Princess co do prezentów, to zostawię to bez komentarza..Nie mamy nic :ohmy: a na święta jest szansa że pojedziemy do Krościenka nad Dunajcem do dziadków M, a tam rodziny 20 osób, nie sposób każdemu kupić prezent i do tego roczek córeczki od kuzynki.

Satine ja też pranie zostawiam na styczeń.

Dominia to z tym podwoziem, jesteś wersja sportowa tak jak ja :blink: ale szyjka twarda? Trzyma dobrze? Czemu majątek za luteinę? Masz dopochwowe (bo one są pełnopłatne), a ja dostałam podjęzykowe i one są refundowane więc za 2 opakowania zapłaciłam coś w granicach 10 zł. Ale dzidziuś duży, zdrowy, najważniejsze :)

Zapisałam się w końcu do okulisty, najbliższy wolny termin 31 grudzień. Pójdę o ile wcześniej nie urodzę :silly: Dziś szaleję w kuchni zrobiłam krokiety z pieczarkami, andruta z masą krówkową i bogracz :D

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502916 przez jadziatopol
Dominia to Twoj maluszek wazy tyle co moj wazyl w tym tygodniu co jestes :) slicznie rosnie :) ja mialam raz szyjke 38 mm a potem mi wrocila do 40mm. Po luteinie. Kurcze....nie rozsypuj sie jeszcze. Lez i sie oszczedzaj. Olej zjazdy , wez zwolnienie! Ja tez sie boje ze mi sie skrocila szyjka....kurcze. Moze zapakuje sobie luteine tak na wszelki wypadek ? a powiedz mi dlaczego zaplacisz majatek? juz kiedys o tym pisalysmy i nie wiem dlaczego ale ja dostalam refundowana luteine...zaplacilam 8 zl za 2 opak. Pamietasz ? chyba z Princess gadalysmy na ten temat ? najwazniejsze ,ze dobre wiesci przynioslas :lol: i niech posiedzi twoj bubus jeszcze w srodku i sie nie wyglupia :)
Sylwia ja wlasnie 3 tygodnie temu dostalam recepte na dopochwowe i byly refundowane. Wszystkie dziewczyny sie tu dziwily. Nie wiem o co chodzi.
Pliszka lepiej odpusc sobie wyprawy do marketow...odpoczywaj i iszczedzaj sie :) ja tez teraz lenie sie caly dzien ...poleguje sobie...i wstaje tylko cos zjesc bo nie wiem co z szyjka ;)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502923 przez dominia
Jadzia licząc przed ostatnią wizytę szyjka była 39, na kolejnej 37 a teraz 33 mm .. i to na zdjęciu widać bo wcześniej miała taką wygiętą linię a teraz jest ta linia prosta :) płacę tyle bo nie mam refundowanej u prywaciarza rzadko się trafi na coś refundowanego :) i za 3 opakowania 90 zł :dry:
Jadzia wychodzi na to, że nasze maluszki nie będą takimi wielkoludami :) mimo cukrzycy :)

Sylwia tak ja mam dopochwową .. może masz rację, że to zależy czy ma być do 'koleżanki' czy pod język :) uuu to ja już nic nie wiem z tą luteiną :)

12 lata 4 miesiąc temu #502925 przez jadziatopol
Dominia to moj prywaciarz to spryciarz :blink: bo ja tez do prywatnego chodzilam :lol: to mi sie udalo. No to rzeczywiscie ci sie skraca...ale twarda czy miekka?

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #502928 przez dominia
Jadzia właśnie tego mi nie powiedział czy twarda czy miękka .. ale ostatnio 3 tygodnie temu coś bąknął, że wydaje mu się miękka :)

12 lata 4 miesiąc temu #502930 przez Satine0
Ja jak chodziłam prywatnie to też miałam luteinę refundowaną :)

12 lata 4 miesiąc temu #502933 przez princess
Dominia a dlaczego Twoje podwozie średnio? Chyba długość szyjki 33 mm jak na ten etap ciąży to jak najbardziej ok ! Dlaczego musisz płacić za Luteinę majątek? Ja płacę 3 zł za opakowanie. Na szyjkę najlepiej wpływa leżenie. Dobrze, że mały zdrowy :)

Sylwia no to szykują Ci się wesołe Święta :) Rzeczywiście jakbyś miała wszystkim kupić prezent to idzie zbankrutować ;)

Satine ja też popiorę wszystko w styczniu, moja mama już się zapowiedziała, że przyjdzie i pomoże mi w całym procederze :)

12 lata 4 miesiąc temu #502936 przez princess
Wiecie co, z tą Luteiną to zależy od lekarza. Mój gin (NFZ) zawsze przepisywał mi z refundacją. Jak poszłam do szpitala to dziady przepisywały mi 100 % tłumacząc, że po 22 tc nie ma już refundacji. Jakoś po wyjściu ze szpitala mój gin przepisuje mi z refundacją do tej pory (31 tc!) i ani w aptece ani nigdzie nikt nie widzi w tym problemu.

12 lata 4 miesiąc temu #502937 przez jadziatopol
dokladnie...dolaczam sie do refundowanej , dopochwowej luteiny od prywatnego lekarza :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #502938 przez dominia
Princess nie mam odpowiedniej recepty na refundowaną :) on by się może inaczej zachował bo faktycznie powiedział, że szyjka nie jest krótka bo norma jest do 25 mm ale jak zobaczył główkę naciskającą na nią to się wystraszył, że mały jest tak nisko :)

12 lata 4 miesiąc temu #502956 przez sylwia1986
No i się dorobiłam, spadłam ze schodów, a że w rękach trzymałam miskę z dobrociami i nie chciałam jej puszczać, więc nie zdążyłam się złapać poręczy i jeszcze tą miską walnęłam się w brzuch. Na brzuch na szczęście nie upadłam, ale jedno kolano mam obite tak dość. Jak dziada to dziada :silly:

Koleżanka też mi powiedziała, że jej lekarka przepisywała luteinę podjęzykową z racji refundacji, ale kazała ją aplikować dopochwowo.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka