BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #501794 przez sylwia1986
Straszna sprawa, aż nie wiem co napisać.. Człowiek się tu martwi skurczami łydek, drętwieniem pośladków, a to jest wszystko pikuś w porównaniu z takimi sytuacjami.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #501797 przez andzia_zg
Ja tak sobie myślę, że czasem przejmuję sie takimi pierdołami.... czasem wydaje mi się, że mam jakiś problem... a jak spojrzę wokół to moje problemy wydaja się niczym gdy wokół tyle tragedii :( Trzeba sie cieszyć tym co sie ma.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #501798 przez [email protected]
andzia brak słów,bardzo przykre :(

My już po wizycie,szyjka ok,mały waży około 1737g,morfologia ok,przepisał mi żelazo

12 lata 4 miesiąc temu #501801 przez Paulaaa
I ja już po wizycie.

Ciśnienie się ustabilizowało, ale mam sobie w domu trzy razy dziennie mierzyć. :) Sól ograniczyć. Szyjka mi się skróciła. Wcześniej miała 44mm a teraz ma 32mm. Na szczęście dalej jest twarda, zamknięta i ładnie trzyma. :) Znowu dostałam skierowanie na badania. Fuul krwi mi zabiorą... Kolejna wizyta za dwa tyg.

Madlen, JadziaNatalka dla malutkiej mamy już wszystko. Czekam tylko aż fotelik samochodowy mi kurier dowiezie. :) Na kiedy termin cc to nie wiem. Dowiem się pewnie 28.12 bo wtedy mam wizytę u mojego gina prywatnego. A to On mnie kieruje i On będzie ciął, także wszystko w jego rękach. Jeśli dotrzymam do 37-38 tc to pewnie wtedy.

Domina ładnie wyglądasz. :)

Gabille miesiąc przed narodzinami Oliwii mówiłam do mojego A., że ''nigdy więcej dzieci, a jak mi zrobisz to zabiję'' :P Ale wystarczyło, że Oliwia podrosła, ustabilizowała się zdrowotnie i wiedziałam, ze rodzeństwo będzie miała. Odczekaliśmy cztery lata i proszę, zaraz Amelia będzie.

Natalka ja dla siebie mam podkłady, podpaski, trzy koszule itd. Wszystko to co podają w tych ''mamowych'' poradnikach. Dla Amelki muszę wziąć cztery komplety ciuchów, kocyk, rożek, pampersy, chusteczki itd. Wszystko jednym słowem, bo szpital nic nie daje. Na stronie ''mojego'' szpitala jest lista co mamy wziąć. U Ciebie tak nie ma?

Kasia nerwus to moje drugie imię. Najbardziej obrywa A. :P :P

Andzia matko. Mówisz o tej Gosi z wątku o braku wykształconej czaszki? Jeju, a tak trzymałam kciuki. Rozszczep kręgosłupa, brak czaszki... to samo było u mojej Oliwii. Jednak skończyło się szczęśliwie. Aż mnie ścieło jak przeczytałam co napisałaś. Kolejne ''Niezwykłe'' dziecko....

12 lata 4 miesiąc temu #501805 przez Katriss
princessjak bym miała rodzić w Olsztynie to raczej wojewódzki a ty? nam najbardziej przypasował wózek bexa miał wszystko na czym nam zależało najbardziej tylko gondola do mnie nie przemówiła za bardzo bo niby duża jest ale nie jest płasko tylko główka troche wyżej ale z tego co widziałam to chyba wszystkie tak mają.

Ja w nocy też strasznie się pocę co raz mam napady gorąca.

12 lata 4 miesiąc temu #501809 przez jadziatopol
Ja jestem dziewczyny w szoku.... w takiej sytuacji slow brak :(
Aganobla duzy synus :) swietnie ,ze wszystko jest jak byc powinno :)
Paulaa bardzo sie ciesze,ze wszystko ok :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #501815 przez andzia_zg
Dziewczyny super, że na wizytach ok i z maluszkami wszystko dobrze. Oby tak dalej :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #501821 przez Satine0
Jej...jak czytam i słyszę co się teraz dzieje to masakra :dry: W tv też co chwile o śmierci dzieci bo cesarki nie chcieli zrobić itd.

Powiem wam, że ja też mam już dość. Odliczam te tyg. bo jest mi już tak ciężko. Wszystko mnie boli...hormony szaleją. Zaczynam się bać, że nie zdążę wszystkiego przygotować do porodu. Panikara się zrobiłam i nawet popłakać się potrafię przez to. Ale mimo wszystko chce mieć jeszcze dzieciaczki :)

12 lata 4 miesiąc temu #501822 przez xpatiiix3
Aganobla, Paulaa cieszę się, że wszystko w porządku ;)

Ja też nie wiem co napisać... Po prostu brak słów przykre to... :(

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #501828 przez andzia_zg
Satine nie martw się, zdążysz wszystko przygotować. To normalne że się martwimy, bo poród zbliża sie wielkimi krokami i jest tuz tuż... Ale ja wierzę, że nam wszystkim się uda i że będziemy super mamusiami. Jakoś ostatnio się tak pozytywnie nastawiłam.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #501835 przez Marlena1888
hello!
ja już po wizycie, wszystko oki :) malutki waży 1693g, podwozie zaknięte bez zmian :) zrobił mi posiew gbs, muszę wymaz zanieść na bakteriologię. Termin dalej mam na tydz wcześniej ;) odwrócony jest główką w dół ale uparciuszek nie chciał się odwrócić :P jedynie co to "Pana Pikusia" pokazał dokładnie :lol: tętno 136, a moje ciś. 110/60 :) następna wizyta 14.01. jak coś kazał dzwonić ;) a i przepisał mi gynalgin- globulki dopochwowe ;)

ja wolę nie czytać takich strasznych rzeczy.. współczuję dziewczynie naprawdę, ale nie lubię się tak nakręcać.
w nocy to ja tak samo, cała mokra jestem..

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #501836 przez [email protected]
Sylwia Paulaaa ciesze sie że wszystko ok z dzidziami :) jeszcze kasia

Marlena ładna waga :)

Pytałam gina czy malutki może sie jeszcze odwrócić a on że ze 3 razy zanim dojade do domu więc dziewczyny nie ma co sie martwić,jeszcze nie raz sie odwrócą

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #501839 przez jadziatopol
Marlena to extra! maluszek wagowo w sam raz :) moj tez glowka w dol ..uparciuszek :) ja tez wole nie slyszec o takich sprawach...bo naleze niestety do ludzi ktorzy szybko sie nakrecaja ;) wizyte masz dopiero 14 stycznia? jej...a ja tutaj co tydzien nie wiem po co....poprosze moja gin czy sie nie da nasteonej wizyty zrobic w nowym roku

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #501843 przez xpatiiix3
Marlena ciesze się, że u Ciebie też wszystko ok ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu #501854 przez dominia
Dziewczynki cieszę się, że wszystko dobrze z podwoziami :) Jejku maluszki ładnie ważą, zobaczymy jak jutro będzie u mnie :)
Jeszcze czekamy na Kasie :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka