BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #502805 przez jadziatopol
niika mleka nie moge bo cukrzyca :( ale juz niedlugo do konca. :)
Alina no nasze dzieciaki sa chyba najwieksze :) ile twoj maluszek wazy? moj 2229g 3 dni temu.

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #502808 przez Alina2408
nie wiem wiem tylko zer urosla a wtedy trzy tygodnie temu wazyla 2133 wiec wielkolud bez gadania :P

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 4 miesiąc temu #502815 przez jadziatopol
alina no to ciesz sie :)slicznie rosnie :) :) moj Hubek cos malo urosl...bo przez 3 tygodnie urosl tylko 360g ;) chyba,ze ta roznica w wadze wynika z tego ze na innym sprzecie,,,bo tamto usg robilam w Polsce...teraz myslalam,ze juz bedzie mial 2,5 kg.
Nie orientujecie sie ile maluch ma przybierac na tydzien?

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #502816 przez niika
JADZIA no tak, nie pomyślałam..

12 lata 4 miesiąc temu #502820 przez Alina2408
sa dwie szkoly bo jedni mowia ze do 250 gr a drudzy ze ok 150 gr

12 lata 4 miesiąc temu #502826 przez jadziatopol
niika :) ech ta cukrzyca ;)
alina dzieki :) to jednak malo przybral....albo wina usg ;)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #502829 przez Alina2408
jadzia to rzeczywiscie moze byc roznica sprzetu

12 lata 4 miesiąc temu #502830 przez jadziatopol
mam nadzieje,ze to nie wina mojej diety ;) zobaczymy w czwartek :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #502833 przez ola85
niika to kolejny forumowy duży dzidziuś :)
Jadzia ja słyszałam że w tygodniu dziecko powinno przybrać 100-150g, ale to pewnie zależy od tygodnia ciąży. Każdy sprzet jest obarczony błędem, także nie martwiłabym się. Hubi jest duży!

Ja mam wizytę jutro na 14.30, a już się trochę stresuję. A dzisiaj jeszcze czekamy na Dominię i Martynę? Chyba że coś przegapiłam?

12 lata 4 miesiąc temu #502834 przez jadziatopol
Ola dzieki :) bede trzymac kciuki za wizyte :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #502841 przez Katriss
ja juz mam wyniki TSH 2.018; FT4 13.21 to chyba wszystko ok?!

12 lata 4 miesiąc temu #502850 przez Alina2408
katriss jak wy piszecie tymi krzaczkami i cyferkami to ja sie na tym nie znam no mam nadzieje ze wszystko oki :P

12 lata 4 miesiąc temu #502856 przez Pliszka
Właśnie wróciłam z Centrum, przedświąteczna gorączka to mało powiedziane :ohmy: Kupiłam Miśkowi śliczną koszulę w H&M :laugh: , pogadałam z koleżankami w biurze, byłyśmy na lunchu, dostałam w prezencie piękną torbę i kolczyki :) I od portugalskich gosci dostałam taką śmieszną narzutkę dla Olka, więc bardzo miło :)
W drodze powrotnej w autobusie strasznie mi stwardniał brzuszek, a jak wstałam to poczułam straszne kłucie tak na samym dole :( Nieźle się wystaszyłam. Wzięłam teraz nospę i magnez i już jest lepiej. Nie wiem dlaczego bo dużo nie chodziłam, bo tłumy sprawiły, ze po 10 minutach uciekałam ze Złotych Tarasów gdzie pieprz rośnie.

Satine, ja codziennie śpię przy otwartm oknie i oczywiście zakręconym kaloryferze, inaczej bym się chyba udusiła :( Nawet w te największe mrozy. Miśka otulam kołdrą i jeszcze kocykiem, bo marudzi, że mu zimno ;) a ja nie mam czym oddychać. Ciśnienie mam niziutkie (jakieś 100/60), więc nie wiem o co chodzi, ale ciągle mi duszno :ohmy: Nie pocę się tylko czuję, że nie mam czym oddychać :dry:

Alina, ja z kolei uczyłam jezyków tylko przez chwilkę podczas studiów, jakos nie mam do tego smykałki ;) A tłumaczyć bardzo lubię :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502877 przez kasia123m
Katriss dla mnie masz tsh w normie :laugh:

Jadzia to napewno roznica spprzetu .ja bylam 27listopada u mojego i Toska miala 1030 a tydz pozniej na kopernika 1230...czyli jakby przytyla 200g na tydz...czyli teraz dwa tyg pozniej powinna miec 1700 prawie a u mojego gina wyszlo 1520.jest roznica.3 stycznia ide do niego a 8 do nich...bedzie 5 dni roznicy wiec wagowo powinno byc niewiele...zobaczymy.
A co do porodu to nie wiem.kopernika wpisalo w karte ciazy ze porod u nich.musze zapytac o co chodzi jak u nich bede...
Nie pijesz mleka na noc?ja zlopie cala szklanke o 23 a cukier mierze o 7 rano i jest ok...

Trzymam daalej kciuki za reszte dzisiejszych wizyt.

Dodam ze syn dokladnie w tym czasie mial 1500g:)bo tak mnie ze szpitala wyposzczali.i urodzil sie 3340.wiec pewnie Tosia tez kolo 3500 wyjdzie ostatecznie...

12 lata 4 miesiąc temu #502892 przez xpatiiix3
Alina dzięki ;) powiem Ci, że niektóre decyzje chociaż złe dobrze wpłynęły na moje życie i tego akurat nie żałuje ;P

Niika super, że wszystko dobrze i duży dzidziuś już ;) ja też mam ten problem mi lekarz powiedział, żebym kupiła czopki hemorol i pomogło mi trochę, już prawie zeszło ;)

A ja ze spaniem mam problemy ,bo w nocy się budzę nie dość, że na siku to ręce mi strasznie drętwieją i biodra bolą to nie dam rady zbytnio na boku spać i strasznie się wiercę i za to zmarźlak jestem hehee ciągle mi zimno jest ;P

A sylwestra chyba spędzę u Miśka rodziców, jeżeli nie będzie jego bratowej, bo nie zamierzam patrzeć na nią... jak nie to u siebie w domku z babcią i braćmi tak na spokojnie ;D

A i muszę się pochwalić następne dwie piąteczki z praktyk jeszcze tylko 6 zaliczeń mi zostało... No ale jakoś może zaliczę to, a jak nie to spróbuję przenieść na następne półrocze ;P

U nas miasto całe zasypane, najgorsze jest dojechanie do szkoły i z powrotem autobusem... Ehh ale już tylko do piątku i w nowym roku 3 tyg szkoły i wolnee i na niunie będziemy oczekiwać w spokoju, zajmę się wtedy praniem ciuszków i zbieraniem do końca rzeczy dzidziusiowych i sobie do porodu ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka