BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502178 przez dominia
My na sylwestra prawdopodobnie mamy zaproszenie na parapetowke do siostry M :)

Kasia Ty cukry masz piekne :)

Co do ulozenia maluszka to moj lezy teraz glowka w dol ale wydaje mi sie, ze sa takie chwile kiedy lezy w dol ale dupka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502180 przez [email protected]
kasia ciesze sie że Tosia zdrowo rosnie :) hemoglobinę mamy taką samą,trzeba sok zrobić+natke

Anoda jak sie czujesz? :kiss:

Siedze sobie w piżamie i szlafroku,kichnełam i poleciało :ohmy: normalnie pierwszy raz w życiu sie zlałam,nawet nie czułam że sie chce siku

Princess mysle że Adaś sie odwróci jeszcze nie raz :)

Dobrej nocy :)

12 lata 4 miesiąc temu #502200 przez anoda89
Staram się was czytać ale czasami nie nadążam. Ciesze się za Maluszki tak ładnie rosną.

U mnie tak sobie...nie chcę Świąt. Jaszcze niedawno nie mogłam się doczekać zimy a teraz chętnie bym przespała całe te Święta. Dostaliśmy zaproszenie na wesele w styczniu ale w cale nie mam ochoty na nie iść. Nie chcę mi się gadać z ludźmi i udawać że wszystko jest w porządku.

Ładnie dziewczyny rośniecie :silly:.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502228 przez jadziatopol
Anoda rozumiem cie...zycze Ci,zebys przyszle swieta spedzala oczekujac maluszka :)
Kasia u mnie cukry super wg naszych polskich norm bez insulinki :) na czczo do 80-89 i po jedzeniu do 120. Jem co godzine ...a najwiecej jem owsianki na mleku :P bo uwielbiam :P ale u ciebie tez piekne cukry :) gratulacje kochana. Tosia rosnie jak nalezy nie masz sie co denerwowac. Juz sie wszystko uspokoilo. A czy w twoim przypadku konieczny jest porod na Kopernika? jezeli tak to nie boj sie...tam jest najlepszy OIT dla noworodkow....i specjalistow tez maja najlepszych. Jestes w dobrych rekach wiec nie bron sie rekami i nogami przed Klinika. Moja kolezanka rodzila tam 3 razy (cukrzycowa mama), moja kuzynke z kolei Klinika uratowala po nieudanym porodzie w prywatnym szpitalu. Wiadomo ,ze warunki maja gorsze bo nie ma internetu, jaccuzi, wanny z masazem ale nie to jest najwazniejsze.
Aganobla ja tez sobie popuszczam ;) a najczesciej jak kicham albo sie smieje :lol: najgorsze jest to,ze mi tak pozostalo po pierwszej ciazy a teraz sie tylko nasililo ;)
A sylwestra spedzamy w tym roku w domku :lol: raczej nie nadaje sie na nocne wyjscia ;)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #502279 przez sylwia1986
Dzień dobry :) dziś same śpioszki :) miałam bardzo dobrą noc, od 23 do 6 bez przebudzania :)ale to pewnie dlatego że przez snem było trochę przytulania z M, a po tym zawsze śpi się rewelacyjnie :silly:

Anoda trzymaj się kochana, święta to czas z najbliższymi, oni na pewno Cie rozumieją i są dla Ciebie wsparciem, a z weselem w styczniu, wybawcie się z M, bo kiedy jak nie teraz :)
Princess Kasia ma racje, dzidzia jeszcze pewnie kilka razy się obróci, mój wczoraj miał główkę na dole, a dziś jestem pewna że główkę ma pod prawymi żebrami, bo tu czuję najmocniej czkawkę i momentami widać taką dużą gulę (podejrzewam że główką ciśnie) i nad ranem czułam jak się przekręcał tak rozpychał na boki :D

Co do sylwestra, póki co nie mamy planów, bal i impreza odpadają, albo zostaniemy w domku, albo pojedziemy na jakąś domówkę.

12 lata 4 miesiąc temu #502288 przez dominia
Cześć dziewczynki :)

Ja dzisiaj spałam dosyć dobrze, teraz mnie coś pobolewa głowa .. mam nadzieję, że niedługo mi przejdzie :)

Dzisiaj znowu mam praktyki, będę prosić żeby były do czwartku bo w piątek chciałabym coś zrobić w domu i zaglądnąć do książek :)

Życzę wszystkim Mamusiom miłego dnia :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #502299 przez chomiczka
Cześć mamuśki :)

Przeraziłam się tą wiadomością o tej dziewczynie, która w 20tc dowiedziała się takich rzeczy o maleństwie. Dlaczego tak późno? Przecież jest jeszcze usg w 12 tc. Straszne to jest. Bardzo współczuje tej dziewczynie :( Zaczęłam się też martwić o swojego, usg mam 28 grudnia, już nie mogę się doczekać.

Gratuluje dobrych wieści z wizyt, maluszki to już naprawdę duże klocki :) ja miałam podaną wagę dziecka w 21 tc - 375 gram, od tej pory nie wiem ile mały waży, pewnie mnie zaskoczy na następnym usg :laugh:

kasia ja pytałam lekarza czy mam częściej przychodzić, powiedział że nie ma takiej potrzeby, więc wizytę mam jak zawsze co miesiąc może od stycznia to się zmieni.

Mi też ciągle chce się siku, mój też się śmieje ze mnie że nie opłaca się mnie nigdzie zabierać bo ciągle szukam tylko toalet :lol:

Wczoraj byłam u kosmetyczki na paznokciach :) a dziś wybieram się do galerii spożytkować moje bony i kupić ukochanemu jakiś ładny prezent :) jeszcze nie wiem co, ale na pewno coś wymyślę :)

Trzymam kciuki za wizyty, oby były same dobre wiadomości :)

12 lata 4 miesiąc temu #502300 przez Pliszka
Dzień dobry Dziewczynki :)

Witam się i zaraz się zabieram za tłumaczenie :) Dziś jadę odwiedzić swoją firmę bo mam parę rzeczy do załatwienia w centrum, a przyjechali też do biura goscie z Portugalii, bardzo mili ludzie to sie przywitam :laugh: a potem pójdziemy z koleżanką na jakiś lunchyk. Przynajmniej jest okazja żeby się ładniej ubrać ;) bo ostatnio dresik króluje ;)

Ja bym chętnie się gdzieś wybrała na jakąś domóweczkę na Sylwestra, muszę pogadać ze znajomymi. Sama sie już za bardzo nie czuje na siłach żeby coś organizować. Zobaczymy.

Kasia, mój Olek na ostatnim usg był ułożony głową do dołu z nogami nad głową :ohmy: więc kopniaczki na dole wcale nie świadczą o tym, że głowa jest u góry ;) Nieźle wygimnastykowane te nasze dzieci ;)

Cieszę się ze wszystkich dobrych wieści i trzymam kciuki za wszystkie przedświąteczne wizyty :) Ja jutro będę padać to TSH, bo na początku ciąży miałam 0,007, potem w 22tc było prawie w normie i pani doktor kazała skontrolować jak to teraz wygląda. Mam nadzieję, ze ok. Tak czy inaczek po porodzie będę się musiała zająć tą tarczycą bo na usg wyszły mi jakieś malutkie zmiany. Tyle ludzi ma teraz problemy z tarczycą, że szok. Moja mama ma teorię, że to przez Czarnobyl i może coś w tym jest :dry:

Ale napadało śniegu w Wawie! :ohmy: Misiek od godziny jedzie do pracy (ma jakieś 5-6 km) :ohmy: bo oczywiście zima zaskoczyła drogowców :angry:

Wysłałam mojej mamę listę z wyprawką: co mamy a czego nie mamy (okazuje się, ze jednak większości rzeczy dla malucha nie mamy :ohmy: bo jakimś dziwnym zbiegiem okolicznosci większość ciuszków mam na 68cm wzwyż) i powiedziała, zebym już nic nie kupowała bo ona dokupi wszystkie brakujące rzeczy dla wnusia :lol: To pierwszy wnuczek w obu rodzinach, wiec dziadkowie szaleją z radości :) Od teściów dostaliśmy bardzo okrągłą sumę na wózek, a że wózek udało się kupić taniutko, to jeszcze starczyło na łóżeczko i będzie na położną :) A brat Misia obiecał maluchowi elektryczną nianię pod choinkę :laugh: Mam przeczucie, że nieźle będą wszyscy Olka rozpieszczać :lol:

Kupiłam soboie ciążowe rajstopki na święta, mam nadzieję, ze dotrą, w sklepach ceny jakieś szalone, a na tej aukcji taniutko :)
allegro.pl/mikrofibra-70den-rajstopy-cia...-l3-i2845253233.html

Miłego dnia!

12 lata 4 miesiąc temu #502315 przez Martyna
Dzień dobry Dziewczynki!

Ja miałam ciężką noc, brzuch mi twardniał i strasznie z prawej strony pępka mnie bolało. Umęczyłam się niesamowicie :(

Pliszka u nas też pierwszy wnuczek u jednych i drugich dziadków :) ale póki co teściowie nie są zbyt wyrywni do jakiejkolwiek pomocy ale moi nadrabiają i po świętach konkretny przelew dla Robercika przyjdzie :)

Satine daj znać jak po wizycie :)

Dominia powodzenia :)

Ja mam na 17.15 wizytę i już się trzęsę :)

Miłego dnia Wam życzę :)

Jadę do koleżanki z prezentami dla jej córeczek :)

12 lata 4 miesiąc temu #502331 przez Paulaaa
Hej Wam. :)

Warszawa zaaaaaasypana. Pies mi się zakopał w śniegu jak wyszedł na podwórko. :laugh: A że to york to normalnie zniknął mi pod tym śniegiem. Ale frajde miał. Im większa zaspa tym większy rozpęd brał zeby się wrzucić w ten śnieg.

Co za koszmarna noc. Zasnęłam o 23 i spałam do 2. O 2 pobudka na siusiu. Później o 3.30 myślałam że nie zdążę do toalety i co, sikałam niewidzialnym moczem. :angry: I od tej 3.30 już nie śpię. Powierciłam się w łóżku do 5. Później włączyłam tv i przebidowałam pod kołdrą do 7.

Ja nie mam pojęcia jak Amelka jest ułożona. W 28 tc była głową w dół. Teraz to nie wiem. Ale wierci się okrutnie. Tylko czeka aż położę się na plecy i zaczyna swoje harce. Czasami to mam wrażenie jakby była ułożona głowa po jednym boku nogi po drugim i się rozpycha. No ból niesamowity.

Mam dziś ambitny plan odgruzowania pokoju Oliwii. Wszystkie zabawki którymi się już nie bawi pójdą do pck. Książek a książeczek ma fuuul. Szkoda mi wyrzucać, więc chyba popakuje w karton i do garażu. I tak ''zaraz'' Amelka wejdzie w okres namiętnego czytania więc się przydadzą. :P

Powodzenia na wizytach dziewczyny. :)

12 lata 4 miesiąc temu #502333 przez anoda89
Dzięki :kiss:. Nie zapomnijcie o mnie...czytam i kibicuje wam. Buzieki :kiss:. Ciotka ucieka i wam już nie smęci :).

12 lata 4 miesiąc temu #502336 przez Marlena1888
Hej mamuśki!

Martyna 3mam kciuki za Twoją wizytę :laugh: szkoda, że miałąś ciężką noc.. ja czytam tą książkę od Ciebie, jest rewelacja! dziękuję jeszcze raz :laugh:

Pliszka ja też myślałam o jakiejś sylwestrowej domówce, może ktoś zaprosi ;)tak żeby w domu nie siedzieć ;)ale Ci fajnie, teściowie i rodzice już powiedzieli że kupią potrzebne rzeczy ;) moi narazie cisza.. najpierw mój tato chciał wózek kupić, ale my już kupiliśmy i trochę nie zadowolony. Coś czuję, że u mnie dopiero po narodzinach się rzucą z prezentami :) marzy mi się taki leżaczek z huśtaweczką dla Pysia;)ja też mam takie rajstopki na święta :woohoo:

Ja nawet ostatnio dobrze śpię co mnie mega cieszy- oby jak najdłużej :)pobudka o 3 a potem mój M zbudził mnie jak do pracy szedł przed 6.00. Wtedy to najbardziej bierze go na rozmawianie :cheer: B) :laugh: mówił że śnił mu się nasz dzieciaczek że brykał po łóżku :lol: haha
miłego dnia dziewczynki!

12 lata 4 miesiąc temu #502341 przez Satine0
Cześć brzuchatki :side:

Ja już po wizycie. Dzisiaj tylko badanie podwozia :P wszystko ze mną okej. Szyjka się ładnie trzyma. Posłuchaliśmy tylko dopplerem serducha...ładnie biło :kiss: Następna wizyta 8 stycznia, wtedy zrobi mi usg :)

Zaszłam do lumpka i wynalazłam sobię koszulę do szpitala :) Do tego bluzka i sweterek :)

12 lata 4 miesiąc temu #502353 przez princess
Widzicie dziewczyny, Wasze maluchy się obracają po kilka razy a mój siedzi cały czas tak samo. Na samym dole pracuje nóżkami. Moje dwie koleżanki miały cesarkę z powodu pośladkowego ułożenia, też miały stwierdzone kilka tygodni przed porodem i ich maluchy już się nie obróciły. Będzie co będzie :)

Pytam Was o Sylwestra bo jestem ciekawa, ja też już się na żadne wyjścia i długie siedzenie nie nadaję. Do nikogo nie idziemy, siedzimy w domu, może siostra do nas przyjdzie ale będzie bez długiego siedzenia bo ja nie dam rady a M w Nowy Rok ma służbę, więc bardzo na spokojnie :)

Sylwia a ja czkawkę zawsze czuję na samym dole, a moja dzidzia jest ułożona pośladkowo... Chyba nie ma na to reguły?

Satine cieszę się, że na wizycie ok :)
Ja mam wizytę w piątek :)

12 lata 4 miesiąc temu #502377 przez Madlen
Satine fajniutko :)

Anoda wszystko dzieje się po coś, może gdyby był inny finał, to byłoby bardzo źle?
Widocznie tak niestety miało być.
A Ty teraz musisz zająć się SOBĄ, swoją psychiką, i relacjami z M.
Jeszcze trochę i będziesz narzekać na nudności.. :kiss:

Ja dziś w nocy podobnie jak Paulaa.. Niewyspana jestem i zła.
Paula masz zdjęcie pieska? :)

Sylwester? Bez imprez, może gdzieś się uda na chwilkę na kolację do miasta, chociaż wątpię..

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka