BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #502006 przez Martyna
Kasia cieszę się, że wszytsko w porządku :) a mężem sie nie denerwuj może rzeczywiście były korki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #502010 przez sylwia1986
Kasiu czyli wizyta przebiegła pomyślnie, to super, myślę że te tydzień będzie obfitował w dobre wieści :) czego życzę wszystkim ciężaróweczkom, które mają wizyty w tym tygodniu.

Dostałam zaproszenie na wigilijkę w pracy, ma być w środę, tylko nie wiem jak ja się tam kurczę dostanę skoro jutro M oddaje samochód do mechanika..

12 lata 4 miesiąc temu #502016 przez Satine0
Domina tak ja jutro też mam wizytę :P Nie wiem jak ja rano wstanę :dry:

12 lata 4 miesiąc temu #502020 przez xpatiiix3
Mam nadzieję, że teraz już do samego końca będziemy słyszeć same dobre wieści ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu #502021 przez ola85
Kasiu cieszę się że u Ciebie dobre wieści
Sylwia kiedyś pisałaś że dostajesz najniższą pensje na umowie a resztę do ręki, to może przy okazji wigilii dostaniesz jakiś dodatek na święta:)
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty, ten tydzień będzie bogaty w relację

12 lata 4 miesiąc temu #502025 przez Martyna
Satine, Dominia powodzenia jutro!!

Ja zmykam do męża oglądać film

Dobrej nocy!!

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502048 przez Madlen
Jadzia mam to samo jak jestem w sklepie, dosłownie co chwilę sikam niewidzialnym moczem i czuję kamienie w brzuchu....
Tournee po kiblach to podstawa :angry:
W nocy też to samo. Śpię z kochankiem- rogalem, mąż odstawiony.

Drętwienie w nocy mam jak Domi.

Dziś odebrałam w aptece wkładki, podkłady, tantum rosa, majty.
Kupiłam też podkład higieniczny dla niemowląt i dorosłych firmy Tufi. Aptekarka polecała laktator tej firmy. Tani i dobry. Sama ma niby.

Natalka oprócz podkładów (dają ale ja chcę firmy Hartmann) szlafrok, klapki, stanik do karmienia, majtki siateczkowe, koszule, ręczniki + papierowy do miejsc intymnych, kosmetyki, Bepanthen plus, nakładki silikonowe, tantum rosa, woda z dziubkiem, ładowarka, fajna muza w telefonie, pampersy, chusteczki, ubranka na wyjście dla syna.

Sylwia Aganobla Marlena Kasia suuper, że wizyty radosne :)

Kasiu takie nerwy to norma niestety

Paula db wieści. I masz już wszystko... Zazdroszczę..

12 lata 4 miesiąc temu #502050 przez dominia
Kasia super, że z Tosią wszystko dobrze :) i Twoje wyniki też nie są takie tragiczne :) bardzo się cieszę :)

12 lata 4 miesiąc temu #502071 przez sylwia1986
Olu wolę się nie nastawiać na jakiś zastrzyk gotówki, bo potem może być rozczarowanie. Chociaż nie powiem, ze bym się nie ucieszyła. Najważniejsze, że zobaczę się z dziewczynkami,bo tak mnie brakło w pracy z dnia na dzień, pozbieram swoje rzeczy.

Też zmykam już do jedzenia, kąpieli i nyny :) dobrej i przespanej nocki życzę i do napisania jutro :)

12 lata 4 miesiąc temu #502079 przez anoda89
Hej mamuśki :).

Ja tylko na chwilkę pogratulować udanych wizyt. Oby tak dalej :). Trzymam kciuki.

12 lata 4 miesiąc temu #502099 przez Marlena1888
Dzięki dziewczynki :) a tak tak na 14 dopiero mam następną wizytę, wtedy będę już w 36 tyg, :blush: jak sobie pomyślę o tym aż mnie ciarki na plecach przechodzą :side: Mam nadzieję że święta miną spokojnie bez rewolucji ;) zrobił mi już na paciorkowca bo Filipek ma wymiary jak na 33tydz ;)

12 lata 4 miesiąc temu #502140 przez princess
Satine pochwal się efektem końcowym łóżeczka w postaci zdjęcia :D

Natalka ja powoli obmyślam co by tu kupić do torby szpitalnej, muszę poszukać na necie listy.
O widzę, że Satine wrzuciła.

Andzia straszne to :(

Katriss ja jeśli będę mogła rodzić SN (jeśli mały się obróci) to będę jechać na porodówkę do wojewódzkiego. Natomiast w przypadku cesarki i skierowania do szpitala rozważam Malarkiewicza.
Tego wózka nie widziałam.

Ja w nocy się nie pocę ale za to puchną mi dłonie :/

Mnie twardnienia macicy regularnie dzień w dzień nawiedzają od dwóch miesięcy :dry:

Cieszę się, że na wizytach ok :)

Ola ja mam okropne bóle jelit praktycznie od początku ciąży. Najpierw myślałam, że to macica i panikowałam a potem uzmysłowiłam sobie, że to jelita.

Kasia no to fajnie, że Tosia postanowiła się odwrócić :) Ja Adasia nóżki dalej czuję na samym dole. Wszyscy mi mówią, że już się nie obróci. Z jednej strony to cesarka mnie uspokaja bo mniejsze ryzyko powikłań, z drugiej strony przeraża mnie rozcinanie całego brzucha... Ale kit ze mną, wytrzymuję dolegliwości w ciąży to dam radę z cesarką, najważniejsze dobro dziecka :)

Jakie macie plany na Sylwestra?

12 lata 4 miesiąc temu #502147 przez jadziatopol
Anoda hej kochana :kiss: wszystko dobrze u Ciebie?
Marlena ja tez juz mam na paciorkowca zrobione badanie od 2 tygodni. :)
Ja tez odczuwalam wczesniej skurcze macicy ale nie tak jak teraz...te sa silne i bolesne. Jej obudzilam sie teraz (drzemka godzinna) i niedobrze mi strasznie, spocona jestem i do tego nie moga mi sie oczy dostroic...slabo widze. ;)
Spijcie dobrze dziewczyny :) do zobaczenia jutro :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #502174 przez Satine0
Ja sylwestra spędzam w domki :) Przychodzi do nas moja przyjaciółka z facetem i tak będziemy sobie we 4 siedzieć :) Na imprezy większe się już nie nadaje.

12 lata 4 miesiąc temu #502177 przez kasia123m
princess ona wczoraj na 100 lezala nogami w dole...przeciez tak mi jechala po pecherzu i jakby wew pochwy...ze czasami gwiazdy widzialam...a w piatek napewno lezala nogami do gory..On mowil ze jeszcze moze sie przekrecac...

Marlena to CI powiem ze taka przerwa miedzy wizytami pod koniec ciazy to duza przerwa...moj cos juz mowil o wizytach co dwa tyg..tylko mi sie beda wizyty wymijac z patologia ciazy...3 mam isc do niego a 8 na patologie..tu i tu montoruja..

Jadzia jak tam cukry?mowisz ze spalas a potem ze wzrokiem mialas problem?dziwne...ja zjadlam teraz dwie kromy z wedlina nie moja ,tona majonezu i pomelo i 117...wiedzialam ze troszke zaduzo a dwa ze niemmoja wedlina..ale co tam..ponizej 120 w koncu.. ;)

Tosia urzadza sobie teraz tance w brzuchu...glodna pewnie bo niedojadlam o 22..zawsze dojadam dwie wasy z kawaleczkiem wedliny.ale za 20min bula i mleko..:P)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka