BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #501693 przez dominia
Powiem Wam, że ja też od jakiegoś czasu w nocy jak się budzę to jestem cała mokra :dry: jakoś w dzień tak nie jest ..

Jadzia wiem coś o tym braku kasy :dry: Tacie możesz kupić jakiś drobiazg żeby wiedział, że o nim pamiętasz :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #501702 przez DOMI
Jadzia ja też znam to uczucie okropnego ucisku na pęcherz. Pisałam kiedyś o tym. Mała tak się wwiercała w pęcherz, że jak wstałam z łóżka to kolana mi się uginały. Co chwila do wc. Dodatkowo każdy ruch dziecka czułam dosłownie w pochwie. Myślałam, że mi szew puszcza i szyja się rozwiera. Zbadał mnie lekarz i miałam usg szyjki i wszystko ok było. Potem się uspokoiło.
Ja nie oblewam się w nocy potem i nie jest mi gorąco ale też nie sypiam dobrze. Wszystko mi drętwieje, brzuch twardnieje jak zbyt długo jestem w tej samej pozycji, nie mogę sobie miejsca znaleźć. Czasami wstaję i spaceruję po domu.

12 lata 4 miesiąc temu #501712 przez natalka
Dziewczyny mam pytanie pakujecie już torby do szpitala?
Moja mama przyniosła mi torbę od bratowej zdziwiona, że "dopiero" koszule do karmienia kupiłam. A jeśli już pakujecie to co bierzecie dla siebie a co dla maluszka?

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #501720 przez jadziatopol
Gabilee jak bylam ostatnio u niej to jej powiedzialam,ze mam czesto skurcze. Sprawdzila tetno dziecko bylo 150 czyli norma. Powiedziala,ze to Braxtona -Hicksa skurcze i tyle...i ze to normalne ze moga sie nasilac i na to sie nic nie bierze. Oni tu takie maja podejscie...calkiem inne i dlatego sie troche stresuje bo w Polsce to wszystko sprawdzaja i nad wszystkim sie trzesiemy. KTG tez nie robia...dziwne to wszystko...ale za to sa mili i czuje sie jak w rodzinie :lol: W sumie to te wizyty wygladaja jak te z przed 15 laty jak bylam pierwszy raz w ciazy. Bez zbednych badan, bez KTG, bez usg 3d, bez sprawdzania podwozia. Teraz na wizycie w czwartek powiem jej ze mnie strasznie boli pochwa i zobaczymy czy mnie zbada.
DOMI ja dokladnie tak czuje jakby Hubus sie wkrecal w pecherz...kluje wtedy, boli tak jak opisalas...nie jestem w stanie zrobic wtedy kroku ;) brzuch twardnieje tylko nie wiem czy to Hubus mi go naciaga czy to skurcz....Naciaga tak mocno i trzyma jakies kilka sekund po czym puszcza. Jest gula, po ktorej czuje,ze to on ale caly brzuch mi sie robi jak kamien. ;)
Dominia no musze jakis drobiazg kupic ...jeszcze mam tydzien to cos wymysle :) dzieki :)
Natalka ja jeszcze torby nie mam spakowanej bo nie mam ani jednej rzeczy dla Huberta. Wszsytko zostalo w Polsce czekam az przyjdzie paczka. Ale chyba bede musiala zaopatrzyc sie w jakies rezerwowe bo wydaje mi sie ,ze wczesniej urodze biorac pod uwage moj dzien zaplodnienia to wychodzi mi rowniusienko tak jak wg usg ;)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #501722 przez Satine0
Natalka dzieci.pl/kat,1034243,title,Spakuj-torbe...=3&smgputicaid=6fb82 tu masz fajna ściągę :) Ja dla małej do szpitala biorę tylko ubranka na wyjście, pampersy, chusteczki i krem na każda pogodę bo więcej nie muszę. Dla siebie póki co mam paczkę podkładów, dwie koszule, wkladki laktacyjne, maść na brodawki, kapcie, skarpetki, majty siateczkowe i szlafrok :))

12 lata 4 miesiąc temu #501725 przez dominia
to co opisujecie z tym twardniejącym brzuchem do tego stopnia, że się zniekształca i robią się te gule to ja już mam od 23 tygodnia :dry: średnio co dwa dni widzę, że tak porządnie się napnie .. :(

12 lata 4 miesiąc temu #501726 przez sylwia1986
Ja już po wizycie, z podwoziem bez zmian, szyjka ok. 35 mm, ale leki nadal mam brać. Z dzidzią też w porządku :) rośnie. Dostałam skierowanie na alloprzeciwciała i muszę jeszcze raz jechać do niej w czwartek przed południem po L4, bo w szpitalu mi wypisali do 19 grudnia.

Gabilee ja też w liceum chodziłam na profil bio-chem-fiz. Najpierw miał być lekarski, ale że na maturze zdawałam jednak tylko biologie i chemie miała być farmacja, aż w końcu wylądowałam na analityce medycznej, studia ciężkie, ale raczej nie żałuję.

Jadziu ja muszę bardzo mocno zaciskać zwieracze przy kichaniu, bo już raz zdarzyło mi się niekontrolowanie kichnąć i miałam mały przeciek na dole, dobrze że byłam w domu :D

Natalko ja dopiero dziś kupiłam koszulkę do karmienia i powoli kompletuję rzeczy i dla siebie i dla dzidzi do torby, powiedzmy że jestem na półmetku :D

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #501736 przez kasia123m
ja dzis bylam w szpitalu dzieciecym z synem i myslalam ze niedojde do wc...co ciekawe Tosia mnie kopie tak bardzo z boku...to jak ona lezy?okaze sie niedlugo...jeszcze zjem i sie zbieram do gina...
mowie Wam dziewczyny w jaki przedchwila wpadlam szal...syn mial preoste zadania od logopedki i nie umial ich zrobic...robil tak debilne bledy ze myslam ze go zamorduje...az zagotowalam z nerwow...wyladowalam sie na poduszce obok i mi poscilo...straszne nerwy w kilka sekund mialam..no masakra...tez potraficie sie tak nagle zdenerowac bardzo?juz mnie pol dnia nerwy nosily ale tutaj to wyprowadzil mnie z rownowagi doszczetnie..

ja do szpitala jeszcze musze bepanten kupic i zamowic koszule...noi czekam na te wszystkie podklady co zamawialam...betki malej musze poprac po siwetach i wtedy sie spakuje...

ja w nocy czasami tez sie masakrycznie po co a potem przez tydzien nie..odkad zaczelam brac te hormony na tarczyce to raczej nie...noi narazie nie mam tego uczucia goraca w nocy jak WY...jak mi bylo zimno to dalej mi potrafi byc zimno...cala sie koldra nakrywam..za to zaczynaja mnie skurcze lapac wiec musze pilnowac tego magnezu 3 razy dziennie..

sylwia suuper ze wszystko ok:)))

xpati slicznie wygladasz..tak mlodziutko..

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #501749 przez xpatiiix3
Dzięki dziewczyny :*

Natalka ja to planuje w styczniu spakować torbę jak już wszystko kupię, ale muszę najpierw remont przetrwać, który się przedłuża, bo stoi w miejscu... i wtedy się tym zajmę ;)

Sylwia mi też zdarza się ostatnio popuszczać jak kicham więc zaciskam uda hehe czasem coś daje ;P mnie strasznie drażni w nosie mróz i takie mocne perfumy starych babć... najgorzej w autobusie i ciągle kicham od tego... i to tylko w ciąży tak mam ;P

Ja ostatnio też miewam skurcze i to bolesne takie, normalnie widać kształt macicy w momencie skurczu, bo cała jak kamień się robi twarda i mały wtedy się rozkopuje strasznie jakby miał mało miejsca, Misiek nawet ostatnio się przestraszył jak zobaczył, bo nie wiedział co się dzieje...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #501753 przez DOMI
Kasiu ja też się w ciąży potrafię wściekać o byle co aż mi potem czasami wstyd, że tak reaguję .
Jadzia bo to prawda, że te skurcze są normalne - macica przygotowuje się do porodu ale wiadomo, że się boimy bo skąd mamy wiedzieć, że to właśnie Braxton - Hicks a nie skurcze, które skracają i rozwierają szyjkę.
Natalka ja jeszcze torby nie spakowałam ale chyba mam już wszystko co trzeba w domu.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #501757 przez jadziatopol
Domidokladnie...dlatego wolalabym zeby mnie zbadala od czasu do czasu bo sie denerwuje....a oni tu chyba nie maja w zwyczaju. Pozostaje mi sie modlic
Kasia mnie nerwy nie lapia...ja tylko pochlipuje czasem bez powodu ;)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #501759 przez DOMI
A tak swoją drogą to ja też oczywiście takie twardnienia mam często poprzedzone intensywnymi ruchami dziecka.

12 lata 4 miesiąc temu #501766 przez andzia_zg
Własnie weszłam na majówki i aż mnie zamurowało. Jedna z dziewczyn (20tc) miała dziś badania i wyszło, że dzieciątko nie ma czaszki, ma rozszczep kręgosłupa w odcinku piersiowym i brak kawałka kręgosłupa w odcinku szyjnym. Poprostu masakra. I musi podjąć decyzje czy usunie ciążę czy jej nie przerwie ale dziecko i tak umrze.Straszne. Aż chce się płakać :( :( :(

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #501775 przez dominia
Andzia ja czytałam o tej sytuacji zrobiony specjalny wątek .. u Was też jakaś Mama pojechała na badania jak dobrze mówię no nie ?
Wiadomo, że każda z Nas chciałaby mieć zdrowego Dzidziusia :( ale teraz coraz więcej jest bardzo ciężkich przypadków :(

12 lata 4 miesiąc temu #501779 przez andzia_zg
dominia tak u nas też Gosia pojechała dziś na badania.

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka